Harry Potter op Broadway: wat je moet weten over tickets, prijzen en schema's

In boek, in film en ook in musical! Als je je lees- en filmkriebels hebt gehad, mag je de Broadway musical van Harry Potter en het Vervloekte Kind niet missen. Hier is alles wat je moet weten over deze veelgeprezen show.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minuten lezen

Harry Potter op Broadway: wat je moet weten over tickets, prijzen en schema's

Toegang tot de set van Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway. | ©Ajay Suresh

Sinds de première in 2018 is er niets anders meer om over te praten. Fans van de beroemdste saga aller tijden hebben eindelijk de kans om de Harry Potter personages op het podium te zien - op Broadway! Na de Londense theaters stormenderhand te hebben veroverd, lijkt Harry Potter and the Cursed Child hetzelfde te gaan doen in New York en een van de beste musicals op Broadway te worden.

Het gaat dit jaar niet nog een keer gebeuren. Mis geen tickets om Harry Potter op Broadway te zien. Ze zijn al te koop om je te wikkelen in het mysterie van Zweinstein terwijl je van begin tot eind in een verhaal vol avontuur stapt. Natuurlijk is er geen tekort aan spreuken en natuurlijk magie.

Hoewel deze musical in twee delen werd geboren, wordt hij nu in slechts één sessie opgevoerd. Op deze manier wordt de hele intense ervaring in één voorstelling samengebald.

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Hoe kom ik aan tickets voor Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway?

Harry Potter kaartjes| ©Melissa Castor
Harry Potter kaartjes| ©Melissa Castor

Ik raad je aan niet tot het laatste moment te wachten met het kopen van tickets. Het internet maakt het, zoals je weet, heel gemakkelijk om dit te doen; voor musicals zoals deze is het praktisch onmogelijk om aan de kassa tickets te krijgen voor een vroege datum. Je hoeft alleen maar de dag van je voorkeur te kiezen en het aankoopproces af te ronden dat in de meeste gevallen heel intuïtief verloopt.

Harry Potter tickets op voorhandkopen heeft verschillende voordelen. Je kunt bijvoorbeeld soms een lagere prijs krijgen en je kunt ook een stoel met goed zicht kiezen.

Je hebt je vluchten al, je hotel en je weet wat je moet doen in New York. Je hebt alleen nog de kers op de taart nodig: ga naar de musical Harry Potter and the Cursed Child op Broadway. Voor een kassucces als dit is vooruitdenken extra belangrijk. En dat betekent maar één ding: koop ruim van tevoren kaartjes voor de Harry Potter musical , maanden voordat je hem wilt zien.

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Hoeveel kosten tickets voor Harry Potter and the Cursed Child op Broadway?

Binnen in het Lyric Theater| ©Joe Shlabotnik
Binnen in het Lyric Theater| ©Joe Shlabotnik

De ticketprijzen voor de Harry Potter musical op Broadway variëren afhankelijk van bepaalde factoren. Ze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €70 tot €180. Als je echter je Harry Potter on Broadway tickets ruim van tevoren koopt, kun je misschien een betere prijs krijgen.

Vergelijking van de verschillende secties van het Lyric Theatre om de Harry Potter musical te zien.

Natuurlijk kan de prijs hoger of lager zijn, afhankelijk van waar je zit. Het Lyric Theatre, waar de Broadway musical Harry Potter and the Cursed Child wordt opgevoerd, is verdeeld in drie verschillende secties: Orchestra, Dress Circle en Balcony.

  • Orkest. Het beste gedeelte loopt van rij F tot rij T.
  • Dress Circle. De voorste rijen van de Dress Circle zijn het handigst.
  • Balkon. Het zicht op het balkon is aanzienlijk minder dan in de andere delen van het theater.

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Wat je kunt verwachten bij Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway

Een van de acteurs tijdens de voorstelling| ©Steve Sorensen
Een van de acteurs tijdens de voorstelling| ©Steve Sorensen

Een belangrijk feit over de Harry Potter musical is dat het niet de toneelversie van een van de films is. Dit betekent dat het een origineel toneelstuk is dat speciaal gemaakt is om op het podium opgevoerd te worden.

De enscenering is prachtig. Het combineert perfect rustige scènes met scènes vol actie. De emotionele component blijft je de hele tijd bij, maar je wordt ook gek van de speciale effecten- ik vraag me nog steeds af hoe ze sommige magie voor elkaar hebben gekregen!

De Harry Potter musical lijkt op maat gemaakt voor de meest trouwe fans. Bovendien heeft het maar liefst 6 Tony Awards gewonnen, waaronder Beste Toneelstuk. Het werd ook spannend, opwindend, snel en verbazingwekkend genoemd door toonaangevende Amerikaanse kranten en tijdschriften - dus velen kunnen het niet mis hebben!

