New York in augustus reisgids: praktische gids over wat er te doen is in de stad

In augustus zijn er honderden dingen te doen in New York: van naar een park gaan om te genieten van geweldige muziek tot het bijwonen van sportevenementen, bekijk alle opties!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

12 minuten lezen

New York in augustus reisgids: praktische gids over wat er te doen is in de stad

Voor zonsondergang in New York | ©Michael Discenza

New York in augustus biedt een geweldige gelegenheid om dingen buiten te doen. In deze maand stijgt de temperatuur en wil iedereen afkoelen en zich vermaken. Daarom vinden veel van de evenementen plaats in parken of andere buitenlocaties. Zo genieten mensen volop van de omgeving en leren ze de meer natuurlijke kant van de stad kennen.

Om bovenstaande, en vele andere redenen, wijd ik dit artikel om je op de hoogte te brengen van alle activiteiten waar je in augustus naar toe kunt gaan in The Big Apple.

1. Woon een spannende wedstrijd van het honkbalseizoen bij

Barclays Center ingang| ©Reading Tom
Barclays Center ingang| ©Reading Tom

Augustus is een van de maanden waarin honkbalwedstrijden worden gehouden voor teams uit de hele Verenigde Staten. Veel van de wedstrijden vinden plaats in New York, je kunt naar de Mets of de Yankees gaan kijken, wat is jouw favoriete team? Hier zijn beide opties:

Honkbalwedstrijden zijn net als de wedstrijden die je op tv ziet, dus ze zitten vol spanning, gillende fans en nog veel meer. Je kunt er fastfood eten, dat hoort bij de ervaring. Als je een fan bent van deze sport, is deze optie ideaal voor jou.

Koop kaartjes voor een honkbalwedstrijd

2. Leer een van de beroemdste wijken van New York kennen tijdens de Harlem Week

Enkele huizen in de New Yorkse wijk Harlem| ©Rachel Martin
Enkele huizen in de New Yorkse wijk Harlem| ©Rachel Martin

Tijdens een van de eerste twee weken van augustus organiseren de inwoners van de New Yorkse wijk Harlem een groot evenement. De volgende activiteiten vinden plaats:

 • Straatmarkten.
 • Optredens.
 • Activiteiten waarbij ze hun manier van leven en plezier laten zien.

Harlem Week viert de culturele diversiteit en andere kenmerken van de iconische wijk. Als je New York in augustus bezoekt, dicht bij de data waarop dit evenement plaatsvindt, is het een geweldige keuze om het bij te wonen.

Ook een evenement voor kinderen

Als je met kinderen naar New York reist, is dit een goede plek om met hen naartoe te gaan, want er zijn speciale evenementen voor kinderen gepland. Wat ik aanraad is dat je coole kleren aantrekt en geniet van de wandeltocht door Harlem. Zelfs als je de stad tijdens een andere week in augustus bezoekt, heb je nog steeds de mogelijkheid om Harlem te bezoeken.

Ga voor meer informatie over Harlem Week en de data waarop je erbij kunt zijn naar hun website. Je kunt ook een rondleiding door Harlem boeken en de buurt alvast in je opnemen.

Boek een rondleiding door Harlem

3. Leef je uit op de Jazz Age Lawn Party

Genieten van de Jazz Age Lawn Party| ©Paul Stein
Genieten van de Jazz Age Lawn Party| ©Paul Stein

De Jazz Age Lawn Party, waar gaat het over en wat kun je verwachten? Dit feest staat gepland voor een paar dagen tussen de eerste twee weken van augustus en is een van de meest geanticipeerde evenementen in de Big Apple, waarom?

Het is geïnspireerd op de jaren 1920, dus het draait om de tijd van de drooglegging. Hoewel je de mogelijkheid hebt om alcohol te drinken, omdat het legaal is, is de ervaring die je hebt op de Jazz Age Lawn Party uniek.

Denk niet dat je op dit festival alleen maar kunt drinken, de organisatoren zorgen ervoor dat er activiteiten zijn voor iedereen. Op het feest zijn ook optredens en je ziet zelfs veel mensen gekleed in Amerikaanse kostuums uit de jaren 20.

Hoe kom je bij de Jazz Age Lawn Party?

Het evenement wordt gehouden op Governors Island, dus je moet de veerboot nemen om van boord te gaan en je te vermaken. Net als bij de metro heb ik een gids gemaakt voor de New Yorkse veerboot.

