Vrijheidsbeeld Kroon Bezoek

De kroon van het Vrijheidsbeeld betreden is een must-see ervaring in New York, maar het is niet gemakkelijk om te doen - hier is hoe je het kunt doen!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Vrijheidsbeeld Kroon Bezoek

De kroon van het standbeeld | ©Unsplash

De kroon van het Vrijheidsbeeld beklimmen is de droom van veel reizigers, maar om dat te bereiken moet je ruim van tevoren een van de weinige tickets bemachtigen die op de website van Statue Cruises te koop zijn.

Als u een van hen bent, raad ik u aan om, naast het leren hoe u het Vrijheidsbeeld kunt bezoeken, kennis te nemen van het volgende bericht waarin ik u in detail vertel hoe u de Crown kunt bezoeken, hoe u tickets kunt kopen, hoeveel ze kosten en wat u er onder andere zult zien. Mis het niet!

Hoe bezoek je de kroon van het Vrijheidsbeeld?

Detail van het Vrijheidsbeeld| ©Alison Courtney
Detail van het Vrijheidsbeeld| ©Alison Courtney

De enige manier om naar de kroon van het Vrijheidsbeeld te gaan is door online tickets te kopen op de website van Statue Cruises en dat enkele maanden voor je bezoek te doen, want er gaan maar heel weinig tickets in de verkoop en de vraag is erg groot.

Om dit deel van de attractie te bezoeken, kunnen ter plekke geen tickets worden gekocht, dus als u deze bijzondere ervaring niet wilt missen, is mijn advies dat u bij het organiseren van uw reis deze website voortdurend in de gaten houdt voor het geval er updates zijn en er tickets vrijkomen om naar de Kroon te gaan. Een oogje in het zeil houden is erg belangrijk!

Hoe werkt het kopen van tickets voor de Crown?

Zoals gezegd moet je ze kopen op de website van Statue Cruises en de optie "Crown Reserve" selecteren.

Wanneer u uw reservering maakt , ontvangt u een e-mail met een bevestigingsnummer dat u op de dag van uw bezoek aan de kassa van Clinton Castle in Battery Park moet laten zien, samen met een geldig identiteitsbewijs en de kaart waarmee u de aankoop heeft gedaan, om uw tickets in te wisselen en het polsbandje te krijgen waarmee u de Crown van het Vrijheidsbeeld kunt betreden.

Boek uw Statue of Liberty Express Cruise

Hoeveel kosten tickets voor de Statue of Liberty Crown?

De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Jeff Burak
De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Jeff Burak

Vanaf ongeveer 20 euro kunt u op de website van Statue Cruises een ticket voor een volwassene krijgen. U moet de optie Crown Reserve selecteren, die toegang omvat tot de kroon en het voetstuk, het Statue of Liberty Museum en Enclosure, het Ellis Island Immigration Museum en de veerboot naar Liberty Island.

Als u de kans krijgt, raad ik u aan om de "Crown Reserve" optie te proberen, want als u net iets meer betaalt dan de "Pedestal Reserve" of "General Admission" opties, krijgt u de kans om het iconische Vrijheidsbeeld van haar voetstuk tot haar kroon te zien.

Een ervaring die maar weinigen in New York kunnen meemaken en die de moeite waard is!

Prijzen per type ticket

  • Volwassene: vanaf $24
  • Senioren (62+): vanaf $19
  • Kinderen (4-12): vanaf $13
  • Kinderen jonger dan 4: Niet te koop.

Boek een privétour van het Vrijheidsbeeld

Kan ik met een New York City Tour Card de kroon van het Vrijheidsbeeld betreden?

Luchtfoto van het Vrijheidsbeeld| ©Patrik T
Luchtfoto van het Vrijheidsbeeld| ©Patrik T

Dat zou geweldig zijn, maar helaas is het niet mogelijk. Voorlopig is de enige manier om kaartjes voor de Statue of Liberty Crown te krijgen, om ze online te kopen op de website van Statue Cruises.

De meeste New York City sightseeing passen bevatten alleen basis Statue of Liberty toegang, wat betekent dat de sightseeing pas je alleen toegang geeft tot de Statue of Liberty ferry, de Statue of Liberty eilanden en de Statue of Liberty musea, maar niet tot het Statue of Liberty Pedestal of de Statue of Liberty Crown.

