Maid of The Mist: Niagara Falls Boottocht

Zie 2 miljoen liter water voor je ogen vallen als je aan boord gaat van de Maid of the Mist en geniet van een onvergetelijk avontuur op dit iconische schip tijdens je bezoek aan de Niagara Falls.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Maid of The Mist: Niagara Falls Boottocht

Begin van de tocht langs de watervallen bij de Maid of the Mist | ©Mustang Joe

De tocht kan worden gemaakt vanaf de New Yorkse kant van de watervallen in de Verenigde Staten of vanuit Ontario, Canada, en de tocht kan worden gemaakt tijdens een georganiseerde tour van maximaal drie dagen of door gewoon kaartjes te kopen voor een twintig minuten durende ervaring van 's werelds beroemdste watervallen.

Bezoek de Niagara Falls tijdens een georganiseerde tocht met de Maid of the Mist

Tourgroep op de boot| ©Ashwin Kumar
Tourgroep op de boot| ©Ashwin Kumar

Er is zoveel te zien in Niagara Falls dat het moeilijk kan zijn om een tocht alleen te plannen, dus een georganiseerde tour wordt de beste optie.

Een van de voordelen van rondleidingen is dat je je nergens zorgen over hoeft te maken, omdat accommodatie en transfers meestal inbegrepen zijn, samen met veel maaltijden en sightseeing. Voeg daarbij het feit dat een bezoek aan Niagara Falls Park ervaringen omvat zoals toegang tot Cave of the Winds of de Maid of the Mist boottocht, en je hebt een package deal.

Rondleidingen met gids zijn beschikbaar voor verschillende smaken en budgetten, van eenvoudige rondleidingen voor rugzaktoeristen tot 5-sterren luxe en all-inclusive rondleidingen met gids. Het beste is om de tours van tevoren te boeken, want ze zijn vaak erg druk:

 • Dagtocht: Bezoek de Niagara Falls vanuit New York en stap aan boord van de Maid of the Mist of de Cave of the Winds.
 • Tweedaagse tour: Deze optie omvat een overnachting met ontbijt in de buurt van Niagara Falls National Park.
 • Driedaagse tour: Naast de Maid of Mist trip kun je het 1000 Islands National Park bezoeken.

Boek een Maid of the Mist-tour

Hoe is het om met de Maid of the Mist te varen?

Instappen in de Maid of the Mist| ©Robert Linsdell
Instappen in de Maid of the Mist| ©Robert Linsdell

Bereid je voor om nat te worden: de Maid of the Mist dompelt je praktisch onder in de watervallen en volgens velen is het een van de meest fantastische manieren om de pracht en praal van de Niagara watervallen te ervaren. Het is zelfs een van de beste dingen om te doen in de regio.

Na het kopen van kaartjes brengt een lift passagiers naar de pier. Passagiers krijgen een plastic poncho om niet doorweekt te raken, maar je raakt toch doorweekt, dus aarzel niet en zoek een plekje bij de reling voor het beste (en natste) uitzicht.

Als je de watervallen nadert, kijk dan stroomafwaarts naar de 50 meter hoge wanden van de Niagara Gorge, die in honderdduizenden jaren zijn gevormd toen de waterval de rotsen erodeerde. Geleidelijk aan verandert het geluid van het water in een donderslag en hoor je het geschreeuw van verbazing van de passagiers alsof je in een pretparkattractie zit.

Hoogtepunten van deze cruise

 • Op elke boot passen maximaal 600 mensen en het is een behoorlijk drukke ervaring, dus het is niet aan te raden voor claustrofobische mensen.
 • Voordat je aan boord gaat staat er personeel klaar om je te begeleiden en er zijn toiletten voordat je in de rij gaat staan waar je gebruik van kunt maken.
 • Hoewel de herinneringen die tijdens deze reis worden gemaakt een leven lang meegaan, duurt de ervaring zelf hooguit 20 minuten.
 • Als je aan boord gaat, zie je dat sommige passagiers zich haasten om de beste plaatsen te kiezen, namelijk die op de bovenste verdieping voor het beste uitzicht.

Wat andere toeristen zeggen over de Maid of the Mist boottocht

Recente bezoekers zeggen dat je Niagara Falls niet kunt verlaten zonder een ritje te hebben gemaakt op de Maid of the Mist. Naast het ongelooflijke uitzicht waren de toeristen ook tevreden over de lengte van de rit (20 minuten) en de lage prijs van het kaartje. Als je naar New York bent gereisd en dit natuurlijke juweeltje niet wilt missen, raad ik je aan om van tevoren een Niagara-tour te boeken.

