15-daags New York City reisplan: een gids om het meeste uit uw twee weken in New York City te halen

New York City heeft zoveel te bieden dat 15 dagen voorbij kunnen vliegen. Pak je koffer, want hier lees je wat je allemaal kunt zien en doen in de Big Apple tijdens je bezoek.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

24 minuten lezen

15-daags New York City reisplan: een gids om het meeste uit uw twee weken in New York City te halen

Nacht in New York | © Sriharsha Chekuri

New York staat bekend als "de stad die nooit slaapt" en het is niet moeilijk om te zien waarom: er is altijd iets te doen en te zien in New York, op welk moment van de dag het ook is!

Wandel door Central Park, bezoek de MET, kijk naar een NBA-wedstrijd, breng een dag door op het strand of beklim de wolkenkrabbers... Het is moeilijk om je te vervelen in een stad met zoveel culturele variatie.

Let op, want dit is wat je in 15 dagen kunt doen in New York.

Dag 1: Ontdek Manhattan vanuit de hoogte en reis naar het hart van Harlem

Nachtzicht vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets
Nachtzicht vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets

Je bent net aangekomen in New York en je wilt er waarschijnlijk graag op uit om alle bezienswaardigheden die je al zo vaak in films en op foto's hebt gezien, met eigen ogen te zien. Omdat dit je eerste contact is, stel ik voor dat je Manhattan vanuit vogelperspectief ontdekt en je in de ingewanden van Harlem verdiept om de ziel van de stad te verkennen.

Bekijk New York vanuit de wolkenkrabbers

Inmiddels zou je moeten weten dat New York bekend staat om zijn wolkenkrabbers. De stad, en dan vooral de wijk Manhattan, heeft een van de meest spectaculaire en beroemde skylines ter wereld en het is de moeite waard om de tijd te nemen om de beste ervan te beklimmen.

Bij deze gelegenheid zullen we niet alleen ervaren hoe klein we zijn naast deze enorme metalen massa's, maar we maken ook van de gelegenheid gebruik om het Empire State Building te beklimmen of naar de Top of the Rock te gaan. Vanuit de hoogte krijg je een idee van hoe groot de stad is en kun je een gezicht geven aan alle straten die je gaat zien.

Ik begrijp dat het soms moeilijk is om te kiezen tussen het beklimmen van de ene wolkenkrabber of de andere, dus als je twijfelt, raad ik je aan om deze vergelijking tussen het beklimmen van de Top of the Rock of het Empire State Building te lezen. Ik hoop dat het je helpt bij je beslissing! Hoewel je ze altijd allebei kunt beklimmen (beide zijn 's nachts open, dus je kunt een bezoek overdag combineren met een bezoek 's nachts). Hier vind je meer informatie over het beklimmen van de Top of the Rock bij nacht en het Empire State Building bij nacht.

Als je andere opties wilt overwegen (niet zo mythisch maar net zo spectaculair of meer) raad ik je aan om eens te kijken naar de mogelijkheid om de modernste wolkenkrabbers in Midtown Manhattan te beklimmen: The Edge en de Summit Vanderbilt. Je zult een duizelingwekkende ochtend hebben!

Boek je ticket voor The Edge

We duiken in Harlem en zijn keuken

Na deze ervaring zul je zeker honger hebben en er is geen beter plan dan je weer op te laden in een van de typisch Amerikaanse restaurants met een goede milkshake en een hamburger. Ga naar Harlem, ten noorden van Central Park, waar je een middag vol contrasten te wachten staat.

Bij deze gelegenheid raad ik je aan om eerst te stoppen voor de lunch bij Harlem Shake, een bekend restaurant in de buurt waar je een traditionele lunch in Pulp Fiction-stijl kunt krijgen.

Toch vind je in Harlem overal in de buurt genoeg plekken om te eten. De verscheidenheid aan eten en kraampjes op straat zal elke smaakpapillen tevreden stellen en energie geven voor de komende dag.

Proef de sfeer in Harlem tijdens een gospelmis

New York is een stad vol culturen en contrasten, en een goede manier om hiervan te proeven is met een van de beroemdste en wijdst verspreide tradities: naar een gospeldienst in Harlem gaan. Dit typische religieuze evenement vol muziek en vreugde is erg populair geworden over het hele continent en in de stad wordt het gehouden in de wijk Harlem.

Zondagochtenden zijn de dagen waarop je een rondleiding kunt krijgen langs alle kerken in de wijk en kunt genieten van de karakteristieke liederen. Hiervoor moet je de metro nemen en naar de wijk Harlem gaan, waar je ongeveer 500 kerken vindt waar deze typische mis wordt gehouden (hier is een lijst met de beste kerken om een evangeliemis bij te wonen).

