Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

New York in juni: praktische gids over wat er te doen en te zien is in de stad

In de zesde maand van het jaar staat de zomer in New York op het punt te beginnen, dus de omstandigheden zijn ideaal om tijd buiten door te brengen. Met evenementen op het gebied van kunst, muziek, sport en nog veel meer, moet u zeker even kijken naar andere dingen die u in juni in New York kunt doen!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

12 minuten lezen

New York in juni: praktische gids over wat er te doen en te zien is in de stad

Manhattan skyline | ©Patrick Tomasso

De winter is heerlijk in New York, maar dat betekent niet dat New Yorkers niet het beste uit de zomer halen. De inwoners van de Big Apple zijn zeer actief in deze tijd van het jaar. Daarom is er in juni van alles te doen in New York, want in die maand begint de zomer.

Juni is niet alleen een van de favoriete maanden voor New Yorkers, ook veel toeristen besluiten om in deze tijd van het jaar de stad te bezoeken. Behoort u tot deze groep? Vergeet dan niet na te gaan welke evenementen er plaatsvinden en welke u kunt bijwonen. Ik zal er hieronder in detail op ingaan.

1. Ontmoet de beste restaurants in NY op de Taste of Times Square

Een gewone dag op Time Square| ©Arpan Parikh
Een gewone dag op Time Square| ©Arpan Parikh

Wil je wat gastronomisch sightseeing doen in New York? Als dat zo is, heb ik de perfecte activiteit voor je als je in juni in New York bent. The Taste of Times Square kiest een van de eerste weken van de maand uit om een van de populairste eetfestivals van de stad te organiseren.

Een van de doelstellingen van het eetfestijn is te laten zien wat elk restaurant zo bijzonder maakt. Door hun gerechten te proeven, voelen de eters zich zekerder en zullen zij eerder de voorkeur geven aan een zaak.

Er zijn veel verrassingen op het festival, waarvan de belangrijkste live muziek is om de sfeer voor de aanwezigen aangenamer te maken. De Taste of Times Square heeft een website met informatie over de data waarop het wordt gehouden.

Deelnemende restaurants

De beste restaurants op Times Square bieden de mensen hun speciale menu's aan tegen vaste en betaalbare prijzen voor burgers en toeristen. **Onder de deelnemende bedrijven zijn de volgende:
**

 • Barbetta
 • Becco
 • Le Rivage
 • Sake Bar Hagi
 • Toloache

Boek een voedsel tour door Manhattan

2. Ga gratis een museum binnen met het Museum Mile Festival

Profiteren van het Museum Mile Festival| ©annulla
Profiteren van het Museum Mile Festival| ©annulla

Wist je dat een deel van NY's Fifth Avenue bekend staat als Museum Mile? Precies het gebied van 104th Street tot 82nd Street, hier bevinden zich enkele van de beroemdste musea van New York.

Naast museumbezoeken biedt het festival buitenactiviteiten, variërend van eten tot livemuziek.

Dit festival is een van de meest verwachte door New Yorkers, dus als u de stad bezoekt wanneer het plaatsvindt, is het een goed idee om het bij te wonen. Het wordt elk jaar in juni gehouden, maar de datum is niet altijd dezelfde, meestal op een dinsdag.

De deelnemende musea kunnen vanaf 18.00 uur worden bezocht. Zonder twijfel is dit een uitgelezen kans om de beroemdste musea van de stad te bezoeken. Het festival verdient het om tot de beste dingen te behoren die in juni in New York te doen zijn.

Deelnemende musea

Er zijn 9 musea die deelnemen aan het Museum Mile Festival:

 • Cooper - Hewitt National Design Museum.
 • Museum van de stad New York.
 • El Museo del Barrio.
 • Metropolitan Museum of Art (MET).
 • Museum voor Afrikaanse Kunst.
 • Nationale Academie Museum en School voor Schone Kunsten.
 • Neue Galerie New York.
 • Solomon R. Guggenheim Museum.
 • Het Joods Museum.

Kaartjes kopen voor musea in New York

3. Bekijk de creatieve kostuums op de zeemeermin parade

Een bezoek aan Coney Island| ©Tony Hisgett
Een bezoek aan Coney Island| ©Tony Hisgett

Het begin van de zomer is voor veel mensen een speciale gebeurtenis en in NY wordt dat op verschillende manieren gevierd. Een daarvan is de zeemeerminnenparade, waaraan duizenden mensen deelnemen, is er een dresscode? Ja! Wie wil deelnemen, moet zich verkleden als zeemeermin, of het nu vrouwen of mannen zijn.

Demeeste kostuums die je op dit evenement ziet, zijn handgemaakt, wat geweldig is. De parade is zo spannend dat ze tijd besteden aan het maken van hun eigen kostuums, je zult er zeker een aantal zien die er geweldig uitzien.