Als u de binnenkant van deze iconische bezienswaardigheid wilt verkennen, moet u apart volledige toegang tot de Statue Cruises boeken, want het is niet mogelijk om de Statue of Liberty Tourist Card te gebruiken om het Vrijheidsbeeld te bezoeken en bij de kassa's extra te betalen om de Crown of het Pedestal te betreden.

Boek uw New York Sightseeing Card

Hoe is de toegang tot de Crown: de veiligheidscontrole?

Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld| ©Angelo Caputo
Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld| ©Angelo Caputo

De ingang van de Crown geeft toegang tot een klein observatiedek aan het hoofd van het standbeeld, vanwaar u een bijzonder uitzicht heeft over New York en het monument zelf op 93 meter boven de grond.

Zodra u de veerboot naar Liberty Island neemt, kunt u het terrein op uw gemak verkennen, maar als u kaartjes hebt voor de Crown en het Statue of Liberty Pedestal, raad ik u aan daar direct heen te gaan, want de laatste toegang is om 15.30 uur en om het monument binnen te gaan moet u in de rij staan voor een tweede veiligheidscontrole (naast de eerste controle in Battery Park om op de veerboot te komen), die u toegang geeft tot het beeld, en dat kan een hele tijd duren.

De veiligheidscontrole is zeer grondig en je mag de kroon of het voetstuk niet bezoeken met tassen, rugzakken of voedsel. Alleen met je camera, je telefoon, een flesje water of wat medicijnen, dus voordat je naar boven gaat moet je je spullen kwijt bij de kluisjes aan de voet van het Vrijheidsbeeld.

Ze kosten 25 cent om te gebruiken en accepteren alleen munten, maar er zijn enkele wisselgeldautomaten in de buurt voor biljetten van $5 en $1. Vergeet dus niet om wat geld in je portemonnee mee te nemen!

Hoe het is om de wenteltrap naar de kroon op te lopen

Detail van de kroon| ©Laurenz Heymann
Detail van de kroon| ©Laurenz Heymann

Na een bezoek aan het voetstuk en het Statue of Liberty Museum is de klim naar de kroon een smalle wenteltrap van meer dan 300 treden (het equivalent van 27 verdiepingen) die het hele lichaam van het Vrijheidsbeeld doorkruist.

Het is niet mogelijk om een lift naar boven tenemen, dus je moet in goede fysieke conditie zijn om dit bezoek te maken en kinderen moeten minstens 1'21 meter lang zijn, anders kunnen ze de kroon niet beklimmen. Als u astma of hartproblemen hebt of bang bent voor hoogtes of gesloten ruimtes, overweeg dan of het voor u geschikt is. Alles is echter ontworpen om het bezoek voor de bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken.

Er zijn veel treden langs de weg, maar de beklimming is niet vervelend maar opwindend omdat u de kans krijgt het bouwwerk van Alexandre Gustave Eiffel (auteur van de Eiffeltoren) van binnen te zien en in slechts 15 minuten, zonder het te beseffen, bent u in de kroon, waarmee de droom van veel bezoekers die naar New York komen in vervulling gaat.

Wat u kunt meenemen tijdens de beklimming

Je mag bijvoorbeeld je camera, je telefoon, een flesje water en je medicijnen meenemen voor het geval je die nodig hebt. Ook is de weg omhoog en omlaag naar de Crown via aparte trappen, zodat bezoekers die binnenkomen en vertrekken elkaar niet tegenkomen, en zijn er om de paar treden plekken om even te stoppen en te rusten.

Wat u vindt als u bij de Kroon aankomt

Het Vrijheidsbeeld| ©Tania Fernández
Het Vrijheidsbeeld| ©Tania Fernández

Als u boven aankomt zult u waarschijnlijk voor een verrassing komen te staan, want wij hebben de neiging ons het observatiedek van de Crown voor te stellen als een veel grotere en ruimere ruimte, terwijl het in feite zo klein is dat er maar een paar mensen tegelijk in passen.

Maak optimaal gebruik van uw tijd in de Crown, want u hebt maar een paar minuten om uit de ramen te kijken en een paar foto's en selfies te nemen voordat u weer naar beneden moet.

