Jersey Boys in Broadway: alles wat u moet weten over deze musical

Geniet in New York van de revival van een van de meest geprezen shows aller tijden - lang leve rock and roll en musicals!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

6 minuten lezen

Jersey Boys in Broadway: alles wat u moet weten over deze musical

Beeld van de musical | ©Jersey Boys

Het verhaal van de musical Jersey Boys heeft zelfs Clint Eastwood zelf veroverd , die het in 2014 aandurfde om de successen en tegenslagen van de iconische groep The Four Seasons, een van de meest legendarische rockbands uit de jaren '60, naar het witte doek te brengen. Ga jij het missen?

Jezelf onderdompelen in een van de beroemdste theaters ter wereld om live te genieten van de herinneringen aan deze groep zal een onvergetelijke ervaring zijn. Of je nu alleen, met z'n tweeën of met vrienden reist, in dit artikel vertel ik je hoe je aan kaartjes voor de Jersey Boys musical in New York kunt komen en er het beste van kunt maken.

Hoeveel kosten tickets voor de Jersey Boys musical in New York?

Jersey Boys in het August Wilson Theater| ©Broadway Tour
Jersey Boys in het August Wilson Theater| ©Broadway Tour

Je hebt geluk, want samen met Aladdin is het een van de goedkoopste musicals die je in de Big Apple kunt bezoeken. De goedkoopste tickets kosten ongeveer 43 euro en de duurste 240 euro.

Waarom is het zo goedkoop in vergelijking met andere musicals? De truc is dat Jersey Boys wordt opgevoerd in Off-Broadway theaters , dat zijn theaters die, in tegenstelling tot Broadway, tussen de 100 en 499 zitplaatsen hebben. Met andere woorden, het zijn kleinere zalen, wat minder kosten en dus lagere ticketprijzen betekent, maar niet minder kwaliteit. Het mooie is? U kunt van de show genieten in een intieme, gezinsvriendelijke sfeer.

Kaartjes voor New Yorkse musicals

Tips voor het kopen van tickets

Jersey Boys kaartjes| ©Bev Sykes
Jersey Boys kaartjes| ©Bev Sykes

Koop tickets online en vooraf

In mijn ervaring raad ik je aan om zo ver mogelijk van tevoren online tickets te kopen, zodat je al vanaf 43 euro aan tickets kunt komen en je portemonnee geen pijn doet. Kijk idealiter twee tot drie maanden van tevoren.

Het voordeel? Door online te boeken kunt u de stoel kiezen die u het mooist vindt en die bij uw budget past. Ook is het meestal goedkoper dan aan de kassa, omdat het theater geen speciale kortingen aanbiedt.

Zijn er goedkopere Jersey Boys tickets?

Ja, de theaters in New York bieden de mogelijkheid om voor 27 euro aan tickets te komen in een virtuele loterij die elke dag wordt gehouden. Ik raad deze optie echter niet aan omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat u wint, plus het prijsverschil is minimaal. U heeft meer kans om de kerst 'Gordo' te winnen dan deze tickets!

De manier waarop het werkt is eenvoudig, u moet een formulier invullen op de officiële website van de musical en als u geselecteerd bent, heeft u 6 uur de tijd om uw tickets te betalen. Er is veel vraag naar deze optie en normaal gesproken zijn de plaatsen die ze aanbieden die niet verkocht zijn op plaatsen met slecht zicht. Naar mijn mening is het niet de moeite waard.

Tickets voor musicals in New York

Hoe kies ik de beste plaatsen om Jersey Boys op Broadway te zien?

August Wilson Theater| ©Chris Sampson
August Wilson Theater| ©Chris Sampson

Hier zijn de twee soorten plaatsen beschikbaar, van de goedkoopste tot de meest exclusieve middenplaats:

  • Mezzanine (vanaf € 43): Als u een goed uitzicht op het podium wilt voor een goede prijs, dan is dit uw voorkeursoptie. De goedkoopste tickets liggen aan de zijkant van het podium. Maar omdat het een klein theater is, is elke zitplaats aan te bevelen. Als u uw reis naar de Big Apple wilt aanvullen met meer culturele activiteiten, neem dan kennis van de 12 beste musea in New York.
  • Orchestra (vanaf 122 €): als u een veeleisend persoon bent en een onvergetelijke ervaring wilt beleven op de eerste rijen, zal dit uw favoriete gedeelte zijn. Het beste gedeelte is vanaf de vierde rij, waar u een ongelooflijk uitzicht hebt op het podium met een breed perspectief en u geen enkel detail zult missen.

In welk theater speelt Jersey Boys Off-Broadway?

Jersey Boys| ©Andrew James
Jersey Boys| ©Andrew James

Deze klassieker wordt opgevoerd in de New World Stages, een podiumkunstencomplex met vijf podia in het hart van het theaterdistrict. Bovendien is deze ruimte uitgegroeid tot de grootste zaal van Off-Broadway. Wat mij het beste beviel waren de comfortabele roodfluwelen stoelen en alle ruimte om mijn benen te strekken, wat na twee uur zeer gewaardeerd wordt!

