Ziektekostenverzekering voor reizen naar New York

Als je van plan bent om naar New York te reizen, is het essentieel om een goede ziektekostenverzekering mee te nemen om je zorgen weg te nemen. In dit artikel lees je hoe je de beste kiest

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Ziektekostenverzekering voor reizen naar New York

Medische dienst in New York | ©Bermix Studio

Vergeet bij het plannen van alles wat je wilt doen en zien in New York niet dat er een paar dingen zijn die je leven in New York makkelijker zullen maken. Het verkrijgen van een ESTA-visum of het afsluiten van een goede ziektekostenverzekering is daar één van.

In de Verenigde Staten is de gezondheidszorg privé en kan het erg duur zijn voor reizigers als er tijdens de reis een ongeluk gebeurt en ze geen medische dekking hebben. Het is daarom beter om voorzorgsmaatregelen te nemen en een ziektekostenverzekering af te sluiten voordat je naar New York reist.

Heb ik een ziektekostenverzekering nodig om naar New York te reizen?

Kaart van de Verenigde Staten| ©Joey Csunyo
Kaart van de Verenigde Staten| ©Joey Csunyo

De Verenigde Staten hebben geen gezondheidsovereenkomsten met andere landen, dus zelfs als je naar New York reist met je Europese zorgpas of de zorgpas van je eigen land, zullen deze niet geldig zijn als je tijdens je vakantie helaas een gezondheidsprobleem krijgt.

Daarom moet je een ziektekostenverzekering afsluiten om de kosten van gezondheidszorg te dekken als je die ooit nodig hebt. Het is niet verplicht, want er zal je bij de veiligheidscontrole op het vliegveld niet gevraagd worden of je het hebt, maar de gezondheidszorg in dit land is privé en, geloof me, het kan erg duur zijn voor een toerist. Het zal je een hoop gedoe besparen!

Wat zijn de medische kosten in de VS?

Medische instrumenten| ©Unsplash
Medische instrumenten| ©Unsplash

Mijn aanbeveling is dat je, voordat je de plas oversteekt, je verdiept in de werking van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten en de reisverzekering. Het is een extra uitgave, maar als je om wat voor reden dan ook medische hulp nodig hebt tijdens je reis naar New York, kun je er zeker van zijn dat er voor je wordt gezorgd en dat je schuldenvrij naar huis terugkeert. Anders zul je de zeer hoge kosten moeten dragen als je niet gedekt bent. Hier zijn een paar prijsbenchmarks:

 • De minimumprijs voor een consultatie is $300 (ongeveer €279,50).
 • Een bezoek voor een recept kan $350 (ongeveer €326) kosten.
 • Een behandeling voor een gebroken been kan $7.500 (ongeveer €8.000) kosten.
 • De gemiddelde kosten van een driedaags verblijf in het ziekenhuis zijn ongeveer $30.000 (ongeveer €32.200).

Als je geen verzekering hebt, is de zorg in verschillende ziekenhuizen in de stad verschillend geprijsd, waardoor het moeilijk kan zijn om zeker te weten hoeveel een behandeling je uiteindelijk gaat kosten. Daarom zeg ik het keer op keer: om onaangename verrassingen op je bankrekening te voorkomen, kun je het beste voorzorgsmaatregelen nemen en een zorgverzekering afsluiten voordat je naar New York reist.

Wanneer moet je een zorgverzekering voor New York afsluiten?

Online medisch bezoek| ©Unsplash
Online medisch bezoek| ©Unsplash

De meeste ziektekostenverzekeringen kun je niet afsluiten als je eenmaal op je bestemming bent, maar moet je afsluiten voordat je op reis gaat. Mijn advies is om deze zo snel mogelijk af te sluiten. Je kunt ook dekking toevoegen in geval van reisannulering. In dat geval zijn alle dekkingen van de ziektekostenverzekering en de vergoeding voor de annulering van je reis inbegrepen.

Wat is inbegrepen in de ziektekostenverzekering: deze dekt medische kosten, repatriëring, vervroegde terugkeer, bagage en vele andere dekkingen.

Welke reisverzekering moet ik kiezen?

