New York 2 dagen: handige tips

Wil je naar de Big Apple, maar heb je maar twee dagen de tijd? Nou, als je het goed organiseert, kun je er het beste van maken en het beste zien wat New York te bieden heeft.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

New York 2 dagen: handige tips

Times Squre | ©Andreas Kruck

New York als bestemming kiezen is al een geweldige tip. En het maakt niet uit of je maar een paar dagen blijft, ik garandeer je dat je een onvergetelijke ervaring zult hebben. Je hebt genoeg tijd om foto's te maken bij de meest iconische bezienswaardigheden van Manhattan en zelfs om een selfie te nemen naast het Vrijheidsbeeld! Hier is de reisgids die het je allemaal gemakkelijker zal maken.

Dag 1: Het beste van Manhattan

Toeristen op Time Square| ©Andreas Komodromos
Toeristen op Time Square| ©Andreas Komodromos

Als je maar weinig tijd hebt in New York, is het belangrijk om delen van de stad te kiezen waar attracties dicht bij elkaar liggen. Zo kun je je voordeel doen en verschillende dingen tegelijk zien. Je kunt dan misschien niet overal naar binnen, maar je kunt het wel van de buitenkant bekijken en onderweg een paar mooie foto's maken.

Wandel rond Times Square

Als je je dag vanaf Times Square begint, heb je een groot voordeel: veel van de andere populaire bestemmingen in Manhattan liggen op loopafstand. De wandeling naar Broadway duurt niet meer dan 15 minuten. Het is ook een van de haltes als je de sightseeingbus van New York boekt, een geweldige optie om te overwegen als je maar kort in New York verblijft, omdat je dan comfortabel tussen de belangrijkste bezienswaardigheden kunt reizen.

Times Square is meestal vol met toeristen, dus als je 's ochtends vroeg gaat, is het er minder druk en kun je rustig foto's maken. Vanaf dit ontmoetingspunt vertrekken ook veel tourbussen metrondleidingen door verschillende delen van de stad. Doe er je voordeel mee en sla meer dan twee vliegen in één klap.

Boek de New York City Sightseeing Bus

Doe een rondleiding door Central Park South

Het beroemde Central Park, in het hart van Manhattan, is ongeveer 341 hectare groot. Je hebt misschien geen tijd om alles te zien, maar je ziet wel de belangrijkste bezienswaardigheden. Vanaf Times Square kun je de C metrolijn nemen naar Strawberry Fields, het iconische John Lehnon Memorial. Of als je dat liever doet, kun je dezelfde route 30 minuten lopen. Op deze manier zie je onderweg een paar dingen, zoals de beroemde Tavern of the Green of Greyshot Arch.

Ga dan de andere kant weer op, eerst iets verder naar het oosten. Daar maak je foto's bij The Lake. Steek dan de Bow Bridge over en neem The Mall trail waarvan je zeker weet dat je die in meer dan één film of tv-serie hebt gezien.

Als je er zin in hebt, kun je speciaal voor deze route ook een fiets huren in Central Park en dan kun je meer bezienswaardigheden in minder tijd bezoeken (plus het is een heel avontuur!). Als je liever een ander park van de stad bezoekt omdat je dit park al kent, kun je hier de beste parken van New York bekijken.

Huur een fiets in Central Park

Bezoek het MET, het meest uitgebreide museum in New York City.

Toegang tot het Metropolitan Museum of Art in New York City| ©Patxi Moraleda
Toegang tot het Metropolitan Museum of Art in New York City| ©Patxi Moraleda

Je kunt de Big Apple niet bezoeken zonder ten minste een paar uur door te brengen in het Met of Metropolitan Museum of Art. Meer dan twee miljoen kunstwerken van over de hele wereld laten je met open mond staan. Dit is ongetwijfeld een van de beste musea in New York.

Het MET opent zijn deuren om 10 uur 's ochtends. Boek je rondleiding door het MET zo snel mogelijk of koop je tickets op voorhand zodat je niets mist. Een andere optie om de rij over te slaan is het boeken van de beste New York City Sightseeing Card. Zo kun je direct naar binnen om de meest emblematische werken van de permanente collectie te bekijken.

Boek een rondleiding door de MET

Maak een stop bij Rockefeller Center

Of het nu kersttijd is omdat je toegang wilt tot de gigantische gloeiende boom en de schaatsbaan of gewoon om naar de Top of the Rock te klimmen, je mag het grootste winkelcomplex van New York niet missen.

Loop vanuit Central Park naar Fifth Avenue en loop in 13 minuten naar de gevel van St. Patrick's Cathedral. Maak een paar foto's om nooit te vergeten. Ga dan een paar minuten naar binnen en bekijk het interieur. De toegang tot de kathedraal is gratis en je kunt tot 18.00 uur naar binnen.

Als je de kathedraal verlaat, loop je door naar de voorkant, daar heb je Rockefeller Center. Naast het beklimmen van de top raad ik je aan om hier te stoppen voor de lunch. Vind hier de beste plekken om te eten in de buurt van Rockefeller Center of boek een foodtour.

