Catacomben van NYC: alles wat je moet weten

De Catacomben in New York zijn een stille getuige geweest van meer dan 200 jaar geschiedenis van de stad. Als u in New York bent, moet u een paar uur van uw tijd nemen om ze te bezoeken.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Catacomben van NYC: alles wat je moet weten

Catacomben van New York | ©Dennis Fraevich

De Catacomben in New York bevinden zich onder de grond in de voormalige St. Patrick's Basiliek. Zij hebben meer dan 200 jaar dienst gedaan als begraafplaats voor de meest prominente New Yorkers en bisschoppen van de stad, totdat deze praktijk wegens plaatsgebrek werd stopgezet.

Sinds 2012 wordt in de St. Patrick's Basiliek de overledene weer begraven op het terrein van de kathedraal. Deze activiteit is misschien wat gruwelijk voor mensen die snel onder de indruk zijn, maar voor degenen die dat niet zijn, is het bijna verplicht om dit bezoek op te nemen in de lijst van dingen die in New York te zien en te doen zijn.

Het enige toegestane bezoek aan de Catacomben

New York City catacomben met kaarslicht tour

Geniet van deze fascinerende rondleiding tijdens een groepsexcursie.

U krijgt een exclusief bezoek van 90 minuten aan de Catacomben, met inbegrip van de afgeschermde zones zoals de twee begraafplaatsen.

De New York Catacombs by Candlelight tour omvat alle nodige inkomgelden om te genieten van een volledige, onbeperkte rondleiding van zowel de ondergrondse als de andere faciliteiten van de Basiliek.

Dit is de enige rondleiding die de St. Patrick's Basilica heeft toegestaan om haar faciliteiten en de catacomben en begraafplaatsen te bezoeken. Hier liggen de stoffelijke resten begraven van vele New Yorkers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de stad.

Aanrader als... u van geschiedenis houdt Tijdens deze rondleiding krijgt u de kans plaatsen te bezoeken die gewoonlijk voor het publiek gesloten zijn, zoals de twee begraafplaatsen van de Basiliek.

Hoeveel kosten tickets voor de Catacomben in New York?

Binnen in de Catatomben| ©Missy B
Binnen in de Catatomben| ©Missy B

Tickets voor de Catacomben van New York zijn heel betaalbaar voor het soort activiteit. Ze kosten ongeveer 36 euro per persoon als u ze via een gespecialiseerd bedrijf koopt.

De ticketprijzen kunnen variëren naargelang van bepaalde factoren, zoals vouchers, groepskortingen of houders van een New York City Business Card.

Zijn er rondleidingen in de Catacomben in New York en zijn die de moeite waard?

Begin van de rondleiding| ©Laura L
Begin van de rondleiding| ©Laura L

Momenteel zijn de enige rondleidingen in de Catacomben van New York rondleidingen met een gids. Dit is een activiteit, genaamd "The New York Catacombs by Candlelight" en wordt exclusief georganiseerd door TOMMY'S NEW YORK met toestemming van en in coördinatie met St. Patrick's Basilica.

U kunt tickets voor deze activiteit kopen bij verschillende online ticketsites, maar het is dezelfde activiteit, hoewel de prijzen van bedrijf tot bedrijf kunnen verschillen.

Deze rondleiding verdiende een artikel in de New York Times, waarin de voordelen van de New York Catacombs by Candlelight vanuit het oogpunt van de New York Times werden belicht.

Kan ik aan de kassa kaartjes krijgen voor de Catacomben in New York bij Kaarslicht?

Catacomben Kerk| ©Belbirdweb
Catacomben Kerk| ©Belbirdweb

Aangezien dit een zeer speciale activiteit is en er ook veel vraag naar is, worden tickets online verkocht via gespecialiseerde New Yorkse pakketreisbedrijven of via de St. Patrick's Basilica.

Het is raadzaam kaartjes te kopen via reisorganisaties en niet rechtstreeks op de website van de St. Patrick's Basilica Old Cathedral, omdat de prijzen bij de Basilica vreemd genoeg duurder zijn.

Het is belangrijk vooruit te plannen en te reserveren zodra u een datum hebt gekozen, want de tickets zijn snel uitverkocht, vooral als u in het hoogseizoen wilt komen.

Boek uw bezoek aan de Catacomben in New York City

Zijn tickets voor de Catacomben van New York inbegrepen in een New York City Sightseeing Pass?

New York Pass Toeristenkaart| ©Viaggio Routard
New York Pass Toeristenkaart| ©Viaggio Routard

De toegang tot de Catacomben in New York is inbegrepen in de New York Explorer Pass en ook in de New York Pass van Go City.

Op beide kaarten heeft de pashouder recht op gratis toegang tot de Catacomben in New York, maar de datum moet wel van tevoren online worden gereserveerd.

Bij het begin van het boekingsproces wordt u gevraagd een bijbehorende creditcard op te geven waarop de waarde van de tickets in rekening wordt gebracht en op de dag van het bezoek, wanneer u uw New York Explorer Pass of New York Pass Go City laat zien, worden de kosten die bij de boeking op uw creditcard in rekening zijn gebracht, vrijgegeven.

