New York in juni: praktische gids over wat er te doen en te zien is in de stad

Met de komst van de zomer wordt New York een ideale plek om tijd buiten door te brengen. Kunst, muziek, sport, gastronomie... Ontdek wat er allemaal te doen is in New York in juni!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

11 minuten lezen

New York in juni: praktische gids over wat er te doen en te zien is in de stad

Manhattan skyline | ©Patrick Tomasso

De winter is ook heerlijk in New York, maar New Yorkers staan erom bekend dat ze het beste uit het mooie weer halen. Daarom zijn er zoveel dingen te doen in New York in juni, want dit is de maand waarin de zomer begint.

Veel toeristen besluiten ook om de stad in deze tijd van het jaar te bezoeken. Hoor jij bij deze groep? Vergeet dan niet uit te zoeken welke evenementen er worden gehouden en welke je kunt bijwonen. Hieronder vertel ik je er in detail over.

1. Maak kennis met de beste restaurants in NY tijdens de Taste of Times Square

Een typische dag op Times Square| ©Arpan Parikh
Een typische dag op Times Square| ©Arpan Parikh

Wil je wat gastronomische bezienswaardigheden bezoeken in New York? Zo ja, dan heb ik de perfecte activiteit voor je als je in juni in New York bent. De Taste of Times Square is elk jaar een van de populairste eetfestivals van de stad.

Een van de doelen van het eetfestival is om te laten zien wat elk restaurant speciaal maakt. Door hun gerechten te proeven, voelen gasten zich zelfverzekerder en zullen ze eerder voor een zaak kiezen.

Er zijn veel verrassingen op het festival, waarvan live muziek de belangrijkste is om de sfeer voor de bezoekers aangenamer te maken. De Taste of Times Square heeft een website met informatie over de data van het festival.

Deelnemende restaurants

De beste restaurants op Times Square bieden hun speciale menu's aan tegen vaste, betaalbare prijzen voor burgers en toeristen. Deelnemende bedrijven zijn onder andere:

 • Barbetta.
 • Becco.
 • Le Rivage.
 • Sake Bar Hagi.
 • Toloache.

Boek een foodtour door Manhattan

2. Ga gratis een museum binnen met het Museum Mile Festival

Profiteren van het Museum Mile Festival| ©annulla
Profiteren van het Museum Mile Festival| ©annulla

Wist je dat een deel van Fifth Avenue in New York bekend staat als Museum Mile? Precies, het is het gebied van 104th Street tot 82nd Street, en enkele van de beroemdste musea van New York zijn hier gevestigd.

Naast rondleidingen door musea biedt het Museum Mile Festival activiteiten in de buitenlucht, variërend van eten tot livemuziek. Dit festival is een van de festivals waar New Yorkers het meest naar uitkijken, dus als je de stad bezoekt wanneer het plaatsvindt, mag je het niet missen. Elk jaar wordt het gehouden in juni en hoewel de datum varieert, wordt het meestal op een dinsdag gehouden.

Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om de deelnemende musea te bezoeken. Dit is zonder twijfel een geweldige kans om de bekendste musea van de stad te bezoeken. Het festival verdient een plaats tussen de beste dingen om te doen in New York in juni.

Deelnemende musea

Er doen 9 musea mee aan het Museum Mile Festival en dat zijn de volgende:

 • Cooper - Hewitt National Design Museum.
 • Museum van de stad New York.
 • El Museo del Barrio.
 • Metropolitan Museum of Art (MET).
 • Museum voor Afrikaanse Kunst.
 • National Academy Museum and School of Fine Arts.
 • Neue Galerie New York.
 • Solomon R. Guggenheim Museum.
 • Joods Museum.

Koop tickets voor musea in New York

3. Bekijk de creatieve kostuums tijdens de Mermaid Parade

Een bezoek aan Coney Island| ©Tony Hisgett
Een bezoek aan Coney Island| ©Tony Hisgett

Het begin van de zomer is voor veel mensen een speciale gelegenheid en in New York vieren ze dat op verschillende manieren. Een daarvan is de Mermaid Parade waar duizenden mensen aan meedoen. Is er een kledingvoorschrift? Ja! Wie mee wil doen, moet zich verkleden als zeemeermin, of het nu vrouwen of mannen zijn.

De meeste kostuums die je bij dit evenement ziet, zijn handgemaakt. De parade is zo spannend dat ze tijd besteden aan het maken van hun eigen kostuums, dus je zult er zeker een aantal zien die er geweldig uitzien.

Als je liever een ander kostuum draagt, zijn er ook andere geaccepteerde opties: matrozen, inktvissen, piraten en anderen die met de zee te maken hebben.