Als u liever een ander kostuum draagt, zijn er nog andere geaccepteerde opties: matrozen, inktvissen, piraten en anderen die met de zee te maken hebben.

Hoe kan ik de zeemeerminnenparade bijwonen?

De Parade vindt plaats op de dag van de zomerzonnewende, dus wat kunt u doen als u erbij wilt zijn? Als je de Big Apple in juni bezoekt, zoek dan uit wanneer de zonnewende is en kijk of die samenvalt met de dagen dat je in de stad bent.

Deze Parade wordt gehouden in Coney Island, dit schiereiland ligt in het zuiden van NY, precies in Brooklyn. Het strand is de perfecte plaats voor een evenement met zeemeermin-thema. Iets anders wat ik zou willen toevoegen is dat Coney Island een geweldige plek is om te bezoeken, het zit vol met attracties.

Boek een Coney Island tour vanuit Manhattan

4. Een van de kleurrijkste parades in de Gay Pride Week

Mensen op de Pride Parade| ©David Huisken
Mensen op de Pride Parade| ©David Huisken

De Gay Pride Week begint in de laatste dagen van juni en veel New Yorkers maken er een groot feest van. De geplande parade wordt elk jaar door gemiddeld 500.000 mensen bijgewoond, waaronder toeristen in de stad.

Veel gebouwen zijn versierd om hun steun aan de gemeenschap te betuigen en de straat is vol kleur. De Pride Parade heeft een lengte van enkele kilometers en na afloop is het groot feest voor de aanwezigen.

Naast de Pride Parade vinden in New York tijdens de Gay Pride Week nog tal van andere activiteiten plaats. Op de website kunt u er informatie over krijgen en de data zien.

Boek een Gay Pride tour door New York City

5. Geniet van muziek tijdens het SummerStage Festival in Central Park

SummerStage Festival in Central Park| ©CP Thornton
SummerStage Festival in Central Park| ©CP Thornton

Een van de leukste dingen om te doen in Central Park is dit gevarieerde muziekfestival dat in juni van start gaat op het Rumsey Playfield aan 72nd Street en Fifth Avenue. Deze plaats is perfect als u muzikale evenementen, dansen en zelfs recitals wilt zien.

Veel van de optredens zijn gratis, wat een van de redenen is waarom het een van de meest verwachte festivals is. Er worden verschillende muziekgenres gepresenteerd, van elektronische tot klassieke muziek. U kunt ook eten bij de kraampjes in de buurt terwijl u van de show geniet.

Boek een rondleiding in Central Park

6. Films in openlucht met het Bryant Park Film Festival

Bryant Park Film Festival op een zomerse avond| ©NYC again
Bryant Park Film Festival op een zomerse avond| ©NYC again

Tot dusver hebben wij verschillende evenementen gezien die in juni in NY plaatsvinden en er komen er nog meer (ik was serieus toen ik zei dat New Yorkers zeer actief zijn in de zomer). Een andere activiteit die uniek is voor de zesde maand van het jaar is het Bryant Park Film Festival.

Ja, het is hetzelfde park waar de Scooper Bowl wordt gehouden, dus mensen profiteren van de zomer en brengen wat leuke tijd buiten door. Enkele van de dingen die je kunt doen op het Festival zijn:

 • Breng je drankjes en eten mee.
 • Vergeet niet een deken of een draagbare stoel mee te nemen om comfortabel naar de film te kijken.

En als je nog steeds honger hebt naar meer, raad ik je deze tour aan om de beste film- en serielocaties in New York te zien.

Film Festival Schema

De films beginnen rond 20.00 uur, soms al om 21.00 uur. Bryant Park is slechts 5 minuten verwijderd van het beroemde Times Square, als u loopt.

Wil je een goede plek om het meeste uit de show te halen? In dat geval raad ik aan om tussen 17.00 en 18.00 uur te komen. Terwijl de film begint, kunt u rondwandelen en andere attracties in het park ontdekken.

Het Filmfestival wordt elke maandag in juni gehouden en op hun website wordt bekendgemaakt welke films er worden vertoond.

Boek een TV en Film Tour in New York City

7. Laat je Spaanse trots zien tijdens de Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade

Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade| ©Benjamin Kanter
Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade| ©Benjamin Kanter

Er wonen veel Puerto Ricanen in NY en zij zijn erg trots op hun afkomst en hun cultuur. Ter ere van deze miljoenen burgers is de Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade in het leven geroepen. Het vindt plaats op de tweede zondag van de maand. Het begint om 11 uur en kan eindigen om 17 uur of iets later.

