Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Helikoptervlucht Niagara Falls

Vliegen over de Niagara Falls is een ongelooflijke ervaring om de wildste natuur te waarderen. Aan boord van de helikopter kun je de belangrijkste watervallen bekijken en de mooiste foto's maken.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Helikoptervlucht Niagara Falls

Vliegen over Niagara | © Shankar S.

Niagara Falls vanuit de lucht bezoeken in een helikopter is iets wat je niet elke dag kunt doen. Je kunt kiezen uit verschillende vluchtopties, afhankelijk van je voorkeuren en schema.

De populairste is een korte vlucht over de spectaculairste grens van de VS en Canada, waar je de meest fotogenieke watervallen ziet. Als je ook een tweede perspectief vanuit de hoogte wilt, is een vlucht met lunch bij de Skylon Tower 236 meter boven de watervallen iets voor jou. En voor de exclusievelingen gaat er niets boven een privévlucht om met een glas wijn in de hand van het landschap te genieten.

Helikoptervluchten boven de Niagara watervallen zijn als volgt

Helikopterfoto's van de watervallen| ©Zachary DeBottis
Helikopterfoto's van de watervallen| ©Zachary DeBottis

Als je naar de Niagara Falls bent gekomen na een reis naar New York, heb je misschien de helikoptervlucht boven Manhattan gemaakt. Als dat zo is, weet je dat het niet bepaald goedkoop is, en hetzelfde geldt voor de Falls. Maak je echter geen zorgen, want je hebt een aantal opties om te genieten van de ervaring van het vliegen over een prachtig landschap zonder een hypotheek te leggen op de rest van je Noord-Amerikaanse vakantie.

De korte vluchten

De goedkoopste opties zijn een helikoptervlucht van 12 minuten die je over de natuurlijke bezienswaardigheden van het gebied brengt, waaronder Whirlpool Rapids en de Horseshoe, American en Bridal Veil Falls, en een fantastisch panoramisch uitzicht. Als je de ervaring wilt meemaken en dit natuurlijke landschap vanuit de lucht wilt zien, dan is dit de optie voor jou. Hij is beschikbaar voor ongeveer 140 euro.

Lange vluchten

Langere vluchten, ongeveer 20 minuten, zijn duurder en kunnen rond de 280 euro kosten. In Niagara Falls zijn er rondvluchten van in totaal veertig minuten , inclusief lunch bij de Skylon Tower, waarbij je vanuit twee verschillende perspectieven van **het rivierlandschap kunt genieten. De helikoptervlucht brengt je over Whirlpool Rapids en Horseshoe, American en Bridal Veil Falls. Je voegt hier een tweede ervaring aan toe vanuit Skylon Tower. Daar geniet je van een lunch met lokale producten. Ik raad je aan om te vragen naar de wijnen die daar worden geproduceerd.

Als je van plan bent om in de rustige omgeving te eten: de Skylon Tower is niet je enige optie. Hier zijn nog een paar aanbevelingen voor waar je kunt lunchen in Niagara Falls.

De gids, een toegevoegde waarde aan de tour

Alle vluchten hebben een gespecialiseerde gids die ervoor zorgt dat je geen enkel detail mist. Het gevoel dat je krijgt als je daarboven bent, zal waarschijnlijk zo intens zijn dat je niet weet waar je naar kijkt. De gids die je vergezelt zal het je vertellen en als je eenmaal beneden in het park bent, kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van de Niagara Falls in verband brengen met het wonder dat je van bovenaf hebt gezien.

Boek een Niagara Falls dagtour

We vergelijken opties om per helikopter over de Niagara Falls te vliegen

Helikopter klaar voor vertrek over de watervallen| ©Todd Dow
Helikopter klaar voor vertrek over de watervallen| ©Todd Dow

Je hebt al gezien dat je, afhankelijk van je budget, verschillende opties hebt om de Niagara Falls per helikopter te bezoeken, maar misschien twijfel je nog. Hier is een vergelijking van de twee belangrijkste tours:

  • De populairste
  • Prijs bij benadering: Vanaf €140
  • Vluchtduur: Ongeveer 12 minuten
  • Lunch inbegrepen: Nee
  • Dagindeling: Overdag
  • Lunch op hoogte
  • Prijs bij benadering: Vanaf 280
  • Duur van de vlucht: Ca. 20 min
  • Lunch inbegrepen: Ja
  • Dienstregeling: Vanaf 9 uur.

Boek een Niagara Falls tour

Wat je ziet bij de Niagara watervallen

Uitzicht per helikopter| ©Todd Dow
Uitzicht per helikopter| ©Todd Dow

Gemakkelijk: een van de meest spectaculaire natuurlijke grenzen tussen twee landen. De Verenigde Staten en Canada hebben hun geografische grens in dit gebied van de Grote Meren bij de Niagara River, die de meren Ontario en Erie met elkaar verbindt.

De watervallen

De Niagara watervallen bestaan voornamelijk uit drie watervalzones. De grootste is de Horseshoe Falls, ook wel de Canadese waterval genoemd, die de twee landen scheidt. De andere twee, iets kleinere, zijn de American Falls en de Bridal Veil. De laatste twee liggen in de staat New York en worden gescheiden door Luna Island. Goat Island scheidt de Bridal Veil van de Horseshoe en je ziet ook Whirlpool Rapids.

Niagara Falls is de grootste en krachtigste waterval in Noord-Amerika. Op zijn hoogtepunt verplaatst hij 168.000 m3 water, een natuurlijke schoonheid die een bezoek waard is.

