Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Harry Potter op Broadway: wat je moet weten over tickets, prijzen en schema's

In boek, in film en ook in musical! Als je je lees- en filmavontuur hebt gehad, mag je de Broadwaymusical van Harry Potter en het Vervloekte Kind niet missen. Hier is alles wat u moet weten over deze veelgeprezen show.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuten lezen

Harry Potter op Broadway: wat je moet weten over tickets, prijzen en schema's

Entree tot het Broadway-theater van Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway. | ©Ajay Suresh

Sinds de première in 2018 is er niets anders geweest om over te praten. Fans van de beroemdste saga aller tijden krijgen eindelijk de kans om de Harry Potter-personages op het toneel te zien - op Broadway, nota bene! Nadat Harry Potter en het Vervloekte Kind de Londense theaters stormenderhand veroverde, lijkt het erop dat ze hetzelfde zullen doen in New York en een van de topmusicals van Broadway zullen worden.

Het zal niet voorbij dit jaar gaan. Mis geen tickets om Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway te zien. Ze zijn nu te koop en je wordt ondergedompeld in het mysterie van Zweinstein School terwijl je je van begin tot eind onderdompelt in een verhaal vol avontuur. En natuurlijk is er geen tekort aan spreuken en, natuurlijk, magie.

Hoewel deze musical in twee delen is ontstaan, wordt hij tegenwoordig slechts in één sessie opgevoerd. Zo wordt de hele intense ervaring gecondenseerd in één enkele voorstelling.

Hoe kom ik aan kaartjes voor Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway?

Toegang tot de Harry Potter voorstelling| ©Melissa Castor
Toegang tot de Harry Potter voorstelling| ©Melissa Castor

Ik raad u aan om niet tot het laatste moment te wachten met het kopen van tickets. Internet maakt het, zoals u weet, erg gemakkelijk om dit te doen; voor musicals als deze is het praktisch onmogelijk om aan de kassa kaartjes te krijgen voor een vroege datum. U hoeft alleen maar de dag van uw voorkeur te kiezen en het aankoopproces af te ronden, dat in de meeste gevallen zeer intuïtief verloopt.

Tickets op voorhandkopen heeft verschillende voordelen. Zo kunt u soms een lagere prijs krijgen en kunt u ook kiezen voor een zitplaats met goed zicht.

Je hebt je vluchten al, je hotel en je weet wat je in New York moet doen. Het enige wat je nog nodig hebt is de kers op de taart: ga naar de musical Harry Potter and the Cursed Child op Broadway. Voor een kassucces als dit is een vooruitziende blik extra belangrijk. En dat betekent maar één ding: koop je kaartjes voor de Harry Potter musical ruim op tijd, maanden voordat je hem wilt zien.

Koop kaartjes voor Harry Potter op Broadway

Hoeveel kosten kaartjes voor Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway?

In het Lyric Theater| ©Joe Shlabotnik
In het Lyric Theater| ©Joe Shlabotnik

De ticketprijzen voor de Harry Potter musical op Broadway variëren afhankelijk van bepaalde factoren. Ze zijn verkrijgbaar van ongeveer €70 tot €180. Als u ze echter ruim van tevoren koopt, kunt u misschien een betere prijs krijgen.

Vergelijking van verschillende secties van het Lyric Theater om de Harry Potter musical te zien

Natuurlijk kan de prijs hoger of lager zijn, afhankelijk van waar uw zitplaats zich bevindt. Het Lyric Theatre, waar de Broadwaymusical Harry Potter and the Cursed Child wordt opgevoerd, is verdeeld in drie verschillende secties: Orchestra, Dress Circle en Balcony.

  • Orkest. Het beste gebied loopt van rij F tot rij T.
  • Jurk Cirkel. De voorste rijen van Dress Circle zijn het handigst.
  • Balkon. Op het balkon is het zicht aanzienlijk minder dan in de andere delen van het theater.

Koop kaartjes voor Harry Potter op Broadway

Wat kunt u verwachten van Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway

Een van de acteurs tijdens de voorstelling| ©Steve Sorensen
Een van de acteurs tijdens de voorstelling| ©Steve Sorensen

Een belangrijk feit over de Harry Potter musical is dat het niet de toneelversie is van een van de films. Dit betekent dat het een origineel werk is dat speciaal is gemaakt om op het toneel te worden opgevoerd.

De enscenering is prachtig. Het combineert perfect rustige scènes met scènes vol actie. De emotionele component laat je niet los tijdens de hele sessie, maar je wordt ook gek van de speciale effecten- ik vraag me nog steeds af hoe ze sommige van de magie voor elkaar hebben gekregen!

De Harry Potter musical lijkt op maat gemaakt voor de meest trouwe fans. Bovendien heeft het maar liefst 6 Tony Awards gewonnen, waaronder die voor Beste Toneelstuk. Ook toonaangevende Amerikaanse kranten en tijdschriften hebben het omschreven als spannend, opwindend en verbazingwekkend - dus velen kunnen het niet mis hebben!