Boek een 2-daagse tocht met het Maid of the Mist cruiseschip

Neem de Maid of the Mist boot en bezoek de Niagara watervallen op eigen houtje

Kaartverkoop| ©Ansel Adams
Kaartverkoop| ©Ansel Adams

Tickets voor de Maid of Mist worden direct vanaf 9 uur verkocht bij de haven in het Niagara Falls State Park. Er zijn verschillende voorverkopen direct beschikbaar op hun officiële website, maar deze zijn snel uitverkocht en alleen seizoensgebonden beschikbaar.

Het voordeel van deze tickets is dat ze geen specifieke datum hebben, maar je moet toch in de rij wachten, zelfs als je de tickets vooraf hebt besteld, omdat je je aankoopbon moet inwisselen voor de tickets zelf.

Maid of the Mist boot tour data en tijden

Maid of the Mist tours gaan elk jaar van april tot oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. Je kunt aan boord gaan vanaf de Amerikaanse kant van de watervallen, elke 15 minuten tijdens het hoogseizoen.

Maid of the Mist boot ticket prijzen

Afhankelijk van het seizoen kosten kaartjes voor de Maid of the Mist tot 25 euro voor volwassenen en tot 12 euro voor kinderen van 6-12 jaar. Kinderen onder de 5 jaar zijn gratis, maar er moet minimaal 1 volwassene per 4 kinderen aanwezig zijn.

Hoe vind je de Maid of the Mist-boothalte in het park?

De Maid of the Mist-boothaven ligt aan de Lower Niagara River op het terrein van de voormalige Schoellkopf Power Station in Niagara Falls.

 • Vanaf de bezoekersparkeerplaats in het Niagara Falls State Park hoef je maar iets meer dan 300 meter te lopen om de haven te bereiken waar de Maid of the Mist aanmeert.
 • Je moet naar het oosten kijken, op zoek naar het Niagara Adventure Theatre dat uitkijkt op de watervallen.
 • Dan, voorbij het Niagara Falls Fireworks Observation Point, kun je de locatie van de havens zien.

Boek een Maid of the Mist Tour

Tips om in gedachten te houden bij een bezoek aan Niagara Falls aan boord van de Maid of the Mist

Toegangsprijs staatspark| ©Ken Lund
Toegangsprijs staatspark| ©Ken Lund
 • Doe het niet in een heet weekend. Rijen kunnen wel twee uur duren en de hoge zomertemperaturen kunnen de ervaring verpesten.
 • Als je in een vakantieweekend gaat en het is erg warm, kun je het beste wachten tot later op de dag wanneer er minder mensen in de rij staan.
 • Neemwater en een paraplu mee. Ik zou een kleine paraplu aanraden die je kunt opvouwen en in je tas of rugzak kunt stoppen. Ze laten je dat soort dingen meenemen, hoewel je dat op hun website kunt bevestigen.
 • Als je fysieke conditie het toelaat, raad ik aan om de trappen naar de zijkant van de watervallen te beklimmen. Je zult nat worden, maar het uitzicht is geweldig.
 • Kijk uit voor de kinderen! Ik maak geen grapje. Er zijn een aantal potentieel gevaarlijke plekken waar iemand gewond kan raken. Wees je bewust van je omgeving en maak de handen van je kinderen vast of zet ze vast in de kinderwagen.
 • Neem een waterdichte camera mee als je die bij de hand hebt of, zo niet, zorg ervoor dat je telefoon niet te nat wordt.

Beste parkeerplaatsen in Niagara Falls

Als je het Niagara Falls State Park binnenkomt, word je begroet door vlaggen van verschillende bedrijven die je naar hun eigen privéparkeerplaatsen verwijzen. Probeer eerst de parkeerterreinen in het State Park; die zijn goedkoper en liggen dichter bij de watervallen.

Er is het hele jaar door een parkeerterrein bij Prospect Point. Er zijn ook twee parkeerplaatsen op het nabijgelegen Goat Island. De toegangsprijs voor voertuigen is 6-9 euro, afhankelijk van het seizoen. Parkeren is gratis als je het jaarlijkse staatsparkpaspoort hebt.

Reistip

Als het een mooie dag is en je wilt picknicken in de omgeving, dan is daar ruimte voor als je goed voorbereid komt. Dit kan ook een goede manier zijn om geld te besparen.

Wat ik ga zien tijdens de cruise

Uitzicht op de watervallen vanaf de boot| ©Col Adamson
Uitzicht op de watervallen vanaf de boot| ©Col Adamson

De Maid of the Mist tour is al meer dan 150 jaar een favoriete attractie in het Niagara Falls State Park. De tocht voert je door het ruisende water van de watervallen en over de enorme rotsformaties:

 • De tocht begint bij de Observation Tower, waar bezoekers een regenponcho als souvenir ontvangen en aan boord gaan van de dubbeldekker Maid of the Mist-tourboot.
 • Van daaruit vaart de boot langs de basis van de American Falls en komt aan bij het bassin van de Horseshoe Falls.
 • Het majestueuze uitzicht op de Niagara Falls is de belangrijkste attractie van deze tocht, waar woorden alleen geen recht aan kunnen doen.
 • Je kunt ervoor kiezen om op het dek te staan of op de boot te blijven om van het uitzicht op de waterval te genieten.
 • Het hoogtepunt van de tocht is wanneer de kapitein naar het midden van de waterval rijdt voor zover de weersomstandigheden het toelaten, waardoor de toerist een benijdenswaardig en onherhaalbaar uitzicht krijgt.
 • De tocht eindigt wanneer je terugkeert naar de Amerikaanse kant bij Niagara Falls State Park.

