The Book of Mormon op Broadway; alles over de musical

Geniet van het grappige verhaal van de musical The Book of Mormon op Broadway, de grootste musicaltheaterreferentie die er is. Ik vertel je alles wat je moet weten om van dit stuk te genieten.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minuten lezen

The Book of Mormon op Broadway; alles over de musical

The Book of Mormon Broadway Theater | ©Eric Konon

Deze musical is bedacht door Trey Parker en Matt Stone, de genieën die South Park hebben bedacht. Robert Lopez, schrijver van de liedjes voor Coco en Frozen, was er ook bij betrokken. Dit super getalenteerde trio bracht dit prachtige toneelstuk tot leven.

Het is een satire op georganiseerde religies, maar uiteindelijk geeft het een vrij goede boodschap over menselijke empathie en hoe krachtig geloof in zelfverbetering is. De liedjes volgen de stijl van de beste Broadway musicals, waarbij zelfs een deel van de cast van de Lion King wordt gebruikt voor een aantal liedjes.

Hoe kom ik aan kaartjes voor The Book Of Mormon op Broadway?

The Book Of Mormon op Broadway| ©Robert Couse-Baker
The Book Of Mormon op Broadway| ©Robert Couse-Baker

Het verkrijgen van tickets om The Book of Mormon bij te wonen is heel eenvoudig. Ik raad u aan ze online te kopen voordat u naar New York reist, want dat bespaart u veel tijd en geld. U kunt kiezen tussen E-ticket (elektronische tickets die u zelf afdrukt) of Will call (afhalen aan de kassa op de dag van de voorstelling met uw kredietkaart) en besparen op de verzendingskosten.

Plus, dit is een populaire en best verkopende Broadway musical. Dit betekent dat u uw tickets best ten minste een maand op voor hand koopt als u uw reis al aan het plannen bent.

Als u uw kaartjes rechtstreeks bij de kassa koopt, kunt u dat doen bij de kassa van het theater of bij een van de kassa's van de theaters in het Broadway-circuit. Ik raad deze optie echter niet aan vanwege de wachtrijen en de grote waarschijnlijkheid dat ze uitverkocht zullen zijn tegen de tijd dat je aankomt. Een kaartje aan de kassa kost ongeveer 100 of 150 dollar (ongeveer 88,70 of 133,06 euro).

Koop nu uw tickets voor de Book Of Mormon musical!

Hoeveel kosten tickets voor The Book Of Mormon op Broadway?

Reclame voor Het Boek van Mormon| ©Studio Sarah Lou
Reclame voor Het Boek van Mormon| ©Studio Sarah Lou

De ticketprijzen voor deze musical variëren van ongeveer 135 euro tot 239 euro. De verschillende prijzen zijn het gevolg van de plaats of de zitplaats waar u uw kaartje koopt. Denk er ook aan dat in het hoogseizoen de prijzen kunnen stijgen, terwijl je ze in het laagseizoen misschien zelfs met korting kunt krijgen, omdat er meestal een 2 voor 1 aanbieding is om de aankoop van tickets voor de toneelstukken te stimuleren. Baby's en kinderen betalen dezelfde ticketprijs.

De stoelen van het Boek van Mormon

Binnen in het Eugene Oneill Theater| ©Timo
Binnen in het Eugene Oneill Theater| ©Timo

Bij het kopen van uw ticket wordt u wellicht geconfronteerd met de moeilijke beslissing waar u uw zitplaats gaat kopen. Laat me de verschillende secties van het theater uitleggen:

 • Mezzanine: bevindt zich op de eerste verdieping van het theater. De zitplaatsen zijn naar voren gericht en bieden een goed zicht op het podium. Over het algemeen kunt u ze vinden tegen betaalbare prijzen.
 • Orkest: Dit is het beste gedeelte van het theater, gelegen op de begane grond. In sommige gevallen worden kaartjes verkocht voor een premium area in Orchestra.
 • Balkon: Slechts enkele theaters hebben dit gedeelte, dat zich op de eerste verdieping van het theater bevindt. Omdat ze het verst van het podium verwijderd zijn, zijn ze het goedkoopst.

Er zijn ook zijzitplaatsen en zitplaatsen achteraan, waarbij het iets moeilijker is om het hele podium te zien, dus die zijn ook goedkoper.

Het plot van The Book Of Mormon op Broadway

Scène uit het toneelstuk The Book Of Mormon| ©SMUDailyCampus
Scène uit het toneelstuk The Book Of Mormon| ©SMUDailyCampus

Deze geweldige musical genaamd The Book Of Mormon vertelt het verhaal van twee jonge Mormoonse missionarissen. Beide jongens worden naar Oeganda gestuurd, een arm land met een bevolking die voor 80% besmet is met AIDS, om hun godsdienst te prediken en de plaatselijke bevolking te bekeren.

