Uitzicht op de Edge

Een van de grote attracties van New York City heet The Edge. En sinds maart 2020 biedt het de meest adembenemende uitzichten in de open lucht van het hele westelijke halfrond.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

6 minuten lezen

Uitzicht op de Edge

Genieten van het beste uitzicht op The Edge | ©Laura Peruchi

De skyline van New York heeft een nieuw (letterlijk) uitkijkpunt, de Edge. Dit ultramoderne observatorium ligt aan de westkant van Manhattan, in de trendy wijk Hudson Yards, en biedt een bevoorrecht, panoramisch uitzicht over het hele eiland.

Bezienswaardigheden zoals het Empire State Building, het Chrysler Building, het World Trade Center en zelfs het Vrijheidsbeeld. En plaatsen als Central Park, de Hudson River, Downtown en New Jersey. Dit alles en nog veel meer, vanaf een buitenterras van 700m2.

Als u een ervaring wilt beleven die wordt gekenmerkt door duizeling en verbazing, mag u dit uitzichtpunt niet missen. U krijgt de kans om New York vanuit vogelperspectief te bekijken en een souvenir mee te nemen van al haar bezienswaardigheden. Dit is wat u zult zien vanaf zijn 345 meter hoogte.

1. Het Empire State Building, een legende

Het Empire State Building| ©Hellotickets
Het Empire State Building| ©Hellotickets

New York is vol bezienswaardigheden, maar een van de kroonjuwelen en een must-see op elke foto is het Empire State Building. De andere grote bezienswaardigheid van de stad en de hoogste ter wereld van 1931 tot 1972.

Terwijl u een kopje koffie drinkt aan de Edge en het panoramische uitzicht in u opneemt, kunt u dit imposante architecturale meesterwerk in art-decostijl bekijken, dat 381 meter hoog is en 102 verdiepingen telt. Het is ook een van de must-see bezienswaardigheden in de Big Apple die u zeker niet mag missen. Bij Hellotickets kunt u gemakkelijk voorverkooptickets krijgen vanaf iets meer dan 35 €.

Boek uw tickets voor The Edge observatorium zonder in de rij te staan

2. Een wolkenkrabber om verliefd op te worden, het Chrysler Building

De Chrysler bij nacht, verlicht| ©Hellotickets
De Chrysler bij nacht, verlicht| ©Hellotickets

Het is de favoriet van New Yorkers en hoewel het niet de hoogste in de rij is, steelt het de show op foto's. De exquise Art Deco architectuur van het Chrysler Building steekt af tegen de skyline en maakt het tot een visueel icoon.

Gebouwd in 1931 en met een hoogte van 319 meter heeft het een jaar lang op het podium gestaan van de hoogste wolkenkrabbers. Helaas is het niet mogelijk de binnenkant te bezichtigen, maar vanaf het terras van The Edge kunt u dit prachtige bouwwerk van de architect William van Alen bewonderen.

Boek uw tickets voor The Edge observatorium zonder in de rij te staan

3. Ground Zero met het One World Observatorium

Het One World Observatorium| ©Hellotickets
Het One World Observatorium| ©Hellotickets

Ground Zero is een van de meest opwindende en indrukwekkende plaatsen in Manhattan. Het was de plaats van de beroemde Twin Towers totdat ze werden vernietigd door de terroristische aanval van 11 september 2001. Na deze tragedie werd besloten tot wederopbouwwerkzaamheden om het gebied weer tot leven te brengen, ter ere van wat er gebeurd was.

Vanaf de 100e verdieping van The Edge kunt u een van de andere grote New Yorkse observatiedekken van de laatste tijd zien, het One World Observatory. Ingehuldigd in 2014, aanvankelijk onder de naam Freedom Tower, is het nu een van de landmarks van de Big Apple.

En vanaf de 100e verdieping heeft u ook een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad. U kunt uw ticket vanaf €35 veiligstellen als u de skyline vanuit een ander gezichtspunt niet wilt missen.

Boek uw tickets voor The Edge observatorium zonder in de rij te staan

4. Het nieuwe Summit observatiedek bij One Vanderbilt

De nieuwe top| ©Hellotickets
De nieuwe top| ©Hellotickets

Het ultramoderne observatiedek van Summit One Vanderbilt, dat ook in 2020 wordt geopend, maakt deel uit van de nieuwbouw die de foto van de wolkenkrabber heeft vernieuwd en die u kunt zien vanaf het terras van The Edge.

Het bevindt zich in de wijk Grand Central en is 427 meter hoog. Hoewel het observatiedek, The Summit, niet een van de hoogste in de stad is, is het wel het hoogste in het centrum en een zintuiglijke ervaring. Het heeft een binnenterras, balkons, glazen liften en een soort doos die in de lucht hangt met uitzicht op Madison Avenue. Nog een ervaring waard om aan de lijst toe te voegen, toch?