Let op: als u niet komt opdagen op de dag dat u gereserveerd heeft of als u minder dan twee dagen voor de datum van uw bezoek annuleert, krijgt u geen geld terug. Als u New York 3 dagen of langer bezoekt, is het erg handig om een van de stadspassen te kopen, omdat de belangrijkste attracties gratis of met aanzienlijke korting op de prijs zijn inbegrepen.

De New York Explorer Pass, bijvoorbeeld, heeft tientallen attracties met gratis toegang en fikse kortingen bij diverse restaurants, winkels en shows.

Koop uw New York Explorer Pass

Wat krijg ik te zien tijdens de New York Catacombs by Candlelight tour?

St. Patrick's Cathedral| ©Kathleen B
St. Patrick's Cathedral| ©Kathleen B

De New York Catacombs by Candlelight tour is in de eerste plaats bedoeld om u te laten zien wat gewoonlijk voor het publiek gesloten is, en deze tours zijn de enige manier om toegang te krijgen tot deze plaatsen.

Patrick's Basilica (oude kathedraal) is de oudste basiliek in New York City en was de zetel van het bisdom totdat de katholieke autoriteiten besloten deze te verplaatsen naar de nieuwe St. Patrick's Cathedral op 5th Avenue, waarover nog steeds wordt gediscussieerd door sommige gelovigen die het helemaal niet eens zijn met de verhuizing.

U krijgt toegang tot de ondergrondse ruimten van de oude St. Patrick's Basilica, die een geschiedenis van meer dan 200 jaar heeft en dienst heeft gedaan als begraafplaats voor bisschoppen, hooggeplaatste kerkfunctionarissen en leden van prominente New Yorkse families.

De gidsen op deze rondleiding zijn hoog opgeleid en kennen de geschiedenis van de basiliek en de omgeving goed. Bij deze rondleiding kunt u ook het interieur van de basiliek bezichtigen en er alles over te weten komen.

Door deze unieke ervaring leert u verbazingwekkende verhalen over de kathedraal en het omringende gebied, gebeurtenissen die de katholieken van New York en ook de niet-zo-katholieken hebben getekend.

Vergeet niet dat New York de bestemming was van vele emigranten uit Italië en Ierland, die hoofdzakelijk katholieke landen zijn.

Als u de namen wilt weten van sommige van de mensen die in de catacomben van New York begraven liggen, kunt u de lijst raadplegen van enkele van de prominente burgers die in de catacomben begraven liggen.

Deze lijst is gebaseerd op de historische archieven van de St. Patrick's Basilica (oude kathedraal) en bevat slechts een deel van de namen die tijdens het bezoek kunnen worden aangetroffen.

Hoe kom ik bij de Catacomben in New York City?

Metro New York| ©Jean-Marc Vernier
Metro New York| ©Jean-Marc Vernier

Het eerste wat je moet weten is dat je niet naar St. Patrick's Cathedral op 5th Avenue moet gaan, want dat is niet de kathedraal waar de catacomben zich bevinden, hoewel de naam dezelfde is.

Veel toeristen raken in de war, gaan naar de verkeerde kathedraal en missen de rondleiding, die zeer moeilijk te boeken is. Het adres voor de rondleiding "New York Catacombs by Candlelight" is 266 Mulberry Street (tussen Houston en Prince Street). Het is zowel met de bus als met de metro bereikbaar.

Als u de bus neemt, zijn de dichtstbijzijnde haltes 8 en 9 op de Downtown Route. U kunt ook de metro nemen, de handigste haltes zijn Prince Street, Broadway, Lafayette Station, Bleeker Street.

Is het aan te raden om de Catacomben van New York met kinderen te bezoeken?

Deel van de Tour| ©Missy B
Deel van de Tour| ©Missy B

Er zijn honderden kindvriendelijke attracties in New York, maar de Catacomben zijn helaas niet de beste activiteit om met kinderen te doen.

Er zijn zelfs volwassenen die zich niet op hun gemak voelen bij een bezoek aan de Catacomben in New York. Houd er rekening mee dat u een ondergrondse begraafplaats bezoekt en, hoewel het vanuit historisch en cultureel oogpunt een zeer interessante activiteit is, zijn er mensen die het tijdens het bezoek erg moeilijk hebben.

U moet er ook rekening mee houden dat er sinds 2012 weer begrafenissen plaatsvinden, dus het is mogelijk dat er op de dag van uw bezoek enkele begrafenissen zijn of mensen die het graf van hun geliefden bezoeken.

In dergelijke gevallen kan de planning van het bezoek worden gewijzigd. Er is zoveel te doen in New York dat als u met uw kinderen van de reis wilt genieten, u de mogelijkheid hebt om veel andere activiteiten te doen die meer geschikt voor hen zijn.