Natuurlijk moet je respectvol zijn en dit interessante bezoek beschouwen als een spirituele en religieuze daad volgens de vastgestelde regels voor het bijwonen van een evangeliemis.

Boek uw Gospel Mass tour

Dag 2: Wandel door alle hoeken van Central Park en beleef een filmavond

Central Park, de longen van New York| ©Pixabay
Central Park, de longen van New York| ©Pixabay

Central Park is de long van New York en heeft tientallen plekken waar je jezelf kunt verliezen en de dag kunt doorbrengen te midden van alle drukte van de stad. Voor deze tweede dag stel ik een picknickdag in het hart van Manhattan voor.

Startpunt bij Bethesda Fontein

Een van de beste manieren om het park te leren kennen is door naar het grote centrale plein te gaan, de Bethesda Fountain. Deze plek is al jaren een van de meest iconische oriëntatiepunten van het park en is een ontmoetingsplaats voor veel New Yorkers.

Onderaan vind je het begin van het beroemde meer van Central Park en bij de tunnel kun je luisteren naar de geweldige akoestiek van de muzikanten die spelen. Houd er rekening mee dat dit een enorm park is, dus je zult de hele dag energie moeten hebben als je alle bezienswaardigheden wilt zien.

Picknicken met uitzicht

Een van de beste manieren om het meeste uit Central Park te halen, is door binnen te eten om je tijd optimaal te benutten. Hiervoor kan een picknick de beste optie zijn. In alle supermarkten in Manhattan in de buurt van het park vind je sandwiches, salades en frisdrank zodat je op het gras kunt liggen en van het landschap kunt genieten. Pret A Manger biedt bijvoorbeeld snel en gezond eten om mee te nemen (sandwiches, soepen, groentewraps...)

Central Park heeft talloze vlakten en meren waar je een tafelkleed kunt neerleggen en kunt stoppen om nieuwe energie op te doen. Het mooie van deze ervaring is om te verdwalen tussen de bossen en lange paden, dus als je een plek hebt gevonden die je bevalt, stop dan voor de lunch. Aan de zuidkant van het park eet je ook tussen de bomen, maar met uitzicht op de wolkenkrabbers van Midtown.

Boek een rondleiding door Central Park

Huur een fiets om je tocht langs de iconen van het park af te maken

Central Park is op zichzelf al een bezoek waard. Maar naast de hoofdfontein heeft het park nog veel andere bezienswaardigheden met een rijke geschiedenis.

Een daarvan is het gedenkteken voor Beatles-zanger John Lenno genaamd Strawberry Fields. Dit mozaïek in de grond bevat het woord "Imagine" en wordt elke dag bezocht en geëerd door de fans van de zanger. Ook het mythische beeld van Alice in Wonderland, opgedragen aan de auteur Lewis Carroll, is een must-see.

Als je energie over hebt, kun je altijd een fiets huren waarmee je in een hoger tempo door de rest van het park kunt fietsen en je een echte New Yorker kunt voelen.

Huur een fiets in Central Park

Beleef een avondje theater

Zonder Midtown Manhattan te verlaten, is dit het moment om je op te doffen en in stijl van de wijk Broadway te genieten. Deze plek zit vol lichtjes en theaters en is uitgegroeid tot een van de meest culturele straten van de hele stad. Langs de hele avenue zijn er tal van Broadway musicals en toneelstukken met een grote internationale buzz.

Als je live van een van deze shows wilt genieten, moet je weten dat ze meestal heel redelijk geprijsd zijn en een van de meest de moeite waard plannen in heel New York. Het enige wat je hoeft te doen is van tevoren de catalogus doorbladeren en uit de eerste hand genieten van alle charmes van Broadway.

Er is voor elk wat wils, met als populairste The Lion King, Aladdin en Phantom of the Opera.

Boek je Broadway ticket

Dag 3: Herbeleef de geschiedenis van de stad in Lower Manhattan

De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Jeff Burak
De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Jeff Burak

Laten we deze dag een pauze inlassen om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en haar meest iconische monumenten van de afgelopen tijd. Van een rondleiding op Ellis Island tot het monument dat de hele 21e eeuw markeerde met de twin towers en het onvergelijkbare Vrijheidsbeeld.

Bezoek het Vrijheidsbeeld

De onbetwiste ster van de geschiedenis en skyline van New York is het Vrijheidsbeeld. Vanuit Battery Park in Lower Manhattan zijn er veerboten naar het Vrijheidsbeeld die je er in slechts een paar minuten naartoe brengen, zodat je een ongelooflijk uitzicht hebt op het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan.

