Lente in New York City: praktische gids, dingen om te doen en de beste reistips

Als u in de lente naar New York reist, hebt u geluk: het is een van de beste tijden om de stad te bezoeken. Hier is een lijst van de beste dingen om deze tijd van het jaar te doen en te genieten van de warme dagen.

María Cano

María Cano

9 minuten lezen

Lente in New York City: praktische gids, dingen om te doen en de beste reistips

Zicht op Central Park Lake in de lente | ©Hellotickets

De lente is een ideale tijd om een reis naar New York te plannen. De temperatuur is gematigder dan in de winter- en zomermaanden en de dagen worden langer. Bovendien gaat de buitenkalender van start, zodat u kunt genieten van een hele reeks concerten, voorstellingen, films en straatmarkten in parken en tuinen.

Aan de andere kant wordt vrijwel de hele lente nog steeds als laagseizoen beschouwd en is de stad niet zo druk met toeristen als op andere momenten van het jaar, zodat u zich comfortabel kunt verplaatsen zonder tijd te hoeven verspillen in lange rijen om in musea en attracties te komen.

Dit artikel bevat de beste dingen om te zien en te doen in New York, maar mis niets van het beste dat de lente voor de stad in petto heeft:

1. Wandel door de botanische tuin van New York

Ingang Botanische Tuin| ©Salim Virji
Ingang Botanische Tuin| ©Salim Virji

Wat is een betere manier om de lente in te luiden dan een bezoek aan de New York Botanical Garden in de Bronx, waar een eeuwenoud bos, de rivier de Bronx en verschillende tuinen te vinden zijn.

Om de botanische tuin op een comfortabele manier te bezoeken, rijdt er een gratis treintje door het park en kunt u uitstappen op elk punt van belang waar u een stop wilt maken.

Wat u zult zien in de Botanische Tuin

 • Enid A. Haupt Conservatory: Een smeedijzeren kas met tropische planten en cactussen, en tijdelijke tentoonstellingen.
 • Mertz Library: Ten noorden van de tuin bevindt zich een van de grootste botanische bibliotheken ter wereld.
 • Leon Levy Visitor Center: Een centrum waar u zaden en planten kunt vinden, evenals botanische boeken en decoratieve accessoires voor uw huis.
 • Vijvers: Deze botanische tuin heeft verschillende vijvers waarop waterlelies, waterlelies en lotussen drijven.

Reserveer uw ticket voor de Botanische Tuin

2. Geniet van de film op het Tribeca Film Festival

Het Tribeca Film Festival wordt sinds 2002 in Tribeca gehouden| ©Jorge Valle
Het Tribeca Film Festival wordt sinds 2002 in Tribeca gehouden| ©Jorge Valle

Als u in april reist, kunt u genieten van het Tribeca Film Festival, dat een groot aantal activiteiten en speciale evenementen organiseert voor liefhebbers van de zevende kunst.

Het festival werd gepromoot door acteur Robert de Niro en producer Jane Rosenthal na de aanslagen van 9/11 om de activiteit in dit deel van de stad te stimuleren.

Boek een TV & Film Tour door New York City

3. Breng een dromerige dag door in Central Park

Central Park Zoo Pinguïns| ©Augie De Blieck
Central Park Zoo Pinguïns| ©Augie De Blieck

De lente is ongetwijfeld een van de beste tijden van het jaar om te genieten van alles wat er in Central Park te zien en te doen is: flaneren, een fiets huren of picknicken zijn enkele van de favoriete activiteiten van New Yorkers in deze tijd van het jaar. De bomen en planten staan in bloei en de geur van het park verrukt iedereen die het bezoekt.

Als u met de kleintjes thuis gaat, kunt u ook een bezoek brengen aan de Central Park Zoo, waar u pinguïns, grizzlyberen, witte luipaarden, lemuren, rode panda's en zeeleeuwen kunt zien; een ritje maken in de draaimolen, die al sinds het eind van de 19e eeuw in bedrijf is en door zijn omvang een van de indrukwekkendste draaimolens in de VS is; of op zoek gaan naar de grootste draaimolen ter wereld. Of ga op zoek naar de beroemdste standbeelden in Central Park, zoals Alice in Wonderland, William Shakespeare, Christoffel Columbus, Simon Bolivar of de natuuronderzoeker Alexander von Humboldt.

En in Central Park kunt u ook genieten van de vele meren, zoals The Pond, Harlem Meer of Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. Dat het een van de beste parken in New York is, is duidelijk, maar als u de kans hebt, aarzel dan niet om ook Bryant Park of Battery Park te bezoeken.

