Hoe tickets kopen voor een hockeywedstrijd in New York

Wees gefascineerd door Amerika's vierde nationale sport: ijshockey. Zo kom je aan een kaartje om de Rangers, het topteam van de NHL, in New York te zien.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

8 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor een hockeywedstrijd in New York

NHL | ©Ron Lach

Er zijn duizenden dingen te doen in New York en kaartjes kopen voor een NHL-wedstrijd is een aanrader. IJshockeywedstrijden staan bekend om hun sfeer. Je ziet de toeschouwers gonzen als de puck snel over de baan glijdt. Het is een onvergetelijke ervaring die je het grootste deel van het jaar kunt beleven.

Welke NHL ijshockeywedstrijden kun je bekijken in New York?

New York Rangers speler| ©Matthew D. Britt
New York Rangers speler| ©Matthew D. Britt

IJshockey is een intense en vermakelijke sport: elke wedstrijd duurt 60 minuten en is verdeeld in 3 helften. Om een hoog tempo te garanderen, mogen alle vijf de spelers wisselen. Deze strategie heet "line switching". In New York is het belangrijkste team de New York Rangers en spelen ook de New York Islanders.

New York Rangers

In de Big Apple zijn de New York Rangers het referentieteam. Het is het enige team dat de metropool vertegenwoordigt in deze competitie. De club werd opgericht in 1926 en is een van de zes oorspronkelijke teams die de NHL tot leven brachten. Ze spelen hun wedstrijden in de legendarische Madison Square Garden. De arena ligt in Midtown Manhattan tussen Seventh en Eighth Avenues.

De New York Rangers maken deel uit van de Eastern Conference, Metropolitan Division. In dezelfde competitie strijden teams als de Carolina Hurricanes, New Jersey Devils, New York Islanders, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins en Washington Capitals. Sommige van deze wedstrijden zijn zeer hartelijk. Over het algemeen begint de competitie in oktober en worden de play-offs in april gespeeld.

Boek New York Rangers tickets

Waar koop ik tickets om de NHL in New York te zien?

Bij een NHL wedstrijd| ©Doug Kerr
Bij een NHL wedstrijd| ©Doug Kerr

NHL tickets kun je gemakkelijk online kopen. De tickets zijn digitaal en je hoeft ze niet uit te printen, je hoeft alleen maar de code op het ticket te scannen om het stadion binnen te komen.

Je kunt ze ook aan de kassa kopen, maar dat raad ik je niet aan, want dan verspil je geen kostbare tijd tijdens je verblijf in de metropool. Het verdient over het algemeen de voorkeur om je tickets een paar dagen van tevoren te kopen. Bekijk het schema van de NHL, als deNew York Rangers hun grote rivalen ontmoeten, vliegen de tickets de deur uit. De meest innige sportieve vetes zijn die met de New Jersey Devils en New York Islanders (twee derby's), Philadelphia Flyers, Washington Capitals en Boston Bruins.

Boek uw NHL tickets

Hoeveel kost het om een NHL-wedstrijd in New York te zien?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Dat hangt af van de stoel en de wedstrijd. Doorgaans kost het goedkoopste kaartje tussen $20 en $30 (ruwweg tussen €18 en €27), terwijl het duurste - en met het beste uitzicht natuurlijk - meer dan $300 kan zijn. Als je een groter budget hebt, kun je kiezen voor de Event Level, Lexus Level, Signature Level, Lounge en Garden Lounge suites. Voor meer informatie raad ik je aan een kijkje te nemen op de officiële website van de New York Rangers.

Houd er rekening mee dat Amerikaanse teams dynamische prijzen hanteren. Ik zal het uitleggen: de prijs van elk ticket varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals de vraag op de markt en de seizoensgebondenheid. Bovendien gaan de prijzen omhoog wanneer de Rangers hun grote rivalen ontmoeten:

Boek NHL tickets

Hoe bespaar je op NHL tickets in New York?

