Central Park Zoo tickets

Als je Central Park bezoekt, mag je een van zijn juwelen niet missen. Ik vertel je alles wat je moet weten om kaartjes te bemachtigen voor de Central Park Zoo, waar je de meest uiteenlopende en exotische diersoorten vindt en unieke ervaringen beleeft.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

11 minuten lezen

Central Park Zoo tickets

Central Park Zoo in New York | ©vagueonthehow

Tijdens je reis is er veel te zien en te doen in New York en zonder twijfel is een bezoek aan de Central Park Zoo er één van. Het was de eerste dierentuin van de stad en werd in 1860 geopend als reservaat voor wilde dieren. Tegenwoordig is de dierentuin gespecialiseerd in bepaalde exclusieve diersoorten zoals grizzlyberen, pinguïns, witte luipaarden, apen, rode panda's en zeeleeuwen.

Om de dierentuin binnen te gaan moet u van tevoren kaartjes kopen. Ik zal u vertellen welke soorten tickets beschikbaar zijn. Bij uw ticket kunt u ook een rondleiding door de New York Zoo krijgen.

De basisoptie

Tickets voor Central Park Zoo

Verzeker uw vroegboekticket voor Central Park Zoo

U maakt een rondleiding door een van de meest exclusieve dierentuinen van New York en ontmoet unieke diersoorten.

Stel u voor dat u sneeuwluipaarden, zeeleeuwen of rode panda's kunt zien in het hart van New York City. Dankzij deze kleine dierentuin, gelegen in de groene long van de stad, is dat mogelijk. Met kaartjes voor de Central Park Zoo kun je zien hoe ze de pinguïns voeren of leren over het fokprogramma voor bedreigde diersoorten. En dat alles voor een zeer redelijke prijs.

Het onbeperkte algemene toegangskaartje omvat toegang tot de hoofddierentuin, de Tisch Children's Zoo en een bezoek aan het 4-D theater. Met andere woorden, voor slechts 19 euro heb je toegang tot de hele dierentuin, en zie je de dieren van dichtbij!

Aanbevolen als... je de Central Park Zoo op de makkelijkste en meest directe manier en tegen de beste prijs wilt bezoeken.


De meest complete optie

NYC Central Park Zoo en NYC Toeristische Wandeltocht

Profiteer van een New York City tour om ook de Central Park Zoo te bezoeken.

Naast een rondleiding langs de belangrijkste toeristische attracties van de stad kunt u genieten van een wilde ervaring in de Central Park Zoo.

Met deze optie koop je een tour door New York waarbij je vooraf toegang krijgt zonder ongemak, want de Central Park Zoo eist dat alle bezoekers tickets hebben voor specifieke data en tijden om toegang te krijgen.

U bent dan op de juiste plaats om te genieten van een dag slenteren door Central Park, waarbij u de wilde dieren die het hart van Manhattan bewonen kunt waarderen. U krijgt niet alleen de kans om een grote verscheidenheid aan diersoorten te ontdekken, maar u kunt ook genieten van de meest exclusieve dierententoonstellingen, de beste shows zien of de kinderdierentuin bezoeken.

Aanbevolen als... u wilt profiteren van een tour door New York die u meeneemt om te genieten van de volledige ervaring die alleen Central Park Zoo te bieden heeft, waarbij u de dag en het tijdstip van uw bezoek vaststelt.

Hoeveel kosten kaartjes voor Central Park Zoo?

Toegangsprijs Central Park Zoo| ©Steve Maciejewski
Toegangsprijs Central Park Zoo| ©Steve Maciejewski

U kunt het beste het meest uitgebreide kaartje kopen , met een onbeperkte pas, want naast toegang tot de hoofddierentuin krijgt u ook toegang tot de Tisch Children's Zoo en het 4-D theater. Deze optie kost u ongeveer $19,95.

Als u een goedkopere optie verkiest , kunt u de beperkte tickets kopen die geen toegang hebben tot het 4-D theater en ongeveer $13,95 kosten ** voor volwassenen en $8,95 voor kinderen**.

Profiteer van deze kortingen

Kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen, dus u hoeft geen kaartje voor hen te kopen.

Ook volwassenen boven de 65 hebben een speciaal tarief en kunnen hun onbeperkte tickets kopen voor ongeveer 16,95 dollar en de beperkte pas voor 10,95 dollar.

