Vrijheidsbeeld voetstuk bezoek

Een van de essentiële bezoeken die u moet brengen tijdens uw reis naar New York is een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en de beklimming van zijn voetstuk, vanwaar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de Hudson River, Liberty Island en de omgeving.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Vrijheidsbeeld voetstuk bezoek

De sokkel van het standbeeld | ©Juan Manuel Aguilar

Het is een van de populairste bezoeken aan de stad, maar er zijn maar weinig kaartjes te koop en ze zijn heel snel uitverkocht. Ik vertel je alles wat je moet weten om je bezoek te organiseren.

Allereerst moet je weten dat je het Vrijheidsbeeld kunt bezoeken met een rondleiding of op eigen gelegenheid, door een tour of kaartjes voor het Vrijheidsbeeld te boeken, mits deze toegang tot het voetstuk vermeldt, of door ter plaatse kaartjes te kopen bij de kassa's (die zijn er in Castle Clinton in Battery Park, bij het treinstation van New Jersey).

Bezoek het Vrijheidsbeeld tijdens een rondleiding

Luchtfoto van het Vrijheidsbeeld| ©Mathew Daniels
Luchtfoto van het Vrijheidsbeeld| ©Mathew Daniels

Een rondleiding door het Vrijheidsbeeld is de meest aanbevolen optie om dit icoon van de Verenigde Staten te leren kennen, omdat u dan van een complete ervaring kunt genieten met het gemak dat u geen tijd hoeft te besteden aan het organiseren van de rondleiding.

De voordelen? Het is heel duidelijk: een rondleiding met gids maakt alles een stuk eenvoudiger en alles is al van tevoren gepland, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vervoer en wachtrijen bij de kassa, maar gewoon kunt genieten!

Je gaat aan boord van de veerboot in Battery Park en de boot zet je af bij Liberty Island, aan de voet van het majestueuze standbeeld. Een deskundige gids begeleidt u tijdens de rondleiding en geeft u gedetailleerde uitleg over de geschiedenis van het monument, de bouw ervan en alle anekdotes die het bezoek compleet maken.

Als u echter geïnteresseerd bent in het beklimmen van het voetstuk of de kroon, zorg er dan voor dat dit is inbegrepen. Momenteel omvatten de rondleidingen in Hellotickets niet dit deel van het Vrijheidsbeeld, maar andere gebieden zoals het Immigratiemuseum of Ellis Island.

Boek een rondleiding naar het Vrijheidsbeeld

Bezoek het Voetstuk op eigen gelegenheid als je liever onafhankelijk bent

Panoramisch uitzicht op het Vrijheidsbeeld| ©Crystal Jo
Panoramisch uitzicht op het Vrijheidsbeeld| ©Crystal Jo

Als u er de voorkeur aan geeft het Vrijheidsbeeld op eigen houtje te bezoeken, moet u ruim van tevoren uw kaartjes en uw tickets voor de veerboot naar Liberty Island kopen, want de toegang tot het Vrijheidsbeeld is beperkt tot een beperkt aantal kaartjes per dag. U kunt dit doen bij de kassa's in Battery Park of Liberty Park of op de website van Statue Cruises. U kunt er ook komen door een cruise over de Hudson te maken.

De prijs van de kaartjes varieert niet afhankelijk van waar u besluit ze te kopen, maar het is veel handiger om ze online te kopen omdat de kassa's meestal lange rijen hebben en de kaartjes voor het Voetstuk (laat staan de Kroon) vliegen. Als u ze op de dag zelf probeert te krijgen, zijn uw inspanningen waarschijnlijk tevergeefs, tenzij u er vroeg in de ochtend bent.

Boek uw Statue of Liberty Express Cruise

Hoeveel kosten tickets en tours naar het Statue of Liberty Pedestal?

Het Vrijheidsbeeld van achteren| ©Maarten Van den Heuvel
Het Vrijheidsbeeld van achteren| ©Maarten Van den Heuvel

U vindt tickets vanaf ongeveer 20 euro, afhankelijk van of u met een rondleiding of op eigen gelegenheid komt. Hieronder zien we het in detail.

Vanaf 50 € vindt u bij Hellotickets rondleidingen naar het Vrijheidsbeeld die toegang tot het Voetstuk van het Standbeeld, de veerboot naar Liberty Island en tickets voor Ellis Island en het Immigratiemuseum omvatten.

Tijdens de rondleiding word je begeleid door een lokale gids die je alles vertelt wat je ooit wilde weten over het Vrijheidsbeeld, wat altijd een pluspunt is om context te geven aan de activiteit en te leren over de geschiedenis van de attracties die je ziet.

Naar mijn mening is een rondleiding door het Vrijheidsbeeld de beste manier om het voetstuk en de plaats waar het zich bevindt te leren kennen, omdat u uw doel bereikt zonder veel geld te hoeven uitgeven en met het gemak van vervoer, tickets en de diensten van een gids bij de prijs inbegrepen.