Maar zij komen er al snel achter dat de dingen niet zo gemakkelijk zijn als zij hadden verwacht, aangezien de plaatselijke bevolking godslastering over God en godsdienst uitspreekt. Bovendien is het hoofd van het district een homoseksueel die niet uit de kast is gekomen. Oorspronkelijk wilden deze jongens naar het zonnige Florida, maar ze belanden in de moeilijke missie van Oeganda.

Het is een toneelstuk vol spectaculaire dansen, prachtig geschreven liedjes, en perfecte optredens. U zult scènes zien die u misschien al aan den lijve hebt ondervonden: wanneer zij bij u thuis komen aanbellen om u over te halen tot hun godsdienst toe te treden.

The Book Of Mormon Broadway Showtimes

De cast van het toneelstuk| ©Krisjaus
De cast van het toneelstuk| ©Krisjaus

Een andere aanbeveling is dat u, voordat u uw tickets koopt, ervoor zorgt dat u de dienstregeling kent. Zo kunt u op tijd komen en zonder haast van het stuk genieten, want het duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Zoals bij de meeste Broadway musicals, is maandag de enige dag van de week waarop je de musical niet kunt bijwonen. Hier is het schema voor de rest van de dagen:

 • Dinsdag: 19:00 uur.
 • Woensdag: 19:00 uur.
 • Donderdag: 19:00 uur.
 • Vrijdag: 20:00 uur.
 • Zaterdag: 14:00 - 20:00 uur.
 • Zondag: 14:00 - 19:00 uur.

In welk theater wordt The Book Of Mormon op Broadway gespeeld en wat is het adres?

The Book Of Mormon in de Eugene O'Neill| ©Jeffrey S
The Book Of Mormon in de Eugene O'Neill| ©Jeffrey S

Dit Broadway toneelstuk wordt opgevoerd in het Eugene O'Neill Theater op Broadway. Om er te komen, kunt u de metro C of E nemen tot 50 Street Station of lijn 1 tot 50 St-Broadway. De volgende metrolijnen hebben routes naar het theater:

 • Bus: BXM2, M104, M20, M50, M7, QM1, QM10, QM18.
 • Trein: Far Rockaway, Hudson, Mountauk, Path, Port, Jefferson, Port Washington.
 • New York Metro: 1, B, C, E, N, R, W.

Als u in het centrum bent, kan de busroute ongeveer 65 minuten duren, de trein ongeveer 62 minuten, en de metro iets meer dan een half uur.

Kan ik The Book Of Mormon op Broadway zien met kinderen en is het stuk geschikt voor kinderen?

Eugene Oneill Theater op Broadway| ©Krisjaus
Eugene Oneill Theater op Broadway| ©Krisjaus

Dit toneelstuk wordt niet aanbevolen om met kinderen te bekijken, noch voor kinderen onder de 17 jaar. Dus als u met uw kinderen op bezoek bent, nodig ik u uit dit artikel te lezen over wat u in New York met kinderenkunt doen.

The Book Of Mormon is een behoorlijk grappige show, maar hij zit vol godslastering en behandelt onderwerpen als AIDS, genocide, genitale verminking, armoede en religie. Het gaat niet alleen over de mormoonse godsdienst, zoals je op grond van de titel zou kunnen denken, het omvat vele joods-christelijke godsdiensten. Het steekt de draak met hen allemaal op een heel bijzondere manier, velen zouden zelfs beledigd kunnen zijn. Maar als je het met humor opvat en probeert de boodschap te begrijpen, zul je een heel leuke tijd hebben.

In het algemeen probeert het stuk over te brengen hoe mensen die geen deel uitmaken van de religie hun toegewijden zien. Het is dus geen toneelstuk dat aan te raden is voor mensen die erg religieus of gevoelig zijn, want het heeft een nogal donkere humor.

Welk niveau van Engels heb ik nodig om The Book Of Mormon te zien op Broadway?

Book of Mormon de Musical| ©Krisjaus
Book of Mormon de Musical| ©Krisjaus

Dit toneelstuk zit vol grappen en grollen in het Engels, dus als je geen goed Engels spreekt of helemaal geen Engels kent, zul je het nauwelijks kunnen begrijpen en natuurlijk ook niet kunnen lachen.