Kunnen kaartjes aan de kassa worden gekocht?

Delacorte Muzikale Klok| ©Ann Oro
Delacorte Muzikale Klok| ©Ann Oro

Het is momenteel aan geen enkel loket mogelijk om kaartjes voor de dierentuin te kopen, dus de enige optie is om ze online te kopen. De dierentuin zelf waarschuwt dat niemand mag aankomen zonder zijn tijdskaartje klaar te hebben.

Boek tickets voor Central Park Zoo

Bespaar op uw kaartjes voor de Central Park Zoo met de toeristenkaart van de stad.

New York Pass Toeristenkaart| ©Viaggio Routard
New York Pass Toeristenkaart| ©Viaggio Routard

In New York City is zoveel te zien en te doen dat u kunt besparen door uw New York Sightseeing Pass aan te schaffen waarmee u niet alleen toegang krijgt tot de Central Park Zoo, maar tot nog veel meer attracties om optimaal van de stad te genieten.

Ik raad u vooral aan deze toeristenpas te kopen als u van plan bent om met uw gezin naar New York te gaan en u activiteiten met de kinderen hebt gepland, want de New York Sightseeing pass omvat allerlei attracties en stelt u ook in staat om met uw gezin plaatsen als het New York Aquarium, de New York Botanical Garden, Brooklyn Botanic Garden en de dieren in de Bronx Zoo te bezoeken.

Bovendien krijgt u met deze pas allerlei kortingen bij de beste attracties, iconische gebouwen, musea en exclusieve uitkijkpunten van New York en haalt u alles uit de stad tegen een voordelige prijs.

Let op: met deze pas heeft u beperkte toegang tot de Central Park Zoo, met alleen toegang tot de hoofddierentuin en de Tisch Children's Zoo.

Koop uw New York Sightseeing Card

Hoe kom ik bij Central Park Zoo?

New York Subway| ©Jean-Marc Vernier
New York Subway| ©Jean-Marc Vernier

Zoals de meeste attracties in New York kunt u er gemakkelijk komen met het openbaar vervoer. De Central Park Zoo ligt in een van de meest toeristische gebieden van Manhattan, dus ik raad deze optie aan om hier snel en gemakkelijk te komen zonder al te veel geld uit te geven.

De dierentuin ligt bij de zuidoostelijke hoek van Central Park, aan 64th Street en 5th Avenue. Dit is hoe je er komt vanuit verschillende delen van de stad.

Ondergronds

Als u voor de metro kiest, moet u de N, R of W treinen nemen naar het Fifth Avenue station op 59th Street in Manhattan. Vanaf daar moet je ongeveer vier blokken lopen naar de dierentuin.

Als tweede optie kunt u de Lexington Avenue trein nemen naar het 68th St - Hunter College Station en vanaf daar ongeveer tien minuten lopen naar uw bestemming.

Bus

Er zijn verschillende bussen die u in de buurt van de Central Park Zoo afzetten. U kunt het beste een van de bussen nemen die stoppen op Fifth Avenue tussen 59th en 65th Streets: M1, M2, M3, M4, M5, M66 en Q32.

Parkeren

Central Park Zoo heeft geen eigen parkeerplaats. Maar dit is geen belemmering voor u om met uw voertuig te gaan als u dat wilt, want er zijn veel parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving op slechts een paar straten afstand.

U kunt zelfs uw parkeerplaats in de buurt van de dierentuin reserveren vanuit deze app.

Is het raadzaam om Central Park Zoo te bezoeken met kinderen?

Kinderen op bezoek bij de Zeeleeuw| ©-JvL-
Kinderen op bezoek bij de Zeeleeuw| ©-JvL-

Het antwoord is zeker ja. De Central Park Zoo is geweldig voor kinderen en zonder twijfel een van de beste activiteiten om met hen te doen.

Het is ontworpen als een geweldige ervaring voor zowel kinderen als volwassenen om meer te leren over de exotische soorten en te genieten van alle aangeboden activiteiten.

Kinderen zullen dol zijn op het voeren en spelen met de pinguïns en zeeleeuwen, een unieke ervaring beleven in het 4-D theater en kunnen kruipen, springen en klimmen in de Tisch Children's Zoo tussen de schapen, geiten en zeboe's.