Is het de moeite waard om naar de kroon van het Vrijheidsbeeld te klimmen? Wat is er te zien tijdens de rondleiding?

Absoluut! Dit is een van de meest exclusieve en unieke ervaringen die je in New York kunt hebben als het je lukt om een kaartje te bemachtigen, wat best moeilijk is omdat er maar heel weinig kaartjes te koop zijn, dus ik raad je ten zeerste aan om het te proberen!

Wat ziet u tijdens uw bezoek aan de Crown?

Uitzicht vanaf het Vrijheidsbeeld| ©Pierre Blache
Uitzicht vanaf het Vrijheidsbeeld| ©Pierre Blache

1. De binnenstructuur van het standbeeld

Aan de ene kant ziet u de binnenstructuur van het Vrijheidsbeeld, gemaakt door Alexandre Gustave Eiffel (de ingenieur die ook de Eiffeltoren maakte) die normaal gesproken onopgemerkt blijft, vooral in vergelijking met de beroemde gevel van het monument, die het werk was van de beeldhouwer Frédéric Auguste Bartholdi.

Aan de andere kant ziet u door de grote ramen het interieur van de kroon van het Vrijheidsbeeld en het omringende landschap. Het is een van de delen waar maar weinig mensen toegang toe hebben en alleen al om een van die gelukkigen te zijn is een bezoek waard.

2. Het uitzicht vanaf Liberty Island

Wat het uitzicht betreft, door de ligging van het standbeeld in het oosten is het een beetje moeilijk om vanaf de Crown een goed zicht op het landschap te krijgen in vergelijking met het geweldige 360º uitzicht vanaf het observatiedek op het voetstuk. Als je goed oplet, kun je een stukje Manhattan, de Hudson River, Liberty Island of details van het standbeeld zelf zien.

Laat dit kleine ongemak je er echter niet van weerhouden de Crown te beklimmen, want als je daarboven bent, zou ik bijna zeggen dat het uitzicht bijna het minste is. Naar mijn mening is het belangrijkste dat je de kans krijgt om de binnenkant van het Vrijheidsbeeld te ervaren en in het hoofd van "Lady Liberty" te kruipen om New York City door haar ogen te zien.

3. Een uniek perspectief van het Vrijheidsbeeld

Bovendien heb je vanaf de kroon van het Vrijheidsbeeld een ongewoon perspectief van het monument (voor één keer zie je het van boven naar beneden en niet andersom) dus ik raad je aan om de tijd die je daar hebt te benutten om wat foto's te maken van het landschap en het standbeeld en om verschillende selfies te nemen op het observatiedek. Ik verzeker je dat het een once in a lifetime ervaring is die je niet zult vergeten!

Tips voor een bezoek aan de kroon van het Vrijheidsbeeld

Veerboot naar het Vrijheidsbeeld| ©State Cruises
Veerboot naar het Vrijheidsbeeld| ©State Cruises
  • Probeer uw tickets voor de Corona ruim van tevoren te boeken, want het aanbod is schaars en de vraag erg groot.
  • Sta vroeg op om de Kroon te bezoeken. U zult meer tijd hebben om Liberty Island en de nabijgelegen eilanden te verkennen en de kortere drukte zal de wachttijden bij alle lijnen verkorten.
  • Draag comfortabele schoenen voor de tour. U zult veel tijd op uw voeten doorbrengen bij veiligheidscontroles, lange wandelingen maken en vele trappen naar de Crown beklimmen.
  • Ga vroeg in de ochtend als u de kroon in de zomer bezoekt. Houd er rekening mee dat de temperatuur binnen het standbeeld warmer is dan buiten. Blijf goed gehydrateerd.
  • Ga naar het toilet nadat u de veiligheidscontrole van het monument bent gepasseerd. Dit zijn de enige toiletten in het standbeeld, dus ik raad u aan om vóór uw bezoek te gaan, zodat u de Crown niet vroegtijdig moet verlaten vanwege een onwelkome roep van de natuur.
  • Vergeet niet op de dag van uw bezoek de website van de National Park Service (die de nationale monumenten van de VS beheert) te raadplegen voor eventuele last-minute waarschuwingen over het park.

Boek uw cruise naar het Vrijheidsbeeld