Beste tijd om Niagara Falls te bezoeken

De prachtige Niagara Falls kunnen op elk moment van het jaar worden bezocht. Maar afhankelijk van het moment dat u kiest om te reizen, zal uw ervaring anders zijn.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Beste tijd om Niagara Falls te bezoeken

Uitzicht op de Niagara Falls | © Salah Alawadhi

U bezoekt New York en op uw lijst van dingen die u in New York kunt doen staat waarschijnlijk een uitstapje naar de Niagara Falls. Een monumentaal uitzicht, mooie foto's, het rustgevende geluid van het water dat over de Great Lakes valt... Zeker een must op je reis.

Dus wanneer is de beste tijd voor uw bezoek? Hoewel het Falls National Park 24 uur per dag en 7 dagen per week open is, zijn sommige van zijn belangrijkste attracties dat niet. Daarom kunnen het weer, de tijd of de dag van de week bepalend zijn voor uw keuze.

Hier is een gids met alles wat u erover moet weten:

Wanneer is de beste tijd voor een reis naar Niagara Falls?

Maid of Mist tour vanuit de V.S. om de Niagara watervallen te zien| ©Sue Waters
Maid of Mist tour vanuit de V.S. om de Niagara watervallen te zien| ©Sue Waters

De meest aangename tijd om de watervallen te bezoeken is beslist in de zomer. U vermijdt de regens en profiteert van de langere dagen in deze periode. Ook zijn op dit moment alle attracties open voor het publiek. Maar dit is ook de tijd dat je de meeste mensen ontmoet. Hoe kun je immers niet het beste uit je vrije dagen halen met een leuk uitstapje naar de Niagara Falls?

Als u de lange rijen voor de Maid of the Mist wilt vermijden, de attractie die u zeker niet mag missen, raad ik u aan de toureind mei of begin juni te doen.

Een andere goede optie is in september en oktober. Je hoeft geen jas mee te nemen, alleen kleren die comfortabel genoeg zijn. En je kunt foto's nemen en van het uitzicht genieten zonder zoveel mensen om je heen.

Kies de tocht die het beste bij uw reisschema past en geniet van dit wonder der natuur.

Boek uw Niagara Falls Tour

De zomer is de beste tijd om van alle attracties en de heldere hemel te genieten

Reis met de Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Reis met de Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Hoewel het Falls National Park het hele jaar open is, kunt u in de maand juni optimaal genieten van dit natuurparadijs en zijn attracties.

De komst van de zomer brengt aangename temperaturen naar het noordwesten van New York. We hebben het over een gemiddelde van 21 tot 25 °C overdag. Juni is ook de maand met de meeste zonuren, zoals u op deze weersite kunt zien. Het perfecte moment om te profiteren van het natuurlijke licht en de schoonheid van deze watervallen vast te leggen met uw foto's.

Zeer belangrijk zijn ook de openingstijden van een van de belangrijkste attracties: de Maid of the Mist. Deze boot vaart zowel aan de Amerikaanse als aan de Canadese kant, zodat u de watervallen van heel dichtbij kunt zien. De diensten zijn echter alleen beschikbaar van mei tot november. Reis met zo weinig mogelijk spullen en kleding op deze tocht. En vergeet natuurlijk niet uw mobiele telefoon en/of camera te beschermen, want de vochtigheid kan uw apparatuur aantasten.

Overvol, benauwd: de donkere kant van de zomer

Zoals gezegd, is dit een maand waarin de weersomstandigheden ideaal zijn, zodat u waarschijnlijk grote groepen toeristen zult tegenkomen met dezelfde doelstellingen als u. De attracties en hotels zitten in deze periode zeer snel vol, waardoor de prijzen de neiging hebben omhoog te gaan.

Dit is ook de tijd van het jaar dat veel gezinnen ervoor kiezen de Niagara Falls te bezoeken. Dit komt omdat veel toeristen hun reis plannen rond de schooltijden van hun kinderen.

Tips voor een bezoek aan de watervallen in de zomer

Om het meeste uit uw bezoek te halen, moet u vooral vermijden uw excursies op feestdagen of in het weekend te boeken. Ik raad de eerste helft van juni aan als de ideale tijd. U geniet van het aangename zomerweer en ontsnapt aan de grote drukte die met het begin van de schoolvakanties aan het eind van deze maand op u afkomt.

Boek uw Niagara Falls Tour

Herfst, de perfecte tijd om aan de drukte te ontsnappen

Herfstlandschap bij de watervallen| ©Ken Lund
Herfstlandschap bij de watervallen| ©Ken Lund

Als u een van die mensen bent die niet tegen grote mensenmassa's kan, is de vroege herfst de ideale tijd om uw bezoek aan de Niagara Falls te plannen. Niet alleen de temperatuur, een hoogtepunt van 22°C en een dieptepunt van 8°C, maar ook de prijzen van de attracties en de drukte beginnen met de seizoenswisseling te dalen. Een opluchting voor je portemonnee.