Het plot

De musical speelt zich af 19 jaar nadat Harry, Ron en Hermelien de wereld hebben gered. Harry Potter is nu volwassen, getrouwd en heeft kinderen. Zijn leven speelt zich af tussen zijn gezin en zijn baan op het Ministerie van Toverkunst. De avonturen en mysteries lijken tot het verleden te behoren, of toch niet? Dit is het startpunt van een voorstelling die je aan je stoel gekluisterd zal houden, bijna zonder met je ogen te knipperen.

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Harry Potter en het Vervloekte Kind Broadway Showtimes

Deel van het Broadway decor| ©Daniel Staud
Deel van het Broadway decor| ©Daniel Staud

De musical Harry Potter and the Cursed Child draait van dinsdag tot en met zondag op verschillende tijden en in één voorstelling, in tegenstelling tot Londen waar de musical in twee delen werd opgesplitst. Afhankelijk van de dag van de week zijn er voorstellingen om 13.00 uur, 19.00 uur of zelfs allebei. Hoewel de tijden van weekdag tot weekdag kunnen verschillen, zijn dit de grote lijnen van de voorstellingstijden. Houd er rekening mee wanneer het De beste tijd van het jaar om naar New York City te reizen.

  • Dinsdag 19.00 uur
  • Woensdag 13.00 uur en 19.00 uur
  • Donderdag 19.00 uur
  • Vrijdag 19.00 uur
  • Zaterdag 13.00 en 19.00 uur
  • zondag 13.00 uur

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Hoe lang is Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway?

Een deel van het decor in het theater voor het stuk.| ©Heidi Anne Ward
Een deel van het decor in het theater voor het stuk.| ©Heidi Anne Ward

De Harry Potter musical duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. Daarnaast heeft elke voorstelling een pauze van een paar minuten, zodat je naar het toilet kunt gaan of water of verfrissingen kunt kopen.

Vroeger was de musical verdeeld in twee verschillende delen, zodat het publiek twee keer naar het theater moest komen. Nu is de hele show geconcentreerd in één sessie.

In welk theater speelt Harry Potter and the Cursed Child op Broadway en wat is het adres?

Voorgevel van het theater op de openingsdag| ©Ajay Suresh
Voorgevel van het theater op de openingsdag| ©Ajay Suresh

Sinds de première in 2018 op Broadway speelt de musical Harry Potter and the Cursed Child in het Lyric Theatre. Het Lyric Theatre werd in 1998 gebouwd op de plek van een theater met dezelfde naam, maar moet daar niet mee verward worden. Het exacte adres is 214 West 43rd Street.

Het is een paar jaar geleden ingrijpend gerenoveerd. Het heeft nu meer dan 1.600 zitplaatsen en is daarmee een van de 10 grootste theaters op Broadway.

Hoe kom ik bij het Lyric Theatre?

Je kunt het Lyric Theatre niet missen. Het dichtstbijzijnde metrostation in New York City is Times Sq - 42 St, op slechts een paar minuten lopen. Het ligt ook vlakbij de iconische wolkenkrabber One Times Square, die bekend staat om zijn verlichte billboards. Recht tegenover het Lyric Theatre ligt het consulaat van de Dominicaanse Republiek in New York.

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Kan ik Harry Potter and the Cursed Child op Broadway met kinderen zien en is het geschikt voor kinderen?

Familie geniet van de show| ©nmpack78
Familie geniet van de show| ©nmpack78

Het zien van de Harry Potter voorstelling is een van de dingen om te doen in New York met kinderen. Idealiter zouden ze echter ouder dan 8 jaar moeten zijn. De productie van de musical geeft aan dat kinderen onder de 4 jaar niet naar binnen mogen, waarschijnlijk vanwege de speciale effecten en andere theatrale elementen die voor deze leeftijdsgroep misschien niet aan te raden zijn.

Alle toeschouwers, ongeacht hun leeftijd, moeten een kaartje hebben om het theater binnen te komen. Vergeet ook niet dat tot 15 jaar een volwassene het publiek moet begeleiden. Anders kan het ticket worden geweigerd. Na deze leeftijd mogen kinderen alleen naar binnen.

Vreemd genoeg is de aanbevolen leeftijd om de Harry Potter-films te zien 11 jaar, hoewel de makers van deze musical het gepast hebben gevonden om de musical zelfs voor jongere kinderen aan te passen. Het is dus een goed plan voor het hele gezin.

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Welk niveau Engels heb ik nodig om Harry Potter and the Cursed Child op Broadway te zien?

Publiciteit voor het toneelstuk in New York| ©Eden, Janine and Jim
Publiciteit voor het toneelstuk in New York| ©Eden, Janine and Jim

Het mooie van musicals is dat je, omdat ze zo visueel zijn, niet tweetalig hoeft te zijn om het plot te volgen. Ik ga ook niet tegen je liegen, als je niet bekend bent met het Amerikaanse accent, kun je je een beetje verloren voelen tijdens de dialogen. Als je niet nieuw bent in het Harry Potter universum en de boeken hebt gelezen of de films hebt gezien, zul je gemakkelijk kunnen volgen.