Verdeling van de prijzen per type ticket

 • Volwassenen: vanaf $22
 • Senioren (62+): $16
 • Kinderen (4-12 jaar): $10
 • Kinderen tot 4 jaar: gratis

Boek een rondleiding door het Vrijheidsbeeld

Kan ik met een toeristenkaart het Vrijheidsbeeld betreden?

Het Vrijheidsbeeld bij zonsondergang| ©Tania Fernández
Het Vrijheidsbeeld bij zonsondergang| ©Tania Fernández

Dat zou geweldig zijn, maar helaas is het niet mogelijk. De meeste toeristenpassen in New York bevatten een basisticket dat alleen toegang geeft tot de veerboot, de eilanden en de musea aldaar, maar niet tot het voetstuk of de kroon van het Vrijheidsbeeld.

Welke toeristenpassen zijn inclusief het Vrijheidsbeeld?

Als u tijdens uw verblijf in New York een van deze toeristenpassen wilt gebruiken, maar u weet niet zeker welke u moet kiezen, raad ik u aan het bericht De beste New York City Sightseeing Pass te bekijken, omdat het u zeker zal helpen een beslissing te nemen en uw droom om het Vrijheidsbeeld te zien te vervullen.

Hoe gebruik je de toeristenkaart?

Om het Vrijheidsbeeld te bezoeken met een van de New York Sightseeing Passes hoeft u geen tijd te reserveren, maar moet u naar het Castle Clinton loket in Battery Park gaan om het in te wisselen voor een ticket om aan boord van de veerboot te gaan. Het is belangrijk om dit te doen (er is daar een speciale rij die heel snel gaat) anders mag u niet op de veerboot.

Vergelijk de toeristenkaarten van New York

Hoe is het om het Vrijheidsbeeld te bezoeken?

Het Vrijheidsbeeld met Manhattan op de achtergrond| ©Angelo Caputo
Het Vrijheidsbeeld met Manhattan op de achtergrond| ©Angelo Caputo

De ingang van de Statue of Liberty Pedestal biedt toegang tot het binnen- en buitenbalkon van de stenen structuur die aan de voet van het standbeeld staat en het in de hoogte ondersteunt. Dit staat op zijn beurt bovenop een oud stervormig openluchtfort van waaruit u ook over het landschap kunt uitkijken.

Heb geduld bij de veiligheidscontrole

U vindt de ingang van het Vrijheidsbeeld achter het monument. De laatste ingang is om 15.30 uur en om binnen te komen moet u door een tweede veiligheidscontrole naast de eerste voordat u aan boord gaat.

De controle is vrij streng en ze staan geen rugzakken of tassen toe op het voetstuk of de kroon, dus je moet je spullen achterlaten in kluisjes aan de voet van het monument, die 25¢ kosten. Ze accepteren alleen munten, maar maak je geen zorgen want er zijn wisselautomaten voor biljetten van $1 en $5.

Wat u zult zien tijdens uw bezoek aan de sokkel

Wanneer u de binnenkant van het voetstuk betreedt, kunt u beslissen of u het museum bovenop het monument bezoekt of direct naar het observatiedek gaat om het uitzicht vanaf een buitenterras aan de voet te bewonderen.

De lift is alleen beschikbaar voor gehandicapten, dus wees voorbereid op veel treden (bijna 200!). Maar het is eigenlijk niet zo'n zware klim omdat de trappen niet smal zijn en als je even op adem moet komen kun je altijd een stap opzij doen om even uit te rusten.

Het uitzicht op Liberty Island, Manhattan of Staten Island is geweldig vanaf het Vrijheidsbeeld balkon maar het is verrassend smal want als er veel bezoekers zijn wordt het een beetje moeilijk om aan alle vier de kanten te bewegen. De ervaring is nog steeds fantastisch, maar u moet voorbereid zijn op de drukte.

Na het bezoek aan het Voetstuk kunt u uw tocht over het eiland voortzetten en vervolgens aan boord gaan van de veerboot naar Ellis Island. U kunt daar uitstappen en het Immigratie Museum bekijken of aan boord blijven en terugkeren naar Battery Park.

Boek een Express Cruise naar het Vrijheidsbeeld

Wat zie je tijdens de Statue of Liberty Pedestal tour en is het de klim waard?

Luchtfoto van het Vrijheidsbeeld en Liberty Island| ©Patrick T Kindt
Luchtfoto van het Vrijheidsbeeld en Liberty Island| ©Patrick T Kindt

Als u de skyline van de stad graag van bovenaf ziet, zult u zeker genieten van een bezoek aan de Statue of Liberty Pedestal. Hoewel het slechts 27 meter hoog is, wat klein is vergeleken met andere uitkijkpunten in New York, biedt het een uitstekend 360º uitzicht op de volgende bezienswaardigheden:

 • Liberty Island
 • Manhattan
 • Ellis Eiland
 • Jersey Stad
 • Haven van New York
 • Gouverneurseiland
 • Brooklyn
 • Staten Island

De bezienswaardigheden van New York bekijken vanaf het Vrijheidsbeeld voetstuk geeft u een ander interessant perspectief van de stad en unieke foto's van uw reis waarbij de Hudson rivier centraal staat. Deze tour is de perfecte aanvulling op de Manhattan wolkenkrabber observatoria.

