Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

New York in mei: reisgids met bijgewerkte route, bezienswaardigheden en tips voor reizigers

De pracht van de lente maakt New York in mei nog aantrekkelijker en levendiger, met prachtige bloemen en warme dagen. Dit betekent dat u kunt genieten van een oogverblindende zonnewende, vermakelijke wandel- en fietstochten en fantastische parades - er is genoeg te proberen!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minuten lezen

New York in mei: reisgids met bijgewerkte route, bezienswaardigheden en tips voor reizigers

New York in de lente | ©Ben o Bro

In de lente worden de dagen langer en aangenamer in New York, dankzij het mooie weer dat iedereen op zijn gemak stelt. Uw lijst van dingen om te doen in New York in mei kan dus langer zijn en veel buitenactiviteiten omvatten.

Het hoogseizoen is dan nog niet op zijn hoogtepunt, waardoor u zich comfortabeler zult voelen op de toeristische plekken. Bovendien kunt u deelnemen aan de viering van de verschillende festiviteiten of activiteiten die in deze maand plaatsvinden. Ontdek hier welke evenementen u niet mag missen.

1. Geniet gratis van Shakespeare's toneelstukken in de open lucht

Shakespeare in Central Park| ©New York Habitat
Shakespeare in Central Park| ©New York Habitat

Elk jaar, met de komst van mei, worden de toneelstukken van Shakespeare opgevoerd in New York. Ze zien is een van de dingen die u kunt doen tijdens uw bezoek aan New York. Tijdens dit festival, dat gratis plaatsvindt in het enorme Central Park, worden 2 toneelstukken opgevoerd.

Elk jaar worden 2 verschillende toneelstukken van de beroemde Shakespeare gekozen, zoals Hamlet, Romeo en Julia of Cymbeline. Als u de waarde van deze theaterklassiekers waardeert, zal dit evenement in dit unieke kader uw favoriet zijn. Door de opstelling van het theater hebt u een optimaal zicht op de voorstelling.

Het doel is ervoor te zorgen dat elke toeschouwer geen enkel detail van het opgevoerde stuk mist. Deze evenementen beginnen meestal aan het eind van de maand, van dinsdag tot zondag. De starttijd is meestal 20.00 uur, zodat u de nachtelijke charme van de plaats zult voelen.

Boek een rondleiding in Central Park

2. Laat je verblinden door Manhattanhenge

Foto van Manhattanhenge| ©Nishant Khurana
Foto van Manhattanhenge| ©Nishant Khurana

Het is moeilijk om in woorden uit te leggen hoe prachtig Manhattanhenge is, maar ik zal het proberen. Het is gebaseerd op een natuurlijke gebeurtenis die maar twee keer per jaar voorkomt, één keer in mei. Omdat het om een natuurlijk verschijnsel gaat, veranderen de datum van de maand en het precieze tijdstip van de zonnewende natuurlijk elk jaar.

Tijdens de zonnewende, als de zon ondergaat, lijnt ze zich uit met de hoofdstraten van Manhattan. Specifiek in de richting van zowel de oostelijke als de westelijke straten van deze borough van New York. Als u foto's van Manhattanhenge hebt gezien, wilt u het met uw eigen ogen zien.

U zult ook de beste foto's willen maken, dus neem uw camera mee voor onderweg. Er is niets beter dan op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Op die manier hebt u de kans om getuige te zijn van een prachtig fenomeen als dit en het vast te leggen op foto's.

Boek een nachtelijke bustour door Manhattan

3. Fiets door de stad

Fietstocht| ©cottonbro
Fietstocht| ©cottonbro

Een van de verschillende activiteiten die u in mei in New York kunt doen, is fietsen door de straten en de beste parken. U krijgt niet alleen een goede workout, maar u kunt ook langs vele iconische en bekende monumenten rijden. Enkele daarvan zijn het grote Central Park en de Brooklyn Bridge.

Aan deze lijst kunt u ook de West Side Higway toevoegen, vlakbij de Hudson River en Governors Island. Door dat op dat tijdstip te doen, deelt u met de duizenden fietsers die in die tijd van het jaar in mei komen.

U krijgt de kans om deel te nemen aan een evenement zoals de Five Boro Bike Tour, die die maand plaatsvindt. U rijdt door 5 stadsdelen, in totaal 64 km, helemaal naar het centrum van New York City. De feestelijke sfeer, samen met het goede weer, maken deze activiteit ideaal voor deze tijd van het jaar.

Boek een fiets per uur in New York

4. Maak een ritje op de Hudson

Manhattan skyline vanaf de veerboot| ©Hellotickets
Manhattan skyline vanaf de veerboot| ©Hellotickets

Governors Island, hoewel bij sommigen niet zo bekend, heeft veel te bieden op het gebied van sightseeing. U kunt genieten van een ritje met de New York ferry die u van Lower Manhattan naar dit prachtige kleine eiland brengt. Omgeven door groen en zon, zult u een rustige tijd hebben.