Zodra je een kaartje hebt voor het Vrijheidsbeeld, kun je de sokkel betreden en zelfs naar de iconische kroon klimmen. Het is waar dat het een plek is die altijd vol toeristen is, maar zoals je je kunt voorstellen is het een must voor bezoekers.

Bezoek het Vrijheidsbeeld

Vervolg de tour bij Ellis Island en het Immigratiemuseum

Om de oorsprong van New York te begrijpen, moeten we teruggaan naar het verleden van de immigranten. De stad is gemaakt door immigranten en een van de plekken met de verhalen is Ellis Island, de plek waar vroeger alle nieuwe inwoners aankwamen en waarvoor Amerika wordt beschouwd als het land van de kansen.

Eenmaal op Ellis Island kun je het Immigratiemuseum bezoeken, waar je meer te weten kunt komen over deze belangrijke plek en de allereerste inschrijvingsformulieren kunt zien waarmee de stad is begonnen.

Keer terug naar Manhattan om Ground Zero te ontdekken

Als je doorgaat met deze historische dag, is een van de stops die ik aanraad bij je terugkeer naar Battery Park na het zien van het standbeeld, een bezoek aan het 9/11 Memorial en Museum. De locatie, gebouwd op de voormalige locatie van de Twin Towers, is ontworpen om de doden op Ground Zero te herdenken.

Op de plek van de voormalige torens staan twee grote fonteinen die water spuiten, evenals een bos van 400 eikenbomen, waarvan er één opvalt omdat dit de enige is die de tragedie op wonderbaarlijke wijze heeft overleefd. Er is ook een museum met getuigenissen en memorabilia waar je haren van overeind gaan staan.

Koop kaartjes voor het 9/11 Museum

Verken Wall Street

Nu je hier toch bent, en nadat je op een van de vele plekken in het centrum een hapje hebt gegeten, is het tijd om Wall Street, het financiële district, te verkennen.

De straten met topmanagers en luxe kantoren zijn een echte stadservaring. Je moet ook op de foto met de beroemde stier van Wall Street, een van de beroemdste iconen van de wijk die in talloze kaskrakers te zien is geweest.

Boek een rondleiding door Wall Street

Sluit de dag af met een cruise

Na een intense dag vol emoties en contrasten is er niets beter dan je benen ontspannen terwijl je geniet van een cruise op de Hudson River en de skyline van New York ziet (hier help ik je kiezen uit de beste cruises in Manhattan).

Er zijn allerlei soorten boten en routes voor elk budget, maar als je jezelf wilt verwennen, kun je het beste een dinercruise op de Hudson boeken. Op het ritme van rustgevende livemuziek zie je de lichtjes van de stad zoals je ze je nog nooit hebt voorgesteld - het is net een film!

Boek een cruise op de Hudson

Dag 4: Breng de dag door in Brooklyn

Uitzicht vanuit DUMBO in Brooklyn| ©Hellotickets
Uitzicht vanuit DUMBO in Brooklyn| ©Hellotickets

Brooklyn, naast Manhattan, is een van de beroemdste wijken van New York. Het is een van de populairste toeristische attracties van de stad, en met reden. Deze spectaculaire plek is veel meer dan de beroemde brug en heeft gebieden zoals DUMBO waar je kunt verdwalen en de hele dag kunt doorbrengen.

Wandel over de Brooklyn Bridge en de wijk DUMBO

De Brooklyn Bridge is een van de beroemdste ansichtkaarten van de hele stad en daarom is het de verplichte stop waarmee we deze vierde dag beginnen. We laten Manhattan een dagje links liggen en richten ons op de andere belangrijke boroughs. Deze keer verwelkomt de brug ons in Brooklyn, een wijk vol kunst en nieuwe trends.

Ik raad een wandeling door DUMBO aan, net over de brug. Een volledig gerenoveerde wijk die een brandpunt is geworden voor de avant-garde. De muurschilderingen, omgebouwde pakhuizen en alternatieve winkels en boetieks zijn de moeite waard.

Maak een rondleiding over de Brooklyn Bridge

Probeer pizza bij Grimaldi's

Nadat je Brooklyn voor het eerst hebt geproefd, is het tijd om een hapje te eten om de rest van de dag door te komen. Er zijn veel plekken om te eten in Brooklyn, maar één plek valt op door zijn beroemde pizza's.

Grimaldis is een van de beroemdste restaurants van Brooklyn. Hoewel het een keten is die zich over het hele continent uitstrekt, is alleen dit restaurant, dat onder de brug ligt, in de stad te vinden. De pizza in Amerikaanse stijl is een hit bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen.

