Beste fietstochten in NYC

Als u New York wilt leren kennen op de fiets en met de beste routes, blijf dan en lees deze gids met alles wat u moet weten.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Beste fietstochten in NYC

Fietsen in New York | ©Sharon Mollerus

Een begeleide fietstour door New York is een geweldige manier om de stad te leren kennen als u weinig tijd hebt of op zoek bent naar een leukere ervaring dan door de straten lopen. Op een fiets zie je veel meer dan te voet, dus het is een ideale optie als je niet veel tijd hebt voor sightseeing in New York.

Je kunt de route kiezen die je wilt, afhankelijk van de plekken die je wilt zien en je fysieke mogelijkheden, hoewel alle tours vriendelijk zijn qua tempo en afgelegde afstanden. Als je wilt ontdekken wat er in New York te zien en te doen is, boek dan je fietstour voordat je op reis gaat en verzeker je van je plaats.

1. Central Park fietstour

Central Park fietstour| ©Colin Mayo
Central Park fietstour| ©Colin Mayo

Een fietstour door Central Park is de beste manier om dit iconische park van New York City te leren kennen.

Door de grote omvang en verschillende gebieden kan het organiseren van een bezoek aan deze iconische plek in het hart van de stad een beetje verwarrend zijn en is het mogelijk dat u uw tijd niet optimaal kunt benutten.

Als u een fietstour van 2 uur door Central Park boekt, kunt u de populairste bestemmingen ontdekken met een professionele gids met vergunning.

Uw gids zal ervoor zorgen dat u de meest waardevolle schatten van een van de beste parken van New York te zien krijgt, zoals de historische monumenten, de beroemdste en mooiste bezienswaardigheden en het weelderige groen.

Er zijn meestal 4 dagelijkse vertrektijden, zodat u kunt kiezen welke u het beste uitkomt. U kunt meestal kiezen tussen 09:00u, 10:00u, 13:00u en 16:00u.

De tour bevat meestal alle benodigdheden om een dag te kunnen fietsen en uw veiligheid te garanderen, zoals een kaart, helm, slot en mand op de fiets.

De afgelegde afstand is 8 kilometer en de route is geschikt voor alle leeftijden en stelt geen hoge fysieke eisen. Bovendien kunt u vele stops maken om foto's te maken, vragen te stellen over het park of New York in het algemeen, en meer te weten te komen over de geschiedenis van New Yorks Central Park.

Houd er rekening mee dat de tours in kleine groepen worden uitgevoerd, zodat u verzekerd bent van uw comfort tijdens de gehele duur van de tour.

Als alternatief kunt u, als u dat verkiest, Central Park bezoeken in het comfort van een fietstaxi, een transport dat bestaat uit een fiets bestuurd door uw gids, waarbij u gewoon achterover leunt en geniet van de rit.

Deze tours zijn ideaal voor mensen die zich niet comfortabel voelen op een fiets, maar wel een ritje in de open lucht willen maken door de prachtige gebieden van dit iconische park.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf 30 €
 • Duur: Van 1 tot 12 uur

Huur uw fiets in New York City's Central Park

2. Fietstocht van een halve dag door Manhattan

Manhattan fietstour| ©Jeff Friedkin
Manhattan fietstour| ©Jeff Friedkin

Tijdens een fietstocht van een halve dag door Manhattan leert u meer over de geschiedenis van de scheepvaartindustrie, bezoekt u iconische parken en geniet u van een adembenemend uitzicht op het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, en Long Island.

Deze 5 uur durende tocht voert u meestal van onder de Manhattan Bridge door en volgt dan de East River Esplanade naar de Southport Seaport.

Ontdek de bezienswaardigheden van New York City per fiets op een epische route, die u naar keuze 's ochtends of 's middags kunt doen. Hoewel de rit een gemiddelde snelheid heeft en comfortabel is voor iedereen op de tocht, houd er rekening mee dat het een rit van 15 kilometer is.