Huur uw elektrische fiets in Central Park

4. Profiteer van zonnige dagen voor een helikoptervlucht over New York City

Uitzicht op New York vanuit de helikopter| ©Hellotickets
Uitzicht op New York vanuit de helikopter| ©Hellotickets

Dit is zeker iets wat je nog nooit hebt geprobeerd en wat is een betere plaats dan New York om het voor de eerste keer te proberen. Een totaal andere manier om te genieten van de wolkenkrabbers en het uitzicht van New York City langs de Hudson River.

Deze vluchten bieden een spectaculair uitzicht op het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, Ground Zero, en de populairste wolkenkrabbers van Manhattan, zoals het Empire State Building.

Voor meer informatie over deze ervaring, zie dit artikel over helikoptervluchten in New York.

Boek uw helikoptervlucht boven New York

5. Als de temperatuur stijgt, geniet dan van een cruise over de Hudson rivier

Rondvaart langs de Hudson-rivier| ©Ralph Torelló
Rondvaart langs de Hudson-rivier| ©Ralph Torelló

Een ideale activiteit in de lente is een cruise op de Hudson rivier. Deze boten hebben meestal een openluchtdek dat in andere tijden van het jaar eng is om te benaderen, maar in de lente met de zon en het licht van deze dagen zult u in staat zijn om een aantal dromerige foto's te nemen.

De beste Hudson cruises bestrijken verschillende routes en vertrekken op verschillende tijden. Er zijn enkele dinercruises op de Hudson die ook een goed plan zijn als de temperaturen 's avonds mild zijn.

Maar u krijgt een totaal ander, en uniek, zicht op bepaalde sites zoals het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, One World Trade Center, het Chrysler Building en de Brooklyn Bridge vanaf het water. En als je het in het donker doet, krijg je een spectaculair uitzicht op de skyline van New York.

6. Vergeet niet naar het Museum Mile Festival te gaan

Van binnen in het Guggenheim Museum| ©Nicholas Ceglia
Van binnen in het Guggenheim Museum| ©Nicholas Ceglia

Sinds 1978 wordt in juni in New York een van de meest verwachte culturele evenementen van het jaar gehouden, het Museum Mile Festival. Het valt meestal samen met een dinsdag en vanaf 18.00 uur is de toegang tot de musea aan Fifth Avenue gratis.

Welke musea in New York nemen deel aan het Museum Film Festival? El Museo del Barrio, het Guggenheim Museum, het Metropolitan Museum of Art (MET), The Jewish Museum, het Museum of the City of New York, het Cooper-Hewitt National Design Museum, de Neue Galerie, het Museum of African Art, de National Academy of Design van de Verenigde Staten.

Daarnaast omvat het Museum Mile Festival ook andere parallelle activiteiten zoals live muziek, schminken...

7. Vechten op kussengevecht dag

Plezier bij het kussengevecht in Washington Square Park| ©David Kotai
Plezier bij het kussengevecht in Washington Square Park| ©David Kotai

Dit is een van de eigenaardigste evenementen in New York City, het kussengevecht. Elk jaar op de eerste zaterdag in april verzamelen duizenden burgers en toeristen zich in Washington Square Park en verkleden zich voor de gelegenheid zelfs in kostuum.

Dit massale kussengevecht begint rond 15.00 uur en duurt ongeveer een paar uur, totdat de deelnemers uitgeput zijn van het slaan van hun kussens tegen de mensen om hen heen. Eén regel: niemand mag een persoon aanvallen die niet voorzien is van een kussen of een kussen.

Dit evenement wordt ook beschouwd als een liefdadigheidsevenement omdat de kussens later aan daklozenopvangcentra kunnen worden geschonken.

8. Pasen in de stad: neem deel aan de Paas Parade en het Bonnet Festival

2014 Paas Parade in New York City| ©Eli Christman
2014 Paas Parade in New York City| ©Eli Christman

Een ander bijzonder voorjaarsevenement is de Easter Parade and Bonnet Festival, de paashoedenparade van New York, die op paaszondag plaatsvindt. Vanaf ongeveer 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur paraderen de deelnemers met hun mooiste hoofdtooien en hoeden over Fifth Avenue van 49th Street tot 57th Street.

Deze parade is een New Yorkse traditie die teruggaat tot maar liefst 1870. Aarzel niet! Zet je hoed op en doe mee met de parade, of ga anders naast de St. Patrick's Cathedral staan, dan heb je een uitstekende kijkpositie.

9. Als de zon schijnt, ga dan naar het SUMMIT Observation Deck

Op de glazen uitkijkplatforms van de SUMMIT| ©SUMMIT
Op de glazen uitkijkplatforms van de SUMMIT| ©SUMMIT

En welke betere tijd van het jaar om naar SUMMIT te gaan dan in de lente. Dit observatiedek is weliswaar geschikt voor alle seizoenen van het jaar, aangezien het twee verdiepingen met glas heeft, maar er gaat niets boven de mogelijkheid om op een heldere, warme dag naar buiten te gaan om in stijl te genieten van een spectaculair uitzicht over New York City.

