Madame Tussauds New York tickets: het wassenbeeldenmuseum alles wat je moet weten

Als je zin hebt in een beetje plezier, aarzel dan niet om langs te gaan bij Madame Tussauds om de beroemdste wassenbeelden van vandaag en uit de geschiedenis te bekijken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Madame Tussauds New York tickets: het wassenbeeldenmuseum alles wat je moet weten

Michael Jackson vertegenwoordigd bij Madame Tussauds | ©Hellotickets

Is Madame Tussauds zo spectaculair als ze zeggen dat het is? Dat is het! Sinds de opening in 2000 is dit museum in New York uitgegroeid tot een van de meest bezochte attracties op Times Square en het heeft zijn roem verdiend met zijn hyperrealistische wassenbeelden.

Op het eerste gezicht is Madame Tussauds misschien niet het eerste museum dat je wilt bezoeken op je lijstje van New Yorkse musea, maar ik kan je verzekeren dat het een van de plekken zal zijn waar je de beste tijd zult hebben. Het is mij overkomen!

Ik vertel je alles over Madame Tussauds in dit artikel!

De beste optie

Tickets voor Madame Tussauds New York

Verzeker je skip-the-line kaartjes voor Madame Tussauds Museum

Neem een selfie met beroemdheden in dit verbazingwekkende wassenbeeldenmuseum en kom in contact met Marvel-figuren.

Met kaartjes voor Madame Tussauds in New York heb je volledige toegang tot de meer dan vijf verdiepingen tellende tentoonstellingen met allerlei settings waarin je op de foto kunt met je favoriete acteurs, muzikanten en sporters.

Het meest opvallende aan het wassenbeeldenmuseum in New York is dat je wassenbeelden vindt die exclusief zijn voor deze plek, dat wil zeggen dat ze niet worden herhaald in de verschillende Madame Tussauds-locaties over de hele wereld.

Waarom ik deze optie leuk vind: als je je kaartje voor Madame Tussauds van tevoren online koopt, bespaar je tijd, omdat je dan niet in de lange rijen voor de deur hoeft te staan.

Aanrader als... of je nu met je partner, familie of vrienden naar New York gaat, dit museum garandeert je een leuke tijd en hyperrealistische foto's met de beroemdste beroemdheden ter wereld!


Wat je kunt zien met een ticket voor Madame Tussauds in New York City

Poseren met Miley bij Madame Tussauds| ©Hellotickets
Poseren met Miley bij Madame Tussauds| ©Hellotickets

Met je ticket voor Madame Tussauds heb je toegang tot 5 verdiepingen, die als volgt zijn verdeeld:

  • Eerste verdieping: Sporters, muzikanten en modellen.
  • Derde verdieping: Politici en historische persoonlijkheden.
  • Vierde verdieping: Broadway film- en theaterregisseurs en acteurs.
  • Vijfde verdieping: Beroemdheden.

Het museum verwelkomt je met de Opening Night Party-zaal, waar je beroemdheden zoals Angelina Jolie, Nicholas Cage en Woody Allen kunt ontmoeten. Het bezoek gaat verder met andere themakamers zoals Popcultuur of de Sportzone waar je muzikanten, sporters en andere populaire figuren zoals Muhammad Ali, Alicia Keys of Madonna kunt ontmoeten.

Daarna gaat de rondleiding verder naar de ruimte waar enkele van de belangrijkste persoonlijkheden uit de wereld van cultuur en politiek zich bevinden, zoals Albert Einstein, de Dalai Lama of de presidenten van de Verenigde Staten. Hier kun je op de foto in de Oval Office van het Witte Huis! Hier is een gids voor wat je kunt zien bij Madame Tussauds in New York.

Boek je ticket voor Madame Tussauds

Praktische informatie voor je ticket voor Madame Tussauds

De Obama's en Trump| ©Hellotickets
De Obama's en Trump| ©Hellotickets

Waar bevindt het zich?

Het New York Wax Museum bevindt zich op 232 West 42nd Street (op Times Square).

Openingstijden

Madame Tussauds is geopend van zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je het museum bezoeken van 10.00 tot 22.00 uur.

Hoe kom ik bij Madame Tussauds?

Om Madame Tussauds New York met het openbaar vervoer te bereiken kun je de volgende bus nemen:

  • Bus: M6, M7, M10, M20, M27, M42 en M104.
  • Metro: 42nd Street & 8th Avenue (lijnen A, C en E), 42nd Street & 6th Avenue (lijnen B, D, F en V) of 42nd Street-Times Square (lijnen 1, 2, 3, 7, N, Q, R, W en S). Kijk hier voor een handleiding voor het gebruik van de New York Subway.