De verzekering online invullen| ©Jeshoots.com
De verzekering online invullen| ©Jeshoots.com

New York is een van de steden met een van de hoogste zorgkosten in de Verenigde Staten. De meest gebruikelijke dekking voor reizen naar andere landen is meestal rond de € 50.000, maar hier is dat misschien niet genoeg.

Voor reizen naar de Big Apple raad ik aan een medische en reisannuleringsverzekering af te sluiten met een dekking tot minimaal €200.000 (hoger is beter). Hoe hoger de dekking, hoe duurder de verzekering, maar ik zou niet naar de Verenigde Staten reizen met minder dan dat.

Hoe kies ik de beste zorgverzekering voor New York?

Je reis voorbereiden| ©Annie Spratt
Je reis voorbereiden| ©Annie Spratt

Als je al wat onderzoek hebt gedaan naar dit onderwerp, zul je gemerkt hebben dat er veel keuze is op de markt en dat verzekeringen vaak moeilijk te vergelijken zijn omdat elke verzekeraar andere voorwaarden en dekkingen heeft.

Bovendien gebruiken verzekeraars zeer specifieke terminologie die voor jou als Grieks kan klinken als je er niet bekend mee bent. Dus hoe kies je de beste verzekering voor jou? Om je te helpen bij het kiezen van de meest geschikte verzekering, lees je hier wat volgens mij essentieel is als je een verzekering afsluit bij een willekeurige maatschappij.

Wat is essentieel in een ziektekostenverzekering voor New York?

Vlag van de Verenigde Staten| ©Joshua Hoehne
Vlag van de Verenigde Staten| ©Joshua Hoehne
 • Medische dekking tot minimaal € 200.000 voor ongevallen en ziekten (hoe hoger hoe beter). Zorg ervoor dat een deel van deze verzekering ook bestemd is voor tandheelkundige noodgevallen (behandelingskosten voor infectie, trauma of pijn) voor het geval een tand besluit om het je moeilijk te maken tijdens je vakantie.
 • De dekking omvat meestal het verzenden van in Spanje verkrijgbare medicijnen naar het buitenland, hoewel dit niet zo belangrijk is in het geval van New York, waar je alle medicijnen kunt vinden die je nodig hebt.
 • Geengeld voorschieten: Gezondheidszorg is erg duur in de Verenigde Staten, dus het is essentieel dat je bij je zorgverzekering naar New York geen geld hoeft voor te schieten, maar dat de verzekeraar de betaling rechtstreeks met het ziekenhuis regelt. Sommige verzekeraars vragen de reiziger om eerst te betalen en dan pas te vergoeden, maar als je in één keer zo'n groot bedrag betaalt, kan je bankrekening wankel worden en kun je geld verliezen bij het wisselen van valuta.
 • Repatriëring: Het is heel belangrijk dat de verzekering de medische overdracht of repatriëring van de verzekerde in geval van ziekte of overlijden omvat.
 • Rechtsbijstand en wettelijke aansprakelijkheid: De verzekering die je kiest moet dekking bieden voor wettelijke aansprakelijkheid voor schade die je veroorzaakt aan derden als je bijvoorbeeld een auto-ongeluk krijgt, evenals rechtsbijstand zodat je advies krijgt van een advocaat als je die nodig hebt.
 • Vervroegde terugkeer: Zorg ervoor dat de verzekering die u kiest vervroegde terugkeer dekt in het geval van overlijden of ziekenhuisopname van een direct familielid of als zich een ernstig incident voordoet in uw gewone verblijfplaats of beroepspand, zoals inbraak, brand, overstroming of explosie. In al deze gevallen moet u de bewijsstukken en documenten overleggen die deze gebeurtenissen staven.
 • Hervatting van de reis: Je moet controleren of je verzekering de hervatting van de reis dekt als je voortijdig naar je woonplaats moest terugkeren. Zo ja, dan dekt de verzekering in deze gevallen de kosten van terugkeer naar de plaats waar je was voordat het incident plaatsvond.
 • Bagage: Deze verzekering zorgt ervoor dat je bagage beschermd is tegen alle problemen waarmee het te maken krijgt als je op reis gaat. Bijvoorbeeld bij diefstal op de heenreis. Ook als je tas niet op de bagageband verschijnt of als de luchtvaartmaatschappij deze kwijtraakt en je zonder bagage zit tijdens je reis naar New York.
 • Reisvertraging: Reizen naar New York is duur en vereist veel planning, dus als reiziger wil je waarschijnlijk enige compensatie als je vlucht vertraagd of geannuleerd is. Het is de moeite waard om de kleine lettertjes van je polis te lezen, want verzekeraars betalen meestal geen compensatie als het de schuld van de luchtvaartmaatschappij is, als de vertraging niet minstens 4 tot 6 uur is geweest of als het te wijten is aan een staking.
 • Verlenging van je reis: Als je je verblijf in New York moet verlengen vanwege herstel of als je een familielid nodig hebt om je te vergezellen, hebben verzekeringspolissen een limiet voor accommodatie per dag en per persoon. Controleer of het bedrag niet te laag is, want hotels in deze stad zijn vrij duur, vooral als u op het laatste moment moet boeken.