Hoe kan ik de zeemeerminnenparade bijwonen?

De Mermaid Parade vindt plaats op midzomerdag- wat kun je doen als je erbij wilt zijn? Als je de Big Apple in juni bezoekt, zoek dan uit wanneer het zonnewende is en bepaal of het samenvalt met de dagen dat je in de stad bent.

De Parade wordt gehouden op Coney Island, een schiereiland net ten zuiden van Brooklyn, NY. Met een geweldig strand is dit de perfecte omgeving voor een evenement met een zeemeermin als thema. Iets anders dat ik wil toevoegen is dat Coney Island een geweldige plek is om te bezoeken, het zit vol met attracties.

Boek een tour naar Coney Island vanuit Manhattan

4. Doe mee aan een van de kleurrijkste parades tijdens de Gay Pride Week

Mensen in de Pride Parade| ©David Huisken
Mensen in de Pride Parade| ©David Huisken

De Gay Pride Week begint in de laatste dagen van juni en veel New Yorkers maken er een groot feest van. De parade wordt elk jaar bijgewoond door gemiddeld 500.000 mensen, waaronder toeristen in de stad.

Veel gebouwen zijn versierd om hun steun aan de gemeenschap te betuigen en de straten zijn vol kleur. De Pride Parade duurt enkele kilometers en na afloop wordt er groot feest gevierd.

Naast de Pride Parade vinden er tijdens de Gay Pride Week nog veel meer activiteiten plaats in New York City. Kijk op de website van NYC Pride voor data en data.

Boek een Gay Pride-tour door New York City

5. Geniet van de muziek tijdens het SummerStage Festival in Central Park

SummerStage Festival in Central Park| ©CP Thornton
SummerStage Festival in Central Park| ©CP Thornton

Een van de leukste dingen om te doen in Central Park is dit gevarieerde muziekfestival dat in juni begint op Rumsey Playfield bij 72nd Street en Fifth Avenue. Deze plek is perfect als je muzikale evenementen, dans en zelfs recitals wilt zien.

Veel van de optredens zijn gratis, wat een van de redenen is waarom het een van de meest verwachte festivals is. Er worden verschillende muziekgenres gepresenteerd, van elektronica tot klassieke muziek. Je kunt ook eten bij de kraampjes in de buurt terwijl je geniet van de show.

Boek een tour door Central Park

6. Buitenfilms met het Bryant Park Film Festival

Bryant Park Film Festival op een zomeravond| ©NYC again
Bryant Park Film Festival op een zomeravond| ©NYC again

Tot nu toe hebben we verschillende evenementen gezien die in juni in NYC plaatsvinden en er komen er nog meer (ik meende het toen ik zei dat New Yorkers erg actief zijn in de zomer). Een andere activiteit die uniek is voor de zesde maand van het jaar is het Bryant Park Film Festival.

Mensen profiteren van de zomer en hebben een leuke tijd in de buitenlucht. Zorg ervoor dat je eten en drinken meeneemt en vergeet geen deken of draagbare stoel om comfortabel naar de film te kijken.

En als je nog steeds trek hebt in meer, bekijk dan de beste film- en serielocaties in New York.

Schema filmfestival

De films beginnen rond 20.00 uur, soms al om 21.00 uur. Bryant Park ligt op slechts 5 minuten lopen van het beroemde Times Square.

Wil je een goede plek om optimaal van de show te genieten? Dan raad ik je aan om tussen 17.00 en 18.00 uur te arriveren. Terwijl de film begint, kun je rondwandelen en andere attracties in het park ontdekken.

Het Filmfestival wordt elke maandag in juni gehouden en op hun website staat welke films er worden vertoond.

Boek een tv- en filmtour in New York City

7. Toon Hispanic Pride tijdens de Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade

Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade| ©Benjamin Kanter
Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade| ©Benjamin Kanter

Veel Puerto Ricanen wonen in New York en zijn erg trots op hun afkomst en cultuur. Ter ere van deze miljoenen burgers is de Puerto Ricaanse Nationale Dag Parade in het leven geroepen, die plaatsvindt op de tweede zondag in juni. Het begint om 11 uur en kan eindigen om 17 uur of iets later.

Fifth Avenue verwelkomt Puerto Ricanen en anderen die mee willen doen aan dit geweldige evenement. Mensen van alle nationaliteiten komen, het is een geweldige kans om Hispanic trots te tonen. Verwacht Puerto Ricaanse kostuums, muziek, plezier en meer.

De parade wordt bijgewoond door miljoenen mensen en nog veel meer mensen kijken het thuis op televisie. Veel beroemdheden van Puerto Ricaanse afkomst wonen de parade bij, zoals Ricky Martin, Marc Anthony en Jennifer Lopez.

