New York in september reisgids: wat te doen en te zien in de stad met tips voor reizigers

September markeert het begin van de herfst. Een ideale tijd om te genieten van honkbalwedstrijden, festivals en vele andere activiteiten - ontdek New York dit seizoen!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minuten lezen

New York in september reisgids: wat te doen en te zien in de stad met tips voor reizigers

Manhattan in hartje zomer | ©Andy Arbeit

De kans om in september de meest opvallende straten en bezienswaardigheden van New York te verkennen is ideaal. De hitte is niet langer een probleem en de bittere kou is nog niet gearriveerd. Daarom vinden er in deze periode veel belangrijke en langverwachte evenementen plaats.

Verschillende festivals, sportwedstrijden en kunsttentoonstellingen vullen de stad en je kunt de festiviteiten van je keuze bijwonen. Je hoeft alleen maar te weten welke om te beslissen of zelfs naar elk van hen te gaan als je de tijd hebt. Hier vind je een overzicht van de populairste en interessantste om te vergelijken en niet te missen wat je aandacht trekt.

1. Wees getuige van een echte musical op Broadway zelf

Begin van Chicago De Musical| ©Karen & Drew Attanasio
Begin van Chicago De Musical| ©Karen & Drew Attanasio

Tickets voor beroemde Broadway musicals zijn niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Als je wilt voldoen aan de illusie van het zien van dit soort shows, zorg er dan voor dat je profiteert van de speciale Broadway Week.

Tijdens deze week, die eigenlijk meer dan zeven dagen duurt, hebben veel theaters een speciale aanbieding voor het publiek. Dit gebeurt maar twee keer per jaar, dus je mag deze aanbieding, die geldig is in september, niet missen.

Je kunt twee kaartjes kopen voor de prijs van één. Zo bespaar je 50% van het geld dat je zou uitgeven voor de prijs van twee tickets. Enkele van de beste musicals die je waarschijnlijk op Broadway wilt zien zijn:

Koop nu uw tickets voor uw favoriete musical

2. Beleef de sensatie van een live NFL-wedstrijd

NFL voetbalveld| ©Izaac Crayton
NFL voetbalveld| ©Izaac Crayton

Als je ook vindt dat American football een van de spannendste sporten is, ga dan in september naar New York. In deze maand begint een nieuw seizoen van de geweldige National Football League (NFL) en kun je een wedstrijd bijwonen.

Voel de adrenaline en sportieve passie van het kijken naar een wedstrijd in levende lijve. Sluit je aan bij de fans van de New York Jets of de New York Giants, want de stad heeft 2 teams - kies jij maar welke je wilt steunen om er zeker van te zijn dat je wint en de overwinning viert!

NFL kaartjes kopen

3. Mis geen honkbalwedstrijd

Yankee Stadium ticket| ©Andrés Alvarado
Yankee Stadium ticket| ©Andrés Alvarado

Als je in september in New York aankomt, heb je nog steeds een kans om een honkbalwedstrijd te zien. Het seizoen voor de wedstrijden daar is dan bijna voorbij, want het eindigt in oktober, maar je hebt nog een kans. Het is een belangrijke nationale sport, dus de stadions zitten meestal vol.

Alsof de spanning van de wedstrijd zelf nog niet genoeg is, is de sfeer in het stadion ook geweldig. Doe mee met de euforie, het geschreeuw en het genot van fastfood door een van de teams te gaan steunen. Ook hier heb je 2 opties om uit te kiezen, de Mets of de Yankees, beide komen uit New York.

De kosten die je maakt hangen af van het gebied waar je wilt zitten en wat je binnen koopt. Kaartjes kosten ongeveer $10 tot $500. Hierdoor kun je binnen je geplande budget kiezen waar je je tijd doorbrengt met het kijken en aanmoedigen van de wedstrijd. Hoe dan ook, als je je geen wedstrijd kunt veroorloven, kun je ook naar Yankee Stadium of Brooklyn Nets Stadium gaan.

Honkbalkaartjes kopen

4. Geniet van de grote finale van het tennistoernooi

Oefenen voor de Grand Slam| ©R Boed
Oefenen voor de Grand Slam| ©R Boed

Het US Open Tenniskampioenschap is een ander groot sportevenement. Het wordt elk jaar in september gehouden in New York, om precies te zijn begin september. Het bekende Flushing Meadows Park, in het noordelijke deel van Queens, is de plaats waar het wordt gehouden.

Als jij een van die mensen bent die van deze sport houden, profiteer dan van je bezoek aan de stad met wolkenkrabbers. Je kunt van de gelegenheid gebruikmaken om de zeldzame kans te krijgen om wereldberoemde professionele tennisspelers te zien spelen. Maar haast u en koop uw tickets voor de US Open Tennis Championship want ze zijn snel uitverkocht.