Het is pas open vanaf 1 mei, dus zorg dat je gaat. Het uitstekende uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld is spectaculair. Een wandeling over dit eiland zal u zonder twijfel een andere kant van de stad laten ontdekken die u zal bevallen.

En een uitstapje naar Governors Island kan leuk zijn. Of u nu jong of oud bent, het is de moeite waard om het eiland te bezoeken, alleen of met uw familie en vrienden. Het zal u de gelegenheid geven een avontuurlijke geest te ervaren die u verdient te ontdekken.

En terwijl u denkt aan een cruise over de Hudson, mag u ook andere opties niet overslaan die u een spectaculair uitzicht op Manhattan bieden, zoals de beste cruises in New York of met de veerboot naar het Vrijheidsbeeld varen, ook een must, vooral bij mooi weer.

5. Mis het internationale eetfestijn niet

New York Food Festival| ©Carl Mikoy
New York Food Festival| ©Carl Mikoy

Hou je net zoveel van eten als ik? Als dat het geval is, zul je het met me eens zijn dat op een voedselbeurs zijn ideaal is. In feite is dit een van de beste dingen om te doen in New York in mei. Dat komt omdat het een festival is vol culinaire innovaties uit de hele wereld.

De eetkraampjes staan op 9th Avenue in een Manhattan wijk genaamd Hells Kitchen. Uw toegang tot dit soort evenementen kost u niets en u hebt de mogelijkheid om verschillende speciale smaken te proberen. Afhankelijk van de straat waar u naartoe gaat, vindt u het ene of het andere soort eten, maar ze zijn allemaal heerlijk.

U vindt erook live muzikanten die spelen en/of zingen om de levendige sfeer te verhogen. Kunt u zich een beter plan voorstellen dan eten en muziek in de open lucht op een mooie dag? Nauwelijks. Dus, als je in de hoofdstad van de wolkenkrabbers bent, ga dan kijken wat ze te bieden hebben.

Hoe dan ook, als u goed wilt eten tijdens uw reis, mag u deze lijst met de beste eetgelegenheden in New York niet missen.

6. Wees getuige van de optocht voor de gerespecteerde Vlootweken

Begin van de vlootweek| ©Class Andre N
Begin van de vlootweek| ©Class Andre N

Een feestdag van groot belang voor New Yorkers heet "Fleet Week". Tijdens deze week worden de families van hen die deel uitmaken van de Amerikaanse Marine en het Korps Mariniers met eer herdacht. Er zijn ook gezinnen van de kustwacht en er zijn allerlei activiteiten te zien.

Het begint met militaire manoeuvres op de Hudson-rivier. Deze week is het Memorial Day, een feestdag ter herdenking van veteranen en een parade. Als je naar Central Park gaat, zul je waarschijnlijk veel mensen zien picknicken op Memorial Day.

Hetzelfde geldt voor de beste daken van New York, waar u naartoe kunt gaan om te ontspannen en van de frisse lucht te genieten. Memorial Day wordt speciaal gevierd op de laatste maandag van de maand en markeert indirect het begin van de zomer. Naast het feit dat de attracties open zullen zijn, zullen er verschillende aanbiedingen en solden zijn.

7. Een halve marathon lopen in Brooklyn

Een marathon in New York| ©Steven Pisano
Een marathon in New York| ©Steven Pisano

Als u van sporten en hardlopen houdt, is een zeer populair evenement dat u zal aanspreken een halve marathon in Brooklyn. Maar ook als je geen passie hebt voor het lopen van deze afstanden, is toeschouwer zijn een bijzondere gebeurtenis. Aan u om te kiezen wat u tijdens dit evenement in mei in New York gaat doen.

Dit evenement, dat in mei plaatsvindt, is een van de meest spectaculaire evenementen in de stad. Het is plaatselijk bekend en gezien, en er wordt door velen reikhalzend naar uitgekeken. Het is zo populair en er wordt zo reikhalzend naar uitgekeken dat de inschrijvingen in januari worden aangenomen en binnen een uur zijn uitverkocht.

Of u nu rechtstreeks deelneemt door te lopen, of door de anderen aan te moedigen, u mag deze kans niet missen. Vergeet niet dat het weer tijdens dit seizoen zeer gunstig is om aan het evenement deel te nemen. Grijp je kans en wees een van degenen die kunnen zeggen dat je op een of andere manier bij de marathon was.