Er is echter een audiodescriptiesysteem met koptelefoons, dat u vooraf moet reserveren. U kunt 48 uur voor de voorstelling die u wilt zien bellen, de betaling van de reservering geschiedt per creditcard en u wordt om uw paspoort gevraagd als garantie. Als u de hoortoestellen aan het einde van de show inlevert, krijgt u ze weer terug.

Wat is de dress code voor deze Broadway musical?

The Book of Mormon, meerdere Tony Award nominaties| ©André-Pierre du Plessis
The Book of Mormon, meerdere Tony Award nominaties| ©André-Pierre du Plessis

Er is geen dresscode of protocol om bij te wonen, maar
Naar het theater gaan is een speciale gelegenheid. U kunt er dus voor kiezen u formeel te kleden, d.w.z. een elegante jurk voor de dames en voor de heren een smoking en stropdas.

Maar aangezien het een toneelstuk is dat al een hele tijd aan de gang is, kleden de meeste mensen zich niet zo netjes als wanneer het de première zou zijn. Je kunt dus kleding kiezen die comfortabel en koel is. Het hangt allemaal van je persoonlijke smaak af.

Moet ik voor of na de show gaan eten? Zullen de restaurants in de omgeving open zijn?

Wat voor eten vind je in de buurt van het theater?| ©David Nazar
Wat voor eten vind je in de buurt van het theater?| ©David Nazar

Het hangt allemaal af van het tijdstip waarop u uw ticket koopt. Er zijn kaartjes waarbij de voorstelling begint tussen 19.00 en 20.00 uur, een tijdstip dat samenvalt met het dineruur in New York. In deze stad kunt u echter plaatsen vinden die later open zijn, aangezien het Broadway-gebied erg druk is met toeristen.

Hier zijn een paar restaurants in de buurt van het Eugene O'Neill Theater waar je heen kunt gaan:

 • Cielo in de Mayfair:. Gevestigd op 242 W 49th St, New York, NY 10019-7405, is het een Italiaans restaurant. Het werkt van 12:00 PM tot 12:00 AM.
 • Restaurant Da Marino. Gevestigd op 220 W 49th St, New York, NY 10019-7562. Open van 11.00 tot 02.00 uur.
 • Lillie's Victoriaanse vestiging. Ga naar 249 W 49th St, New York, NY 10019-7404. Open van 11.00 uur tot 4.00 uur. Het is een BarBup.
 • Times Square Diner & Grill. Het is gevestigd op 087, 8th Ave. Tussen 48 en 49 ST, New York, NY 10019. 24 uur open.

Waarom raad ik deze musical aan?

The Book of Mormon Speelschema| ©Timmy Tummy
The Book of Mormon Speelschema| ©Timmy Tummy

Ik raad het aan omdat het gegarandeerd lachen is, en ook omdat het geweldige liedjes en choreografie heeft, en het kan zelfs een traan in je oog doen opwellen. Het is een prachtig geschreven stuk waarin alles een doel heeft en het is zeker een van de dingen om te zien en te doen in New York.

Hoewel deze musical zeer profaan is, heeft hij een belangrijke boodschap over het belang van positief zijn. Wat je ook gelooft, hoop kan je helpen sterker te zijn. Niet voor niets is deze musical een van Broadway's best verdienende shows, maar de beste manier om te zien of het zo goed is als het klinkt, is om het zelf te zien.

The Book Of Mormon en zijn prijzen

Deze spectaculaire Broadwaymusical heeft maar liefst 9 Tony Awards en zelfs een Grammy Award gewonnen. Sinds de première in 2011 heeft het de aandacht getrokken van miljoenen toeschouwers over de hele wereld.

En hoe zit het met de cast? De acteur, Andrew Ranells, kreeg een Tony Award voor Beste Hoofdrolspeler. Er is ook acteur Josh Gad, bekend van de stem van Olaf in Frozen en van zijn optreden in Modern Family. Dan is er de briljante Nikki M. James, die haar eerste Tony Award kreeg voor haar optreden in Les Miserables, na haar vertrek uit de musical The Book Of Mormon.

Andere musicals vergelijkbaar met Book of Mormon die u misschien interessant vindt

Verschillende kaartjes voor Broadway voorstellingen| ©HelloTickets
Verschillende kaartjes voor Broadway voorstellingen| ©HelloTickets

Een andere beroemde musical waar ik je over kan vertellen is The Lion King. Meer dan 60 miljoen mensen van over de hele wereld zijn naar Broadway gekomen om de pracht en praal van deze magische musical te ontdekken.

Een andere grote is The Phantom of the Opera, waarin horror en liefde worden gecombineerd om u een onvergetelijke ervaring te garanderen.