7-daagse route New York

New York is een fascinerende stad met duizenden dingen om te doen. Dit is de ideale route die je kunt volgen als je het geluk hebt om de Big Apple 7 dagen te bezoeken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

21 minuten lezen

7-daagse route New York

Een van de grote avenues van Manhattan | ©Hellotickets

Ben je je reis naar de Big Apple aan het organiseren en weet je niet waar je moet beginnen met het bekijken van de stad? In deze gids over wat te doen in 7 dagen New York help ik je met het organiseren van je route, zodat je je tijd optimaal kunt benutten en niets hoeft te missen. Laten we beginnen!

Dag 1: Leer New York en Chinatown kennen

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Bezoek alle wijken van New York met de Contrasts Tour

Manhattan is de bekendste van de vijf boroughs die samen New York vormen. Dat komt omdat het de bekendste borough is, omdat 90% van de bezienswaardigheden zich hier concentreert en omdat de oorsprong van deze stad in het zuiden ligt. Maar toch is New York zoveel meer: het is in feite enorm. En een van de beste manieren om de grote stad te leren kennen, is een rondleiding met een gids langs de hoogtepunten.

Ik raad je aan om te beginnen met de New York Contrasts tour, die je meeneemt langs de vijf grootste stadsdelen van de Big Apple: Harlem, de Bronx, Queens, Manhattan en Brooklyn. Aangezien deze tour ongeveer 5 uur duurt, kun je in één ochtend de meest iconische wijken van New York bezoeken, onder begeleiding van een lokale gids die je een zeer aangename inleiding geeft tot de stad, de wijken en de culturen.

Een zeer goede optie voor mensen die voor het eerst naar New York reizen, omdat het een zeer compleet en interessant eerste contact met de stad is. Bovendien kun je na afloop van de Contrasts Tour of op een ander moment tijdens je reis terugkeren naar de wijk of buurt die je het meest is opgevallen om deze zelf in detail te verkennen. Als je dit een goed idee vindt, kun je meer te weten komen over deze activiteit in dit artikel over de New York Contrasts Tour.

Boek de New York City Contrasts Tour

Proef authentiek Chinees eten in Chinatown

Een belangrijk onderdeel van de Contrasts Tour is dat je kunt kiezen tussen twee plekken om de tour te eindigen: onder de Brooklyn Bridge in de wijk DUMBO of in Chinatown. Mijn advies is om het in Chinatown te doen, omdat het einde van de activiteit samenvalt met lunchtijd en je in de Aziatische wijk van New York de kans krijgt om authentiek Chinees eten te proberen tegen zeer redelijke prijzen.

Als je een fijnproever bent, zul je een geweldige tijd hebben in Chinatown, want je vindt er talloze restaurants en bars waar je een aantal van de beste Aziatische specialiteiten kunt proberen. Als je van pittig eten houdt, mag je Xi's an Famous Food (45 Bayard Street) niet missen en een goede optie voor vegetariërs is Buddha Bodai(5 Mott Street).

** Boek na de lunch een rondleiding door Chinatown**. Er hangt hier een unieke sfeer die je als reiziger zeker zal aanspreken. Ontdek Columbus Park, het Chinese Museum in Amerika of Canal Street Market, naast vele andere interessante plekken. Wil je meer weten over alles wat je in deze buurt kunt doen? Bekijk dan mijn artikel over Chinatown.

Boek een rondleiding door Chinatown

Terug naar Manhattan

Ga 's middags terug naar Manhattan om je rondleiding door downtown New York voort te zetten. Wat dacht je van een wandeling over de beroemde Fifth Avenue? Dit is een van de belangrijkste verkeersaders van de stad en de thuisbasis van enkele van de meest exclusieve hotels en winkels van de Big Apple.

Maar naast winkels vind je op Fifth Avenue ook verschillende toeristische attracties die je kunt bezoeken, zoals het Empire State Building, St. Patrick's Cathedral, Rockefeller Center of de Public Library.

Vlakbij Fifth Avenue ligt ook Times Square, het hart van New York en een icoon van de stad. Een bezoek aan Times Square bij het vallen van de avond is een must op elke reis naar de Big Apple en mag je niet missen! De lichten en uithangborden op dit iconische plein verlichten alles en de sfeer hier is onvergelijkbaar - er is geen reiziger die niet in de ban kan raken van Times Square! Als je niets wilt missen, boek dan een nachtelijke bustour door Manhattan.