Het feest heeft een website waar de data en geplande activiteiten worden aangekondigd en als je na het bijwonen van dit evenement nog meer wilt, is mijn advies om dit artikel over de beste plekken om muziek te horen in Harlem te bekijken.

Boek je ticket voor een Jazz Series concert

4. Maak kennis met de Aziatische cultuur tijdens het Drakenbootfestival van Hongkong

Wedstrijd Drakenbootfestival Hong Kong| ©S Pakhrin
Wedstrijd Drakenbootfestival Hong Kong| ©S Pakhrin

Het Drakenbootfestival van Hongkong begint half augustus en is een van de activiteiten die veel mensen in augustus in New York bijwonen. De toegang is gratis en het doel is om de cultuur van Hongkong onder de aandacht te brengen. De bootraces vormen de belangrijkste attractie van het festival.

Naast het sportevenement vinden tijdens het jaarlijkse evenement de volgende voorstellingenplaats:

 • Dans.
 • Muziek.
 • Vechtsporten.

Het jaarlijkse evenement vindt plaats in Flushing Meadows Corona Park, dat in het noorden van Queens ligt. Als je erbij bent, vind je er eetkraampjes met heerlijke Aziatische gerechten. En als deze ervaring je aanspreekt, aarzel dan niet om dit artikel te lezen over waar je kunt eten in Chinatown, een ideaal plan na een Chinatown-tour.

Boek een rondleiding door Chinatown

5. Bezoek de stranden van Coney Island en de Boardwalk

Genieten van de stranden van Coney Island| ©Jana Markova
Genieten van de stranden van Coney Island| ©Jana Markova

De beste tijd om de stranden van New York te bezoeken is in de zomer, wanneer het weer in augustus perfect is om te genieten van de zon, het water en het zand. Coney Island en de Boardwalk hebben meer dan 5 kilometer strand.

Als je de hitte van de stad wilt ontvluchten, is een bezoek aan een van deze stranden de beste optie. Er zijn promenades, attracties en nog veel meer. Om bij deze stranden te komen kun je een taxi nemen of je kunt een Coney Island tour boeken vanuit Manhattan.

Boek een rondleiding op Coney Island

6. Neem deel aan een aantal van de Summer on the Hudson activiteiten

Yoga in Riverside Park| ©kaet1
Yoga in Riverside Park| ©kaet1

De hele zomer door kunnen mensen Summer on the Hudson bijwonen. Dit is een festival met allerlei activiteiten en optredens, waaronder:

 • Concerten.
 • Dans.
 • Dansfeesten met DJ muziek.
 • Films onder de sterren.
 • Kindershows.
 • Pilates.
 • Karaoke.
 • Yoga.
 • En nog veel meer.

De locatie van het festival is Riverside Park, dat loopt van 59th Street tot 153rd Street. De toegang is gratis en er is geen registratie nodig om evenementen bij te wonen, de enige uitzondering hierop is als anders aangegeven. Ga voor meer informatie naar de website van Summer on the Hudson.

Boek een Zodiac rit op de Hudson

7. Beroemde gratis toneelstukken bij Shakespeare in the Park

Bryant Park in de zomer| ©Istock
Bryant Park in de zomer| ©Istock

Shakespeare in the Park is een van de meest verwachte evenementen in de Big Apple en vindt plaats in de zomer, dus ook in augustus. Er worden stukken opgevoerd uit bekende theaters, maar wat is er zo bijzonder aan? De kaartjes zijn gratis en de voorstellingen zijn op een prachtige locatie.

Hoeveel hou jij van New York? Ik weet zeker dat als je uitkijkt naar je reis naar de stad, je veel onderzoek hebt gedaan naar de beste locaties. Heb je foto's gezien van het Delacorte Theatre of heb je de kans gehad om het bij te wonen? Als dat zo is, aarzel ik niet om te zeggen dat je onder de indruk was.

In het Delacorte Theatre vindt Shakespeare in the Park plaats, dit is een openluchttheater. Kaartjes voor de voorstellingen worden op de dag van de voorstelling aan de kassa uitgedeeld.

Shakespeare in het Park openingstijden

Kaartjes voor de voorstellingen zijn erg populair in augustus, dus de rijen zijn lang. Dus als je er een of meer wilt bemachtigen, houd er dan rekening mee datde kassa om 12 uur 's middags opengaat, maar dat de rijen eerder beginnen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je een gratis kaartje krijgt, is het een goed idee om om 9 of 10 uur 's ochtends te gaan. Kijk op de website van Central Park voor het schema en het thema van de voorstellingen.