Verder dan het water

Bovendien kun je tijdens de helikoptervlucht de stad Toronto in de verte zien en Niagara-on-the-Lake veel dichterbij. Ja, dat is de naam van de Canadese stad die het dichtst bij de watervallen ligt en die ook beroemd is om zijn wijngaarden. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je de geschiedenis van het Noord-Amerikaanse continent opsnuiven door Fort George te bezichtigen, een militair gebouw dat in de jaren 1790 door de Britten werd gebouwd.

Ontdek waarom het de moeite waard is om Niagara Falls per helikopter te bezoeken

De watervallen| ©Tony Manco
De watervallen| ©Tony Manco

Tussen jou en mij, hoe vaak in je leven zul je de Niagara Falls bezoeken? Je hebt geluk als je het nog een keer doet, maar als je bucketlist net als de mijne eindeloos is, moet je alles uit je trip naar de Niagara River halen. En ik kan geen betere manier bedenken dan het vanuit de lucht te doen als je spaargeld het toelaat.

Genieten van de grootsheid van de Niagara Falls is ongeëvenaard. Als je het alleen vanaf de grond of aan boord van een veerboot ziet, zie je maar een klein deel van het hele landschap. En het perspectief is niet hetzelfde als vanuit vogelperspectief. Je beweegt op en neer langs de watervallen en geniet op een unieke manier van hun 50 meter hoge val. Een trip als deze verdient het om perfect te worden afgesloten.

Hier zijn nog enkele andere tours die je kunt doen aan de Amerikaanse kant van de Falls.

Beste tijd om de Niagara Falls vanuit de lucht te bezoeken

Een ander uitzicht op Niagara| ©Shankar S
Een ander uitzicht op Niagara| ©Shankar S

Helikoptervluchten over de Niagara Falls zijn het hele jaar door beschikbaar, maar elk seizoen biedt andere kenmerken waar je rekening mee moet houden.

Beste tijd van het jaar

De zomer is absoluut de beste tijd van het jaar om over de Niagara Falls te vliegen. Juni tot augustus is het hoogseizoen, met alles wat dat met zich meebrengt, hogere prijzen en meer bezoekers, maar de temperaturen zijn ideaal en alle attracties zijn open. In de lente staan de botanische tuinen in bloei en in de herfst worden de druiven geoogst en zijn de temperaturen nog steeds aangenaam. In de winter, met temperaturen onder nul, maken alleen de durfallen een helikoptervlucht, maar pas op! Niagara Falls bezoeken in de winter kan een hele belevenis zijn; sluit het niet uit.

Hier is een link met alle details over het weer in het gebied gedurende het hele jaar en een artikel over de beste tijd om Niagara Falls Park te bezoeken.

Wat is de beste tijd voor een bezoek

Elk moment van de dag is een goed moment om de Niagara Falls per helikopter te bezoeken als de zon schijnt. Het avondlicht geeft het landschap echter een speciale charme. De wolken en de horizon krijgen een oranje kleur die er fantastisch uitziet op de foto's die je kunt maken.

Wat u moet overwegen voordat u uw helikoptervlucht naar de Niagara Falls boekt

Passagier geniet van de rit| ©Todd Dow
Passagier geniet van de rit| ©Todd Dow

De helikoptervlucht bij de Niagara Falls is voor iedereen toegankelijk en volkomen veilig. Kinderen ouder dan twee jaar zullen geen probleem hebben met deze activiteit, maar voor baby's en zwangere vrouwen is het niet aan te raden. Mijn advies is echter dat als je overweegt om met kinderen te vliegen, kies dan een andere optie uit de vele activiteiten die je in Niagara Falls met kinderen kunt doen, want het is mogelijk dat de kleintjes bang worden en dat je niet optimaal van de trip kunt genieten.

Veiligheid

Helikoptertours in Niagara Falls zijn volkomen veilig. Ze werken al tientallen jaren met ervaren piloten en helikopters die in perfecte staat verkeren. Voordat je aan boord gaat, krijg je een korte training om je vlucht zo comfortabel mogelijk te maken en risicovolle situaties te vermijden.

Model helikopter

De helikopters die worden gebruikt om over de Niagara Falls te vliegen zijn ultramodern. Twee van de gebruikte modellen zijn de BELL 206 LONGRANGER en de BELL 206 JETRANGER.

Tips om het meeste uit je helikoptervlucht naar Niagara Falls te halen

Helikopter bij Niagara| ©Paul Joseph
Helikopter bij Niagara| ©Paul Joseph

Houd je camera gereed voor de mooiste foto's

Je sociale media zullen gonzen als je foto's post die je aan boord van de helikopter hebt gemaakt. Of het nu een mobiele telefoon met een goede camera is of een professioneler toestel, zorg ervoor dat het in de beste staat is om de perfecte foto te maken. Maar kijk niet de hele reis door een lens naar het landschap, geniet van de ervaring want tijd is geld.

Controleer de weersverwachting

De activiteit kan niet worden uitgevoerd in geval van regen of slecht zicht. Controleer daarom het weerbericht om er zeker van te zijn dat de zon schijnt en geniet van de vlucht in het beste weer.

Neem warme kleren mee

Houd er rekening mee dat de temperatuur aan boord van de helikopter lager zal zijn dan op de grond, dus het is een goed idee om warme kleren mee te nemen. De tijd van het jaar bepaalt ook wat je moet inpakken.

Denk vooruit en wees voorbereid

Een helikoptervlucht over de Niagara Falls is waarschijnlijk iets wat je maar één keer in je leven zult doen. Laat je zenuwen dus varen en concentreer je op de ervaring. Zelfs als je nog nooit in een helikopter hebt gevlogen, zullen de instructeurs je op je gemak stellen zodat je eventuele obstakels kunt overwinnen. Als je gevoelig bent voor bewegingsziekte of hoogtevrees, raadpleeg dan een arts of specialist zodat je voorbereid bent op de activiteit. Het zou echt zonde zijn om je terug te trekken.