Boek een nachtelijke bustour door Manhattan

Toast op je reis vanaf een rooftop

De eerste dag van je bezoek aan New York is lang en vol spanning geweest, dus wat dacht je ervan om dit alles af te sluiten met een drankje terwijl je naar de skyline van Manhattan kijkt vanaf een van de beste daken? Als je dat een goed idee vindt, is hier mijn artikel over de 10 beste daken in New York, zodat je kunt kiezen waar je het meest van houdt.

Dag 2: Ontdek Brooklyn, Soho en West Village

Uitzicht op Manhattan vanuit Brooklyn| ©Hellotickets
Uitzicht op Manhattan vanuit Brooklyn| ©Hellotickets

Begin de dag in Brooklyn en DUMBO

Als je naar New York reist, mag je Brooklyn, de coolste alternatieve wijk van de stad, niet missen. Het is een borough met een industrieel verleden en een sterke culturele identiteit die een bezoek meer dan waard is. De gemakkelijkste manier om Brooklyn te bereiken is door vanuit Manhattan over de Brooklyn Bridge te lopen. Je kunt zelfs een rondleiding over de Brooklyn Bridge boeken vanuit Manhattan zodat je niets mist.

Op de weg naar beneden kom je in DUMBO, een bohemienachtige en artistieke wijk die erin geslaagd is oude industriële architectuur te combineren met modern design om een unieke New Yorkse sfeer te creëren. Als je daar bent, zul je zien dat DUMBO een speciale charme heeft die je niet zult kunnen stoppen met fotograferen. In de straten kom je muurschilderingen, graffiti en authentieke kunstwerken tegen die je in je camera en op je netvlies wilt houden.

Leg je camera niet weg, want in Washington Street kun je de prachtige Manhattan Bridge fotograferen met de wolkenkrabbers op de achtergrond en in Plymouth Street zie je de sporen van het industriële verleden van Brooklyn die vandaag de dag nog steeds in deze buurt te vinden zijn.

Boek een Brooklyn Bridge Tour

Op naar Williamsburg en de Joodse wijk

De ochtend is nog maar net begonnen en als je de route van dag 2 door dit stadsdeel volgt, kom je aan in Williamsburg, een wijk waar hipsters en de meer conservatieve Joodse gemeenschap van New York naast elkaar leven, maar elk in hun eigen ruimte: de hipsters in Williamsburg en de chassidische Joden in de wijk South Williamsburg, die je bereikt door onder de Williamsburg Bridge door te gaan.

Williamsburg is een van die authentieke en contrasterende wijken die een bezoek meer dan waard zijn. Je zult verbaasd zijn om te zien hoe de sfeer in slechts een paar straten radicaal verandert: van de soberheid van de Joodse wijk tot de meest opvallende straatkunst en de oude fabrieken die zijn omgebouwd tot restaurants, galerieën en andere designgelegenheden. Na een wandeling door de wijk Williamsburg is het tijd om de straten van South Williamsburg in te gaan, een van de populairste Joodse wijken ter wereld waar de gebouwen sober en eenvoudig zijn.

Als je een rondleiding door Williamsburg in Brooklyn boekt of door de wijk wandelt, is mijn advies om de omgeving in je op te nemen om een gevoel te krijgen voor de manier van leven en de gewoonten. Lee Avenue, de hoofdader van de wijk en waar de meeste tempels en winkels zich bevinden, is waar het leven van de gemeenschap zich concentreert. Als je kunt, raad ik je aan een kosjere kruidenierswinkel binnen te gaan en een snoepje of broodje te kopen - ze zijn heerlijk!

Boek een rondleiding door Williamsburg in Brooklyn

Probeer de beste pizza in New York!

Van al dat sightseeing krijg je honger, nietwaar? Je kunt Brooklyn niet verlaten zonder een pepperoni pizza te bestellen bij het legendarische restaurant Grimaldi's, net onder de Brooklyn Bridge op 1 Front Street - een tempel voor pizzaliefhebbers in New York! Je kunt ook een foodtour door Brooklyn boeken en een aantal van de legendarische plekken bekijken.