Isabel's Traveller Tip

Bewaar facturen, klachten en alle documentatie die je naar de verzekeringsmaatschappij moet sturen.

Hoe werkt de polis als je hem nodig hebt?

Werken| ©Annie Spratt
Werken| ©Annie Spratt

Zodra u uw ziektekostenverzekering in New York hebt afgesloten , sturen ze u alle documentatie en geven ze u een telefoonnummer om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij voor het geval u de polis moet gebruiken. Ze laten je weten naar welk ziekenhuis je moet gaan. Op deze manier hoef je geen geld vooruit te betalen en zal je verzekeringsmaatschappij de kosten dekken.

Als je in het buitenland bent en er doet zich een onvoorziene gebeurtenis voor die je in nood kan brengen, is het essentieel dat je gemakkelijk en snel met de verzekeraar kunt communiceren om de zaak zo snel mogelijk op te lossen. Ze bieden hun klanten allemaal een 24-uurs assistentienummer, maar het feit dat ze een chat hebben is een pluspunt dat je moet waarderen omdat je dan een open communicatiekanaal met het bedrijf hebt en je niet alles wat er is gebeurd en de details elke keer dat je ze belt hoeft te herhalen.

Is een creditcardverzekering voldoende als ik gedekt ben in de Verenigde Staten?

Voorbereide documentatie| ©Kelly Sikkema
Voorbereide documentatie| ©Kelly Sikkema

Veel reizigers zijn van mening dat de verzekeringsdekking die creditcards bieden wanneer je er vliegtickets mee betaalt, voldoende is voor reizen naar New York. Het is echter raadzaam om de voorwaarden van de kaarten te controleren, omdat het geboden bedrag mogelijk niet alles dekt wat je nodig zou kunnen hebben.

Hoewel het afsluiten van een ziektekostenverzekering naar New York een extra kostenpost is die je misschien liever vermijdt omdat je in uitstekende gezondheid verkeert, is mijn advies om kosten noch moeite te sparen, want als er zich tijdens je vakantie helaas toch een incident voordoet, zal een polis je een hoop kopzorgen besparen.

Dekt de verzekering de kosten van het coronavirus?

Gezichtsmaskers| ©Unsplash
Gezichtsmaskers| ©Unsplash

Gezien de huidige omstandigheden is het belangrijk dat de verzekering die je afsluit voor je reis naar New York ook de gezondheidszorg dekt in het geval van een coronavirusinfectie, inclusief testen en een verlengd verblijf in je accommodatie als je in quarantaine moet.

Hoe krijg ik naast een ziektekostenverzekering een ESTA-visum om naar New York te reizen?

Reizen| ©Gabrielle Henderson
Reizen| ©Gabrielle Henderson

Er is van alles te doen en te zien in New York. Als je je reis organiseert, heb je naast een ziektekostenverzekering ook ** een ESTA-visum nodig om de Verenigde Staten** als toerist binnen te komen. Het is heel eenvoudig en snel te verkrijgen! In dit artikel vertel ik je hoe je dit online kunt doen