New York Islanders vs. Buffalo Sabres| ©Doug Kerr
New York Islanders vs. Buffalo Sabres| ©Doug Kerr

De beste manier om geld te besparen om een ijshockeywedstrijd te zien is door je kaartjes vooraf te kopen. Om de New York Rangers live te zien in het ongelooflijke Madison Square Garden zijn er kosten aan verbonden. Er zijn echter andere factoren die u kunnen helpen besparen op uw ticketaankoop.

Kies een bescheidener tegenstander

Als je tickets voor een New York Rangers wedstrijd bekijkt, moet je niet alleen kijken naar de datum waarop de wedstrijd wordt gespeeld, maar ook tegen welk team ze spelen. Als u een van hun grotere rivalen kiest, kunnen de prijzen hoger zijn en in feite zijn de goedkoopste plaatsen snel uitverkocht vanwege de belangstelling van de duizenden Amerikaanse fans die de sport trekt.

Als u echter vroeg uw tickets koopt - en als uw verblijf in New York het toelaat - probeer dan een minder aantrekkelijke tegenstander te kiezen en de ticketprijzen zullen goedkoper zijn en u zult meer kansen hebben om goedkope tickets te vinden. Tickets voorwedstrijden in het voorseizoen zullen ook betaalbaarder zijn. Voorafgaand aan de start van de competitie kun je een aantal leuke wedstrijden bekijken, waaronder derby's! Er zijn ook collegewedstrijden die minder interessant zijn, maar waarbij u toch kunt genieten van de sfeer van een ijshockeywedstrijd zonder de bank te breken.

De beste plaatsen in Madison Square Garden

Zoals in de grote stadions van de massasporten zijn er zitplaatsen met beter of slechter zicht.

Als u de New York Rangers in Madison Square Garden wilt meemaken voor de show die ze opvoeren, maar zonder de hele tijd de puck op het ijs te hoeven volgen, raad ik u aan een stoel te kiezen in zone 200, meer bepaald 208, 210, 222 of 225. Dit zijn de blokken met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn ook andere sectoren van 413 tot 420, waar het zicht slechter is, maar de prijzen zijn veel betaalbaarder, hoewel het moeilijker zal zijn de wedstrijd te volgen.

Vermijd ticketverkoop

Hoewel het niet zo vaak voorkomt als bij andere nationale sporten zoals de NBA en American football, bestaat er ook ijshockeykaartjesverkoop. Er zijn onbetrouwbare websites waar je ze kunt kopen of rond de stadions waar de wedstrijden worden gespeeld. Om er zeker van te zijn dat je een origineel en geldig ticket krijgt, kun je het beste naar officiële ticketwebsites zoals Hellotickets gaan.

Boek NHL tickets

Hoeveel kosten New York Rangers tickets?

New York Rangers wedstrijd in Madison| ©ses7
New York Rangers wedstrijd in Madison| ©ses7

Onthoud allereerst dat New York Rangers wedstrijden bijna altijd uitverkocht zijn. Om uw plaats veilig te stellen is het meer dan raadzaam uw tickets ruim van tevoren te reserveren. Als algemene regel geldt dat tickets voor de New York Rangers een gemiddelde prijs van 145 dollar hebben, wat ongeveer neerkomt op 133 euro. Tijdens de play-offs gaan de prijzen flink omhoog. Als de New York Rangers zich plaatsen, is het goedkoopste ticket gemakkelijk $350 (ongeveer €321).

Boek New York Rangers tickets

Kan ik Madison Square Garden bezoeken als ik niet naar een wedstrijd ga?

Madison Square Garden| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden| ©Ajay Suresh

Madison Square Garden is de grootste en beroemdste multifunctionele arena in de Big Apple. Het is de thuisbasis van de New York Rangers die het delen met de New York Knicks - een van de topteams van de NBA - en honderden artiesten die er elke week optreden. Het is een legendarische plek om te bezoeken, zelfs als er geen wedstrijden of shows op het programma staan.

Boek een bezoek aan Masidon Square Garden

Wanneer een NHL-wedstrijd in New York zien?