Het plot

De musical speelt zich af 19 jaar nadat Harry, Ron en Hermelien de wereld hebben gered. Harry Potter is nu een volwassene, getrouwd en heeft kinderen. Zijn leven speelt zich af tussen zijn gezin en zijn baan op het Ministerie van Toverkunst. De avonturen en mysteries lijken in het verleden te zijn gebleven, of niet? Dit is het beginpunt van een voorstelling die je aan je stoel gekluisterd houdt, bijna zonder met je ogen te knipperen.

Koop kaartjes voor Harry Potter op Broadway

Harry Potter and the Cursed Child op Broadway Showtimes

Een deel van het decor van de Broadway show| ©Daniel Staud
Een deel van het decor van de Broadway show| ©Daniel Staud

De musical van Harry Potter en het Vervloekte Kind wordt van dinsdag tot en met zondag op verschillende tijdstippen en in één keer opgevoerd, in tegenstelling tot de musical in Londen, toen die in twee delen was opgesplitst. Afhankelijk van de dag van de week zijn er voorstellingen om 13.00 uur, om 19.00 uur of zelfs allebei. Hoewel de tijden van weekdag tot weekdag kunnen verschillen, zijn dit de grote lijnen van de voorstellingstijden. Overweeg ze in aanmerking te nemen wanneer het De beste tijd van het jaar om naar New York City te reizen.

  • Dinsdag 19.00 uur
  • Woensdag 13.00 en 19.00 uur.
  • Donderdag 7 p.m.
  • Vrijdag 19.00 uur
  • Zaterdag 13.00 en 19.00 uur.
  • Zondag 13.00 uur.

Hoe lang loopt Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway?

Een deel van het decor in het Theater van het Toneelstuk| ©Heidi Anne Ward
Een deel van het decor in het Theater van het Toneelstuk| ©Heidi Anne Ward

De Harry Potter musical duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. Bovendien is elke voorstelling voorzien van een pauze van enkele minuten, zodat u naar het toilet kunt gaan of water of verfrissingen kunt kopen.

Voorheen was de musical opgedeeld in twee afzonderlijke delen, zodat het publiek twee keer naar het theater moest komen. Nu is de hele show geconcentreerd in één sessie.

In welk theater speelt Harry Potter and the Cursed Child op Broadway en wat is het adres?

Gevel van het theater op de openingsdag| ©Ajay Suresh
Gevel van het theater op de openingsdag| ©Ajay Suresh

Sinds de Broadway-première van 2018 speelt de musical Harry Potter and the Cursed Child in het Lyric Theatre. Het Lyric Theatre werd in 1998 gebouwd op de plaats van een theater met dezelfde naam, maar moet er niet mee worden verward. Het exacte adres is 214 West 43rd Street.

Nog maar een paar jaar geleden onderging het een grote renovatie. Er zijn nu meer dan 1600 zitplaatsen, waarmee het een van de 10 grootste theaters op Broadway is.

Hoe kom ik bij het Lyric Theater?

Je mag het Lyric Theater niet missen. Het dichtstbijzijnde metrostation in New York City is Times Sq - 42 St, op slechts een paar minuten lopen. Het ligt ook heel dicht bij de iconische wolkenkrabber One Times Square, die opvalt door zijn verlichte reclameborden. Recht tegenover het Lyric Theatre ligt het consulaat van de Dominicaanse Republiek in New York.

Kan ik Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway zien met kinderen, en is het geschikt voor kinderen?

Familie geniet van de voorstelling| ©nmpack78
Familie geniet van de voorstelling| ©nmpack78

Het Harry Potter toneelstuk zien kan gerekend worden tot de dingen die je in New York met kinderen kunt doen. In het ideale geval moeten ze echter ouder zijn dan 8 jaar. De productie van de musical geeft aan dat kinderen onder de 4 jaar niet worden toegelaten, waarschijnlijk vanwege de speciale effecten en andere theatrale elementen die voor deze leeftijdsgroep misschien niet aan te bevelen zijn.

Alle toeschouwers, ongeacht hun leeftijd, moeten in het bezit zijn van een kaartje om het theater te mogen betreden. Er zij ook aan herinnerd dat tot de leeftijd van 15 jaar een volwassene het publiek moet begeleiden. Indien dit niet het geval is, kan het vervoerbewijs worden geweigerd. Vanaf deze leeftijd mogen de kinderen alleen het theater in.

Vreemd genoeg is de aanbevolen leeftijd om de Harry Potter-films te zien 11 jaar, hoewel de makers van deze musical het gepast hebben gevonden om de musical ook voor jongere kinderen te bewerken. Dit maakt het een goed plan voor het hele gezin.

Welk niveau van Engels heb ik nodig om Harry Potter and the Cursed Child op Broadway te zien?

Publiciteit voor het toneelstuk in New York| ©Eden, Janine and Jim
Publiciteit voor het toneelstuk in New York| ©Eden, Janine and Jim

Het mooie van musicals is dat je, omdat ze zo visueel zijn, niet tweetalig hoeft te zijn om het plot te volgen. En, ik ga niet tegen je liegen, als je niet bekend bent met Amerikaanse accenten, kun je je een beetje verloren voelen tijdens de dialogen. Als je niet nieuw bent in het Harry Potter universum en je hebt de boeken gelezen of de films gezien, zul je gemakkelijk kunnen volgen.

