Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe kom je van JFK naar Manhattan

Als uw vliegtuig landt op JFK, de internationale luchthaven van New York, en u wilt naar Manhattan, let dan op alle mogelijkheden om er te komen.

María Cano

María Cano

7 minuten lezen

Hoe kom je van JFK naar Manhattan

Landing op JFK | ©Miguel Ángel Sanz

John Fitzgerald Kennedy Airport (JFK) is de belangrijkste en bekendste luchthaven van New York City. Het ligt in het stadsdeel Jamaica, Queens, ongeveer 20 mijl van Manhattan.

Het duurt meestal een uur om er te komen, tenzij het spitsuur is en het verkeer het verhindert. Ik zal de verschillende mogelijkheden in detail uitleggen, rekening houdend met de duur, het comfort en natuurlijk de prijs.

1. Van JFK Airport naar Manhattan in een privé shuttle transfer of gedeeld met andere reizigers

JFK Luchthaven Terminal 1| ©Doug Letterman
JFK Luchthaven Terminal 1| ©Doug Letterman

Als u op zoek bent naar comfort tegen een redelijke prijs, is de meest praktische optie het huren van een transfer tussen New York en de luchthaven, exclusief of samen met andere reizigers. U reist in alle comfort in een moderne, volledig uitgeruste minibus. Hier zijn alle details over hoe het te boeken zodat u niet hoeft te twijfelen.

Dit type minibus heeft een capaciteit voor ongeveer 11 passagiers. Hij haalt u op zodra u op de luchthaven landt en brengt u naar de deur van uw hotel. Je hoeft geen tijd te verliezen. Dit is een van de belangrijkste voordelen.

Wat de bagage betreft, kan elke passagier één koffer en één handtas meenemen. Als u meer bagage meeneemt, moet u een extra toeslag betalen.

Hoe deze dienst werkt

Om deze gedeelde vervoersdienst te boeken, hoeft u alleen maar online te reserveren. Daartoe wordt u om gedetailleerde informatie over uw vlucht gevraagd (maatschappij, vluchtnummer, dienstregeling), zodat de maatschappij deze kan volgen en meer details kan krijgen over de vraag of de vlucht vertraging heeft of juist op tijd aankomt.

Bovendien moet u hem het adres van het hotel vertellen, zodat de chauffeur weet waar hij heen moet en zo de meest comfortabele route kan voorbereiden, rekening houdend met de locatie van de accommodatie van de verschillende passagiers.

Zodra de reservering is gemaakt, ontvangt u een bevestigingsmail. En... je bent helemaal klaar! Als u uit het vliegtuig stapt, hoeft u alleen maar naar de Ground Transportation Desk te gaan, die zich bevindt in de terminal waar u landt, en uw uitgeprinte ticket te laten zien. Ze zullen je alle informatie geven over waar je heen moet om het busje te halen.

Dienstregeling

De pendeldienst is de klok rond geopend. Het werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dus hoe laat u ook aankomt, er staat altijd een chauffeur voor u klaar - een gerust gevoel!

Hoe lang het duurt om er te komen

De reistijd van de luchthaven JFK naar uw hotel in Manhattan bedraagt naar verwachting tussen de 60 en 90 minuten. De luchthaven ligt in het Jamaica district van Queens, ongeveer 20 mijl van midtown, dus een uur zou genoeg moeten zijn. Maar New York is een stad die in de spits erg druk kan zijn, met files, zodat deze reis in de spits wel 90 minuten kan duren.

Prijzen

Ridesharing is een dienst met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het varieert van €18-20. Bovendien is een van de belangrijkste voordelen dat het een vaste prijs heeft. U betaalt een vast bedrag bij de boeking en het bedrag wordt niet verhoogd door het verkeer, de tijd of de afstand tot uw hotel. Als u echter meer bagage meeneemt dan aanbevolen (een koffer plus een handtas), moet u een toeslag betalen. Bovendien zijn fooien niet inbegrepen in deze dienst.

Voordelen

Voor het geval de voordelen van autodelen u nog niet duidelijk zijn, volgt hier een lijst:

 • Reserveren: Reserveren is heel eenvoudig. U kunt het gemakkelijk doen vanaf uw computer.
 • Openingstijden: Het is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
 • Deur tot deur: Het is een directe service van de luchthaven naar het hotel.
 • U verliest geen tijd: u vermijdt al die extra bochten die zo typisch zijn wanneer u in een nieuwe plaats aankomt en het vervoersnetwerk kent (zoeken naar de halte of het station, vechten met de kaartjesautomaat, zien waar het perron is vanwaar de metro of bus vertrekt, overstappen...). Het lijkt niet ingewikkeld, maar als je van een lange vlucht van meer dan zeven uur komt, wordt het behoorlijk vermoeiend.
 • Duur: De reis duurt 60-90 minuten, afhankelijk van het verkeer op dat moment. Je wint niet veel tijd in vergelijking met andere alternatieven.
 • Prijs: De prijs begint bij €18-20. Bovendien is het een vaste prijs en wordt deze niet verhoogd door het verkeer, de reistijd of de afstand tot uw hotel.
 • Ervaren chauffeur: De chauffeursvloot bestaat uit chauffeurs die de stad door en door kennen en een lange geschiedenis achter het stuur hebben.
 • Comfort: Het lijdt geen twijfel dat het een zeer comfortabele optie is.

Boek een privé transfer van JFK naar Manhattan

2. De ondergrondse, de meest economische optie

Manhattan Metro| ©Malvina Battiston
Manhattan Metro| ©Malvina Battiston

Met de metro van de luchthaven JKF naar Manhattan gaan is ongetwijfeld de voordeligste optie. De New Yorkse metro gaat eigenlijk niet naar de luchthaven JFK, maar er is een monorailsysteem, AirTrain genaamd, dat de verschillende passagiersterminals verbindt met de New Yorkse metro.