5. Downtown New York met het financiële district

De binnenstad gezien vanaf The Edge| ©Hellotickets
De binnenstad gezien vanaf The Edge| ©Hellotickets

Als u besluit de Edge te bezoeken, zult u de wijk Lower Manhattan en zijn mythische buurten zoals East Village, Lower East Side en het Financial District, maar ook het essentiële Soho, Greenwich Village, Little Italy of Chinatown ten volle kunnen waarderen. Alles wat u te voet te zien krijgt, kunt u ook vanuit de lucht bekijken. De magie van Manhattan zit in de straten, de diversiteit en het levendige karakter, waar u ook gaat.

Op het 700 m2 grote buitenterras van het Edge Observatory kunt u een souvenir mee naar huis nemen van deze dromerige panorama's van een van de meest bezochte steden ter wereld.

6. Hudson Yards, een wijk van luxe en moderniteit

Hudson Yards| ©Hellotickets
Hudson Yards| ©Hellotickets

The Edge ligt in een van de nieuwste en hipste buurten van Manhattan, Hudson Yards. Dus het uitzicht op de voorgrond van alle gebouwen is de moeite waard. Dit gebied is uit het niets opgebouwd, op een voormalig perron van een treindepot, en dankzij een van de duurste particuliere investeringen in onroerend goed in de Verenigde Staten.

Als u wat tijd hebt om het observatiedek te bezoeken, raad ik u aan door Hudson Yards te slenteren en de ontelbare wolkenkrabbers te bewonderen die hier naast elkaar staan. Hudson Yards is ook direct verbonden met de High Line, een must-do als u de Big Apple bezoekt.

Ik raad u aan door dit park langs de Hudson River te wandelen, de stad te begrenzen en te genieten van de landschappen en alle uitgaansmogelijkheden die u onderweg tegenkomt.

7. Het schip

Het schip| ©Hellotickets
Het schip| ©Hellotickets

U kunt het zien vanaf de 100e verdieping van de Edge en het zal u sprakeloos achterlaten wanneer u het bezoekt. The Vessel is al een icoon van New York City. Een hoogst origineel en indrukwekkend kunstwerk en architectuur, ideaal voor liefhebbers van fotografie. In de vorm van een bijenkorf, vaas, korset of wat je creativiteit je maar ingeeft, is The Vessel een labyrint van 2.500 treden en 16 verdiepingen dat je niet kunt missen als je naar Hudson Yards gaat.

Houd er rekening mee dat er niet meer dan 700 mensen tegelijk in kunnen, dus zorg ervoor dat je van tevoren naar binnen gaat (als je dat wilt doen als je naar The Edge gaat).

Op bepaalde tijden van de dag isde toegang gratis, maar als u de rijen wilt vermijden of er zeker van wilt zijn dat u binnenkomt, koop dan uw kaartje online bij The Vessel.

8. Op een heldere dag, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Een van de charmes van het observatiedek van The Edge is de nabijheid van de Hudson-rivier. Hierdoor kunnen wij als bezoekers genieten van het immense uitzicht op de metropool, maar ook van het landschap van de rivier en de stad New Jersey aan de andere kant.

Ook aan de horizon zullen we Liberty Island, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island kunnen zien. Beide zijn must-see toeristische attracties waarvoor u tickets kunt krijgen op Hellotickets en verzekerd bent van alle attracties die Manhattan te bieden heeft.

9. Central Park

Central Park, vanuit vogelperspectief| ©Hellotickets
Central Park, vanuit vogelperspectief| ©Hellotickets

Als we de noordpunt naderen van het grote buitenterras dat The Edge aanbiedt, zien we vanuit de lucht de grote groene long van Manhattan, Central Park. Een van de grootste stadsparken ter wereld, dankzij zijn 340 hectare. Een symbool van New York en een plaats voor flaneren, rust, vermaak en afleiding voor zowel toeristen als de plaatselijke bevolking.

Central Park heeft het allemaal. Bossen, meren, watervallen en zelfs een dierentuin. Het is ideaal om te wandelen, te fietsen of een koets te huren. Het perfecte plan om even te ontsnappen aan de bruisende routine van New York.

10. De Hudson en enkele van zijn bruggen

De Hudson bij zonsondergang| ©Hellotickets
De Hudson bij zonsondergang| ©Hellotickets

Een van de voordelen van de ligging van The Edge is de nabijheid van de Hudson-rivier op de westelijke oever. Vanaf het observatiedek kunt u de boten zien die de wateren bevaren en enkele van de populairste bruggen zien die Manhattan Island met Brooklyn (zoals de Williamsburg Bridge) en de rest van de stad verbinden.

Vanaf hier, als u bij zonsondergang naar boven gaat, ziet de Hudson eruit als een spiegel of een enorme zilveren zee en krijgt u een veel beter beeld van het stadsplan en de enorme omvang van de stad. Kijk hiervoor naar mijn artikel over de openingstijden van de Edge en kies uw favoriete tijdstip voor een bezoek.