De snelste manier om bij het theater te komen is met de metro, die €2,60 kost voor een enkeltje. In het begin kun je een beetje wanhopig worden, want de New Yorkse metro is letterlijk een stad onder de Big Apple. Hier zijn de basistips voor een probleemloos gebruik.

Locatie: De New World Stages bevindt zich op 340 West 50th Street tussen 8th en 9th Avenue....

Nuria's Traveller Tip

Als u meerdere keren gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, kunt u het beste de MetroCard kopen, die geldig is voor de metro en de bussen.

Voorstellingsschema Jersey Boys in New York City

Gevel van de New World Stages| ©Jonathan Mandell
Gevel van de New World Stages| ©Jonathan Mandell
  • Maandag: 19 uur
  • Dinsdag: gesloten
  • Woensdag: 19 uur
  • Donderdag: 19 uur
  • Vrijdag: 20 uur
  • Zaterdag: 14 en 20 uur
  • Zondag: 14 en 20 uur

De musical Jersey Boys speelt acht voorstellingen per week en duurt tweeënhalf uur met een pauze van 15 minuten. Ideaal om uw benen te strekken en wat te hydrateren!

Nuria's Traveller Tip

"Waar u gaat, doet u wat u wilt". Je kunt misschien beter voor de musical gaan eten, want op de heenweg zijn veel restaurants gesloten.

Wat u kunt verwachten bij de Jersey Boys musical in New York

Reclame voor Jersey Boys op Broadway| ©Albie Girl
Reclame voor Jersey Boys op Broadway| ©Albie Girl

De internationale musical Jersey Boys, die vier Tony Awards heeft gewonnen, bekend als de 'Oscars van Broadway', waaronder Beste Musical, is een uitbundige biopic van Frankie Valli en de musicalgroep The Four Seasons uit de jaren zestig. Het is een zeer originele show omdat het de documentaire en muzikale delen verenigt, iets wat uniek is op Broadway!

Het verhaalt de snelle opkomst en het succes van de zanger Frankie Valli en zijn groep dankzij nummers als 'Sherry', 'Big Girls Don't Cry', 'Can't Take My Eyes Off of You' en 'What A Night', onder andere, die uiteindelijk enkele van de meest gecoverde nummers in de geschiedenis werden. Maar jaloezie, belangenconflicten en wanbeheer door gitarist Tommy DeVito zorgden ervoor dat de band uit elkaar ging.

In deze show, die is opgebouwd uit vier delen, elk verteld door een ander bandlid die zijn eigen perspectief geeft op de geschiedenis van de groep, ziet u speciale effecten, unieke enscenering en veel rock en roll. Het is Off-Broadway's meest guitige musical!

Kan ik Jersey Boys met kinderen zien?

Wachten om de show te zien| ©Todd Baker
Wachten om de show te zien| ©Todd Baker

Jersey Boys wordt aanbevolen vanaf 12 jaar, omdat de acteurs taal gebruiken die niet geschikt is voor kinderen. Er zijn echter andere musicals zoals The Lion King, die wereldwijd meer dan 100 miljoen kijkers heeft geboeid, die perfect zijn om als gezin te zien.

The Lion King is een fantastische theaterbewerking van Disney's Oscarwinnende film uit 1994. Het is een unieke, gezinsvriendelijke show waar je haren van overeind gaan staan met muziek van Elton John- je kinderen zullen het geweldig vinden!

Tickets voor The Lion King

Moet ik dineren voor de musical?

Typisch New Yorks menu| ©Hellotickets
Typisch New Yorks menu| ©Hellotickets

Mijn advies is dat u zich zoveel mogelijk aanpast aan de plaatselijke gewoonten en gebruiken. In de VS wordt heel vroeg gedineerd, tussen 17:00 en 19:00 uur 's avonds, en ook al is dat voor ons misschien wat vroeg, na een lange en intensieve dag sightseeing zal uw maag u dankbaar zijn. Maar als je nog geen honger hebt, geen nood, er zijn genoeg restaurants op Broadway die later sluiten.

Er is echter voor elk wat wils in de Big Apple. Hier is een foodie gids met de 10 beste plekken om te eten in New York City. Veel plezier!

Lijst van de beste Broadway musicals

Reclame voor Wicked het onvertelde verhaal van de heksen van Oz| ©Broadway
Reclame voor Wicked het onvertelde verhaal van de heksen van Oz| ©Broadway

Als je niet zeker weet of je Jersey Boys leuk gaat vinden, kijk dan eens naar de 10 beste Broadway musicals voor het seizoen 2021-2022 in New York- je zult er vast een leuk vinden!

Mijn favoriete musicals

Vergelijk de beste Broadway musicals