Op dit punt, heb ik een aanbeveling te maken. Zelfs als je niet alles begrijpt, zul je net zo veel plezier hebben! Maar als u zich toch niet verloren wilt voelen en geen woord wilt missen, zijn er mensen die gebruik maken van mobiele toepassingen zoals GalaPro.
Deze app, beschikbaar voor iPhone en Android, genereert ondertitels in real time van het toneelstuk dat wordt opgevoerd. Zeg me niet dat het geen uitstekend idee is!

Wat is de dress code voor deze Broadway musical?

Wachten tot het spel begint| ©Sivya Leah
Wachten tot het spel begint| ©Sivya Leah

De grote dag komt eraan en je weet niet wat je aan moet trekken? Het eerste wat ik je moet vertellen is dat er geen specifieke dresscode is voor het bijwonen van een Broadway musical. Als je om je heen kijkt, zul je zien dat iedereen zich naar eigen smaak kleedt. Terwijl sommigen zich heel comfortabel voelen in hun spijkerbroek en een originele trui, maken anderen van de gelegenheid gebruik om zich wat meer te kleden. Het is tenslotte een unieke gebeurtenis!

In die zin kunt u een paar details overwegen om uw garderobe te kiezen. Ten eerste, naar welke sessie je gaat. Overdag kunnen sessies meer casual zijn, terwijl 's avonds of 's nachts sessies meestal meer gekleed zijn. Bedenk bijvoorbeeld dat u na het toneelstuk misschien naar een leuk restaurant wilt gaan of iets wilt gaan drinken.

Over het algemeen is het niet aan te raden om te sportief te zijn (bewaar de sportschoenen voor een andere keer). Als u in de zomer naar New York reist, neem dan een extra laag mee zodat u niet wordt overvallen door de airconditioning.

Moet ik voor of na de show gaan eten, en zijn de restaurants in de omgeving open?

Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh
Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh

Als New York de stad is die nooit slaapt, stel je Broadway voor! Het is moeilijk voor te stellen dat deze lichtgevende wijk zijn lichten uitdoet. Hier is het een drukte van belang en er zijn altijd mensen op de been. Aangezien de laatste voorstelling van de Harry Potter musical om 19.00 uur is en ruim 2 uur en 30 minuten duurt, kun je gemakkelijk op weg naar buiten dineren.

Vergeet niet dat u in het hart van Manhattan bent, dus alle eetgelegenheden zijn binnen handbereik. Als u niet te ver wilt gaan, kunt u altijd dineren in een restaurant in de buurt. De meeste van hen zijn bekende ketens en fast food restaurants. Aan de overkant van de straat is het Hard Rock Café en er is ook een Mexicaans eethuis, Los Tacos.

Zin in de Italiaanse keuken? Niet ver weg vindt u Tony's di Napolien Carmine's Italian Restaurant.
en Carmine's Italian Restaurant. En als u een puur Amerikaans restaurant wilt, kunt u terecht bij Junior's Restaurant & Bakery of Brooklyn Diner. U zou zelfs kunnen overwegen om in de buurt van de Top of Rock te gaan eten of bekijk deze gids over waar te eten in New York- het zal niet voor opties zijn!

Waarom raad ik deze musical aan?

Deel van de scènes uit het Broadway toneelstuk| ©Mary Record
Deel van de scènes uit het Broadway toneelstuk| ©Mary Record

De musical Harry Potter and the Cursed Child speelt niet alleen in New York, maar ook in andere steden zoals Londen, San Francisco, Melbourne en Hamburg. Het zal binnenkort op veel andere plaatsen zijn. Het lijdt geen twijfel dat dit een wereldwijd fenomeen is. Wil je het echt missen?

Als je allang een van de Harry Potter-boeken hebt gelezen of een van de films hebt gezien, ben je vast dol op de epische avonturen, toverspreuken en gevechten. De Broadway-musical van Harry Potter en het Vervloekte Kind is een gloednieuw, origineel verhaal, dus je vindt het alleen op het toneel en niet in de bioscoop.

Andere soortgelijke Broadway musicals die u misschien interessant vindt

Deel van de cast van Cats op Broadway| ©Mike Prince
Deel van de cast van Cats op Broadway| ©Mike Prince

Broadway is de plaats waar dromen uitkomen, of waar we er tenminste een gezicht aan geven. Een bezoek aan New York zonder een musical te zien zou onvolledig zijn. Je hebt keuze te over. Als het gaat om wereldwijde fenomenen, denk dan aan enkele van de beste Broadway musicals zoals The Lion King, die al meer dan 14 jaar loopt.

Een andere grote hit op de beroemde theaterboulevard is The Phantom of the Opera. Het spectaculaire karakter van deze musical heeft ervoor gezorgd dat hij al meer dan 30 jaar in New York wordt opgevoerd. Mis ook Cats of Moulin Rouge niet.

Kaartjes kopen voor Broadway musicals