New York in mei: reisgids met bijgewerkte route, bezienswaardigheden en tips voor reizigers

De pracht van de lente maakt New York in mei nog aantrekkelijker en vol leven. Je kunt genieten van een oogverblindende zonnewende, onderhoudende rondleidingen en geweldige parades.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minuten lezen

New York in mei: reisgids met bijgewerkte route, bezienswaardigheden en tips voor reizigers

New York in de lente | ©Ben o Bro

In de lente worden de dagen langer en aangenamer in New York, dankzij het mooie weer dat iedereen op zijn gemak stelt. Je lijst met dingen om te doen in New York in mei kan dus langer zijn en veel buitenactiviteiten bevatten.

Het hoogseizoen is dan nog niet op zijn hoogtepunt, waardoor je je comfortabeler voelt op de toeristische plekken. Bovendien kun je deelnemen aan de viering van de verschillende festiviteiten of activiteiten die in deze maand plaatsvinden. Ontdek hier welke evenementen je niet wilt missen.

1. Maak een cruise op de Hudson

De skyline van Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets
De skyline van Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets

De Hudson-rivier begint 507 kilometer van New York City, in de Adirondack Mountains, en is heel bijzonder omdat je er enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de Big Apple kunt zien, zoals het Vrijheidsbeeld.

Daarom zijn cruises op de Hudson-rivier zo populair en gewild, en zelfs nog meer in mei wanneer de temperaturen zo goed zijn. En je kunt verschillende opties boeken:

Boek een Hudson Cruise

2. Woon een spannende honkbalwedstrijd bij

Luchtfoto van het Yankee Stadium in New York| ©Nick Fewings
Luchtfoto van het Yankee Stadium in New York| ©Nick Fewings

Het grootste honkbalseizoen ter wereld, MLB, is aan de gang in mei en het is een uitstekende gelegenheid om een van de grote wedstrijden in New York bij te wonen. De deelname van beroemde honkbalspelers voegt veel spanning en actie toe.

Of je nu een honkbalfan bent of niet, de opvallende stadionstructuren en de winkels en attracties binnenin zullen zeker in de smaak vallen. Je beleeft spannende momenten met het buitengewone spel van deze geweldige professionele honkbalspelers.

Je kunt ook genieten van een koud biertje in het populaire en beroemde Yankee Stadium. Als je favoriete team de New York Yankees of de Mets is, woon dan een spannende honkbalwedstrijd bij. Je deelt deze unieke en levendige ervaring met duizenden fans.

Boek tickets voor een honkbalwedstrijd

3. Bezoek de botanische tuin op zijn best

Ingang Botanische Tuin| ©Salim Virji
Ingang Botanische Tuin| ©Salim Virji

Een dag doorbrengen in de buitenlucht en een lucht van rust inademen kan zelfs in de grote stad. De prachtige botanische tuin, die tot de top van de botanische tuinen in de Verenigde Staten behoort, is de plek om dat te doen. Je ziet er levendige kleuren en ruikt de aangename geuren van magnolia's, tulpen, pioenen en andere mooie bloemen.

Als je even weg wilt van de hoge gebouwen en het lawaai, is een bezoek aan New York in mei een must. Het is ook de juiste maand voor een bezoek omdat de kersenbloesems bloeien en de paden vullen met witte en roze kleuren.

Als je in deze weiden bent, kies je zelf wat je gaat doen, of je nu uitrust, schildert, foto's maakt of een ontspannen wandeling door de weiden maakt. Je hoeft niet eens te betalen als je op vrijdag voor 12.00 uur gaat. Voor alle andere dagen en tijden van de maand moet je een kaartje kopen voor de New York Botanical Garden, maar dan wel voor een betaalbare prijs.

Boek je ticket voor de New York Botanical Garden

4. Geniet gratis van de toneelstukken van Shakespeare

Shakespeare in Central Park| ©New York Habitat
Shakespeare in Central Park| ©New York Habitat

Elk jaar, met de komst van mei, worden de toneelstukken van Shakespeare opgevoerd in New York. Tijdens dit festival, dat gratis wordt gehouden in het enorme Central Park, worden 2 verschillende toneelstukken van de beroemde schrijver opgevoerd: Hamlet, Romeo en Julia of Cymbeline.