Boek een foodtour door Brooklyn

Terug naar Soho en West Village

Keer 's middags terug naar Manhattan en ontdek een van de meest trendy buurten van New York, Soho, waar veel films zijn opgenomen. De beste manier om alles te weten te komen is door een rondleiding door Soho te boeken. Dit deel van de stad heeft bijna geen wolkenkrabbers van Midtown en enkele van de oudste gebouwen van de Big Apple, wat het een unieke en heel speciale charme geeft. Het is een oase midden in het moderne New York waar je heerlijk doorheen kunt slenteren met zijn kunstgalerieën, trendy restaurants en prachtige gebouwen. Het is ook een geweldige plek om te winkelen.

Trek wat tijd uit voor een bezoek aan de West Village, de bohemien- en hippiewijk van Manhattan. In tegenstelling tot de rest zijn deze straten ontsnapt aan het strikte rasterpatroon waarop de stad is ontworpen. Ze zijn dus chaotisch en leuk om doelloos rond te dwalen, te windowshoppen in de charmante winkeltjes en de prachtige architectuur in je op te nemen. De West Village is zo mooi aangelegd dat de prachtige gebouwen zijn gebruikt als film- en televisiesets, dus als je de New Yorkse film- en serieroute wilt volgen, is deze buurt een goede plek om te beginnen:

  • Monica's beroemde flat in Friends (specifiek op de hoek van Grove Street en Bedford Street).
  • Het is waar Carrie Bradshaw's flat uit Sex and the City was gevestigd (op 66 Perry Street). Je kunt zelfs een Sex and the City-locatietour boeken.

De architectuur van West Village is een wonder voor mij. Er is altijd wel een kleine schat te ontdekken. Bijvoorbeeld het smalste huis in New York waarvan de gevel 2,9 meter breed is op 75½ Bedford Street of de herenhuizen en brownstones op Leroy Street en Morton Street.

Boek een rondleiding door Soho

Dag 3: Beleef de spanning bij Hudson Yards en de NBA

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Ontbijt als een koning bij Chelsea Market

De derde dag van je reis naar New York is lang en spannend. Je moet weer op krachten komen voor een hele dag sightseeing, en een goed ontbijt is essentieel. New York is een stad waar je heerlijk kunt eten, want er is een grote verscheidenheid aan gerechten voor ieders smaak.

Ik raad je echter aan om je route op dag 3 te beginnen met een bezoek aan Chelsea Market, een van de populairste eetmarkten in Manhattan. Bij de fastfoodkraampjes kun je heerlijke sandwiches, salades, pizza's, muffins, donuts en koekjes bestellen. Een voorbeeld hiervan is Amy's Bread, Doughnuttery of Filaga Pizzeria, hoewel er nog veel meer opties zijn.

Naast ontbijten op Chelsea Market, raad ik je aan om een rondje over de markt te lopen, want er zijn leuke winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen, zoals Posman Books, Chelsea Market Baskets of de Artists & Fleas market. Als je meer wilt weten over Chelsea Market, raad ik je aan mijn artikel over deze markt in het Meatpacking District te lezen - er is hier veel te zien! En boek dan een rondleiding door Chelsea.

Boek een rondleiding door Chelsea

Bekijk het High Line Park

Naast Chelsea Market ligt een van de meest originele en moderne stadsparken van New York: High Line Park, een tuin vol groen, kunst en zitjes gebouwd op een voormalige verhoogde spoorlijn met het beste uitzicht over de stad. Omdat het een populaire plek is geworden en het treinspoor smal is, kan het gemakkelijk druk worden in het park, dus mijn advies is om er 's ochtends vroeg heen te gaan na het ontbijt op de markt.

Langs de tweeënhalve kilometer lange route kun je genieten van het unieke ontwerp, waarin kunst en natuur samenkomen, terwijl je een heel gave route volgt door Chelsea naar Hudson Yards vanuit het Meatpacking District (of andersom, afhankelijk van waar je het circuit begint).

Naar mijn mening is het uitzicht op de wolkenkrabbers van de verschillende wijken van Manhattan het beste deel, samen met het gevoel dat je in een kleine oase bent, omgeven door groen en kunst, weg van de drukte. De wandeling is zo leuk dat je je niet eens realiseert hoe ver je hebt gelopen totdat je het op een kaart ziet! Als je meer wilt weten over dit stadspark, raad ik je aan het artikel 10 dingen te doen en te zien op de High Line te lezen. Je kunt ook een rondleiding door de High Line boeken.

Boek een rondleiding door de High Line

Bekijk Hudson Yards en het schip

Een wandeling langs het High Line Park brengt je naar Hudson Yards, de meest trendy nieuwe wijk van Manhattan. Boek een rondleiding door Hudson Yards en The High Line om het in detail te zien - u zult versteld staan!