En als je van deze shows houdt, bereid je dan voor om tijdens je bezoek aan New York versteld te staan van de beste Broadway musicals. Aarzel niet om je ticket voor een Broadway musical te boeken, het is een unieke ervaring.

Boek je ticket voor een Broadway musical

8. Tour door New York zonder auto's om je heen op NYC Summer Streets

In NYC Summer Streets| ©Travis Estell
In NYC Summer Streets| ©Travis Estell

Kun je je voorstellen dat de straten van de Big Apple vrij zijn van auto's, busjes, taxi's en openbaar vervoer? Dit is mogelijk dankzij NYC Summer Streets, een originele activiteit waarbij de straten op drie zaterdagen in augustus worden afgesloten voor voertuigen en New Yorkers en toeristen worden aangemoedigd om er het beste van te maken. Het is een geweldige tijd om een rondleiding door New York te boeken.

Een van de dingen die New York het meest karakteriseert is het verkeer - wanneer we films zien die zich in de stad afspelen, staan de straten vol met auto's. Het is logisch om aan te nemen dat het verkeer er ook zo is. Het ligt voor de hand om aan te nemen dat het verkeer toeneemt als er meer toeristen in de stad zijn, en dat is absoluut waar. Summer Streets heeft de volgende voordelen:

 • Bezoekers kunnen optimaal van de stad genieten.
 • De atmosfeer wordt voor een paar uur bevrijd van de vervuiling die wordt veroorzaakt door het grote aantal voertuigen in de stad.

De straten tussen de Brooklyn Bridge en Central Park zijn autovrij - meer dan 11 kilometer waar je geen auto's ziet lopen! Het is zeker de moeite waard om mee te doen als je de kans krijgt.

NYC zomer straten schema

Het verkeer staat stil van 7 uur 's ochtends tot 1 uur 's middags, dus wat doe je in die tijd? Burgers maken van de gelegenheid gebruik om op straat te spelen en zelfs te eten, iedereen kan fietsen, lopen en profiteren van alle vrije ruimte.

Hier is een truc! Tijdens de dagen van deze activiteit is het nog handiger om een wandeltour door New York te maken, doe er je voordeel mee!

Boek een tour door New York

9. Woon openluchtconcerten bij met SummerStage

Summerstage is voorbij| ©John Saeyong Ra
Summerstage is voorbij| ©John Saeyong Ra

Tijdens de zomer zijn er in New York veel gratis concerten, een daarvan is SummerStage. SummerStage begint in augustus en eindigt begin september, dus er zijn genoeg shows om bij te wonen.

Hoewel het hoofdpodium in Central Park is, Rumsey Playfield om precies te zijn, zijn er ook optredens in andere parken in New York. Naast bands of solisten zijn er dansers, acteurs voor toneelstukken en zelfs dichters. Het is allemaal samen een geweldige show die voor iedereen in New York toegankelijk is.

Locatie SummerStage

Zoals ik al eerder zei, vindt het plaats op Rumsey Playfield, maar hoe kom je daar? Het ligt vlak bij 72nd Street op de beroemde Fifth Avenue. Ik weet zeker dat je wilt weten wie er optreedt voordat je gaat, dus kijk op de website van SummerStage.

Als je andere dingen in het park wilt doen terwijl de show bezig is, vertel ik je in een ander artikel wat er te zien en te doen is in Central Park. Mijn favoriete plan is om een fiets te huren in Central Park en in mijn eigen tempo door het park te fietsen terwijl ik geniet van de natuur.

Huur een fiets in Central Park

10. Thuis kwaliteitsentertainment in het Lincoln Center: Restart Stages

Lincoln Center at Home ingang| ©Kate Glicksberg
Lincoln Center at Home ingang| ©Kate Glicksberg

Tijdens de zomer, met name de eerste twee weken van augustus, organiseert het Lincoln Center gratis voorstellingen. De nadruk ligt op muziek, dans en theater. Alles vindt buiten plaats en het centrum zorgt voor een gastvrije en veilige omgeving voor alle bezoekers.

De voorstellingen worden georganiseerd door verschillende New Yorkse organisaties, zoals community arts venues en meer. Hoe kun je kaartjes kopen? Tickets worden uitgedeeld tijdens de loterij, zodra je ze hebt ga je naar Lincoln Center en zoek je de perfecte plek om elke voorstelling te zien.

Hoe en wanneer kun je bij de Restart Stages van het Lincoln Center komen?