Bezoek het chique Williamburg en het kunstzinnige Bushwick

Nadat je de must-sees van Brooklyn hebt verkend, kun je de middag doorbrengen met een wandeling door de rest van de wijk en door twee andere wijken, Williamburg en Bushwick. Beide worden gedomineerd door kunst en een mix van tradities, en verdwalen in hun smalle straatjes is ongetwijfeld het beste plan.

Williamburg is een wijk vol luxe, met een duidelijke Joodse invloed en, de laatste tijd, een referentie voor de hele Hipster esthetiek. De perfecte mix van traditie en nieuwe trends. De Joodse wijk van New York

Bushwick is een must voor alle liefhebbers van urban art. Het heeft een industriële uitstraling en Puerto Ricaanse invloeden, alsof het West Side Story is.

Sluit de avond af met kijken naar de Nets die de NBA spelen

Als je verslingerd bent aan Brooklyn, kun je niet vertrekken zonder de dag af te sluiten met een NBA-wedstrijd in het Barclays Center, de thuisbasis van de Brooklyn Nets. Hotdog in de hand, je zult zo schor als een New Yorker schreeuwen en juichen voor 's werelds bekendste basketbalsterren.

Hier lees je hoe je aan NBA tickets en hun prijzen kunt komen, zodat je je van tevoren kunt voorbereiden op deze sportieve avond.

Nets tickets reserveren

Dag 5: Breng een dag door in je favoriete musea

Toegang tot het Museum of Natural History| ©Wikimedia
Toegang tot het Museum of Natural History| ©Wikimedia

New York is een van de steden met de belangrijkste musea ter wereld, dus als je eenmaal de tijd hebt gehad om rond te lopen en alle bezienswaardigheden van de stad te bekijken, is het tijd om een dag te besteden aan het bezoeken van de beste musea in New York. Welke moet je kiezen? Ik zal je wat vertellen over elk museum, zodat je vooruit kunt plannen:

MoMA

Het MoMA wordt beschouwd als het belangrijkste museum voor moderne kunst ter wereld, en dat is geen wonder. Het herbergt de belangrijkste kunstwerken van de avant-garde tot nu, en daarom is het een must-see tijdens je reis naar New York.

Als je je goed organiseert, kun je een must-see tour doen in slechts twee uur, hoewel het museum zelf genoeg is voor een hele dag. Je kunt van tevoren kaartjes kopen om wachtrijen te vermijden en ervoor te zorgen dat je de tijd krijgt die je het beste uitkomt.

Oh, en laat het niet allemaal cultuur zijn. Hier zijn de beste plekken om te eten in de buurt van het MoMa om je honger te stillen met iets lekkers.

Boek kaartjes voor het MoMa

Metropolitan Museum of Art

Het Met Museum of Metropolitan Museum of Art is nog een van de meest aanbevolen musea om te bezoeken op deze culturele dag. Hoewel het Metropolitan Museum of Art niet zo belangrijk is als het MoMA, heeft het de eer om een van de tien meest bezochte musea ter wereld te zijn en, zonder twijfel, in New York.

Binnen zijn er niet alleen schilderijen, maar ook een reeks historische voorwerpen van groot belang, zoals de Egyptische tentoonstelling met de overblijfselen van de oude tempel van Abu Simbel.

Boek een rondleiding door het Met Museum

Natuurhistorisch museum

Als je van onderwerp verandert en ervan uitgaat dat je moe zult zijn na een lange dag, stel ik voor dat je afsluit met iets dynamisch in het Nationaal Historisch Museum.

Het interieur is veel dynamischer omdat het een wetenschappelijk museum is en de geschiedenis van de aarde en de mensheid op een duidelijke en onderhoudende manier laat zien. Het was ook de locatie waar de film Night at the Museum werd opgenomen, dus het is zeker de moeite waard om afscheid te nemen van dit culturele dagje uit. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan het Natural History Museum.

Kaartjes kopen voor het Natural History Museum

Na de culturele dag, een cocktail met uitzicht

New York is de stad die nooit slaapt en 's nachts moet je dat ook ervaren. Wij hebben een "museumdag" gehad in Manhattan en het beste is om dat te combineren met een goede cocktail in de hoogte. Ontdek welke van de beste daken van New York je wilt ontdekken en geniet van het nachtelijke uitzicht over de stad.

Dag 6: Al het laatste nieuws en best bewaarde geheimen van New York City

Roosevelt Island Kabelbaan| ©Patrick T Kindt
Roosevelt Island Kabelbaan| ©Patrick T Kindt

New York is voortdurend in ontwikkeling en heeft reizigers veel te bieden. Bovendien ligt er vlakbij Manhattan een oase die je doet denken dat je in een andere stad bent en die veel toeristen onontdekt laten. Lees verder, het zal je interesseren.