Als je de waarde van deze theaterklassiekers weet te waarderen, dan zal dit evenement in deze unieke omgeving je favoriet zijn. Je zult de voorstelling optimaal kunnen zien door de manier waarop het theater is opgezet.

Het doel is om ervoor te zorgen dat elke toeschouwer geen enkel detail van het gespeelde stuk mist. En wat ik je kan aanraden is om, voordat de voorstelling begint, een rondleiding door Central Park te nemen om het park beter te leren kennen en te genieten van de speciale omgeving tijdens de voorstelling.

Nuttige informatie

  • Datum: begint aan het einde van de maand, van dinsdag tot zondag.
  • Uren: 20:00 uur.

Boek een rondleiding door Central Park

5. Laat je verblinden door de Manhattanhenge

Foto van Manhattanhenge| ©Nishant Khurana
Foto van Manhattanhenge| ©Nishant Khurana

Het is best moeilijk om in woorden uit te leggen hoe prachtig Manhattanhenge is, maar ik ga het proberen. Het is een natuurlijke gebeurtenis die maar twee keer per jaar plaatsvindt, één keer in mei. Omdat het een natuurlijke gebeurtenis is, verandert de datum van de maand en de exacte tijd van de zonnewende natuurlijk jaarlijks.

Tijdens de zonnewende, als de zon ondergaat, lijnt deze zich uit met de hoofdstraten van Manhattan. Specifiek in de richting van zowel de oostelijke als de westelijke straten van dit stadsdeel van New York.

Je zult de mooiste foto's willen maken, dus neem zeker je camera mee. Er is niets beter dan op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Op die manier heb je de kans om getuige te zijn van een prachtig fenomeen als dit en het vast te leggen op foto's.

Boek een nachtbus tour door Manhattan

6. Fiets door de stad

Fietstocht| ©cottonbro
Fietstocht| ©cottonbro

Een van de vele activiteiten die je in mei in New York kunt doen om optimaal van het mooie weer te genieten, is fietsen door de straten. Je doet niet alleen aan lichaamsbeweging, maar je kunt ook langs veel iconische en bekende plekken fietsen, zoals Central Park en de Brooklyn Bridge.

Er zijn veel opties voor fietsactiviteiten in de stad, met voor elk wat wils:

  • Central Park fietsverhuur: ideaal als je het beroemde park op de meest comfortabele manier en in je eigen tempo wilt verkennen. Bij de prijs is ook een kaart van het park inbegrepen.
  • Fietstour door Manhattan: als je een groepsactiviteit wilt, is deze optie ideaal om de beroemdste wijk van New York op de meest comfortabele manier te leren kennen.
  • Fietsverhuur in het Financial District: met deze optie kun je een fiets huren voor een hele dag en de buurt op je eigen tempo verkennen. Het is perfect als je het gebied al te voet kent.

Boek een fietstour door New York

7. Mis het internationale voedselfestival niet

New Yorks voedselfestival| ©Carl Mikoy
New Yorks voedselfestival| ©Carl Mikoy

Ben je net zo dol op eten als ik? Dan zul je het met me eens zijn dat een bezoek aan een voedselbeurs ideaal is. In feite is dit een van de leukste dingen om te doen in New York in mei. Dat komt omdat het een festival is vol culinaire innovaties uit de hele wereld.

De eetkraampjes staan opgesteld op 9th Avenue in een wijk in Manhattan die Hells Kitchen heet. De toegang tot dit soort evenementen kost je niets en je hebt de mogelijkheid om verschillende speciale smaken te proberen.

Je vindt er ook live muzikanten die spelen en/of zingen om de levendige sfeer te verhogen. Kun je een beter plan bedenken dan eten en muziek in de open lucht op een mooie dag? Ik wel. Als je nog steeds trek hebt in meer, kun je de volgende dag of wanneer je maar wilt een foodtour door Manhattan doen om de smaken van de stad verder te ontdekken.