Op dit punt moet ik je een aanbeveling doen. Zelfs als je niet alles begrijpt, zul je evenveel plezier hebben! Maar als je je nog steeds niet verloren wilt voelen en geen woord wilt missen, gebruiken sommige mensen mobiele applicaties zoals GalaPro. Dit is een app die beschikbaar is voor iPhone en Android en die ondertitels genereert in realtime van het toneelstuk dat wordt opgevoerd. Vertel me niet dat dit geen uitstekend idee is!

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Wat is de dresscode voor deze Broadway musical?

Wachten tot het stuk begint| ©Sivya Leah
Wachten tot het stuk begint| ©Sivya Leah

De grote dag komt eraan en je weet niet wat je aan moet trekken? Het eerste wat ik je moet vertellen is dat er geen specifieke dresscode is voor het bijwonen van een Broadway musical. Als je om je heen kijkt, zul je zien dat iedereen zich naar zijn eigen smaak kleedt. Terwijl sommigen zich heel comfortabel voelen in hun spijkerbroek en een originele trui, grijpen anderen de kans om zich wat meer op te tutten. Het is tenslotte een uniek evenement!

In die zin kun je met een paar details rekening houden bij het kiezen van je garderobe. Allereerst naar welke sessie je gaat. Sessies overdag kunnen meer casual zijn, terwijl sessies 's avonds of 's nachts meer gekleed zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je na de voorstelling misschien naar een cool restaurant wilt of iets wilt gaan drinken.

Over het algemeen is het niet aan te raden om je te sportief te kleden (bewaar de sportschoenen voor een andere keer). Als je in de zomer naar New York reist, zorg er dan voor dat je een extra laag inpakt zodat de airconditioning je niet verrast.

Moet ik voor of na de show dineren en zijn er restaurants in de omgeving open?

Hard Rock Café Time Square| ©Jimmy Teoh
Hard Rock Café Time Square| ©Jimmy Teoh

Als New York de stad is die nooit slaapt, stel je Broadway dan eens voor! Het is moeilijk voor te stellen dat deze lichtgevende wijk zijn lichten uitdoet. Hier bruist de tijd en zijn er altijd mensen op de been. Aangezien de laatste voorstelling van de Harry Potter-musical om 19.00 uur is en meer dan 2 uur en 30 minuten duurt, kun je onderweg gemakkelijk uit eten gaan.

Vergeet niet dat je in het hart van Manhattan bent, dus alle eetgelegenheden zijn binnen handbereik. Als je niet te ver wilt gaan, kun je altijd dineren bij een restaurant in de buurt. De meeste zijn bekende ketens en fastfoodrestaurants. Aan de overkant van de straat zit het Hard Rock Café en er is ook een Mexicaans eethuis genaamd Los Tacos.

Zin in de Italiaanse keuken? Niet ver hiervandaan vind je Tony's di Napolien Carmine's Italian Restaurant. En als je een puur Amerikaans restaurant wilt, kun je terecht bij Junior's Restaurant & Bakery of Brooklyn Diner. Je zou zelfs kunnen overwegen om in de buurt van de Top of Rock te gaan eten of bekijk deze gids over waar te eten in New York. Het is niet voor opties!

Waarom raad ik deze musical aan?

Een deel van de scènes uit het Broadway toneelstuk| ©Mary Record
Een deel van de scènes uit het Broadway toneelstuk| ©Mary Record

Harry Potter and the Cursed Child speelt niet alleen in New York, maar ook in andere steden zoals Londen, San Francisco, Melbourne en Hamburg. Het zal binnenkort op vele andere locaties te zien zijn. Dit is absoluut een wereldwijd fenomeen- wil je het echt missen?

Als je een van de Harry Potter boeken hebt gelezen of een van de Harry Potter films hebt gezien, zul je je de epische avonturen, spreuken en gevechten vast nog wel herinneren. Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway is een gloednieuw, origineel verhaal, dus je vindt het alleen op het toneel en niet in de bioscoop.

Koop tickets voor Harry Potter op Broadway

Andere vergelijkbare Broadway musicals waarin je misschien geïnteresseerd bent

Een deel van de cast van Cats op Broadway| ©Mike Prince
Een deel van de cast van Cats op Broadway| ©Mike Prince

Broadway is de plek waar dromen uitkomen, of in ieder geval waar we ze een gezicht geven. Een bezoek aan New York zonder een musical te zien zou niet compleet zijn. Je hebt keuze te over. Als het gaat om wereldwijde fenomenen, denk dan aan een aantal van de beste musicals van Broadway, zoals The Lion King, die al meer dan 14 jaar bestaat.

Een andere van de grootste hits van de beroemde theaterboulevard is The Phantom of the Opera. Het spectaculaire karakter van deze musical heeft ervoor gezorgd dat hij al meer dan 30 jaar in New York draait. Mis ook Cats of Moulin Rouge niet.

Koop tickets voor Broadway musicals