Wat is het verschil tussen het beklimmen van de kroon en het voetstuk?

De kroon van het standbeeld| ©Jeff Burak
De kroon van het standbeeld| ©Jeff Burak

In het uitzicht, zeer verschillend vanaf beide platforms

Vergeleken met het beklimmen van het Voetstuk van het Vrijheidsbeeld is een bezoek aan de Kroon een van de meest exclusieve en moeilijkst te boeken ervaringen in New York, gezien het beperkte aantal tickets dat per dag beschikbaar is. Maar als je de kans hebt, aarzel dan niet om het te doen.

Misschien is het uitzicht niet zo indrukwekkend als je had verwacht omdat het niet 360º is zoals op het voetstuk, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is, want het belangrijkste om hier te komen is om binnen te gaan in het hoofd van het Vrijheidsbeeld en het landschap door haar ogen te zien.

Vanwege de oostelijke oriëntatie van het Vrijheidsbeeld is het een beetje moeilijk om vanuit de kleine ramen van de Crown een goed uitzicht op Manhattan te krijgen in vergelijking met het uitzicht vanaf het observatiedek van de Pedestal, maar zoals gezegd, als je hier bent is het uitzicht bijna het minste.

Vanaf de Crown heeft u echter een ongebruikelijk perspectief op het Vrijheidsbeeld. Voor één keer zie je het van boven naar beneden en niet andersom zoals vanaf het voetstuk. Het is uniek!

Op de weg naar boven is de ene makkelijker dan de andere

Het beklimmen van het voetstuk en de kroon van het Vrijheidsbeeld is een totaal verschillende ervaring. Terwijl de eerste zonder al te veel inspanning kan worden bereikt via de trap of de lift (in het geval van gehandicapten), kan de tweede alleen worden bereikt door het beklimmen van een zeer smalle wenteltrap van meer dan 300 treden die de benen van het standbeeld verbindt met haar romp en hoofd, dus een goede fysieke conditie is vereist. Kinderen, bijvoorbeeld, moeten minstens 1,21 meter lang zijn om de Kroon te betreden en zelf kunnen klimmen.

Als u een beetje bang bent voor gesloten ruimtes of hoogtes, kunt u zich een beetje ongemakkelijk voelen op de trappen, maar maakt u zich geen zorgen, want om de paar treden zijn er plaatsen om te stoppen en even te rusten.

Ook wordt de beklimming en afdaling van de kroon gedaan via verschillende trappen, zodat u zich niet kunt stoten aan andere bezoekers die de beklimming maken terwijl u afdaalt.

Vergelijk prijzen van Statue of Liberty Pedestal en Crown of Liberty tickets

 • Voetstuk Entree
 • Prijzen
 • Volwassene: vanaf $22
 • Senioren (ouder dan 62 jaar): vanaf $16
 • Kinderen (4-12 jaar): vanaf $10
 • Kinderen onder de 4 jaar: gratis
 • Inclusief: toegang tot het voetstuk, Statue of Liberty Museum en Memorial, Ellis Island Immigration Museum en de veerboot.
 • Toegang tot de Kroon
 • Prijzen
 • Volwassene: vanaf $24
 • Senioren (62+): vanaf $19
 • Kinderen (4 -12 jaar): vanaf $13
 • Kinderen onder de 4 jaar: niet te koop.
 • Inclusief: toegang tot de kroon en het voetstuk, Statue of Liberty Museum en Precinct, Ellis Island Immigration Museum en de veerboot.

Tips voor een bezoek aan de Statue of Liberty Pedestal

Op weg naar het Vrijheidsbeeld| ©Jenny Marvin
Op weg naar het Vrijheidsbeeld| ©Jenny Marvin

Hoe lang van tevoren moeten kaartjes worden gekocht?

Ten minste 5 maanden van tevoren, want het voetstuk of de kroon van het Vrijheidsbeeld is erg populair bij bezoekers, maar er zijn maar weinig kaartjes te koop.

Hoe lang duurt het om het Vrijheidsbeeld te bezoeken?

Het duurt minstens 4-5 uur om het Vrijheidsbeeld in zijn geheel te bezoeken, inclusief het voetstuk of de kroon, de eilandmusea en de boottocht. Tel daarbij op de veiligheidscontroles en de wachtrijen.

Wanneer is het het minst druk om het Vrijheidsbeeld te bezoeken?

Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er minder toeristen om het Vrijheidsbeeld te bezoeken, want de drukste tijden om het Vrijheidsbeeld te bezoeken zijn maandag, vrijdag en het weekend.

Hoe ver van tevoren moet ik gaan om aan boord van de veerboot te gaan?

Een minimum van een half uur. De tijd die op uw tickets staat voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld is de tijd dat u bij Battery Park in de rij moet staan om door de beveiliging te gaan, wat enige tijd kan duren omdat het grondige controles zijn zoals op luchthavens.