En het mooie is dat u nog tot november de tijd heeft om aan boord van de Maid of Mist te komen. U hoeft niet in lange rijen te wachten zoals in de zomer, zodat u nog meer kunt genieten van het landschap en de kleuren die de seizoenswisseling met zich meebrengt.

Tips voor een bezoek aan de Falls in de herfst

Met de komst van de herfst worden de dagen korter en korter. Daarom raden wij u aan het rustig aan te doen. Kies bijvoorbeeld voor een tweedaagse tocht, waarbij u de watervallen op verschillende tijdstippen van de dag kunt zien. U kunt foto's maken die elk van deze landschappen vastleggen en van uw vrije tijd profiteren om te proeven en de heerlijkheden te ontdekken die de herfst in de streek brengt. Er wordt gezegd dat er niets gaat boven het beleven van een wijn- of fruitpluk in de herfst.

Het is wel belangrijk om uw jas en vest in te pakken, want de nachten zijn in deze tijd van het jaar vaak fris.

Boek uw reis naar Niagara Falls

Geniet van de wonderen der natuur in de lente

Lente in Niagara| ©Belinda Fewings
Lente in Niagara| ©Belinda Fewings

Het gebied van de Grote Meren is niet alleen een belangrijke bron van energie en zoet water in de wereld, maar herbergt ook een schat aan planten- en diersoorten die u kunt zien tijdens uw tocht door het Falls National Park.

Wanneer bijvoorbeeld half april de laatste sneeuw valt, keren migrerende soorten zoals de monarchvlinder terug naar de regio. Vanaf deze maand zie je ook dat de rivieren beginnen te dooien. Een prachtige gelegenheid om de effecten van de natuur tijdens de seizoenswisseling te observeren en te fotograferen. En als u van vogels kijken houdt, zal uw voorjaarsbezoek zeker nog aangenamer zijn. Dit is ook het moment dat de meeste attracties terugkeren.

Maar wees voorzichtig, ook al zijn de temperaturen begonnen te stijgen, ze liggen nog steeds gemiddeld tussen 19 en 8°C (68 tot 68°F). Bovendien is er in het voorjaar een grote kans op regen. Vergeet je mackintosh niet in het hotel.

Tips voor een bezoek aan de Falls in het voorjaar

Een interessant evenement in deze tijd van het jaar is het Niagara Folk Arts Festival aan de Canadese kant. Het grootste deel van de maand mei kunt u genieten van culinaire specialiteiten uit de hele wereld en gratis optredens bijwonen van muziek, dans, theater, enz. zoals u in deze videokunt zien.

Boek uw reis naar Niagara Falls

Niagara Falls in de winter - voor wie van koud weer houdt

Winter in Niagara Falls| ©Christian Collins
Winter in Niagara Falls| ©Christian Collins

Helaas zijn de Maid of the Mist en andere attracties gesloten vanwege de zware vorst in deze tijd van het jaar. Maar als je iemand bent voor wie koude temperaturen geen probleem zijn, heb je misschien geluk en zie je de watervallen bedekt met sneeuw. U kunt nog steeds genieten van het landschap van de schilderachtige tunnels.

Neem een goede thermokous en een dikke jas mee, want de temperatuur kan oplopen tot - 7°C. Het goede is dat u in deze tijd van het jaar geen last heeft van grote groepen toeristen.

Tips voor een bezoek aan de Falls in de winter

Als uw reis naar New York City in het teken staat van de viering van oudejaarsavond en u van lichtceremonies houdt, is dit misschien wel de perfecte tijd van het jaar voor uw bezoek aan de Niagara Falls. Laat u betoveren door de charme van het Winterfeest der Lichten.

Aan Canadese zijde kunt u gedurende 101 dagen genieten van een bijzondere verlichting die verband houdt met de kerstgedachte die zo kenmerkend is voor Noord-Amerika. Het is een geweldige manier om de korte winterdagen draaglijker te maken. U hebt de mogelijkheid om unieke foto's te maken om nooit te vergeten, zoals de foto's die u hier kunt zien.

Zoals je kunt zien, heeft elke tijd van het jaar zijn eigen ding. Nu is het moment om er rustig over na te denken en uw bezoek te plannen in het seizoen dat het best aan uw verwachtingen voldoet.

 • Zomer
 • Juni - Augustus
 • Weer: warm
 • Het beste: heldere hemel, open attracties
 • Slechtste: lange rijen, drukte
 • Herfst
 • September - November
 • Klimaat: Mild overdag, koel 's nachts.
 • Beste: Minder drukte, herfst lekkernijen (wijn, fruit, enz.)
 • Slechtste: ietwat kil 's nachts,
 • Lente
 • Maart - Mei
 • Klimaat: Koel
 • Best: Verandering van seizoen, natuur, culturele festivals
 • Slechtste: nog steeds koude nachten, attracties keren terug in mei
 • Winter
 • December - februari
 • Weer: zeer koud, vaak vorst
 • Het beste: kerstsfeer, heel weinig mensen, feest van lichtjes
 • Slechtste: temperaturen onder het vriespunt, gesloten attracties

Boek uw Niagara Falls Tour