Fifth Avenue verwelkomt Puerto Ricanen en anderen die willen deelnemen aan dit grootse evenement. Mensen van alle nationaliteiten wonen het bij, het is een mooie gelegenheid om Hispanic trots te tonen. Verwacht Puerto Ricaanse kostuums, muziek, plezier en meer.

De parade wordt door miljoenen mensen bijgewoond en nog veel meer mensen volgen hem thuis op TV. Veel beroemdheden van Puerto Ricaanse afkomst zijn aanwezig, zoals Ricky Martin, Marc Anthony, Jennifer Lopez en meer.

8. Geniet van al het ijs dat je wilt bij de Scooper Bowl

Genieten van een ijsje| ©Maria Orlova
Genieten van een ijsje| ©Maria Orlova

De eerste dagen van juni is de Scooper Bowl in New York. Waar gaat het over? Het is letterlijk een festival dat een geweldige smaak in je mond achterlaat, want het draait allemaal om ijs. U kunt zoveel eten als u wilt bij de vele kraampjes waar deze desserts worden bereid.

Het festival vindt plaats in Bryant Park, dat gelegen is in het hart van een belangrijk zakendistrict: Midtown. In het park bevindt zich de openbare bibliotheek van New York.

Dit evenement in juni is ideaal voor gezinnen, vrienden of koppels. Het mooiste van de Scooper Bowl is dat de opbrengst naar het Jimmy Fonds gaat. Dit is gewijd aan kankeronderzoek voor kinderen en volwassenen.

Deelnemende ijssalons

De meest gerenommeerde ijssalons in New York City nemen deel aan dit festival, en om hun bereidingen te kunnen proeven, moeten de bezoekers een toegangsprijs betalen. In euro's is de prijs bij benadering bijna €20. Enkele van de ijssalons die in de Scooper Bowl zitten zijn:

 • Baskin - Robbins.
 • Ben & Jerry's.
 • Brooklyn Ice Cream Factory.
 • Waffels & Dinges.

9. Opera in het Park voor wie van klassieke muziek houdt

Wachten op de Operafunctie| ©Joe Shlabotnik
Wachten op de Operafunctie| ©Joe Shlabotnik

In tegenstelling tot de andere muziekfestivals die in juni in New York worden gehouden, heeft Opera in the Park geen vaste locatie. De uitvoering van klassieke muziek, blues, jazz en meer kan worden genoten ** in Bryant Park**, Central Park of andere locaties.

Dit evenement begint midden juni, er is geen vaste datum, maar wordt elk jaar gewijzigd. Om de voorstellingen te zien kunt u uw drankjes en eten meenemen, en een leuke tijd hebben die bijdraagt aan uw vakantie-ervaring.

En als u een muziekliefhebber bent, maar niet van klassieke muziek houdt, raad ik u aan de beste plaatsen om naar muziek te luisteren in Harlem te bekijken.

10. Woon gratis toneelstukken bij met Shakespeare in het Park

Shakespeare in Central Park| ©New York Habitat
Shakespeare in Central Park| ©New York Habitat

Een van de meest verwachte evenementen in New York in juni is Shakespeare in the Park. Dit evenement bevat toneelstukken geschreven door Shakespeare. Romeo en Julia of Hamlet kijken onder de nachtelijke hemel van de Big Apple is een unieke ervaring.

Een van de redenen waarom dit evenement zo bekend is, is dat de kaartjes gratis zijn. De voorstellingen worden gehouden in het Delacorte Theatre, dat zich in Central Park bevindt, in de openlucht. Daarachter ligt een vijver en het kasteel Belvedere. Deze achtergrond zorgt voor prachtige optredens.

Wanneer zijn de optredens?

De voorstellingen beginnen eind mei, lopen de hele maand juni en eindigen begin augustus. Wie kaartjes voor de voorstellingen wil kopen, moet die op de dag van de voorstelling aan de kassa van het Delacorte Theatre kopen. Als u tijdens uw vakantie een vrije ochtend hebt, ga dan als volgt te werk:

Hoewel de kassa om 12 uur opengaat, gaan de mensen vroeg naar het theater. De eerste weken van juni zijn een goede tijd om naar Shakespeare in het Park te gaan. Aangezien dit de eerste voorstellingen zijn, zijn er niet veel aanwezigen.

Hoe kom ik bij het Delacorte Theater?

U kunt de B-, C- of 6-lijn van de New Yorkse metro nemen. De 81st Street ingang is het dichtst bij het theater. Andere opties zijn Fifth Avenue of 79th Street. Als u nog niet vertrouwd bent met dit vervoermiddel, nodig ik u uit onze gids over de New Yorkse metro te lezen.

