Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

New York 2 dagen: handige tips

Je wilt een reis naar de Big Apple maken, maar je hebt maar twee dagen de tijd. Hoe kun je kiezen tussen zoveel te doen? Maak je geen zorgen, als je je goed organiseert kun je optimaal profiteren van het beste dat New York te bieden heeft.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuten lezen

New York 2 dagen: handige tips

Times Squre | ©Andreas Kruck

New York als bestemming kiezen is al een topje van de ijsberg. En het maakt niet uit of je maar een paar dagen blijft, ik garandeer je een onvergetelijke ervaring. Je hebt genoeg tijd om foto's te maken op de meest emblematische plekken in Manhattan, en zelfs een selfie te nemen naast het Vrijheidsbeeld!

Weet je nog steeds niet wat je moet zien en doen in New York? Hier is de reisgids die het u allemaal gemakkelijker zal maken:

Dag 1: Het beste van Manhattan

Toeristen op Time Square| ©Andreas Komodromos
Toeristen op Time Square| ©Andreas Komodromos

Als u maar een korte tijd in New York bent, is het belangrijk om gebieden van de stad te kiezen waar de attracties dicht bij elkaar liggen. Zo kun je je voordeel doen en verschillende dingen tegelijk zien. Je kunt misschien niet overal in, maar je kunt het wel van de buitenkant bekijken en onderweg mooie foto's maken.

Loop rond op Times Square

Als u uw dag begint vanaf Times Square heeft u een groot voordeel: veel van Manhattan's andere populaire bestemmingen liggen op loopafstand. De wandeling duurt niet meer dan 15 minuten in de richting van Broadway.

Times Square is gewoonlijk vol toeristen, dus als u 's morgens vroeg gaat, is het minder druk en kunt u in alle rust uw foto's maken. Vanaf dit ontmoetingspunt vertrekken ook veel tourbussen metrondleidingen door verschillende delen van de stad. Maak daar gebruik van en sla meer dan twee vliegen in één klap.

Maak een wandeling door de zuidkant van Central Park

Het beroemde Central Park, in het hart van Manhattan, is ongeveer 341 hectare groot. Je hebt misschien geen tijd om alles te zien, maar je zult de hoogtepunten zien.

Vanaf Times Square kunt u de C metro nemen naar Strawberry fields, het iconische John Lehnon Memorial. Of als je liever 30 minuten dezelfde route loopt. Zo zie je onderweg een paar dingen zoals de beroemde Tavern of the Green of Greyshot Arch.

Ga dan de andere kant op, eerst iets verder naar het oosten. Daar neem je foto's bij Het Meer. Steek dan de Bow Bridge over en neem The Mall trail die je vast en zeker in meer dan één film of tv-serie hebt gezien.

Als je er zin in hebt, kun je in het park ook een fiets huren, speciaal voor deze route, zodat je meer plaatsen in minder tijd kunt bezoeken (en het is een heel avontuur!). Als u liever een ander park van de stad bezoekt omdat u dit park al kent, kunt u hier de beste parken van New York bekijken.

Boek een rondleiding door Central Park

De MET, het meest uitgebreide museum in New York City

Toegang tot het Metropolitan Museum of Art in New York City.| ©Patxi Moraleda
Toegang tot het Metropolitan Museum of Art in New York City.| ©Patxi Moraleda

Je kunt de Big Apple niet bezoeken zonder ten minste een paar uur door te brengen in het Met of Metropolitan Museum of Art. Meer dan twee miljoen kunstwerken uit de hele wereld zullen je met open mond laten staan. Dit is ongetwijfeld een van de beste musea in New York.

De Met opent zijn deuren om 10 uur. Koop uw kaartjes vroeg of koop de beste toeristenkaart in New York... zodat u niet in de rij hoeft te wachten en de meest emblematische werken van de permanente collectie kunt zien.

Een stop bij Rockefeller Center

Of het nu kerst is omdat u toegang wilt tot de reusachtige gloeiende boom en de schaatsbaan of gewoon om naar de Top of the Rock te klimmen, u mag het grootste winkelcomplex van New York niet missen.

Loop vanuit Central Park naar Fifth Avenue en loop in 13 minuten naar de gevel van St. Patrick's Cathedral. Neem een paar foto's om te onthouden. Stap dan een paar minuten binnen en bekijk het interieur. De toegang tot de kathedraal is gratis en u kunt tot 18.00 uur naar binnen.