Koop uw kaarten voor de US Open Tenniskampioenschappen

5. Beleef de langverwachte Labor Day

Dag van het winkelen| ©Ksenia Chernaya
Dag van het winkelen| ©Ksenia Chernaya

Elke eerste maandag van de maand wordt Labor Day groots gevierd. Dit gebeurt in New York in september, hoewel het in de hele Verenigde Staten ook een feestdag is. Deze feestdag wordt beschouwd als het officieuze einde van het zomerseizoen.

Op deze dag vind je waarschijnlijk veel mensen in de parken om te wandelen. Maar het beste van alles is dat je in verschillende winkels uitverkoop, aanbiedingen, kortingen en promoties vindt. Geloof me, als winkelen in New York City je aanspreekt, is dit een van de beste dagen om het te doen zonder te veel uit te geven. Boek een shoppingtour in New York en laat je gaan.

Boek een shoppingtour in New York

6. Woon een gratis fotofestival bij

Glimlach bij Photoville| ©Suraj Bajaj
Glimlach bij Photoville| ©Suraj Bajaj

Vind je dat fotografie een kunst is die moet worden gewaardeerd? Doe dan gratis mee aan Photoville - een festival vol workshops, nachtelijke verhalen, artist talks en demonstraties.

Het vindt plaats in Brooklyn Bridge Park, dat wil zeggen onder de beroemde Brooklyn Bridge, zodat je kunt genieten van de buitenlucht. Daar kun je zien wat kunstenaars van over de hele wereld te laten zien hebben. Het feit dat ze niet beroemd zijn doet niets af aan hun uitstekende werk, dat ontegenzeggelijk aantrekkelijk is.

Een van de eigenaardige details van dit festival is het gebruik van goederencontainers die dienst doen als fotogalerijen. Kom en breng een mooie herfstmiddag door met kijken naar deze fotografische werken die diepgaande boodschappen overbrengen! Als je nog steeds hongerig bent naar meer, is hier een link naar alles wat je moet weten over het Fotografiska Museum in New York; ik weet zeker dat het je zin geeft om het te bezoeken.

Boek je ticket voor het Fotografiska Museum

7. Bezoek een kunsttentoonstelling in een historisch museum

Toegang tot het Metropolitan Museum of Art in New York City| ©Patxi Moraleda
Toegang tot het Metropolitan Museum of Art in New York City| ©Patxi Moraleda

Je mag New York niet verlaten zonder een bezoek aan het MET, een museum van wereldwijd belang. De uitgebreide collectie hier telt meer dan 2.000.000 stukken, waarvan sommige dateren van 5.000 jaar geleden. Waarom in september? Omdat het hoogseizoen van juli en augustus net is afgelopen en toeristen even uitrusten op plekken die zo druk zijn als dit museum, dat ook een goed toevluchtsoord kan zijn tijdens de regenachtige dagen die steeds vaker beginnen voor te komen.

Daarom zul je waarschijnlijk meerdere bezoeken moeten brengen om het volledig te kunnen bezoeken en waarderen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit grootstedelijke kunstmuseum kunst van verschillende soorten.

Er zijn stukken van verschillende soorten en maten van Aziatische, Oosterse, Egyptische, Islamitische, Amerikaanse, Middeleeuwse en nog veel meer. Volg dus zeker MET New York GidsAls je oog hebt voor kunst, is dit een must-see.

Boek een rondleiding in het Metropolitan Museum of Art

8. Beleef de leukste dag in een park met veel attracties

Ziplining in New York| ©Diane Greene Lent
Ziplining in New York| ©Diane Greene Lent

Profiteren van het mooie weer in New York in september om een park te bezoeken is een geweldig idee. Er zijn parken met meerdere attracties die je zeker wilt doen, zoals de hoge achtbanen. Dat zijn meestal de belangrijkste, maar er zijn ook tokkelbanen, promenades en draaimolens.

Natuurlijk zijn er nog veel meer, want er komen steeds meer verschillende attracties bij. Aan de andere kant zijn er de themaparken, waar je dol op zult zijn als je fan bent van bepaalde populaire films of series. In een van deze parken is het net alsof je naar binnen gaat en de verhalen die je zo leuk vindt op een bepaalde manier beleeft. Een optie is het Nickelodeon Universe Theme Park in American Dream. Boek je ticket en geniet als een kind!

Boek je ticket voor Nickelodeon Themapark

9. Bewonder kunstwerken in een openluchttentoonstelling

Rondleiding door de openluchtkunsttentoonstelling op het Washingtonplein| ©Winter Park Sidewalk Art Festival
Rondleiding door de openluchtkunsttentoonstelling op het Washingtonplein| ©Winter Park Sidewalk Art Festival

Er staat nog een volledig gratis evenement op de lijst van dingen die je in september in New York kunt doen. Het heet de Washington Square Outdoor Art Exhibit en het duurt niet één weekend, maar twee. De straten in de buurt van Washington Park vormen het middelpunt van deze kunsttentoonstelling.

Daarom staat het bekend onder de eerder genoemde naam. Talloze kunstenaars uit verschillende delen van de metropool New York en uit de hele Verenigde Staten komen samen. Je kunt zelfs internationale kunstenaars tegenkomen die ervoor kiezen om deel te nemen aan deze informele kunstexpositie.