Het weer in New York in juni

Een picknick in de zomer in New York| ©Mason Dahl
Een picknick in de zomer in New York| ©Mason Dahl

Nu ik u over de gebeurtenissen in New York in juni heb verteld, zullen we nog enkele andere belangrijke punten bekijken, waarvan het eerste het weer in de stad tijdens die maand is. Over het algemeen is het weer aangenaam, want de zomer is net begonnen. De eerste dagen zijn afwisselend warm en koud, met regen ongeveer 8 dagen per maand.

Begin juni is het gemiddeld 22 tot 24°C, in de vroege ochtenden kan het dalen tot 15°C. Naarmate de dagen verstrijken, wordt het weer warmer, waardoor het ideaal wordt voor buitenactiviteiten. Deze worden ook begunstigd door het feit dat de zon opkomt voor 6 uur 's morgens en ondergaat na 8 uur 's avonds.

Om dit punt compleet te maken, volgt hier een grafiek waarin het weer in New York in de verschillende seizoenen wordt vergeleken:

 • Winter
 • December - Maart
 • Weer: Regen, vochtigheid en sneeuw
 • Maximaal 2ºC
 • Minimaal -5ºC
 • Lente
 • Maart - Juni
 • Klimaat: Warm met enige neerslag
 • Hoog 26ºC
 • Laag 5ºC
 • Zomer
 • Juni - Augustus
 • Klimaat: warm en hoge vochtigheidsgraad
 • Maximaal 28ºC
 • Minimaal 15ºC
 • Herfst
 • September - November
 • Klimaat: koel en droog
 • Maximaal 24ºC
 • Minimaal 5ºC

Hoeveel toeristen komen er naar New York in juni

Genieten van de zomer in Central Park| ©Harry Gillen
Genieten van de zomer in Central Park| ©Harry Gillen

Elk jaar kiezen meer dan 50 miljoen mensen uit vele landen New York als toeristische bestemming. De zomer (met inbegrip van juni) is de meest populaire tijd voor toeristen om op vakantie te gaan, vooral degenen die goed tegen de hitte kunnen.

Zelfs als er grote aantallen toeristen zijn, beschikt de stad over de middelen om ze allemaal op te vangen. U kunt er dus op vertrouwen dat u genoeg te doen zult vinden.

Prijzen in New York in de zomer

De wiskunde doen| ©Karolina Grabowska
De wiskunde doen| ©Karolina Grabowska

Een van de duurste periodes in de Big Apple is de zomer, vooral in juli en augustus. In juni zijn nog niet alle prijzen gestegen, maar de kans is groot dat u voor sommige producten, hotels en zelfs vluchten hogere prijzen zult vinden dan in het voorjaar.

De prijzen die in de zomer gebruikelijk zijn , beginnen eind september te dalen en stijgen weer met Kerstmis. Kerstmis is ook een seizoen waarin de stad veel toeristen ontvangt.

Pak je koffer voor New York in juni!

Klaar om te reizen| ©Alexandr Podvalny
Klaar om te reizen| ©Alexandr Podvalny

Omdat het zomer is, raad ik u aan lichte, ademende en lichtgekleurde kleding in te pakken, die koeler is. Als u een lange broek inpakt, zorg er dan voor dat die van dunne stof is.

Shorts, korte broeken, jurken en rokken zijn ook prima. Andere must-have items voor uw reis naar NY zijn de volgende:

Lichtgewicht en comfortabele schoenen: ik raad dikke zolen aan, dunne zolen zijn oncomfortabel als je veel loopt.
Hoed of pet, zonnecrème en zonnebril.

 • Trui of dun vest voor het geval er airconditioning is waar u naar binnen gaat. Ook ideaal voor de vroege ochtenden in juni.
 • Dekentje om op te zitten in het park.

De zomer kan ook regenachtige dagen brengen, dus het is een goed idee om een paar kledingstukken in te pakken voor het geval het regent tijdens uw bezoek. Neem een paraplu mee, een waterdichte jas en schoenen die geschikt zijn voor deze weersomstandigheden.

Alternatieve plannen voor regenachtige dagen in New York City

Natuurhistorisch Museum| ©6sqft
Natuurhistorisch Museum| ©6sqft

Voor het geval het regent, zijn hier wat alternatieve plannen die net zo leuk zijn:

 • Bezoek een museum.
 • Geniet van de Big Apple in de regen, wandel in de buurt van uw verblijfplaats.
 • Ga naar een Broadway musical
 • Bezoek historische gebouwen, een die u zeker zult willen zien is Grand Central Terminal of de New York Public Library.
 • Ga naar een kathedraal of kerk en verwonder u over het ontwerp.
 • Times Square en Herald Square zitten vol met winkels, dus waarom zou je niet van de regenachtige dagen in New York profiteren om te gaan winkelen?

Deze gids zal u helpen het beste te maken van uw bezoek aan New York in juni - een geweldige reis!