Het is moeilijk te geloven dat dit trendy gebied vol avant-gardistische gebouwen tot voor kort een troosteloos treindepot langs de Hudson rivier was. Maar New York is een levende, veranderende plek. Zo is Hudson Yards ontstaan, een plek die al verschillende must-see attracties heeft tijdens een reis naar de Big Apple, zoals The Vessel, een soort reusachtige bijenkorf die het symbool van deze buurt is geworden.

The Vessel is een futuristische structuur van 45 meter hoog die je een fantastisch uitzicht over de stad biedt vanuit verschillende hoogtes, hoeken en benaderingen. Je zult hier een geweldige tijd beleven door met je camera te spelen. Vanaf de top kijk je uit over de Hudson River, het culturele centrum The Shed, High Line Park en de omliggende wolkenkrabbers. Als je goed oplet, zie je zelfs One World Trade Center en het Empire State Building aan de horizon. Mijn advies is om je kaartjes voor The Vessel ruim van tevoren te kopen, zodat je niet in lange rijen bij de kassa hoeft te wachten.

Boek een rondleiding door Hudson Yards en The High Line

Eten bij Hudson Yards

Het is tijd voor een lunchpauze na je tour van dag 3 door New York. Hudson Yards heeft ook een aantal geweldige opties om uit te kiezen.

Een van mijn favorieten is Little Spain Market, een gastronomische ruimte in het 10 Hudson Yards gebouw, gewijd aan de smaken van de traditionele Spaanse keuken. Een ración de bravas, een pincho de tortilla española, een coca valenciana en knapperige churros eten midden in New York is onbetaalbaar. En al helemaal als ze het kwaliteitszegel hebben van de prestigieuze chef José Andrés in samenwerking met de broers Ferrán en Albert Adriá.

The Shops and Restaurants at Hudson Yards heeft ook andere restaurants zoals Shake Shack, Kawi en Peach Mart.

Boek een rondleiding door Hudson Yards

Laat u verblinden door The Edge, het hoogste observatorium van Manhattan

Na een lunchpauze is het tijd om je hoogtevrees te testen bij The Edge, een van de meest spectaculaire observatiedekken van New York. Het beklimmen van The Edge is een spannende ervaring. Gelegen in de 30 Hudson Yards wolkenkrabber op 345 meter boven zeeniveau, voel je vanaf het glazen terras van 700 m2 de impact van de wind en heb je een ongeëvenaard 360-graden panoramisch uitzicht over New York.

Ik herinner me de eerste keer dat ik op de buitenkant van het observatorium stapte, dat in de vorm van een pijl in de lucht van New York uitsteekt, dat het voelde alsof ik op de rand van een klif stond. De adrenaline sloeg toe toen ik over de glazen vloer liep en naar beneden keek naar het verkeer van New York honderden meters onder me. Het is echt een opwindend gevoel en je zult je huid voelen kriebelen. Wie zei er angst?

Net als bij The Vessel raad ik je aan om je kaartjes voor The Edge van tevoren te kopen om er zeker van te zijn dat je op de dag dat je wilt naar binnen kunt op het tijdstip dat jij wilt.

Boek tickets voor The Edge

Game Time! Ervaar de magie van de NBA in Madison Square Garden

Een basketbalwedstrijd bijwonen in Madison Square Garden is een van de meest fascinerende spektakels die u kunt bijwonen in de Verenigde Staten, of u nu gepassioneerd bent door basketbal of omdat u de sfeer en de gekte wilt meemaken die deze sport in New York oproept. Aarzel dus niet en sluit de derde dag van je vakantie in de Big Apple in stijl af door naar Madison Square Garden te gaan om te genieten van een wedstrijd van de New York Knicks.

Als je een NBA-wedstrijd in je reis wilt opnemen, is mijn advies om online kaartjes te kopen voordat je op reis gaat. Waarom? De sleutel is om ze zo snel mogelijk te kopen om de beste stoel voor de goedkoopste prijs te krijgen. Als je te lang wacht, loop je het risico dat de kaartjes op zijn of dat de kassa weinig kaartjes heeft tegen een hoge prijs en in sectoren met minder spectaculair zicht.