Boek een Maid of the Mist Tour

Maid of the Mist vanaf de Amerikaanse kant en vanuit Canada

Boottocht naar de watervallen| ©Ken Lund
Boottocht naar de watervallen| ©Ken Lund

Aan de Canadese kant wordt een soortgelijke boottocht aangeboden: de Hornblower Niagara Cruises. Het grootste verschil tussen de Maid of the Mist en de Hornblower is het verhaal erachter. Hoewel de Hornblower al meer dan 35 jaar bestaat, biedt hij pas sinds 2014 cruises op de Niagara River aan. De route die beide boten volgen is hetzelfde, met als enige verschil dat de Hornblower ook nachtcruises aanbiedt, compleet met verlichting en vuurwerk.

Je kunt beide tochten combineren, maar als je moet kiezen, is de locatie de beste manier om te beslissen als je moet kiezen tussen de Maid of the Mist en de Hornblower:

 • Als je aan de Amerikaanse kant van de Niagara Fallsverblijft, kies dan voor de Maid of the Mist.
 • Als je aan de Canadese kant bent, kies dan voor de Hornblower Niagara Cruises, wat in feite de Canadese Maid of the Mist is.

Prijsverschil

Tickets voor Hornblower Niagara Cruises voor volwassenen kosten rond de €20, en de avonturenpas, die de tocht achter de watervallen, de wildwatertocht en de 4D Niagara Fury ervaring omvat, kost rond de €28. Deze pas bevat ook een tweedaagse vervoerspas voor het WEGO-vervoersysteem en vouchers voor restaurants en winkels van Niagara Parks.

Het prijsverschil voor cruises kan groter zijn als je kinderen hebt. De Maid of the Mist is gratis voor kinderen van 5 jaar en jonger onder begeleiding van een volwassene, terwijl de Hornblower alleen kinderen van 2 jaar en jonger gratis aan boord laat. Het is een klein detail, maar als je meerdere kinderen hebt, kan het een groot verschil maken.

Verschil in data en duur

Ze verschillen ook in vaarroutes: De Hornblower vaart overdag van 1 april tot 30 november, als het weer het toelaat, terwijl de Maid of the Mist haar seizoen begin november beëindigt.

Deze cruises duren 40 minuten en zijn snel uitverkocht, dus het is verstandig om van tevoren kaartjes te kopen. De avondcruise is duurder dan de dagcruises omdat deze langer duurt, maar het is een van de meest romantische ervaringen die je reis naar de Niagara Falls te bieden heeft.

 • Maid of the Mist
 • Bediening: april tot oktober
 • Toegang volwassene: ongeveer 22 euro
 • Kinderen gratis: tot 5 jaar
 • Vertrekpunt: Niagara Falls State Park (VS)
 • Cruises van Hornblower Niagara
 • Bediening: 1 april tot 30 november
 • Ticketprijs Volwassene: ongeveer 22 euro
 • Kinderen gratis: tot 2 jaar
 • Vertrekpunt: Niagara Parkway (Canada)

Is het de moeite waard om met de Maid of the Mist-boot naar de Niagara Falls te varen?

De beroemdste rondvaartboot van Niagara Falls| ©Mike Goad
De beroemdste rondvaartboot van Niagara Falls| ©Mike Goad

Er zijn zo veel dingen te doen in Niagara Falls in de Verenigde Staten dat het moeilijk kan zijn om alles in je op te nemen, maar als je weinig tijd hebt (bijvoorbeeld een weekendje weg), kun je het beste kiezen voor een kort lijstje van dingen die je niet mag missen. En op de Maid of the Mist stappen is zeker een van de ervaringen die je niet mag missen.

Normaal raden we niet graag activiteiten aan waarbij je in lange rijen moet wachten, maar deze cruise is zeker je tijd en geld waard. Bekijk wel de beste tijd van het jaar om het meeste uit je bezoek aan de Niagara Falls te halen.

De watervallen vanaf rivierniveau zien is op zich al een geweldige ervaring, maar in het hart van deze machtige waterval komen, het gebrul horen en de kracht van het water om je heen voelen neerstorten is gewoonweg spectaculair.

Boek een rondleiding bij de Maid of the Mist