U kunt kiezen voor rondleidingen in het Spaans als ze geen Engels spreken en u kunt ook originele en ongewone activiteiten in New York kiezen die passen bij de leeftijd van uw kinderen.

Hoeveel tijd heb je nodig om de Catacomben in New York te bezoeken?

Detail van de graftombes| ©Kristin T
Detail van de graftombes| ©Kristin T

De "New York Catacombs by Candlelight" tour duurt ongeveer anderhalf uur. Denk er bij het plannen van deze tour aan dat u in New York bent en dat het openbaar vervoer storingen kan vertonen.

Vertrek niet te laat naar de Basiliek - het is beter een paar minuten te wachten dan de rondleiding te missen omdat je te laat bent.

U kunt uw hotel vragen naar de geschatte tijd die de bus of metro nodig heeft om bij de Basiliek te komen, zodat u zich beter kunt organiseren. Maak bij uw vraag duidelijk dat u naar de St. Patrick's Cathedral op 266 Mulberry Street (tussen Houston en Prince Street) wilt en niet naar die op 5th Avenue, want zelfs New Yorkers verwarren de twee vaak.

Openingstijden van de Catacomben in New York City

Ingang tot de Catatomben| ©Meander
Ingang tot de Catatomben| ©Meander

De "New York Catacombs by Candlelight" tour is beschikbaar op verschillende tijdstippen aangezien het een rondleiding is met een vaste start- en eindtijd. De rondleiding is elke dag mogelijk, de eerste groep vertrekt om 10.30 uur en de laatste groep om 16.15 uur.
Als u een tijdslot hebt gereserveerd, moet u 15 minuten voor de begintijd aanwezig zijn op het ontmoetingspunt op 266 Mulberry Street (tussen Houston en Prince Street) om uw tickets te valideren.

Als u bijvoorbeeld houder bent van een New York Explorer Pass, krijgt u het geld dat op dat moment op uw creditcard staat, terugbetaald.

Tips voor een bezoek aan de Catacomben in New York City

Kathedraal Kerkhof| ©Wonder
Kathedraal Kerkhof| ©Wonder
  • Als je de Catacomben in New York gaat bezoeken, ben je al een gelukkig persoon dat je een ticket hebt gekregen, mis je kans om deze activiteit te doen niet door te laat te komen, vertrek vroeg om er zeker van te zijn dat je 15 minuten eerder op de ontmoetingsplaats bent.
  • Als je beïnvloedbaar bent boek deze tour dan niet, sommige mensen kunnen niet goed omgaan met thema's die met de dood en begraafplaatsen te maken hebben, deze tour is dat vooral. Ik vond het prachtig, zoals ik ook de Catacomben in Parijs en de Kerk van de Beenderen in Portugal prachtig vond, maar ik moet toegeven dat niet iedereen van dit soort activiteiten houdt.
  • Als je de Catacomben in Parijs al eens bezocht hebt en je denkt dat de Catacomben in New York meer van hetzelfde zijn, dan heb je het mis, het zijn totaal verschillende ervaringen. De New York Catacombs by Candlelight tour is een historische rondleiding, met veel informatie over de Basiliek en de omgeving.
  • De gidsen zijn zeer toegankelijk, dus als u vragen heeft over een van de punten die tijdens de tour aan bod komen, aarzel dan niet om ze te vragen, ze zullen u graag te woord staan.
  • Als u de rondleiding in de zomer maakt, zult u merken dat de temperatuur tijdens het bezoek vrij aangenaam is, koeler binnen in de Basiliek dan buiten. Als u gevoelig bent voor koude temperaturen, neem dan een jas mee.
  • Zoals ik al zei, is dit niet de beste activiteit om met kinderen naartoe te gaan, maar als u besluit om met hen te gaan en ze zijn nog erg jong, houd er dan rekening mee dat u een kinderwagen kunt meenemen voor het geval ze moe worden. Deze excursie is geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit en rolstoelen.
  • Iets van het grootste belang om te onthouden wanneer u de "New York Catacombs by Candlelight" tour boekt, is dat u een basiliek en begraafplaatsen zult bezoeken, daarom is respect voor deze plaatsen noodzakelijk, vermijd het maken van te veel lawaai en handhaaf een houding van respect, er kunnen mensen zijn die bidden en ook de graven van hun familieleden bezoeken.

Waar kan ik eten in de buurt van de Catacomben in New York?

New York's Little Italy| ©Steve Lange
New York's Little Italy| ©Steve Lange

St. Patrick's Basilica ligt heel dicht bij de wijken Soho en Little Italy, dus er zijn genoeg eetgelegenheden in de buurt. U kunt van uw nabijheid profiteren om deze twee iconische wijken van New York City te bezoeken en te genieten van de lekkernijen die in hun restaurants worden verkocht.

Als u van Italiaans eten houdt, zult u blij zijn in Little Italy, vlakbij de St. Patrick's Basilica, waar u de pizza's kunt eten die de kenmerkende gerechten zijn van deze traditionele New Yorkse wijk.