Als je uit de kathedraal komt, loop dan door naar de voorkant, daar heb je Rockefeller Center. Naast de klim naar de top raad ik u aan hier te stoppen voor de lunch. Vind hierde beste eetgelegenheden in de buurt van Rockefeller Center waar u uw energie kunt opladen om uw wandeling door Manhattan voort te zetten.

Boek uw ticket naar de Top of the Rock

Terug naar Broadway voor de show

Sluit de dag af door terug te keren naar Times Square en laat u imponeren door de neonlichten. En als je toch bezig bent, waarom ga je dan niet naar een musical? De soundtrack, de karakterisering, de enscenering... het beste van het beste.

Er zijn veelmusicals om uit te kiezen. De meeste voorstellingen beginnen rond 19.30 uur. Zorg ervoor dat je je kaartje van tevoren koopt, zodat je een goede plaats hebt.

Dag 2: voorbij Manhattan

DUMBO wijk| ©Hellotickets
DUMBO wijk| ©Hellotickets

Wees voorbereid, want Manhattan is niet alles wat New York te bieden heeft. Op de tweede dag raad ik u aan een beetje van het eiland af te gaan en twee must-see plaatsen te bezoeken die elke toerist in New York niet mag missen: het Vrijheidsbeeld en de beroemde wijk Brooklyn.

Naar het Vrijheidsbeeld

Als u uwkaartjes voor het Vrijheidsbeeld al heeft gekocht, slaat u de rijen over en neemt u de veerboot naar Liberty Island. Je ziet de skyline vorm krijgen als je Manhattan verlaat. Maak een foto van de achtergrond van Manhattan en een selfie met het Vrijheidsbeeld.

Eenmaal aangekomen op Liberty Island kunt u het monument binnengaan en in het museum over de geschiedenis ervan leren. U hebt ook toegang tot het observatiedek vanwaar u het uitzicht op Manhattan in de verte kunt zien.

Op de terugweg raad ik u aan met de veerboot te stoppen bij Ellis Island en een paar minuten te nemen om het Immigratie Museum te bezoeken. U leert alles over de grote immigratiegolven die van New York de multiculturele stad hebben gemaakt die het nu is.

Het 9/11 Memorial en Museum

Als u terugkeert naar de zuidkant van Manhattan, is het een goed idee om een wandeling te maken rond het World Trade Center en daarnaast het 911 Museum. Daar ziet u de impact van deze tragedie en hoe de gebeurtenissen van 9/11 niet alleen gevolgen hadden voor het Amerikaanse volk, maar ook voor de rest van de wereld.

Zoals ik al eerder heb aanbevolen, koop vooraf kaartjes voor het 9/11 Memorial en Museum en sla de rijen over.

Boek een tour naar het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en het 9/11 Memorial

Proost op uw reis en neem afscheid van Manhattan op de top van het Empire State Building

Neem afscheid van Manhattan en vier dat je, ondanks je korte bezoek, meer hebt gezien dan je dacht. Maak er het beste van en doe het in stijl door het Empire State Building te beklimmen. Als u er een heeft, raden wij u aan uw toeristenkaart te gebruiken om de wachtrijen te vermijden. En neem foto's, heel veel foto's. Het nachtelijke landschap van Manhattan verdient het om herinnerd en vereeuwigd te worden.

Je hebt tijd om voor 1:15 uur naar boven te gaan, want de toegang blijft open tot 2 uur.

Boek uw ticket voor het Empire State Building zonder in de rij te staan

Ga naar Brooklyn

Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert

Ten zuidoosten van het eiland Manhattan ligt de brug die het verbindt met het beroemde stadsdeel Brooklyn, waar bekende kunstenaars en een groot deel van de bevolking van New York wonen. Te voet duurt het ongeveer 45 minuten en met de metro vanaf Memorial 911 kunt u de A lijn nemen. Ik raad de eerste aan voor een meer authentieke ervaring.

Eenmaal in Brooklyn merk je een sterke architecturale identiteit in tegenstelling tot Manhattan. Hiervoor raad ik vooral de wijk DUMBO aan. Het is ongeveer 15 minuten lopen zodra u de brug over bent. Maak een wandeling door Brooklyn en bewonder de industriële pakhuizen die nu zijn omgebouwd tot flats waarvan we allemaal dromen om ze ooit te bezitten.

Daar kunt u ook Williamsburg en New Yorks Joodse wijk verkennen.