Begin je dag bij Hudson Yards

Net toen we dachten dat alles geschreven (en gebouwd) was in New York, klik hier, een gloednieuwe luxe wijk waar vroeger alleen treinrails en verlaten fabrieken stonden.

Hier vind je voortreffelijke eetgelegenheden, winkelcentra, innovatieve wolkenkrabbers en de beroemde High Line: een drijvend park gebouwd op de oude treinsporen die vroeger ten westen van de stad liepen.

Maak van de gelegenheid gebruik om er rond te lopen en ontdek het ongelooflijke Vessel-gebouw of geniet van het ongelooflijke uitzicht vanaf de wolkenkrabber The Edge.

Boek tickets voor The Edge

Stop voor de lunch bij Chelsea Market

In de geest van de transformatie van de stad is de beste plek om te eten de nabijgelegen Chelsea Market, een voormalige koekjesfabriek die is omgebouwd tot een van de beste voedselmarkten van de stad - het is zeker een bezoek waard!

En 's middags Roosevelt Island

Roosevelt Island is een van de geheimen van New York die niet alle toeristen ontdekken: het is een kleine, langgerekte wijk die vrij rustig en uniek is, waar je rond kunt wandelen en de mooie woonhuizen kunt bekijken zonder omringd te zijn door toeristen. Er is ook een kabelbaantocht van hieruit met een spectaculair uitzicht.

Deze kabelbaantocht naar Roosevelt Island is niet een van de populairste toeristische attracties van New York, maar het uitzicht over de hele wijk Manhattan en de rivier is de reis meer dan waard. Roosevelt Island bereiken is gemakkelijk omdat er een metro is en van daaruit ga je naar E 59th St & 2nd Avenue.

De rit is hetzelfde als een metrokaartje en hoewel de rit maar een paar minuten duurt, is de ervaring de moeite waard. De taxi's rijden regelmatig en hebben een goede verbinding met Manhattan.

Dag 7: We gaan op een tour!

Uitzicht op het Witte Huis tijdens de Washington Tour| ©Rene Deanda
Uitzicht op het Witte Huis tijdens de Washington Tour| ©Rene Deanda

Een van de voordelen van twee volle weken om New York te bezoeken is dat je de luxe hebt om de stad uit te gaan voor een van de New York tours naar de omgeving.

Er zijn verschillende routes en bestemmingen om uit te kiezen, en je kunt zelfs kiezen voor een tweedaagse of eendaagse tour als je niet te veel tijd in de Big Apple wilt doorbrengen.

De populairste zijn de Washington tours voor stadsliefhebbers, de Niagara Falls tours, perfect voor natuurliefhebbers, en de Boston tours, een geweldige keuze voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

Boek je rondreis vanuit New York

Dag 8: Terug naar New York om de diversiteit van Queens te ervaren

Wandelen in New York| ©Hellotickets
Wandelen in New York| ©Hellotickets

Queens is een borough vol contrasten en culturen, en het is een volle dag waard om de essentie ervan in je op te nemen. Met het legendarische Pepsi-bord als vertrekpunt verkennen we de verschillende wijken en proeven we van de typische gerechten.

Je kunt op eigen houtje rondwandelen, maar als je liever wordt begeleid door een gids, is er de beroemde New York Contrasts Tour, die het gemakkelijker maakt om je door de stad te verplaatsen.

Het industriële district van Long Island

Het beroemde industriële district van Long Island ligt aan de oevers van de rivier en is de afgelopen tijd een zeer populaire en geliefde plek geworden om te bezoeken. Een van de plekken die zich het beste heeft aangepast aan de nieuwe tijd is Gantry Plaza State Park, een promenade-achtig park dat al het leven van de buurt in zich opneemt.

Het typische Pepsi Cola-symbool in het midden van de promenade is een icoon van de buurt geworden als teken van de transformatie die het heeft ondergaan en de mix tussen de industriële gebouwen en de moderne lucht.

De Griekse wijk leren kennen

Als we verder het stadsdeel Queens ingaan, komen we bij Astoria, de Griekse wijk. Deze plek is, zoals je al in andere delen van de reis hebt gezien, de ideale mix van traditie, een mix van culturen en de nieuwe avant-garde.

Astoria is de ideale plek om mediterrane gerechten te proberen en te genieten van urban art en nieuwe trends in muziek. En vanuit Astoria Park heb je een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Flushing, het echte Chinatown

Voor het laatste deel van de dag raad ik je aan om naar Flushing te gaan, dat door velen wordt beschouwd als het echte Chinatown van New York. Hier woont het grootste deel van de Chinese bevolking echt en er zijn veel lokale eetgelegenheden waar je kunt dineren.