New York is een zeer veelzijdige stad en heeft een grote verscheidenheid aan activiteiten om met de kleintjes te doen. Hier is een gids met de beste dingen om te doen met kinderen.

Boek tickets voor Central Park Zoo

Wat u niet mag missen in Central Park Zoo

Pinguïns in de dierentuin| ©Augie De Blieck
Pinguïns in de dierentuin| ©Augie De Blieck

Een rondleiding door deze dierentuin is een fantastische ervaring. U kunt genieten van dierententoonstellingen die variëren van de poolcirkel tot de tropische zone en van unieke ervaringen zoals het voeren van de dieren en de zintuiglijke wereld van het 4-D theater.

U krijgt niet alleen de kans om verschillende diersoorten van dichtbij te bekijken, maar u leert ook hun habitat kennen, leert veel meer over hen en maakt zelfs uw innerlijke kind wakker in de Tisch Children's Zoo.

Dierlijke tentoonstellingen

In de Central Park Zoo kunt u genieten van de poolcirkel en de vijf soorten pinguïns ontmoeten die daar leven: de kuifpinguïn, de ezelspinguïn, de koningspinguïn, de kinbandpinguïn en de macaronipinguïn.

Hoewel u zich in het hart van Manhattan bevindt, waar wolkenkrabbers in overvloed zijn, is deze dierentuin een tropische zone. Hier ziet u een grote verscheidenheid aan tropische vogels en groepen zwarte en witte rufusmaki's, witgezichtsaki's, witkopmarmosets en meer.

In het hart van de dierentuin is de centrale tuin en het zwembad waar u zeeleeuwen ziet zonnebaden of zwemmen.

U kunt ook gebruik maken van de panda- en apenexposities in het gematigde gebied. U zult genieten van de exotische sneeuwluipaarden en de pandaberen ontmoeten, de nieuwste aanwinst van de Bronx Zoo.

Tisch Kinderdierentuin

U vindt deze dierentuin tegenover de Central Park Zoo, met onbeperkte en beperkte toegang. U zult versteld staan van geiten, varkens, zeboe's, eenden, schapen, watervogels en nog veel meer.

In de Tisch Children's Zoo ziet u bronzen beelden naast de hokken, die daar zijn neergezet ter educatie en vermaak van de kleintjes, die ze kunnen aanraken om het geluid van elk dier na te bootsen.

De dieren voeren

Een van de aantrekkelijkste momenten is wanneer de ezels-, kinband- en koningspinguïns naar buiten komen om zich te voeden en te slingeren op zoek naar vis. Dit spektakel is elke dag te zien om 10:30 en 14:30.

Hetzelfde geldt voor de zeeleeuwen. U kunt elke dag om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur de trainingen en voedersessies van deze dieren bijwonen.

4-D Theater

Beleef de ongelooflijke ervaring van een 3D-film met diverse zintuiglijke effecten. Zowel kinderen als volwassenen genieten met volle teugen van deze ervaring en staan versteld van het aantal sensaties dat het 4-D theater hen kan laten voelen.

Het 4-D theater is inbegrepen in uw onbeperkte algemene toegangskaart. Als je een beperkt kaartje hebt en je wilt toegang, dan kun je dat doen door 7 dollar per persoon te betalen.

De legendarische Delacorte muzikale klok

Bij een van de ingangen van de Central Park Zoo zult u versteld staan van deze ongelooflijke klok die de dagen in het park opfleurt met zijn diertjes en geluiden. Het geeft niet alleen de tijd aan, maar vermaakt elk half uur tussen 8 en 18 uur alle bezoekers, van de jongste tot de oudste, met zijn deuntjes.

De schattige diertjes worden geactiveerd om het verstrijken van de uren aan te geven. De meest opvallende zijn de olifant, de beer, de pinguïns en het apenpaar dat de bel luidt. Het muzikale repertoire van de klok varieert met de tijd van het jaar; met Kerstmis kunt u luisteren naar kerstliederen.

Hoe lang duurt het om de hele Central Park Zoo te bezoeken?

Wandelen in Central Park Zoo| ©Ann Oro
Wandelen in Central Park Zoo| ©Ann Oro

Als u van plan bent de Central Park Zoo met uw gezin en kinderen te bezoeken , hebt u ongeveer twee uur nodig om het meeste uit de ervaring te halen.