De oorsprong van dit evenement kan worden teruggevoerd tot een idee van Jackson Pollock, rond 1931. Het wordt vandaag de dag nog steeds gehouden en het kost je helemaal niets om alle werken in deze openluchtsetting te bewonderen. Als je er een als souvenir mee naar huis wilt nemen, moet je die natuurlijk wel kopen. En natuurlijk is er overal kunst in New York, in elk museum. Hier is een artikel met de beste musea in New York als je je bezoek wilt richten op kunst en cultuur.

10. Vier een week vol mode dankzij een luxe evenement

New York Modeweek| ©Peter Duhon
New York Modeweek| ©Peter Duhon

Ben je geïnteresseerd in mode en lees je graag tijdschriften zoals Vogue, Elle en Marie Claire? Zo ja, dan zul je het geweldig vinden om in deze wereldhoofdstad van de geprezen mode te zijn tijdens de beroemde Fashion Week. Die wordt daar maar twee keer per jaar gehouden, één keer tijdens de eerste 15 dagen van september.

In deze periode zijn er dus veel exclusieve modeshows, hoogtepunten en glamoureuze feestjes waar je dol op zult zijn. Voor dit evenement komen een groot aantal ontwerpers, wereldberoemde beroemdheden, modellen en journalisten naar de Big Apple.

Het is dus zeker een goed moment om in deze metropool van de modewereld te zijn.

Wat zijn de temperaturen in New York in september?

Regen in New York| ©Josh Hild
Regen in New York| ©Josh Hild

September markeert de overgang van zomer naar herfst in New York City. Hierdoor zijn de heersende temperaturen vrij aangenaam, waardoor de maand licht warm is. De minimumtemperatuur die kan worden bereikt is 16ºC, ideaal als je het erg koud hebt.

De gemiddelde temperatuur is 20ºC en de maximumtemperatuur ligt meestal rond de 30ºC. Bovendien valt er in deze maand meestal zo'n 9 dagen gemiddelde regen in de stad. Als je nu zelf wilt zien hoe het weer is, begin dan met het voorbereiden van je reis om het mee te maken.

Boek een rondleiding door Central Park

New York in september

New York bezoeken| ©Samson Katt
New York bezoeken| ©Samson Katt

Het aantal toeristen dat de Big Apple bezoekt is het hoogst tijdens de zomermaanden. Daarom is in september het zogenaamde hoogseizoen voorbij en neemt het aantal toeristen af.

Anders zijn dan de rest en je vakantie in New York voor die maand plannen kan een uitstekend plan zijn. Want met minder toeristen in dit seizoen zullen je verblijf en sightseeing zeker comfortabeler zijn.

Bovendien weet je al van welke evenementen je kunt genieten, waarvan er veel alleen in die maand plaatsvinden. Er is er vast meer dan één die je wilt proberen en niet wilt overslaan.

Boek een rondleiding door New York

Prijzen in New York tijdens de herfst

Betalen voor winkelen| ©Jack Sparrow
Betalen voor winkelen| ©Jack Sparrow

September komt na twee maanden van zeer hoge prijzen in New York. In vergelijking met die dure maanden zijn de prijzen voor toeristen in deze maand dus verbeterd. Maar de echte grote prijsdaling zie je in de laatste dagen van de maand.

In die periode zijn de verleidelijkste aanbiedingen. Alles zal echter weer omhoog gaan voor het langverwachte kerstseizoen, wanneer velen naar de grote stad gaan. Je wilt je bezoek dus niet te lang uitstellen of september aan je voorbij laten gaan. Wil je een truc om geld te besparen? Boek dan een van de New York City Explorer Passes om met korting een aantal attracties te bezoeken en te genieten van alle dingen die er in New York te doen en te zien zijn.

Boek je New York City Explorer Pass

Pak je koffers en reis in september naar New York!

Klaar om te reizen| ©Alexandr Podvalny
Klaar om te reizen| ©Alexandr Podvalny

Je weet al hoe het weer zal zijn als je tijdens die gouden herfstmaand naar deze populaire stad reist. Als je een beetje extra hulp wilt bij wat je moet inpakken en wat je thuis moet laten, dan is dat hier. De must-have kledingstukken in je bagage zijn als volgt:

  • Dichte schoenen die comfortabel zitten, zoals enkellaarsjes en converse.
  • Jas van dunne stof, die je 's avonds en 's ochtends kan dragen.
  • Truien met lange mouwen die niet te warm zijn en T-shirts.
  • Spijkerbroek, bij voorkeur een lange spijkerbroek als je meestal het gevoel hebt dat je te snel doodvriest.
  • Sjaal of dunne sjaal die je om je nek kunt wikkelen en gemakkelijk kunt afdoen als je wilt.
  • Mackintosh en schoenen die geschikt zijn voor een regenachtige dag, die tijdens je verblijf waarschijnlijk zal voorkomen.

Boek een tour naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island