Wat te zien bij SUMMIT

 • Vanaf dit observatiedek, dat een panoramisch uitzicht van bijna 360º biedt, kunt u enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van New York zien, zoals Central Park, Bryant Park, het Empire State Building en zelfs het Vrijheidsbeeld.
 • De glazen lift Ascent, die bezoekers naar een hoogte van 368 meter aan de buitenkant van het gebouw brengt.
 • De glazen kubussen van Levitation, die tot een hoogte van 324 meter uitsteken en de bezoekers in staat stellen boven de straten van New York te wandelen.

10. Snuffel op de vlooienmarkten naar curiosa

Brooklyn Vlooienmarkt Williamsburg| ©Carl Mikoy
Brooklyn Vlooienmarkt Williamsburg| ©Carl Mikoy

April en mei zijn het begin van het vlooienmarktseizoen in New York. Als je de kans hebt, raad ik je aan om te gaan:

 • LIC Flea & Food: Gelegen in Queens, kunt u genieten van deze vlooienmarkt elke zaterdag en zondag vanaf april. Ambachtelijke bieren, eten en antiek zijn enkele van de dingen die je kunt vinden op LIC Flea & Food.
 • Brooklyn Flea Williamsburg: Vanaf april is er elke zaterdag een ambachts- en antiekmarkt op de benedenverdieping van het Williamsburg Hotel.
 • Brooklyn Flea Dumbo: Elke zondag vanaf april kunt u struinen langs de verschillende kraampjes van Brooklyn Flea Dumbo.
 • Smorgasburg in Prospect Park: Elke zondag vanaf april kunt u ook bij Smorgasburg genieten van een verscheidenheid aan gerechten.
 • Queens Night Market: Vanaf eind april kun je elke zaterdag genieten van livemuziek terwijl je rondsnuffelt in kraampjes met etenswaren en kunstnijverheid.
 • Smorgasburg in Williamsburg: Elke zaterdag vanaf april vindt u op deze markt een breed scala aan levensmiddelen.

11. Bezoek Macy's Flower Show

Paard gemaakt van bloemen van de Macy's tentoonstelling| ©Salon NYC
Paard gemaakt van bloemen van de Macy's tentoonstelling| ©Salon NYC

De Macy's Flower Show is een gratis tentoonstelling die half april en begin mei plaatsvindt om de bloementrends van het seizoen onder de aandacht te brengen.

Bovendien omvat dit evenement parallelle activiteiten zoals livemuziek, lezingen en activiteiten om in New York met kinderen te doen.


Wat is de temperatuur in de lente in New York?

Lente in Battery Park| © JJBers
Lente in Battery Park| © JJBers

De temperatuur in New York City in de lente is ideaal. In april is het nog koud, maar als je het warm genoeg hebt om rond te lopen, en mei en juni zijn geweldige maanden voor buitenactiviteiten. En de dagen worden langer.

 • April: De thermometer registreert temperaturen tussen 5 en 15º C.
 • Mei: De temperaturen liggen tussen 13 en 22º C.
 • Juni: De thermometer stijgt en registreert minimumtemperaturen van ongeveer 18-20º C en maximumtemperaturen van 25º C.

Wanneer komt de zon op en gaat hij onder in de lente in New York?

Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert

De lente wordt gekenmerkt door langere dagen, meer uren zonneschijn en een voller programma dan in andere perioden van het jaar:

 • New York in april: zonsopgang om 6 uur en de schemering begint om 7.30 uur.
 • New York in mei: zonsopgang voor 6 uur 's ochtends en de schemering begint rond 8 uur 's avonds.
 • New York in juni: De zonsopgang in juni is rond 5:30 uur en de schemering is rond 8:30 uur.

Hoe pak je je spullen voor een lentetrip naar New York?

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld| ©HelloTickets
Uitzicht op het Vrijheidsbeeld| ©HelloTickets

Als u zich in de lente in New York kleedt, moet u verschillende lagen dragen. Sommige dagen kan het warm genoeg zijn om korte mouwen te dragen, terwijl andere dagen een trui en een windjack vereisen.

En u moet er rekening mee houden dat de regen u zeer waarschijnlijk zal verrassen.

Wat moet er in je koffer zitten?

 • Comfortabel, waterdicht schoeisel
 • Mackintosh of poncho
 • Paraplu
 • Foulard voor koudere dagen
 • T-shirts met korte mouwen of tanktops
 • Truien
 • Jassen

In dit artikel heeft u een aantal interessante plannen voor uw reis in de lente gelezen, maar voor het geval u in de zomer, herfst of winter reist, vindt u hier de gidsen met de beste dingen om in New York te doen in de zomer, wat te zien en te doen in New York in de herfst en wat te doen in New York in de winter.