Boek een foodtour door Manhattan

8. Woon de parade bij tijdens Fleet Weeks

Begin van de vlootweek| ©Class Andre N
Begin van de vlootweek| ©Class Andre N

Een belangrijke feestdag voor New Yorkers is de Fleet Week. Tijdens deze week worden de families van de leden van de Amerikaanse marine en het korps mariniers geëerd. Ook de gezinnen van de kustwacht komen aan bod en er zijn allerlei activiteiten te zien.

Het begint met militaire manoeuvres op de Hudson River. Deze week omvat ook Memorial Day, een feestdag ter nagedachtenis aan veteranen en een parade. Als je naar Central Park gaat, zie je waarschijnlijk veel mensen picknicken op Memorial Day.

Hetzelfde geldt voor de beste daken van New York, waar je naartoe kunt gaan om te ontspannen en te genieten van de frisse lucht. Memorial Day wordt speciaal gevierd op de laatste maandag van de maand en markeert indirect het begin van de zomer. Naast het feit dat de attracties open zullen zijn, zullen er verschillende aanbiedingen en uitverkopen zijn.

9. Loop een halve marathon in Brooklyn

Een marathon in New York| ©Steven Pisano
Een marathon in New York| ©Steven Pisano

Als je van sporten en hardlopen houdt, is een zeer populair evenement dat je zal aanspreken de halve marathon in Brooklyn. Maar zelfs als je geen passie hebt voor het hardlopen van deze afstanden, is toeschouwer zijn ook een bijzondere gebeurtenis. Het is aan jou om te kiezen wat je in mei tijdens dit evenement in New York gaat doen.

Dit evenement is plaatselijk bekend en in de gaten gehouden en is iets waar veel mensen naar uitkijken. Het is zelfs zo populair dat de inschrijvingen al in januari binnen een uur zijn uitverkocht.

Vergeet niet dat het weer in deze tijd van het jaar erg gunstig is om aan het evenement deel te nemen. Ga ervoor en wees een van degenen die kan zeggen dat je op de een of andere manier bij de marathon was.

10. Voel de adrenaline van de Luna Park attracties

Ingang Luna Park| ©Larry Syverson
Ingang Luna Park| ©Larry Syverson

Er zijn genoeg dingen te doen in New York in mei als je op stap bent in Manhattan, maar er gaat niets boven de adrenalinekick van Luna Park. Dit pretpark in Coney Island biedt eindeloos plezier. De verschillende en goed gestructureerde attracties zullen je onbeschrijfelijke emoties bezorgen.

Er zijn achtbanen voor volwassenen, met indrukwekkende hoogtes en snelheden, en kinderattracties voor de kleintjes. Daarnaast zijn er ook attracties die aan traditionele kermisattracties doen denken.


Hoe is het weer in New York in mei?

Bethesda Fontein in de lente in Central Park| ©John Gillespie
Bethesda Fontein in de lente in Central Park| ©John Gillespie

De maand mei in New York is lente, dus het weer is warm. In de loop van de nacht daalt de temperatuur echter en kan het wat frisser worden. Zorg er daarom voor dat je de juiste kleding draagt voor dat moment.

Over het algemeen is regenval geen probleem meer, hoewel af en toe motregen mogelijk is. De temperaturen liggen min of meer gemiddeld tussen 12°C minimum en 22°C maximum. Een van de voordelen die je hebt, is de vele uren daglicht om je te vermaken.

Over het algemeen zie je de zon opkomen vanaf 6.00 uur 's ochtends en wordt het rond 20.00 uur 's avonds donkerder. Daarom is mei een van de beste maanden voor verschillende recreatieve activiteiten vanwege het mooie weer.

Hoeveel toeristen zijn er in New York in mei?

Zonsondergang in New York City vanaf een rooftop| ©Quintin Gellar
Zonsondergang in New York City vanaf een rooftop| ©Quintin Gellar

Omdat het laagseizoen is in plaats van hoogseizoen, is het aantal toeristen lager dan in de zomermaanden. Daarom is de kans op drukte in restaurants, winkels en op andere plekken veel kleiner.

Dat, samen met het ideale weer, zal je helpen om een probleem loze vakantie en een uitstekende rondreis te hebben. Je weet al dat er in mei van alles te doen is in New York.