Er wordt meestal ook een stop van 30 minuten ingelast om een hapje te eten bij het Time Warnero-gebouwbij een van de vele straatverkopers in de omgeving, waar enkele van de beste eetgelegenheden van New York zich bevinden.

Nuttige feiten

 • Prijs: vanaf €85
 • Duur: 3-4 uur

Boek een elektrische fietstour door Manhattan

3. 3 uur durende fietstour met gids langs de hoogtepunten van New York City

Fietsen door New York City| ©lu noboa
Fietsen door New York City| ©lu noboa

New York is een stad waar om elke hoek iets te zien is, waarschijnlijk meer dan in elke andere stad ter wereld. Daarom kan een wandeling een beetje vermoeiend zijn.

Deze 3 uur durende tour is een goed alternatief om de belangrijkste en meest essentiële plekken tijdens je bezoek aan New York te bekijken, door als een local door de stad te fietsen.

De route van deze tour is samengesteld door een professionele lokale gids, die je meeneemt op een onvergetelijke fietstour en je een uniek perspectief biedt. De tocht begint meestal in Midtown Manhattan en eindigt in de South Street Seaport, de historische wijk die zich uitstrekt onder de Brooklyn Bridge.

De tocht is ontworpen in een rustig tempo, zodat u van de stad kunt genieten en de bezienswaardigheden kunt bewonderen.

Feiten & Cijfers

 • Prijs: vanaf 23 €
 • Duur: van 1 tot 12 uur

Huur een fiets per uur in New York

4. Volledige dag fietstour door New York

Fietsen over de Brooklyn Bridge| ©James Stave
Fietsen over de Brooklyn Bridge| ©James Stave

Deze tour door New York is een spannende fietstocht van het levendige en artistieke Greenwich Village naar de bruisende straten van het Financial District. De tour duurt 4 uur, waarbij u de sfeer van New York proeft en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ziet.

Wandelend over de Brooklyn Bridge geniet u van de prachtige architectuur in Brooklyn Heights en New Yorks beroemde Chinatown.

Deze buurt zit vol verhalen over Chinese dynastieke tijdperken en bendes waarover u van uw professionele gids zult leren, en er zijn geweldige plekken om te eten in Chinatown. Hij of zij zal u ook alles vertellen over de homorechtenbeweging van de jaren zestig en zeventig, een historische mijlpaal in dit deel van de stad.

Op Wall Street ervaart u de dagelijkse drukte waar bankiers, toeristen en makelaars dezelfde straten delen.

Tot slot wordt u in de straten van Little Italy meegevoerd naar het Italiaanse land terwijl obers pasta serveren in terrasjes.

De tour wordt gedaan op een hybride fiets, zodat u uw energie kunt beheren. U krijgt ook een helm en een mandje op de fiets, voor alle comfort en veiligheid die deze tour door New York City vereist.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf €8
 • Duur: 4 uur

Huur een fiets in het financiële district van New York

5. Elektrische fietstour door New York City door Midtown, Central Park en Times Square

Times Square fietstour| ©André Pipa
Times Square fietstour| ©André Pipa

Als trappen niet uw ding is, is er geen probleem of excuus om door New York te fietsen. Deze tour vindt plaats in het comfort van een elektrische fiets, zodat u zich volledig kunt concentreren op dit avontuur door de straten van de stad.

Deze tour loopt van Central Park naar de Hudson Greenway, een 4 uur durende route die u laat genieten van vele bezienswaardigheden en interessante informatie over de stad.

Op deze tour ziet u alles wat u niet mag missen tijdens een vakantie in New York City, zoals de wijk Broadway, bekend om de beste musicals en shows, en Harlem, beroemd om de New Yorkse gospelmissen.

Als u enkele van de meest iconische plekken van de stad wilt verkennen, aarzel dan niet om uw plaats te reserveren voor deze tour, een van de beste Spaanse tours in New York.