In deze buurt staat ook het huis van Louis Armstrong, dat is omgetoverd tot een museum en een must is voor alle jazzliefhebbers.

Boek tickets voor de Contrasts Tour

Dag 9: Wandel door de Bronx en bezoek de dierentuin

Zeeleeuw in de Bronx Zoo| ©Michael Gray
Zeeleeuw in de Bronx Zoo| ©Michael Gray

De Bronx is meer mythe dan werkelijkheid wat betreft gevaar en bekendheid. De waarheid is dat het tegenwoordig een essentiële plek is om te zien tijdens je bezoek aan New York, want naast de graffiti en straatkunst heeft het een van de grootste dierentuinen ter wereld.

Leer de Bronx Zoo kennen

De Bronx Zoo is een van de grootste centra ter wereld om dieren te observeren en te beleven. Ik raad je aan om die dag vroeg op te staan en de hele ochtend in de dierentuin rond te lopen en van het bezoek te genieten.

Deze enorme plek werd in 1899 geopend en heeft momenteel meer dan 4.000 dieren van 600 verschillende soorten. De dieren die je in de Bronx Zoo kunt ontdekken variëren van inheemse Amerikaanse dieren tot giraffen, leeuwen en ijsberen.

Boek je ticket voor de Bronx Zoo

Lunch in Little Italy

Tegen de tijd dat je de dierentuin verlaat, ben je waarschijnlijk uitgehongerd na al dat wandelen. Dan is het tijd om een van de pareltjes van het stadsdeel Bronx te ontdekken: Little Italy. Deze buurt, gevormd door voormalige Italiaanse immigranten, is terug te zien in een groot aantal series en films, en dat is geen wonder.

Tussen de straten kun je verdwalen, maar je ontdekt er vooral plekken met de beste pasta van de hele stad. Ik laat het aan jou over, elke plek is goed om te genieten van een authentiek Italiaans hapje.

Boek een gastronomische tour door Little Italy

Ervaar de hiphopcultuur en straatkunst

De wijk Bronx heeft lang een reputatie gehad van bendes en straatleven. Tegenwoordig is het echter een veilige buurt om te bezoeken en van te genieten.

Overblijfselen van die tijd zijn overgebleven in de vorm van straatkunst en je zult zeker merken dat je een van de bakermatten van de hiphopstijl bezoekt. Het heeft ook het Bronx Museum of Modern Art, waar al deze straat- en culturele essentie is vastgelegd.

Terug naar Manhattan: een wandeling over Times Square

Voor deze dag keren we terug naar het zenuwcentrum van Manhattan en ontdekken we opnieuw een van de beroemdste en meest gefotografeerde hoeken. Times Square is samen met de wolkenkrabbers een van de meest herkenbare gezichten van New York en ik raad je aan om de ochtend te gebruiken om naar deze emblematische plek te gaan.

Het is meestal een erg drukke en levendige plek, gemakkelijk toegankelijk en met veel eetkraampjes voor het geval je honger krijgt. Alle belangrijke lanen beginnen hier en het is maar een klein stukje lopen naar de kunstwijk Broadway.

Bezoek het Wassenbeeldenmuseum

Halverwege raad ik je aan om een paar uur door te brengen in een van de meest vermakelijke en leuke musea in de omgeving; Madame Tussauds Wax Museum. Binnen vind je een vrij getrouwe recreatie van de beroemdste internationale personages.

Het is er meestal erg druk voor toeristen en nieuwsgierigen, maar als je van tevoren kaartjes koopt, kun je je dag goed indelen en ik verzeker je dat het de moeite waard zal zijn.

Dag 10: Coney Island en dagje strand

Bezoek aan Coney Island| ©Tony Hisgett
Bezoek aan Coney Island| ©Tony Hisgett

Na de hectiek van de afgelopen dagen stel ik een tiende dag van rust en ontkoppeling voor door naar het beroemde strand van New York te gaan, Coney Island. Dit bedevaartsoord zal ons in staat stellen om een dag meer verbonden te zijn met de natuur en bovendien plezier te hebben in het emblematische pretpark.

Amuseer je in Luna Park

Een van de belangrijkste attracties van dit gebied ten zuiden van de stad is om te genieten en plezier te hebben met de mythische attracties van Luna Park. Dit pretpark is gebouwd op een loopbrug boven het strand en heeft een bijzondere charme.