8. Beleef de spanning van de NBA Playoffs

de Madison Square Garden|©Mike_ww
de Madison Square Garden|©Mike_ww

Tussen april en juni worden de NBA Finals gespeeld, dus als je een basketbalfan bent en het geluk hebt dat een van de twee New Yorkse teams zich heeft gekwalificeerd, is een van de beste plannen die je kunt maken om kaartjes te kopen voor een (of meer) van de playoffwedstrijden. Ik raad je echter aan om dat ruim van tevoren te doen, want tickets vliegen je letterlijk om de oren.

Hoe dichter je bij de dag van de wedstrijd komt, hoe duurder de tickets worden. De gemiddelde prijs voor NBA-tickets ligt rond de € 150, hoewel je ze al vanaf € 50 kunt kopen voor minder interessante wedstrijden en met zitplaatsen ver van het veld. Je kunt alle informatie vinden in dit bericht over Hoe koop ik NBA tickets in New York en preciost.

De play-offs zijn best-of-seven wedstrijden en de enige twee teams die na het reguliere seizoen en de play-offs hebben gewonnen, spelen tegen elkaar, dus als de New York Knicks of de Brooklyn Nets zich hebben gekwalificeerd, mag je de kans niet missen om in juni een NBA-wedstrijd live in New York te zien.

Nuttige informatie

 • Waar: Madison Square Garden of het Barcleys Center.
 • Wanneer: In juni. Data variëren, maar worden meestal van tevoren gepland.
 • Prijs: vanaf €50, hoewel dit varieert afhankelijk van de wedstrijd en de stoel die je kiest.

Koop je NBA kaarten

9. Opera in het Park voor liefhebbers van klassieke muziek

Wachten op de operavoorstelling| ©Joe Shlabotnik
Wachten op de operavoorstelling| ©Joe Shlabotnik

In tegenstelling tot de andere muziekfestivals die in juni in New York plaatsvinden, heeft Opera in the Park geen vaste locatie. De optredens van klassieke muziek, blues, jazz en meer kunnen worden bijgewoond in Bryant Park, Central Park of andere locaties.

Dit evenement begint midden juni maar er is geen vaste datum, het verandert elk jaar. Om de optredens te zien, kun je drankjes en eten meenemen en een leuke tijd hebben die je vakantiebelevenis compleet maakt.

En als je van muziek houdt maar niet van klassiek, raad ik je aan om de beste plekken om muziek te horen in Harlem te bekijken.

Boek een tour langs jazzpodia in Harlem

10. Woon gratis Shakespeare-voorstellingen bij in het park

Delacorte Theater|©Lukas
Delacorte Theater|©Lukas

Een van de meest verwachte evenementen in New York in juni is Shakespeare in the Park. Tijdens dit evenement worden toneelstukken opgevoerd die door Shakespeare zijn geschreven. Romeo en Julia of Hamlet bekijken onder de nachtelijke hemel van de Big Apple is een unieke ervaring.

Een van de redenen dat dit evenement zo populair is, is dat de kaartjes gratis zijn. De voorstellingen vinden plaats in het Delacorte Theatre, dat in Central Park ligt, in de open lucht. Daarachter ligt een vijver en het Belvedere Castle. Deze achtergrond maakt de voorstellingen prachtig.

Wanneer zijn de voorstellingen?

De voorstellingen beginnen eind mei, lopen door in juni en eindigen begin augustus. Wie kaartjes voor de voorstellingen wil kopen, moet op de dag van de voorstelling bij de kassa van het Delacorte Theatre zijn. Als je een vrije ochtend hebt tijdens je vakantie, ga dan in de rij staan met het volgende in je achterhoofd: hoewel de kassa 's middags opengaat, gaat iedereen eerder op de dag naar het theater. De eerste weken van juni zijn een goede tijd om naar Shakespeare in the Park te gaan. Omdat het de eerste voorstellingen zijn, zijn er niet veel bezoekers.

Hoe kom je bij het Delacorte Theatre?

Je kunt de B, C of 6 lijnen van de New York City metro nemen. De 81st Street ingang is het dichtst bij het theater. Andere opties zijn Fifth Avenue of 79th Street. Als je nog niet bekend bent met dit vervoermiddel, nodig ik je uit om onze gids over de New Yorkse metro te lezen.

