Hamilton op Broadway: alles wat je moet weten over de musical

Maak je klaar om te genieten van het verhaal van Alexander Hamilton en het ontstaan van de Verenigde Staten zoals je het nog nooit hebt gezien... op het ritme van rap!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Hamilton op Broadway: alles wat je moet weten over de musical

Toneelstuk van de Brodway Musical Hamilton | ©Joe Shlabotnik

Hamilton is de musical waar iedereen het over heeft! Een van de beste Broadway musicals die je kunt zien tijdens je reis naar New York.

Winnaar van 11 Tony Awards, de musical Hamilton was genomineerd voor maar liefst 16 prijzen, dat is meer dan welke andere Broadway productie ooit heeft bereikt.

Als u de doorbraakshow van het afgelopen decennium wilt zien, vertelt dit bericht u hoe u aan tickets komt, hoeveel ze kosten en nog veel meer.

Hoe kom ik aan kaartjes voor Hamilton op Broadway?

Het podium van de Broadway Musical| ©Terren
Het podium van de Broadway Musical| ©Terren

De musical Hamilton is de laatste tijd een echt fenomeen geworden. Daarom raad ik u aan om online tickets voor Broadway te kopen op websites als Hellotickets, omdat er veel vraag is naar shows als deze en de theaters overvol zijn.

Als u goede tickets wilt bemachtigen om Hamilton op Broadway te zien, raad ik u uit ervaring aan om ze zo vroeg mogelijk online te kopen. Als u dat doet, heeft u verschillende voordelen:

  • U bent verzekerd van de beste plaatsen op de datum van uw keuze en tegen een betere prijs dan aan de kassa.
  • Door online te reserveren, kunt u de beste plaats in het theater kiezen.
  • U hoeft zich niet te haasten naar het theater om eindeloos in de rij te staan bij de kassa en te proberen kaartjes te bemachtigen, terwijl u die kostbare tijd kunt gebruiken voor een rondleiding door New York door Hamilton-karakters.

Wanneer online tickets kopen voor de Broadway musical Hamilton?

Wist je dat de Amerikaanse ticketmarkt dynamisch is? Dit betekent dat de prijzen omhoog gaan naarmate de datum van de musical nadert en het aanbod afneemt (net als bijvoorbeeld de vluchten), dus als u wacht met het kopen op de dag van de show of een paar dagen ervoor loopt u het risico dat tickets uitverkocht of niet meer verkrijgbaar zijn, tegen exorbitante prijzen en in sectoren met een minder dan spectaculair zicht.

Koop uw tickets voor de musical Hamilton

Hoeveel kosten tickets voor Hamilton op Broadway?

Richard Rodgers Theater ingang| ©David & Bonnie
Richard Rodgers Theater ingang| ©David & Bonnie

Kaartjes voor de musical Hamilton behoren tot de duurste op Broadway, gemiddeld rond de $300.

Houd er rekening mee dat in het weekend en in bepaalde tijden van het jaar, zoals de zomer in New York of Kerstmis in New York, de prijzen omhoog kunnen gaan omdat het dan hoogseizoen is en veel mensen van hun vakantie gebruik maken om de Big Apple te bezoeken.

Waar kun je de musical Hamilton het beste zien?

Het theater waar Hamilton wordt opgevoerd, het Richard Rodgers Theatre, is een van de grootste op Broadway, dus over het algemeen is het overal een goede plek om van de show te genieten.

Doorgaans bevinden de duurste tickets zich in het midden van het theater in de Orchestra area (van hieruit kunt u de hele show zien) terwijl de Front Mezzanine (met uitzicht dichter bij het podium) en Rear Mezzanine (met uitzicht verder weg van het podium) zich respectievelijk in de tweede en derde ring bevinden. Probeer de tickets te vinden die het beste bij uw budget en verwachtingen passen.

Koop uw ticket voor de musical Hamilton

Wat kunt u verwachten van de musical Hamilton?

President Obama met de cast van Hamilton| ©Obama White House Archived
President Obama met de cast van Hamilton| ©Obama White House Archived

Misschien kent u de namen van George Washington of Thomas Jefferson (politici van groot belang in de geschiedenis van de Verenigde Staten), maar misschien is de naam van Alexander Hamilton (een van de grondleggers van het land) u iets minder bekend.

Deze musical vertelt het verhaal van Hamilton, een wees uit het Caribisch gebied die na een reeks omstandigheden uiteindelijk naar de Verenigde Staten komt en een zeer belangrijke figuur wordt in zowel de Onafhankelijkheidsoorlog als de eerste regering van het land.

Wat echt boeiend is aan deze musical is dat het verhaal op een vernieuwende manier en met een zeer originele invalshoek wordt verteld die de toeschouwer verrast: op het ritme van rap, met nauwelijks dialoog en via een gedurfde en interactieve enscenering met een overvloed aan verbazingwekkende licht- en geluidseffecten. Het is de grootste Broadway-hit van het afgelopen decennium.

Boek tickets voor de musical Hamilton

Welk niveau Engels heb ik nodig om Hamilton op Broadway te zien?

Bovenaanzicht van het podium van de Broadway musical| ©Edward Blake
Bovenaanzicht van het podium van de Broadway musical| ©Edward Blake

Hamilton is een van de weinige Broadway-musicals waarvoor u een goede basiskennis van het Engels moet hebben, omdat de cast vrij snel zingt en veel woordspelingen gebruikt, dus als u de taal niet vloeiend beheerst, kunt u soms gemakkelijk verdwalen.