Speler en Stanley Cup| ©eyekungfu
Speler en Stanley Cup| ©eyekungfu

Het reguliere seizoen loopt van begin oktober tot begin april. Hoewel er een voorseizoen is waarvan je kunt genieten in de maand september. In totaal spelen NHL teams 82 wedstrijden tijdens het reguliere seizoen. De beste drie teams in elke divisie (Central, Pacific, Atlantic en Metropolitan) en twee wildcard teams per divisie gaan naar de play-offs. De winnaar wint de Stanley Cup, de oudste trofee in de Noord-Amerikaanse professionele sport.

Om u een idee te geven: in het seizoen 2019/2020 begonnen de play-offs op 1 augustus 2020, terwijl de finale plaatsvond op 28 september 2020. Als u New York in de zomer bezoekt, kunt u van de gelegenheid gebruikmaken om aan de hitte te ontsnappen en tegelijkertijd een kant van de Amerikaanse cultuur te ontdekken.

Boek uw NHL tickets

Hoe lang duurt een NHL wedstrijd?

Hockeyspelers| ©Ron Lach
Hockeyspelers| ©Ron Lach

Als je gefascineerd bent door deze sport, maar er niet alles over weet, zal dit overzicht erg nuttig voor je zijn. IJshockeywedstrijden worden gespeeld met 6 spelers, hoewel teams vaak uit 20 of meer atleten bestaan. Het is een snelle sport en elke speler speelt maar een minuut of zo. Daarom wordt er vaak gewisseld. Vechten" is toegestaan (rode kaart duurt 5 minuten) en dit element voegt meer adrenaline toe aan de wedstrijden.

Een wedstrijd duurt 60 minuten en is verdeeld in 3 helften van 20 minuten. Elke helft duurt 15 minuten. Bedenk dat de tijd in elke pauze stopt en dat in deze pauze wissels worden uitgevoerd. Daarom duurt de wedstrijd meestal ongeveer tweeënhalf uur. Als aan het einde van de 60 minuten de stand gelijk is, is een extra tijd van 5 minuten voorzien. De golden goal beslist de wedstrijd.

Boek uw NHL tickets

Betalen kinderen toegang tot NHL wedstrijden?

New York Islanders vs Philadelphia Flyers| ©Steve Maciejewski
New York Islanders vs Philadelphia Flyers| ©Steve Maciejewski

Dat hangt af van de leeftijd. Als algemene regel geldt dat NHL teams kinderen onder de 2 jaar gratis toegang geven tot de wedstrijd. Houd er rekening mee dat uw kind op uw schoot zal moeten zitten, aangezien het geen vaste zitplaats heeft. Als u denkt dat uw kind zich ongemakkelijk zou voelen, raad ik u aan toch een kaartje te kopen. Een ander punt om rekening mee te houden is de temperatuur. Omdat het een ijssport is, zijn de stadions meestal vrij koud, dus kleed je warm aan voordat je het hotel verlaat!

Hier vind je meer informatie over wat te doen in New York met kinderen.

Tips voor het kijken naar een NHL-wedstrijd

Bij een wedstrijd| ©Steve Maciejewski
Bij een wedstrijd| ©Steve Maciejewski
  • U kunt het beste ten minste een half uur voor de wedstrijd bij de arena aankomen. Houd er rekening mee dat u bij de ingang onder een metaaldetector door moet.
  • De beroemde Madison Square Garden ligt dicht bij Penn Station en is gemakkelijk bereikbaar met de trein (lijnen 1, 2, 3, A, C en E) naar 34th Street/Penn Station.
  • Er zijn honderden eetgelegenheden rond de arena. Het is raadzaam om met een volle maag naar binnen te gaan. In Madison Square Garden is het eten niet goedkoop.
  • Elke wedstrijd begint met de "face off" en eindigt als de scheidsrechter op zijn fluit blaast of als er een doelpunt is gescoord.
  • Bij strafschoppen moet de speler die een overtreding heeft gemaakt vanuit het midden van het veld alleen naar de keeper van de tegenstander schaatsen.
  • De ijsbaan wordt "baan" genoemd. Hij is 200 voet lang en 85 voet breed en is omgeven door beschermend glas.
  • Als je het niet koud wilt krijgen, kleed je dan aan!

Boek uw NHL tickets