Het weer in New York in juni

Een picknick in de New Yorkse zomer| ©Mason Dahl
Een picknick in de New Yorkse zomer| ©Mason Dahl

Nu ik je heb verteld over de evenementen in New York in juni, laten we eens kijken naar een paar andere belangrijke punten. Het eerste is het weer in de stad in die maand. Over het algemeen is het weer aangenaam, want de zomer is net begonnen. De eerste dagen zijn afwisselend warm en koud, met neerslag op ongeveer 8 dagen per maand.

Begin juni is de gemiddelde temperatuur 22-24°C, hoewel het 's ochtends vroeg kan dalen tot 15°C. Naarmate de dagen verstrijken, wordt het steeds koeler. Naarmate de dagen verstrijken, warmt het weer op, waardoor het ideaal is voor buitenactiviteiten. Deze worden ook geholpen door het feit dat de zon voor 6 uur 's ochtends opkomt en na 8 uur 's avonds ondergaat.

Om dit punt af te ronden, volgt hier een grafiek waarin het weer in New York in de verschillende seizoenen wordt vergeleken:

 • Winter
 • December - maart
 • Weer: Regen, vochtigheid en sneeuw
 • Hoog 2ºC
 • Minimum -5ºC
 • Lente
 • Maart - Juni
 • Klimaat: Warm met wat regen
 • Hoog 26ºC
 • Laag 5ºC
 • Zomer
 • Juni - Augustus
 • Klimaat: heet en hoge vochtigheid
 • Maximum 28ºC
 • Minimaal 15ºC
 • Herfst
 • September - November
 • Klimaat: Koel en droog
 • Maximum 24ºC
 • Minimaal 5ºC

Hoeveel toeristen zie je in NY in juni?

Genieten van de zomer in Central Park| ©Harry Gillen
Genieten van de zomer in Central Park| ©Harry Gillen

Elk jaar kiezen meer dan 50 miljoen mensen van over de hele wereld New York als toeristische bestemming. De zomer (inclusief juni) is de populairste tijd voor toeristen om er hun vakantie door te brengen, vooral voor degenen die tegen de hitte kunnen.

Ook al zijn er veel toeristen, de stad heeft de middelen om ze allemaal te ontvangen. Je kunt er dus op vertrouwen dat er genoeg te doen is.

Prijzen in New York in de zomer

Rekenen| ©Karolina Grabowska
Rekenen| ©Karolina Grabowska

Een van de duurste periodes in de Big Apple is de zomer, vooral in juli en augustus. In juni zijn nog niet alle prijzen gestegen, maar je zult waarschijnlijk sommige goederen, hotels en zelfs vluchten tegen hogere prijzen vinden dan in de lente.

De prijzen die gebruikelijk zijn in de zomer beginnen eind september te dalen en stijgen weer met Kerstmis. Kerstmis is ook een seizoen waarin de stad veel toeristen ontvangt.

Pak je koffer voor New York in juni!

Klaar om te reizen| ©Alexandr Podvalny
Klaar om te reizen| ©Alexandr Podvalny

Omdat het zomer is, raad ik aan om lichte, ademende en lichtgekleurde kleding in te pakken, die koeler is. Als je lange broeken inpakt, zorg er dan voor dat ze van dunne stoffen zijn.

Korte broeken, shorts, jurken en rokken zijn ook prima. Andere essentiële kledingstukken en items voor de reis naar NY zijn als volgt:

 • Lichte en comfortabele schoenen: ik raad dikke zolen aan, dunne zolen zijn oncomfortabel als je veel loopt.
 • Hoed of pet, zonnebrandcrème en zonnebril.
 • Trui of dun vest voor het geval er airconditioning is waar je naar binnen gaat. Ook ideaal voor de vroege ochtenden in juni.
 • Deken om op te zitten in het park.

De zomer kan ook regenachtige dagen brengen, dus het is een goed idee om een paar kledingstukken in te pakken voor het geval het regent tijdens je bezoek. Neem een paraplu, een waterdichte jas en waterdicht schoeisel mee.

Alternatieve plannen voor regenachtige dagen in New York City

Natuurhistorisch museum| ©6sqft
Natuurhistorisch museum| ©6sqft

Voor het geval het regent, zijn hier enkele alternatieve plannen die net zo leuk zijn:

 • Bezoek een museum.
 • Geniet van de Big Apple in de regen, wandel in de buurt van je verblijfplaats.
 • Ga naar een Broadway musical.
 • Bezoek historische gebouwen, bijvoorbeeld Grand Central Terminal of de New York Public Library.
 • Ga naar een kathedraal of kerk en bewonder het ontwerp.
 • Times Square en Herald Square zitten vol met winkels, dus waarom zou je de regenachtige dagen in New York niet aangrijpen om te gaan winkelen?

Deze gids helpt je het beste te maken van je bezoek aan New York in juni - een geweldige reis!