8. Bezoek de prachtige botanische tuin op zijn best

Toegang tot de Botanische Tuin| ©Salim Virji
Toegang tot de Botanische Tuin| ©Salim Virji

Een dag in de open lucht doorbrengen en de rust inademen is zelfs in de grote stad mogelijk. Daarvoor is er de prachtige botanische tuin, die tot de belangrijkste van de hele Verenigde Staten behoort. U ziet levendige kleuren en ruikt de aangename geuren van magnolia's, tulpen, pioenrozen en andere prachtige bloemen.

Als u even weg wilt van de hoge gebouwen en het lawaai, is een bezoek in New York in mei iets voor u. Dat is de juiste maand om te bezoeken, want de kersenbloesems bloeien en vullen de wandelpaden met roze en wit.

Als je in deze weiden bent, kies je wat je gaat doen, of het nu rusten, schilderen, fotograferen of een ontspannen wandeling door de weiden is. Je hoeft niet eens te betalen als je op vrijdag voor 12.00 uur gaat. Voor de andere dagen en uren van de maand moet u een ticket kopen, maar tegen een betaalbare prijs.

Boek uw ticket naar de botanische tuin van New York

9. Een spannende honkbalwedstrijd bijwonen

Luchtfoto van het Yankee Stadium in New York City| ©Nick Fewings
Luchtfoto van het Yankee Stadium in New York City| ©Nick Fewings

Het belangrijkste honkbalseizoen ter wereld, de MLB, is in die maand aan de gang. Dit is een uitgelezen kans voor u om in mei een van deze grote spelen in New York bij te wonen. De deelname van beroemde honkbalspelers zorgt voor veel spanning en actie.

Of u nu een honkbalfan bent of niet, de in het oog springende structuren van de stadions, samen met de winkels en attracties binnen, zullen u zeker bevallen. U zult spannende momenten beleven met het buitengewone spel van deze grote balprofessionals.

Evenzo kunt u genieten van een koud biertje in het populaire en beroemde Yankee Stadium. Als uw favoriete team de New York Yankees of de Mets is, woon dan een spannende honkbalwedstrijd bij. U zult deze unieke en levendige ervaring delen met duizenden fans.

Boek kaartjes voor een honkbalwedstrijd

10. Voel de adrenalinestoot van de attracties van Luna Park

Ingang van Luna Park| ©Larry Syverson
Ingang van Luna Park| ©Larry Syverson

Er zijn genoeg dingen te doen in New York City in mei als je Manhattan verlaat, maar er gaat niets boven de adrenalinekick van Luna Park. Dit pretpark, gelegen in Coney Island, biedt eindeloos plezier. De verschillende en goed gestructureerde attracties zullen u onbeschrijfelijke emoties laten voelen.

Van achtbanen voor volwassenen, met indrukwekkende hoogtes en snelheden, tot kinderattracties voor de kleintjes. Bovendien zorgen de attracties die verwant zijn aan de traditionele kermisspelen voor nog wat meer opwinding.

De adrenaline die je in dit geweldige pretpark zult voelen, zal een reden zijn om je te verheugen. Als u dit park al eens bezocht hebt, zult u zeker terug willen komen, en als u er nog nooit geweest bent, moet u gaan. Ga niet weg zonder de attracties van Luna Park gezien te hebben.


Hoe is het weer in New York in mei?

Bethesda Fontein in de lente in Central Park| ©John Gillespie
Bethesda Fontein in de lente in Central Park| ©John Gillespie

In mei is het lente in New York, dus het weer is warm. In de loop van de nacht heeft men echter de neiging de temperatuur te laten dalen en kan men het wat koeler krijgen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je de juiste kleren voor het moment draagt.

Over het algemeen is regenval niet langer een probleem, hoewel af en toe motregen mogelijk is. De temperaturen kunnen min of meer gemiddeld tussen 12°C minimum en 22°C maximum liggen. Een van de voordelen die u zult hebben, zijn de vele uren daglicht om u te vermaken.

Over het algemeen ziet u de zon opkomen vanaf 6.00 uur en wordt het donker om ongeveer 20.00 uur. Daarom is mei een van de meest gunstige maanden voor u om verschillende recreatieve activiteiten te ondernemen, dankzij het goede weer.

Hoeveel toeristen zijn er in New York in mei?

Zonsondergang in New York City vanop een dak| ©Quintin Gellar
Zonsondergang in New York City vanop een dak| ©Quintin Gellar

Omdat het laagseizoen is in plaats van hoogseizoen, is het aantal toeristen lager in vergelijking met de zomermaanden. Daarom is er veel minder kans op drukte in restaurants, winkels en andere plaatsen.

Dit zal er, samen met het ideale weer, toe bijdragen dat u tijdens uw vakantie geen tegenslagen zult ondervinden en een uitstekende rondreis zult hebben. U weet al dat er in mei veel te doen is in New York.