Boek je ticket voor Madame Tussauds

Wat zijn de openingstijden van Madame Tussauds?

Afgebeeld| ©Hellotickets
Afgebeeld| ©Hellotickets

Het wassenbeeldenmuseum in New York is geopend van zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur.

De openingstijden van Madame Tussauds zijn ruim, zodat je het museum kunt bezoeken wanneer het jou het beste uitkomt. Als je echter wilt gaan wanneer het het minst druk is , raad ik je aan om op een doordeweekse dag in de ochtend te gaan.

Boek je ticket voor Madame Tussauds

Hoe lang duurt het om Madame Tussauds te zien?

Messi vertegenwoordigd| ©Hellotickets
Messi vertegenwoordigd| ©Hellotickets

90 minuten is genoeg om de hoogtepunten van Madame Tussauds te zien, maar het hangt er helemaal vanaf hoeveel tijd je wilt besteden aan het maken van foto's.

Boek je ticket voor Madame Tussauds

Is het aan te raden om met kinderen naar Madame Tussauds te gaan?

Poseren in het museum| ©Hellotickets
Poseren in het museum| ©Hellotickets

Als je naar New York reist met kinderen of zelfs tieners, is het kopen van kaartjes voor Madame Tussauds een van de beste plannen die je kunt maken, want het is een van de beste musea in New York om met het hele gezin te bezoeken. Ze zullen het geweldig vinden om het museum van boven naar beneden te bekijken, foto's te maken zonder bang te hoeven zijn dat ze de wassenbeelden bederven (het zijn tenslotte allemaal beroemdheden die gewend zijn aan flitslichten) en te poseren met King Kong, E.T. of Ghostbusters, naast vele andere personages.

Boek je ticket voor Madame Tussauds

Toeristenkaarten inclusief toegang tot Madame Tussauds

Bij de ingang van Madame Tussauds| ©Hellotickets
Bij de ingang van Madame Tussauds| ©Hellotickets

Het kaartje voor Madame Tussauds in het New York Wax Museum is ook inbegrepen in de New York Pass, New York Explorer Pass, New York Sightseeing Pass en New York Sightseeing Flex Pass.

Deze sightseeingpassen geven toegang tot de belangrijkste musea, monumenten en bezienswaardigheden van de stad. Er zijn verschillende voordelen aan het aanschaffen van een van deze passen, maar het belangrijkste is dat als je er optimaal gebruik van maakt, je geld en tijd bespaart omdat je niet voor elke plek die je bezoekt een apart kaartje hoeft te kopen. Zelfs in sommige gevallen hoef je met een New York Pass niet in de saaie rijen voor de ingang te staan en het is erg handig om al je kaartjes op één plek te hebben, vind je niet?

Als je meer wilt weten over New York City Sightseeing Cards, raad ik je aan het artikel over de beste New York City Sightseeing Card te bekijken, waarin je te weten komt wat de beste opties zijn, hoe ze werken en wat hun respectievelijke prijzen zijn.

Boek de New York City Sightseeing Flex Pass

Wat ik het leukste vond aan de Madame Tussauds entreekaart

Bij Madame Tussauds| ©Hellotickets
Bij Madame Tussauds| ©Hellotickets

Een van de gebieden waar ik het meest enthousiast over was in het New York Wax Museum was de Star On Broadway tentoonstelling, een interactieve ervaring waarvan je kunt genieten met je ticket waar je in de rol van een echte Broadway ster stapt. Ik weet nog hoe leuk het was om een deuntje te spelen op een gigantische vloerpiano, net als in de film "Big"! En om samen met de hoofdrolspelers uit volle borst één van de liedjes uit "Phantom of the Opera" te zingen. Klinkt leuk, toch?

Als je van superhelden houdt, is de Marvel 4-D Cinema Experience ook een aanrader, vooral als je Madame Tussauds met kinderen bezoekt. Het is een 4-D film waarin 3D filmtechnologie is verwerkt met speciale effecten zoals wind, water en zelfs geur. Het is alsof de film je midden in de strijd tussen goed en kwaad plaatst. Echt een fantastische ervaring.

Isabel's Traveller Tip

De wassenbeelden bij Madame Tussauds veranderen van tijd tot tijd, dus er is altijd wel iets nieuws te zien. Kom kijken wat het nieuwste is in de collectie - er zijn er meer dan 200!