Aarzel niet, voor mij is dit de gemakkelijkste, veiligste en snelste manier. Als je meer wilt weten over hoe je tickets kunt kopen om NBA-wedstrijden in New York te kijken, raad ik je aan het artikel te lezen dat ik erover heb geschreven. Het kost je maar een paar minuten en ik leg je alles uit wat je moet weten!

Boek je ticket voor een New York Knicks-wedstrijd

Dag 4: evangelie, de beste musea en een rondleiding door Central Park

Hardlopen door Central Park| ©Hellotickets
Hardlopen door Central Park| ©Hellotickets

Luisteren naar hemelse muziek in Harlem

Profiteer van deze dag om iets anders te doen tijdens je verblijf in New York, bijvoorbeeld een tour door Harlem met een gospelmis om de meest authentieke kant van deze wijk ten noorden van Manhattan te leren kennen.

Je onderdompelen in de cultuur van Harlem onder begeleiding van een professionele gids is de beste manier om de culturele diversiteit van deze stad te ervaren en de wortels van de Afro-Amerikaanse gemeenschap te ontdekken.

In slechts 4 uur zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van Harlem zoals het Apollo Theater, de Cotton Club, het Morris Jumel Mansion of de historische straten van typische flats en heb je tijd om een lokale kerk te bezoeken om getuige te zijn van een authentieke live gospelmis. Ik raad aan om op zondag te gaan, omdat je dan een grotere congregatie vindt en dus een authentiekere ervaring.

Boek een Harlem Gospel Mass Tour

Fiets door Central Park

Na deze tour door Harlem kun je je tour door New York City voortzetten in Central Park door naar binnen te gaan via de ingang naast deze wijk, die rustiger is dan de zuidelijke ingang.

Central Park is met 341 hectare het grootste stadspark van New York City. Het in zijn geheel bekijken zou uitputtend zijn en misschien onnodig. Om een overzicht van het park te krijgen en energie over te houden om na dit bezoek New York verder te verkennen , raad ik aan om een fiets te huren om het park te verkennen.

Er zijn veel manieren om Central Park te bezoeken, maar ik denk dat een privé fietstaxitour een leuke en andere manier is om het park te ontdekken, omdat je wordt begeleid door een professionele gids. Ik heb het gedaan en het is de moeite waard omdat het je niet alleen de meest symbolische plekken in het park laat zien, maar ook andere die normaal gesproken onopgemerkt blijven voor toeristen.

Huur een fiets in Central Park

Picknicken in Central Park

Aan het einde van je fietstocht door Central Park kun je naar The Great Lawn gaan, de grootste weide van het park, om te ontspannen en te picknicken als de zon schijnt.

Erzijn veel kraampjes verspreid over Central Park waar je hotdogs, wafels, sandwiches, drankjes en ijs kunt kopen. Als het geen goed weer is, geen zorgen, er zijn verschillende restaurants in het park waar je een lunchpauze kunt nemen, zoals The Loeb Boathouse, Café Express of Le Pain Quotidien.

Huur een fiets in Central Park

Slenter door de Upper East Side en het Museum of Natural History

Op de vierde dag van je rondreis door New York kun je van je bezoek aan Central Park profiteren om te wandelen door de Upper East Side, de welvarende wijk van New York die bekend staat om zijn imposante statige gebouwen en brede lanen.

Boek vervolgens je ticket voor het American Museum of Natural History, net ten westen van Central Park. Het is een van de must-see musea van de stad en een van de meest bezochte, dus als je de rijen bij de kassa wilt overslaan en direct naar de tentoonstellingen wilt gaan, kun je het beste een skip-the-line ticket voor het museum kopen.

Mijn favoriete ruimte is die gewijd aan fossielen en dinosaurussen, maar dit museum heeft tientallen permanente en speciale tentoonstellingen. Mijn advies is om je bezoek goed te plannen en minstens 3 uur uit te trekken om het museum op je gemak te verkennen, maar als je niet veel tijd hebt, kun je het beste meteen naar de kamers gaan die je wilt zien. Als je meer wilt weten over het New York Museum of Natural History, mis dan mijn artikel niet: Museum of Natural History New York tickets: hoe koop je ze, mogelijkheden en planning van je bezoek.