Op het ticket staat wanneer de voorstelling in het Lincoln Center is, wil je zeker weten dat je een goede plek vindt? In dat geval raad ik je aan om wat vroeger te komen, want toegang tot het gebied waar het evenement plaatsvindt is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Lincoln Center ligt tussen Amsterdam en Columbus Avenues, dus als je met de metro door de stad reist, hoe kom je er dan? Idealiter neem je lijn 1 naar 66th Street Station. Voor het geval je nog steeds niet weet hoe je dit type vervoer moet gebruiken, is hier een gids voor de New Yorkse metro.

Voor meer informatie over dit evenement raad ik je aan de website van het Lincoln Center te bezoeken.

Wat is de temperatuur in New York in augustus?

Genieten van de zomer in New York| ©Robert Nyman
Genieten van de zomer in New York| ©Robert Nyman

Augustus is een van de warmste dagen van de New Yorkse zomer. Het minimum is 19°C (kan 's avonds voorkomen) en het maximum is 28°C, zeer zelden meer dan 30°C. Het weer in deze maand heeft de volgende kenmerken:

 • Het is heet en vochtig.
 • Er vallen 7 tot 10 buien.
 • Gemiddeld vallen er slechts 3 regenbuien van betekenis.
 • Het weer is het grootste deel van de tijd warm, vandaar dat de inwoners van La Gran Manzana de voorkeur geven aan buitenactiviteiten.

Boek uw New York City Sightseeing Flex Pass

Zijn er veel toeristen in New York in augustus?

Toeristen op Time Square| ©Andreas Komodromos
Toeristen op Time Square| ©Andreas Komodromos

Dooralle dingen die er in New York te zien en te doen zijn, is het een stad die het hele jaar door veel bezoekers trekt. Een van de grootste toeristenstromen vindt plaats in augustus en voor velen is de zomer zelfs de beste tijd om New York te bezoeken, dus als je in deze periode gaat, zul je zeker veel toeristen zien.

Maak je echter geen zorgen over de hotels of restaurants, want die zijn gewend om grote aantallen mensen op te vangen. En hoewel veel inwoners van de stad ervoor kiezen om in augustus ergens anders heen te gaan, krijg je niet het gevoel dat de straten leeg zijn. Je krijgt dus nog steeds de kans om het leven van een New Yorker te zien.

Boek je New York Sightseeing Day Pass

Gaan de prijzen in New York omhoog in augustus?

Even rekenen| ©Karolina Grabowska
Even rekenen| ©Karolina Grabowska

Het klopt dat in de zomer de prijzen in de stad stijgen door de toestroom van toeristen. In vergelijking met juli zijn de prijzen in augustus echter lager, en naarmate het einde van de maand nadert, zullen de prijzen steeds meer dalen.

Daarom is het mogelijk om goede accommodatie, restaurants, entreegelden en rondleidingen te vinden tegen redelijke prijzen.

Boek een boottocht bij zonsondergang op de Hudson rivier

Wat moet je meenemen op je reis naar New York in augustus?

Inpakken| ©Craig Adderley
Inpakken| ©Craig Adderley

Inpakken is een belangrijk moment, je moet ervoor zorgen dat je meeneemt wat je nodig hebt en wat bij je past. Je wilt geen kleren of spullen meenemen waarvan je later ontdekt dat je ze niet nodig hebt. Om dat te voorkomen, zijn hier de belangrijkste dingen om in te pakken voor een reis naar New York in augustus:

 • Comfortabele, lichtgewicht kleding en schoeisel.
 • Bescherming tegen de zon: zonnebril, hoed en vooral zonnebrandcrème.
 • Waterfles om overal water mee naartoe te nemen.
 • Paraplu om je tegen de zon te beschermen of voor het geval het regent.
 • Lichte jas, vanwege de hitte hebben airconditioners op sommige plaatsen lage temperaturen.

Boek een tour door Central Park

Wat te doen als het regent in New York of het warmer is dan je aankunt

De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets
De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets

De plannen die ik je ga vertellen zijn ideaal als het te warm, te zonnig of te regenachtig is tijdens je trip naar de Big Apple:

 • Friends The Experience: New York tentoonstelling waar je iconische locaties uit de "Friends" serie ziet, van Monica en Rachel's flat tot Central Perk.
 • Bezoek enkele van de beste musea van New York.
 • Bekijk de openbare bibliotheek van New York.
 • Breng uren door in een van de coffeeshops.
 • Koop kaartjes voor een Broadway-musical.

Boek je ticket voor een Broadwaymusical