U kunt echter de volledige soundtrack en teksten op internet vinden, dus als u het Engels niet vloeiend beheerst, raad ik u aan deze voor de voorstelling te bekijken, zodat u er vertrouwd mee raakt en in de geest van het stuk kunt komen.

Boek tickets voor de musical Hamilton

Wat zijn de voorstellingstijden voor Hamilton op Broadway?

Richard Rogers Theater| ©Joe Shlabotnik
Richard Rogers Theater| ©Joe Shlabotnik

In het algemeen zijn de voorstellingstijden voor Hamilton in New York als volgt:

  • Maandag: Gesloten.
  • Dinsdag: 19.00 uur.
  • Woensdag: 14.00 en 20.00 uur.
  • Donderdag: 19.00 uur.
  • Vrijdag: 20.00 uur.
  • Zaterdag: 14u en 20u.
  • Zondag: 15.00 uur.

De voorstellingstijden kunnen echter veranderen als ze samenvallen met een feestdag zoals onder andere kerstavond, eerste kerstdag, oud en nieuw.

Daarom raad ik je aan om bij het kopen van je tickets voor de musical Hamilton eerst op de voorstellingskalender te kijken welke voorstellingen er op de door jou gewenste datum plaatsvinden.

Hoe lang duurt Hamilton?

Dit toneelstuk duurt 2 uur en 40 minuten met een pauze.

Koop je kaartje voor de musical Hamilton

In welk theater speelt Hamilton op Broadway en wat is het adres?

Richard Rodgers Theatre in New York| ©Robert Cutts
Richard Rodgers Theatre in New York| ©Robert Cutts

De musical Hamilton wordt opgevoerd in het Richard Rodgers Theatre, gelegen aan 226 W 46th St, op korte loopafstand van Times Square.

U kunt er komen door een wandeling te maken door het centrum van New York (er zijn verschillende toeristische attracties in de buurt, zoals de Top of the Rock of Bryant Park) of met het openbaar vervoer als u dat liever doet.

U kunt de metro nemen (N, Q, R of W lijnen naar 49th Street station) of de bus (M20 en M104 lijnen, die stoppen tussen 8th Avenue en West 46th Street).

Isabel's Traveler Tip

Zorg ervoor dat u ten minste 30 minuten te vroeg bij het theater bent, want als u te laat komt en de show is al begonnen, mag u misschien het theater niet in.

Is het raadzaam om Hamilton op Broadway met kinderen te zien?

Wachten om de show te zien| ©Todd Baker
Wachten om de show te zien| ©Todd Baker

De musical Hamilton is bedoeld voor een volwassen publiek omdat er wat "sterke taal" in de dialoog voorkomt.

Het theater is echter wel toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar met een eigen kaartje, hoewel het meer geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar met een goed niveau Engels.

Boek tickets voor de musical Hamilton

Wat is de dresscode voor deze Broadway-musical?

Hamilton in het Richard Rogers Theater| ©Youtuber
Hamilton in het Richard Rogers Theater| ©Youtuber

Er is geen specifieke dresscode voor het bijwonen van een Broadway musical. Het is gebruikelijk om comfortabele en gepaste kleding te dragen. Een soort smart-casual etiquette, want niemand is meestal overdressed alsof het de opera is.

Moet ik voor of na de voorstelling dineren?

Typisch Shake Shack menu| ©Spring Happenings
Typisch Shake Shack menu| ©Spring Happenings

Dit hangt af van de zitting waar je naartoe gaat en het sightseeing schema dat je hebt opgesteld voor de dag van de voorstelling. In ieder geval raad ik je aan om iets te eten voordat je naar binnen gaat, want Hamilton is een lange voorstelling en het is niet zo plezierig als je maag rommelt.

In de buurt vind je genoeg opties om een hapje te eten, want het theater ligt vlakbij Times Square, een zeer centraal gebied van New York City. Alles is daar altijd open en het is gemakkelijk om een plek te vinden om je honger te stillen. Bijvoorbeeld:

Leer meer over het karakter van Hamilton tijdens een rondleiding

Alexander Hamilton U.S. Custom House| ©ajay_suresh
Alexander Hamilton U.S. Custom House| ©ajay_suresh

Als je na het zien van de Broadway-musical Hamilton meer wilt weten over dit merkwaardige personage, kun je een rondleiding door de stad volgen. In New York zijn er veel emblematische plaatsen die verband houden met de geschiedenis en het leven van Alexander Hamilton.

Met de hulp van een deskundige gids kunt u meer te weten komen over zijn rol als een van de oprichters van de Verenigde Staten en de plaatsen die vereerd waren hem in hun midden te hebben.

Boek een rondleiding door New York City over Hamilton

Andere vergelijkbare musicals die je misschien interesseren

Timon en Pumba in The Lion King Broadway show| ©Ask a Ticket
Timon en Pumba in The Lion King Broadway show| ©Ask a Ticket

Broadway is het mekka van het New Yorkse theater! En als je eenmaal de magie ervan hebt ervaren, wil je altijd terugkomen.

Als je na het zien van Hamilton zin hebt om nog een dagje naar het theater te gaan, raad ik je aan een paar van de andere Broadway-musicals te bekijken die momenteel draaien en een groot succes zijn:

Koop uw ticket voor een Broadway musical