Je moet er rekening mee houden wanneer je New York wilt bezoeken, want in de koudere maanden is het park meestal gesloten en is het gebied een beetje verlaten. Als je echter hoopt op goed weer, is er niets beter dan 's ochtends vroeg een ritje maken in een van de attracties. Let op hoe de veerboot werkt om er te komen.

Neem een hapje bij de kraampjes langs de promenade

Als je zin hebt om te lunchen, raad ik je aan om te blijven genieten van deze legendarische promenade en je te storten op de veelheid aan eetstalletjes die je er kunt vinden.

De sfeer op straat en soms een beetje eigenzinnig is de charme van deze plek en na de afgelopen dagen plaatsen en gerenommeerde locals te hebben bezocht, is het goed om deze ongedwongen lucht te hebben.

Genieten van het strand van New York

Als plan om de middag door te brengen, raad ik een uitstapje naar Coney Island Beach aan. Verwacht geen groot strand met kristalhelder water - zo zijn de stranden van New York City niet.

Het is echter wel een aangename plek om te wandelen, een duik te nemen en een middag met het gezin naar de zonsondergang te kijken. New York is zonder twijfel een stad van duizend contrasten en kijken naar de zonsondergang op het strand is er daar één van.

Dag 11: Wandeling door Chinatown en een middagje basketbal

Chinatown in New York| ©Alejandro Mallea
Chinatown in New York| ©Alejandro Mallea

New York heeft een echte passie voor basketbal en we mogen de stad niet verlaten zonder er zelf getuige van te zijn geweest. Vandaag gaan we kijken in Madison Square Garden, maar eerst bezoeken we Chinatown en proeven we het exotische eten.

Bezoek Chinatown

New York City heeft mensen van over de hele wereld en van allemaal is de Chinese gemeenschap een van de meest buurtvormende. Hoewel de dichtstbevolkte wijk in Queens ligt, is het beroemde Chinatown in Manhattan een bezoek waard.

Als je door de wijk dwaalt, vind je verschillende knipogen naar de oosterse cultuur en bovendien is dit een van de belangrijkste plekken om imitatieartikelen met de meest realistische afwerkingen te vinden. Onderhandel en koop de beste "merken".

Proeven van lokaal eten

Als een goede Chinatown zijn er binnen tientallen typische restaurants. Nadat je de hele ochtend Chinatown hebt bezocht en hebt gewinkeld, kun je het beste even stoppen voor een typische maaltijd.

Er zijn genoeg plekken om lekker te eten in Chinatown en het is niet alleen een plek voor toeristen, maar de Aziaten zelf komen hier om de ingrediënten te kopen die worden meegenomen uit de Rode Reus en op de meest traditionele manier worden bereid.

Basketbalmiddag in Madison Square Garden

Hopelijk heb je aan het eind van de dag nog energie en kracht over, want een van de beste dingen om te doen in de borough Manhattan is om een basketbalwedstrijd te gaan kijken in Madison Square Garden.

In deze arena worden het hele jaar door honderden nationale en internationale wedstrijden gespeeld en in een plaats als New York waar basketbal in de lucht hangt, kun je de fantastische sfeer niet missen door een van de wedstrijden te gaan kijken. Kaartjes zijn meestal goedkoop als je ze van tevoren reserveert.

Bestel Knicks tickets

Dag 13: Maak een foodtour door de stad

Pizza, fastfood in New York| ©Jeremy Keith
Pizza, fastfood in New York| ©Jeremy Keith

Je hebt nu waarschijnlijk wel door dat New York de perfecte mix is van culturen en tradities. Je kunt er de beste Italiaanse pasta vinden, maar ook exotisch Aziatisch eten. Daarom stel ik vandaag een gastronomische tour voor langs de beroemdste eetgelegenheden van de stad, dus pak je reispas en geniet!

Ontbijt bij EGG, het beste ontbijt volgens de New York Times

Om de dag goed te beginnen is er niets beter dan je te laten meeslepen door de gastronomische recensies van de New York Times en te eindigen bij restaurant EGG, een plek waar ze begonnen met innoveren met eieren in al hun vormen, maar die uiteindelijk de titel van beste ontbijt van de stad heeft veroverd.

Deze plek ligt in de wijk Brooklyn en biedt allerlei soorten ontbijt en de beroemde Brunch, zodat je de dag begint met energie en een voedzaam en heerlijk gerecht.

Eet de beste pizza van de stad bij Rizzo's

Als het tijd is om te eten, raad ik je aan een van de beste pizza's van de stad te proberen in het hart van Queens: Rizzos Pizzeria. Dat is wat velen ervan vinden en daarom hangt het restaurant vol met posters en prijzen.

