MoMa Openingstijden

Het MoMA is zonder twijfel een van de grote attracties van New York. Met een enorme collectie van bijna 200.000 stukken moet u rekening houden met de openingsuren om uw bezoek zo goed mogelijk te organiseren.

María Cano

María Cano

3 minuten lezen

MoMa Openingstijden

In de MoMa tentoonstellingen | ©Hellotickets

In het hart van Manhattan, naast Central Park, ligt het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, dat enkele van de belangrijkste werken uit de geschiedenis bezit.

Hoewel het elke dag open is en lange openingstijden heeft, moet u er rekening mee houden dat er uitzonderingen kunnen zijn, dus let op de openingstijden van het museum, de cafés en de winkels om uw bezoek te organiseren. Oh, en vergeet niet uw MoMA tickets te reserveren om lange rijen en onnodig tijdverlies bij de kassa's te voorkomen.

Openingstijden MoMa

Toegang tot het MoMa|©Hellotickets
Toegang tot het MoMa|©Hellotickets

Het MoMa, gelegen in Midtown Manhattan, is elke dag van de week geopend op de volgende uren:

 • Zondag tot vrijdag, 10.30 tot 17.30 uur,
 • Zaterdag (verlengde openingstijden), 10:30 tot 19:00 uur. A
 • Uitzonderingen: maandagochtend van 10.30 tot 13.00 uur, de openingstijden zijn alleen voor leden.

Openingstijden van PS1, MoMa Cultural Space (in Queens)

PS1 is geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 12.00 tot 20.00 uur, en zondag en maandag, van 12.00 tot 18.00 uur. Deze ruimte is gesloten op dinsdag en woensdag.

Let op: het MoMA heeft twee locaties, het hoofd-MoMA in Midtown Manhattan (11 West 53 Street), en PS1 of culturele ruimte, gelegen in Queens (22-25 Jackson Avenue), dat zich richt op hedendaagse kunst.

Wanneer is MoMa gesloten?

MoMA is gesloten op bepaalde dagen van het jaar, waaronder Thanksgiving, Kerstmis en, in het geval van MoMA PS1, Nieuwjaarsdag.

Boek uw MoMa tickets

Openingstijden MoMa restaurants

De binnentuin van het MoMa|©Hellotickets
De binnentuin van het MoMa|©Hellotickets

Het MoMa beschikt over verschillende gastronomische en ontspanningsruimten waar u zich voor, na of tijdens uw bezoek kunt ontspannen op de volgende tijdstippen:

 • The Modern: Lunch, dinsdag tot en met zaterdag, van 11.30 tot 14.30 uur, en diner, dinsdag tot en met zaterdag, van 17.00 tot 21.00 uur.
 • Café 2: dinsdag tot zaterdag, 11.00 tot 15.00 uur.
 • Terrascafé: maandag t/m donderdag van 11.00 tot 16.00 uur, en vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
 • Garden Bar (in de beeldentuin): Woensdag tot zaterdag, 12:00 tot 16:30.
 • MoMA PS1 (chef Mina Stone): donderdag t/m zondag.

Trouwens, als geen van deze plekken je overtuigt als het gaat om lunch of diner, heb ik een lijst samengesteld van de beste plekken om te eten in de buurt van MoMA die je zeker zullen helpen om de rest van je dag rond het museum te organiseren.

Openingstijden van MoMa winkels in New York City

MoMa Ontwerpen|©Hellotickets
MoMa Ontwerpen|©Hellotickets

De designwinkels van het MoMa zijn de perfecte plek om het beste souvenir van uw bezoek aan het museum mee naar huis te nemen. Wanneer zijn ze open? Lees verder:

MoMA Design Store, Midtown (44 West 53rd Street, New York)

 • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.30 tot 19.00 uur.

Deze winkel is een geweldige plek om originele cadeaus te kopen. Het ligt ook tegenover het museum, tussen 5th en 6th Avenue, zodat u de winkel kunt bezoeken onafhankelijk van een bezoek aan het museum.

MoMA Design Store, Soho (81 Spring Street, New York).

 • Openingstijden: maandag tot zondag, 11.00 tot 19.00 uur.

Gelegen tussen Crosby en Broadway, is dit een ander belangrijk punt om de beste MoMa souvenirs, wat merchandising of prints van de belangrijkste werken mee naar huis te nemen.

The Museum Store (11 West 53rd Street, New York)

 • Openingstijden: zondag t/m maandag van 10.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.30 tot 19.00 uur.

Deze winkel bevindt zich tussen de 5e en 6e verdieping van het MoMa zelf, dus het is de perfecte plek om uw bezoek aan het museum af te sluiten.

Wat is de beste tijd om MoMA te bezoeken?

Binnen in het MoMa|©Heidi Bohnenkamp
Binnen in het MoMa|©Heidi Bohnenkamp

Elk moment is een goed moment om het MoMA te bezoeken, maar vanwege het grote aantal werken is het raadzaam om vroeg in de ochtend te gaan om zoveel mogelijk tijd te hebben om op uw gemak van de collectie te genieten.

Boek uw kaartjes voor MoMa

Hoe lang duurt een bezoek aan MoMA?

Het bezoek zal naar schatting ten minste drie uur duren. Als u echter weinig tijd hebt en de beroemdste schilderijen wilt bezoeken, is het raadzaam de plattegrond te raadplegen voordat u aan het bezoek begint. De beste werken in het MoMA, of in ieder geval de werken die u niet mag missen, bevinden zich meestal op de 4e en 5e verdieping.

Reizigerstip

Onze aanbeveling is om het MoMA 's ochtends vroeg te bezoeken, zodat u zoveel mogelijk tijd hebt om op uw gemak van de collectie te genieten.

Als u na uw bezoek niet zeker weet waar u uw reis in New York moet voortzetten, aarzel dan niet om onze New York Gids voor deze spectaculaire stad te bezoeken.