Houd er rekening mee dat kinderen waarschijnlijk meer tijd willen doorbrengen met hun favoriete dieren, willen genieten van voedertijden en interactie met en leren van de verzorgers.

In dat geval kunt u de dierentuin in een uur verkennen als u een zeer goed en constant tempo aanhoudt, zonder grote onderbrekingen.

Bij het plannen van de tijd van uw bezoek moet u er rekening mee houden dat u meer of minder tijd nodig hebt als u stopt om foto's te maken of iets te eten in de dierentuin.

Wat zijn de openings- en sluitingstijden van Central Park Zoo?

Sneeuwapen in Central Park Zoo| ©-JvL-
Sneeuwapen in Central Park Zoo| ©-JvL-

U kunt deze exotische dierentuin elke dag vanaf 10 uur bezoeken. De sluitingstijden hangen af van de tijd van het jaar, van april tot oktober sluit het om 17.00 uur en van november tot maart om 16.30 uur. In het weekend en op feestdagen sluit het om 17.30 uur.

Voordat u de Central Park Zoo bezoekt, moet u weten dat de laatste toegang één uur voor sluitingstijd is en dat u tot 30 minuten voor sluitingstijd van de dierententoonstellingen kunt genieten.

Boek tickets voor Central Park Zoo

Tips voor een bezoek aan Central Park Zoo zonder iets te missen

Zonsondergang in Central Park Zoo| ©Mrs. Gemstone
Zonsondergang in Central Park Zoo| ©Mrs. Gemstone

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als u de dierentuin bezoekt, zodat u niets mist en het meeste uit uw ervaring in Central Park Zoo kunt halen.

  • Vergeet niet uw kaartjes van tevoren online te reserveren, want alle bezoekers moeten een kaartje hebben voor een specifieke datum en tijd.
  • Houd de plattegrond van de dierentuin bij de hand, zodat u uw weg kunt vinden in de dierentuin en niets mist.
  • Controleer voordat u gaat de schema's van de tentoonstellingen en voedersessies van de dieren, zodat u de beste momenten van uw bezoek niet mist.
  • Controleer voordat u gaat wat er die dag in het 4-D theater te zien is.
  • Vergeet niet dat u de dieren niet mag voeren of dingen in de tentoongestelde voorwerpen mag gooien. En vergeet niet om altijd op de openbare paden te lopen.
  • U moet de planten en bomen van de dierentuin intact houden en vermijden ze op welke manier dan ook aan te raken, te betreden of te beschadigen.
  • Het is niet verboden eten of snacks mee te nemen om daar te eten.
  • Hoewel er waterfonteinen in de dierentuin zijn, raad ik u aan een flesje water mee te nemen, want dat kan nooit kwaad.
  • Draag comfortabele kleding in overeenstemming met de temperatuur van de tijd van het jaar waarin u de dierentuin bezoekt. Vergeet niet uzelf te beschermen tegen de extreme zomertemperaturen en de ijskoude winters.
  • Vergeet niet het juiste schoeisel te dragen voor de uren die u nodig hebt om door de dierentuin te lopen. En als je daarna door Central Park wilt blijven lopen, wil je niet dat je voeten pijn doen.

Ik raad u aan de Central Park Zoo regels zorgvuldig te lezen om problemen tijdens uw bezoek te voorkomen.

Waar te eten in Central Park Zoo

Cafetaria in de dierentuin| ©La Citta Vita
Cafetaria in de dierentuin| ©La Citta Vita

Wanneer u deze legendarische dierentuin bezoekt, raad ik u aan te stoppen voor een hapje en uw batterijen op te laden in het Dancing Crane Café in Central Park Zoo.

Deze plek is ideaal om even te gaan zitten en uw benen te laten rusten, waarna u verder kunt gaan met de tocht.

Hier kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan hapjes, maaltijden, drankjes en heerlijke desserts van zeer goede kwaliteit. U kunt uw koffie begeleiden met een verscheidenheid aan verse en gezonde voedingsmiddelen.

Als u wilt eten terwijl u door de dierentuin wandelt, zonder al te veel tijd te verliezen, vindt u overal in de dierentuin verkopers van eten en drinken voor een snelle hap of iets te drinken. Als je wat te eten van thuis meeneemt, heb je de bankjes buiten Central Park Zoo die ideaal zijn voor een picknick en een beetje rust.

Boek tickets voor Central Park Zoo