Je kunt het beste met honger gaan, want voor een zeer redelijke prijs kun je verschillende soorten traditionele Amerikaanse pizza's proberen, in losse stukken of hele pizza's.

Jazzdiner bij B.B. King Blues

Om deze culinaire dag af te sluiten, gaan we wat meer fine-dining doen. Als je een jazzliefhebber bent of nieuwsgierig naar deze muziekstijl, heb je waarschijnlijk al meer dan eens zin gehad in een typisch restaurant met livemuziek.

B.B. King Blues is zo'n plek. Het heeft verschillende lunch- en dinermenu's, maar het meest de moeite waard is ongetwijfeld de livemuziek. Je voelt je er de ster van LaLaLand!

Dag 14: Een dagje winkelen in de stad die nooit slaapt

Fifth Avenue in Manhattan| ©Doug Kerr
Fifth Avenue in Manhattan| ©Doug Kerr

Je komt aan het einde van je reis en na bijna twee weken in de stad die nooit slaapt is het tijd om de laatste inkopen te doen en te profiteren van de beste aanbiedingen en exclusieve producten. Ontzeg jezelf niets! Voor deze lijst raad ik je alles aan, van topzaken tot echte koopjes.

Ervaar de luxe van Fifth Avenue

Als het je droom was om New York te leren kennen, is een van de plannen die je niet mag missen om te gaan winkelen op Fifth Avenue. Deze brede straat is de thuisbasis van alle luxe winkels en topmerken in de stad.

Het is misschien niet geschikt voor alle budgetten, maar je zult zeker een aantal exclusieve souvenirs op de kop tikken om je te herinneren aan je bezoek aan de Big Apple. Toch is de avenue zo groot dat je er allerlei etablissementen kunt vinden. Je kunt er rondslenteren en in de vele etalages kijken... Dat is altijd gratis!

Een hotdog om bij te tanken

Na een ochtend wandelen en winkelen is het beste wat je kunt doen om je batterijen weer op te laden, en dat is ongetwijfeld een van de meest typische New Yorkers, een typische hotdog eten bij een van de kraampjes langs de straat.

Dit soort eten omvat niet alleen de hotdog, want foodtrucks zijn de laatste tijd erg in de mode en je vindt er unieke gerechten van de meest onopgemerkte kar.

Ontdek de grootste outlet van New York

Voor deze shoppingdag laat ik je achter met een juweeltje van een winkelervaring. De winkels die je overal in de stad kunt vinden, met meer of minder variatie, zijn meestal bekende en terugkerende merken, maar er is één plek waar alle outletkleding van de stad samenkomt.

Als je unieke kleding of accessoires wilt vinden, raad ik je aan om de ochtend door te brengen in Woodbury Commons, de beste outlet van New York. Bussen en rondleidingen vertrekken vanaf Times Square en brengen je er in minder dan een uur naartoe.

Bezoek de outlets van New York

Dag 15: Neem afscheid van New York met een filmtour

De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets
De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets

We komen aan het einde van deze spectaculaire reis door New York. Voor deze dag stel ik een planning van een halve dag voor, zodat je tijd hebt om je koffers te pakken, het laatste beetje te winkelen of sightseeing te doen. Je kunt New York echter niet verlaten zonder de plaatsen te bezoeken die het decor zijn geweest voor grote series en films.

Een filmtour langs de grote filmsets

Inmiddels heb je bijna alles van deze indrukwekkende stad kunnen zien. Daarom raad ik je voor deze laatste dag aan om nog even te ontspannen en te genieten van een laatste tour.

Een van de meest aan te bevelen is de tour die je meeneemt naar de sets van de series en films die we zo vaak op televisie hebben gezien. Als je de sets van "Friends","Glee" of "Spiderman" bezoekt, zul je New York verlaten alsof je een echte ster bent.

Boek een tour door New York

Neem afscheid van de grote stad

In de paar uur die je nog te besteden hebt in de Big Apple, kun je de laatste middag het beste besteden aan het doen van je laatste inkopen, het bezoeken van een plek die je leuk vond en rondslenteren in de buurt waar je verblijft.

Afhankelijk van de wijk waar je bent, is het zeker de moeite waard om door de straten te lopen die de meeste indruk op je hebben gemaakt en je laatste foto's te maken.

Het laatste avondmaal

Als kers op de taart raad ik je aan uit eten te gaan om afscheid te nemen van New York. Zoals je hebt gezien, slaapt deze stad nooit en zal er altijd wel een plek open zijn om de balans van je vakantie op te maken.

Nu je de stad beter kent, weet je vast waar je terecht kunt voor een smakelijke en authentieke plek om te genieten van een goede afscheidsmaaltijd.