Reserveer je ticket voor het American Museum of Natural History

Vaar door de wateren van New York bij zonsondergang

Op elk moment van de dag is het uitzicht op de skyline van New York geweldig, maar ik heb een speciaal zwak voor de lichtjes in de schemering. Daarom is een cruise bij zonsondergang over de wateren van Manhattan een van de mooiste herinneringen die je ooit zult maken. Het is een geweldige manier om een dag vol emoties af te sluiten na eindeloze wandelingen door de stad, met je familie, vrienden of partner. Je hebt verschillende opties:

Welke optie je ook kiest, je zult een geweldige tijd hebben terwijl je de beste bezienswaardigheden van de stad verkent en geniet van een ontspannen tijd op een boot.

Boek een cruise naar New York

Dag 5: Financieel district en Broadway

De beurs van New York| ©Hellotickets
De beurs van New York| ©Hellotickets

Doe de Upper en Lower Manhattan Tour en neem de veerboot naar Liberty Island

Je reis naar New York City loopt ten einde en om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke plekken mist om te ontdekken, raad ik je aan om op de ochtend van dag 5 de Upper and Lower Manhattan Tour te doen, het hart van de Big Apple. Het is de perfecte optie als je maar een paar dagen in New York bent of als je met kinderen reist en ze snel moe worden van het lopen.

Het interessante aan de tour is dat je Manhattan bezoekt met een deskundige gids, zodat je enige context hebt over elke plek die je bezoekt wanneer je de stad op je eigen tempo verkent en veel beter de weg weet. De Upper and Lower Manhattan Tour duurt 3,5 uur en eindigt in Battery Park, aan de zuidkant van het stadsdeel dat grenst aan het Financial District.

Na de tour kun je de veerboot nemen naar het Vrijheidsbeeld vanaf de pier in Battery Park, het oudste park van New York. Het uitzicht op Liberty Island, Lady Liberty en Ellis Island vanuit Battery Park is adembenemend - je zult veel foto's maken!

Boek een boottocht naar het Vrijheidsbeeld

Neem een lunchpauze in het Westfield World Trade Center winkelcentrum

Op de terugweg naar Manhattan is het, voordat je Ground Zero bezoekt, tijd voor een lunchpauze om nieuwe energie op te doen. Je kunt naar Westfield World Trade Center Mall gaan, een winkelcentrum dat zich net onder de Oculus-structuur bevindt. Hier zijn veel restaurants om uit te kiezen, zoals Eataly, Shake Shack, Wasabi Sushi & Bento of Starbucks.

Bezoek Ground Zero en het Financial District in de namiddag

Ground Zero is een herdenkingsplaats die eer betuigt aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in 2001 die de wereld schokten. Na de aanslagen moest het World Trade Center volledig worden herbouwd. De Twin Towers maakten plaats voor:

  • One World Trade Center, dat het hoogste observatiedek van New York heeft, bekend als het One World Observatory.
  • Het opvallende 9/11 Museum.
  • Het Memorial, een van de meest emotionele bezoeken die ik in New York heb afgelegd.

Er is echter nog veel meer te zien op Ground Zero. Als je meer wilt weten, vertel ik je in mijn artikel 10 dingen om te zien en te doen op Ground Zero in New York over de must-sees. Ik raad je ook aan om een rondleiding te boeken bij het 9/11 Memorial en Ground Zero.

De volgende stop op de route is het Financial District in het hart van Downtown Manhattan. Hier zijn een aantal toeristische attracties te zien, zoals Wall Street en zijn Charging Bull of de New York Stock Exchange. In de lange, smalle straten die worden geflankeerd door enorme wolkenkrabbers kun je de lucht nauwelijks zien en word je opgewacht door honderden in pak geklede directeuren die heen en weer snellen.

Boek een rondleiding door het 9/11 Memorial en Ground Zero

Ervaar de magie van een Broadway musical

Je komt naar New York om plezier te hebben, om je bij elke bocht te verbazen en zelfs om te dagdromen. Dat is waar het bij Broadway musicals om draait, en ze zullen je zeker als een kind in verrukking brengen, hoe oud je ook bent!

De magie van Broadway, de musicalnummers en majestueuze ensceneringen zullen je sprakeloos achterlaten. Er staan veel titels op het programma, maar enkele van de meest prestigieuze zijn The Phantom of the Opera, Aladdin, The Lion King, Wicked, Chicago, Frozen of Los Miserables. Bekijk alle opties voor Broadway musicals en kies je favoriet.

Als je een avondje naar het theater wilt, raad ik je natuurlijk aan om je Broadway tickets van tevoren te kopen, zodat je zeker weet dat je de beste plaatsen hebt op de datum die je wilt en tegen een betere prijs dan aan de kassa, waar je ook niet in lange rijen hoeft te wachten.