De prijs van deze tour is meestal inclusief onbeperkt water zodat je tijdens de tour gehydrateerd blijft en een helm voor de veiligheid van de deelnemers.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf 9€
 • Duur: 1 dag

6. Fietstour en Big Bus Uptown Loop Tour

New York Sightseeing Bus Tour| ©CarDun78
New York Sightseeing Bus Tour| ©CarDun78

Deze tour is een combinatie van een fietshuur en een Big Bus Uptown pas, een uniek pakket waarmee u de stad kunt bezoeken en wat lichaamsbeweging kunt krijgen, maar ook kunt genieten van het comfort van een van New Yorks beste sightseeing bussen.

Deze route is ontworpen voor degenen die de beroemdste bezienswaardigheden en attracties van New York willen bezoeken en een adembenemend uitzicht willen krijgen op deze volledige dag ervaring.

Bovendien leert u over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de sites met vooraf opgenomen commentaar tijdens de bustour.

De bustour is normaal gesproken beschikbaar van 10:00 uur tot de laatste bus om 16:00 uur. Hij vertrekt meestal elke 60 minuten en u kunt het hele circuit en alle haltes bezoeken in 75 minuten.

Fietsverhuur is ook beschikbaar tijdens de hele dienstregeling van de buspas, dus zorg ervoor dat u uw activiteiten organiseert om er optimaal van te profiteren.

Ik raad aan de dag te beginnen met een wandeling door het grootste park van de stad. Er is veel te zien en te doen in Central Park, en ga dan verder met de bustour, maar je kunt het natuurlijk doen op basis van je voorkeuren en beschikbare tijd.

Feiten en cijfers

 • Prijs: vanaf 70€
 • Duur: hele dag

7. Fietstocht met gids door Harlem

Harlem leren kennen| ©Quench Your Eyes
Harlem leren kennen| ©Quench Your Eyes

Als u alles wilt zien en doen in de wijk Harlem, boek dan een plaats op deze tour door een van de meest historisch rijke wijken van New York.

Tijdens deze 2 uur durende fietstour met gids bezoekt u iconische kerken om een Gospel Mass te zien, de Columbia campus, Strivers Row en andere beroemde bezienswaardigheden en herkenningspunten van deze wijk van de stad

De tourprijs is normaal gesproken inclusief alles wat u nodig heeft om te rijden, inclusief een kaart van de wijk met alle belangrijke herkenningspunten, een kettingslot, een helm en een mandje op uw fiets, voor uw comfort en veiligheid tijdens deze tour.

Deze route is een geweldige kans voor wie deze cultureel rijke buurt wil leren kennen, waar u een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten en veel van de historische gebouwen van Harlem kunt bezoeken.

Deze buurt is de thuisbasis geweest van grote kunstenaars en belangrijke figuren op verschillende gebieden, zoals Eubie Blake inde wereld van de jazz, bokser Harry Willsen acteur en zanger Bill "Bojangles" Robinson, onder anderen. Zij hebben allemaal architectonische juweeltjes achtergelaten die een bezoek waard zijn.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf 55€
 • Duur: 2 uur

8. Fietstocht over de Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge Tour| ©Gwenael Piaser
Brooklyn Bridge Tour| ©Gwenael Piaser

Deze optie is ideaal voor wie het beste van Manhattan per fiets wil ontdekken tijdens een begeleide tour. Tijdens deze Brooklyn Bridge tour fietst u over het nieuwe pad langs de Hudson River.

Deze tour is zo ontworpen dat u de meest populaire en iconische bezienswaardigheden van Manhattan kunt zien, en kunt genieten van een unieke rit over de Brooklyn Bridge.

Naast deze geweldige ervaring op 's werelds grootste hangbrug en het leren over de geschiedenis ervan, ziet u onder andere het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, het Seaport District, Wall Street, SeaGlass Carousel, Dumbo en Hudson River Park.

Dus nu weet u het. Als u New York per fiets wilt leren kennen en versteld wilt staan van de beste attracties van Manhattan, boek dan een plaats op een dergelijke tour over de Brooklyn Bridge en neem de mooiste foto's van de stad mee.

Feiten & Cijfers

 • Prijs: vanaf 37€
 • Duur: 2 uur