Andere interactieve ervaringen

  • Ghostbusters Experience: Kun je je voorstellen dat je in de schoenen stapt van een spokenjager om de spoken te vangen? In deze experience moet je New York redden van een angstaanjagende schurk en om dat te doen beweeg je je door verschillende scènes die geïnspireerd zijn op de film. Door middel van elektronische gadgets, decors en het gebruik van nieuwe technologieën zul je in Ghostbusters Experience geloven dat je echt deel uitmaakt van het verhaal.
  • The Newsroom: Als je je altijd al hebt afgevraagd hoe een journaal werkt, kun je in deze Madame Tussaud's ervaring in de huid kruipen van een journalist in een echte televisiestudio.
  • Skull Island: Ben je klaar om het tegen King Kong op te nemen? Voel het gebrul van de legendarische en angstaanjagende reuzenaap in deze experience waar een robot van meer dan vijf meter hoog je pad kruist. Wees gewaarschuwd... hij is niet in een goede bui.
  • History Gallery: Als je van geschiedenis houdt, zul je van deze ruimte genieten, want er is een heel bijzondere tentoonstelling van wassenbeelden. Hier zie je persoonlijkheden zoals George Washington of Abraham Lincoln.

Boek je ticket voor Madame Tussauds

Ken je de sinistere oorsprong van Madame Tussauds?

Ontdek de oorsprong van het museum| ©Hellotickets
Ontdek de oorsprong van het museum| ©Hellotickets

Het lijdt geen twijfel dat Madame Tussauds het beroemdste wassenbeeldenmuseum ter wereld is en het verhaal over de oorsprong is zowel angstaanjagend als interessant. De schepper was de Franse kunstenares Marie Grosholtz, die van de Duitse arts Philippe Curtius leerde hoe hij met was de bustes van de populairste figuren uit de 18e eeuw kon modelleren, zoals Voltaire, Benjamin Franklin en Jean-Jacques Rousseau.

Met het uitbreken van de Franse Revolutie in 1789 was het leven van de kunstenares en haar meester in gevaar omdat ze royalisten waren, maar om aan de guillotine te ontsnappen wisten ze zich aan de nieuwe tijden aan te passen door bustes te maken van de nieuwe heersers en van de mensen die ze lieten executeren.

Tijdens het Terreurregime in Parijs (1793-1794) werden de pas onthoofde hoofden naar het atelier van Marie Grosholtz gestuurd om snel hun mallen te maken. Zo werden persoonlijkheden die aan de guillotine waren geëxecuteerd, zoals koning Lodewijk XVI, zijn vrouw Marie Antoinette en Maximilien Robespierre, aan haar collectie toegevoegd.

Madame Tussauds, de eerste tentoonstelling

Toen de kunstenares trouwde, verhuisde ze naar Londen waar ze haar repertoire tentoonstelde in Baker Street, waar bustes van de slachtoffers van de Franse Revolutie werden gecombineerd met figuren van beroemde moordenaars, wat nieuwsgierige mensenmassa's aantrok. De populariteit van Madame Tussauds steeg toen koningin Victoria ermee instemde om haar figuur in was te laten boetseren en gekleed te laten gaan in een exacte replica van haar kroningsgewaden in 1837.

Boek je ticket voor Madame Tussauds

Curiosa: Hoe wordt een wassenbeeld gemaakt?

Justin Bieber| ©Hellotickets
Justin Bieber| ©Hellotickets

Wist je dat er voor elk beeld tussen de zes en acht kilo was wordt gebruikt om een personage na te maken? 80 kilo als het een volledig lichaam is!

Normaal gesproken worden bij het maken van de eerste mal antropometrische metingen gedaan van het personage en wordt er een foto- en videosessie gedaan vanuit alle hoeken. Daarna wordt het personage getoond en als hij/zij zijn/haar goedkeuring geeft, gaan we verder met de tweede fase. Als dit niet mogelijk is, worden de metingen en andere gegevens uit verschillende bronnen verzameld.

In de tweede fase wordt chemische was over de mal gegoten en wachten de beeldhouwers ongeveer zes uur tot het volledig is afgekoeld. Dan worden de ogen geplaatst, het haar, de wenkbrauwen en de wimpers worden haartje voor haartje geïmplanteerd, wat altijd natuurlijk is. Tot slot doet het kostuum- en make-upteam de rest. De kosten van een wassenbeeld kunnen tussen de 35.000 en 50.000 euro liggen.

Boek je ticket voor Madame Tussauds