Boek uw tickets voor een Broadway musical

6. Dag Ga weg uit New York City en verken andere iconische locaties

Washington D.C.| ©Caleb Pérez
Washington D.C.| ©Caleb Pérez

Misschien heb je er tijdens het plannen van je reis naar New York niet aan gedacht om een dagtocht buiten de stad te maken om andere delen van de Verenigde Staten te verkennen, want er is zoveel te zien in de Big Apple, maar volgens mij is een dagtocht naar Washington of Niagara Falls een geweldig idee omdat je dan de kans hebt om de hoofdstad van het land of dit natuurwonder te zien.

Bekijk Washington D.C

Een tour boeken naar Washington is een van de beste dagtochten die je vanuit de Big Apple kunt maken. Je wordt begeleid door een deskundige gids en maakt een uitgebreide tour door Washington om iconische plekken te ontdekken zoals het Witte Huis, het Capitool, het Lincoln Memorial, Arlington National Cemetery en het Pentagon, naast vele andere. Lees het volgende bericht over de Washington tour vanuit New York en ontdek alle geheimen - het is een knaller!

Boek je tour naar Washington

Bewonder de Niagara watervallen

Een andere optie is een tour naar de Niagara Falls die je in één dag van en naar het centrum van New York brengt. Het mooie van deze georganiseerde tour is dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je er komt, wat een hele odyssee kan zijn. En eenmaal bij de watervallen weet je zeker dat je geen enkel detail mist met een professionele tweetalige gids.

Het zien van de prachtige regenboog en het horen van het gebrul van het water is een onvergetelijke ervaring - ik was sprakeloos! En omdat deze tour de New Yorkse kant van de watervallen verkent, is er geen visum nodig.

Boek je tour naar de Niagara watervallen

Dag 7: vaarwel New York!

Uitzicht vanaf het One World Observatory| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf het One World Observatory| ©Hellotickets

En nu is het de laatste dag van je vakantie in New York! Afscheid nemen is moeilijk, vooral als je zo'n geweldige en onvergetelijke tijd hebt gehad in deze stad, maar in plaats van verdrietig te zijn, is mijn advies om volop te genieten van de laatste dag.

Om te beginnen kun je de ochtend doorbrengen met winkelen in New York voor wat originele en unieke souvenirs van je reis - je vindt hier alles en voor elke prijs! De stad zit vol met winkels voor alle smaken en ik weet zeker dat je een speciaal cadeau voor je vrienden en familie zult vinden.

Als je wat inspiratie nodig hebt, raad ik je aan mijn artikel over de 10 beste dingen om te kopen in New York te bekijken. Een andere optie is om een shoppingtour te boeken, die je langs The Hamptons, Sag Harbor en een outlet store voert.

Boek een shoppingtour in New York

Trakteer jezelf op je laatste maaltijd in New York City

Een dag winkelen is vermoeiend voor iedereen. Neem een pauze en profiteer van de laatste dag van je reis naar New York om jezelf te verwennen. In mijn post over de 10 beste plekken om te eten in New York vind je plekken waar je heel goed kunt eten zonder een fortuin te betalen. En als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, boek dan zeker een foodtour door Manhattan waar je alle geneugten van de New Yorkse keuken kunt proeven.

Boek een foodtour door Manhattan

Neem in stijl afscheid van New York!

Neemafscheid van de Big Apple vanaf de top van een van de wolkenkrabbers terwijl je uitkijkt over de skyline van Manhattan bij zonsondergang. De zon onder zien gaan terwijl de lichten van New York langzaam oplichten is een magisch moment en een heel bijzondere manier om afscheid te nemen van de stad.

Er zijn veel observatiedekken die je kunt beklimmen en elk laat een andere kant van de skyline van New York zien, maar de twee beste opties, beide in het centrum van Manhattan, zijn:

Maar wat is het beste uitkijkpunt? Dat hangt ervan af. Het observatiedek van het Empire State Building is hoger en biedt een beter uitzicht op One World Trade Center en het Financial District, terwijl Top of the Rock de beste keuze is om Times Square, Central Park en het Empire State Building vanaf de top te zien. Welk observatorium je ook kiest, je zult merken dat het echt adembenemend is om daarboven te zijn en je zult het gevoel hebben dat de tijd voor je ogen stilstaat.

Boek je ticket voor het Empire State Building