Hieronder geef ik u alle details over hoe u van JFK naar de ondergrondse halte van de AirTrain kunt komen, evenals alle informatie die u moet weten om met de AirTrain naar Manhattan te komen.

Hoe de dienst werkt

De metro gaat niet naar de luchthaven JFK, dus om bij het dichtstbijzijnde metrostation te komen moet u een monorailsysteem nemen dat bekend staat als AirTrain en dat de verschillende passagiersterminals verbindt met twee nabijgelegen metrostations, Jamaica en Howard Beach.

Het metrostation Jamaica wordt bediend door de E, J en Z metrolijnen en het Howard Beach station wordt bediend door de A lijn. Al deze metrolijnen (E, J, Z en A) lopen naar Manhattan. Nu moet u alleen nog kijken welke lijn u het dichtst bij uw accommodatie brengt.

Bekijk de metrokaart van New York, zodat u niet hoeft te twijfelen over welke metrolijn u het beste kunt nemen en welke halte het dichtst bij uw accommodatie ligt:

 • Jamaica Station: E (24-uurs service), J en Z lijnen.
 • Howard Beach: A Line (24-uurs service).

Dienstregelingen

De A- en E-lijnen bieden een 24-uurs service, dus u zult geen problemen hebben, ongeacht hoe laat u aankomt.

Tarieven

Het is voorspelbaar dat de AirTrain-dienst gratis van luchthaventerminal naar luchthaventerminal kan rijden, maar niet naar de dichtstbijzijnde metrostations. In dat geval kost het vanaf € 6 ($ 7,75) per persoon, plus ongeveer € 0,80 ($ 1,00) voor de fysieke kaart.

Let op: wanneer u uw metrokaart koopt, moet u deze op waarderen vanaf €2,5 ($3), wat ongeveer de prijs is van een enkel metrokaartje voor New York City dat u van een van de twee bovengenoemde stations naar de meest geschikte halte in Manhattan brengt.

Hoe lang het duurt om er te komen

De AirTrain brengt u in ongeveer 10 minuten naar de metrostations Jamaica en Howard Beach. De reistijd van Jamaica en Howard Beach naar Manhattan bedraagt ongeveer 30-40 minuten en de totale kosten van het AirTrain-ticket, de fysieke kaart en het enkeltje bedragen ongeveer € 9.

3. Trein, de snelste manier om van JFK naar Manhattan te komen

Howard Beach Station op de AirTrain naar JFK Airport| ©Matthew Rutledge
Howard Beach Station op de AirTrain naar JFK Airport| ©Matthew Rutledge

De trein is een andere optie om van JFK naar Manhattan te komen. Het is vergelijkbaar met de metro, maar je bent sneller op je bestemming.

Hoe deze dienst werkt

Om per trein van JFK naar Manhattan te komen, neemt u het monorailsysteem dat AirTrain heet en dat de verschillende passagiersterminals verbindt met twee nabijgelegen ondergrondse stations, Jamaica en Howard Beach. Vanaf een van deze stations kunt u de trein nemen naar Manhattan.

Hoe lang het duurt om er te komen

De AirTrain brengt u in ongeveer 10 minuten naar de metrostations Jamaica en Howard Beach. Vanaf daar duurt het slechts 20 minuten om van Jamaica naar Penn Station in Manhattan te komen.

Prijs

In dit geval, en hoewel gebruikers het vergelijken met de metro, is de prijs aanzienlijk hoger, aangezien de prijs van AirTrain, €6 ($7,75), u het treinkaartje moet toevoegen dat meer kost dan de metro. Tijdens de spits is het nog duurder. Treintarieven kunnen oplopen tot 12 euro, afhankelijk van het tijdstip.

4. Minibus, een andere optie om van JFK naar Manhattan te komen

Delta Companies, een luchtvaartmaatschappij van JFK Airport| ©Sara Lou
Delta Companies, een luchtvaartmaatschappij van JFK Airport| ©Sara Lou

Om naar Manhattan te gaan, biedt de luchthaven JFK ook een gedeelde minibusdienst aan.

Prijs

Een kaartje voor deze minibus begint bij €17, of ongeveer $20. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de bestemming.

Schema

De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Als u voor deze optie kiest, moet u naar de balie voor grondvervoer gaan en uw reservering laten zien.

 • U arriveert binnen.... 60-90 minuten.
 • Het kost... vanaf €17.

5. Taxi of Uber, de duurste opties om van JFK Airport naar Manhattan te komen

Bord voor taxi's en bussen bij JFK Terminal 5| ©Michael Gray
Bord voor taxi's en bussen bij JFK Terminal 5| ©Michael Gray

Een andere optie om van JFK naar Manhattan te komen is een taxi of Uber te nemen. Ik raad het niet aan, omdat ze de duurste van de bovengenoemde opties zijn en er comfortabelere vervoermiddelen zijn.

Duur

De reistijd zal hetzelfde zijn in Uber en taxi, tussen 60-90 minuten, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het verkeer.

Prijs

Hoewel het misschien het duurste vervoermiddel is om van JFK naar Manhattan te komen, zou de prijs in principe geen verrassingen mogen opleveren, aangezien de taxirit, net als in andere Spaanse en Europese steden, een vaste prijs heeft vanaf 50 euro. Aan dit tarief moet de tol worden toegevoegd, die midden op de dag €3,5 ($4,5) kost en een toeslag van ongeveer €1 voor de reis naar New York.

Het Uber-tarief is ongeveer €60.

 • U komt aan in.... 60-90 minuten.
 • Het kost... 50-60€.