Boek tickets voor het Top of The Rock observatiedek

Boek een contrasttour

Een andere optie als je maar een paar dagen gaat, is het boeken van de contrasttour, omdat het een handige en gemakkelijke manier is om de populaire buurten van Harlem, Bronx, Queens en Manhattan te leren kennen en hun culturele diversiteit te ontdekken.

Dit alles met een lokale gids die je alle plekken in detail laat zien tijdens deze vijf uur durende tour.

Boek de contrasten tour

Terug naar Broadway voor een show

Sluit de dag af door terug te keren naar Times Square en laat je overweldigen door de neonlichten. En als je toch bezig bent, waarom ga je dan niet naar een musical? De soundtrack, de karakterisering, de enscenering... het beste van het beste.

Er zijn tal vanmusicals om uit te kiezen. De meeste voorstellingen beginnen rond 19.30 uur. Zorg ervoor dat je je kaartje van tevoren koopt, zodat je een goede plaats hebt.

Boek je ticket voor een Broadway show

Dag 2: Verder dan Manhattan

De wijk DUMBO| ©Hellotickets
De wijk DUMBO| ©Hellotickets

Bereid je voor, want Manhattan is niet alles wat New York te bieden heeft. Op de tweede dag raad ik je aan om een beetje van het eiland af te gaan en twee must-see plekken te bezoeken die elke toerist in New York niet mag missen: het Vrijheidsbeeld en de beroemde wijk Brooklyn.

Ga naar het Vrijheidsbeeld

Als je jetickets voor het Vrijheidsbeeld al hebt gekocht, kun je de rijen overslaan. Boek eerst een boottocht naar het Vrijheidsbeeld en kijk hoe de skyline vorm krijgt terwijl je wegvaart van Manhattan. Neem een foto van de achtergrond van Manhattan en een selfie met het Vrijheidsbeeld.

Eenmaal aangekomen op Liberty Island kun je het monument van binnen bekijken en meer leren over de geschiedenis ervan in het museum. Je hebt ook toegang tot het observatiedek vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op Manhattan in de verte.

Op de terugweg raad ik je aan om met de veerboot te stoppen bij Ellis Island en een paar minuten te nemen om het Immigratiemuseum te bezoeken. Je leert er alles over de grote immigratiegolven die New York hebben gemaakt tot de multiculturele stad die het nu is.

Boek een boottocht naar het Vrijheidsbeeld

Bezoek het 9/11 Memorial en Museum

Als u terugkeert naar de South Side van Manhattan, is het een goed idee om een rondleiding te nemen door het World Trade Center en het 911 Museum ernaast. Daar zie je de impact van deze tragedie en hoe de gebeurtenissen van 9/11 niet alleen gevolgen hadden voor het Amerikaanse volk, maar ook voor de rest van de wereld.

Zoals ik al eerder heb aangeraden, koop je kaartjes voor het 9/11 Memorial van tevoren en sla de rijen over.

Boek het 9/11 Memorial

Ga naar Brooklyn

Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert

Ten zuidoosten van het eiland Manhattan ligt de brug die het eiland verbindt met de beroemde wijk Brooklyn, waar bekende kunstenaars en een groot deel van de bevolking van New York woont. Te voet oversteken duurt ongeveer 45 minuten en met de metro vanaf Memorial 911 kun je de A-lijn nemen. Ik raad de eerste aan voor een meer authentieke ervaring.

Eenmaal in Brooklyn merk je een sterke architecturale identiteit in tegenstelling tot Manhattan. Hiervoor raad ik vooral de wijk DUMBO aan. Het is ongeveer 15 minuten lopen over de brug. Wandel door Brooklyn en verbaas je over de industriële pakhuizen die zijn omgebouwd tot flats waarvan we allemaal dromen om ze ooit te bezitten. Breng ook zeker een bezoek aan het Broadway Museum.

Eenmaal daar kun je ook Williamsburg en New Yorks Jewish Quarter bezoeken.

Boek je ticket voor het Broadway Museum

Ontdek het Guggenheim Museum

Om de middag af te ronden, boek je skip-the-line tickets voor het Guggenheim Museum en maak je kennis met moderne en hedendaagse kunst met een indrukwekkende collectie die je versteld zal doen staan met werken van Pollock, Kandinsky, Picasso en Renoir.

Let ook goed op het Frank Lloyd Wright gebouw, een architectonisch meesterwerk dat indruk op je zal maken.

Boek tickets voor het Guggenheim Museum

Neem afscheid van Manhattan op de top van het Empire State Building

Zoals je hebt gezien, is er genoeg te zien en te doen in New York. Het is tijd om afscheid te nemen van Manhattan en te vieren dat je, ondanks je korte bezoek, meer hebt kunnen zien dan je dacht.

Haal er het beste uit en doe het in stijl door het Empire State Building te beklimmen. Als je er een hebt, raden we je aan je toeristenkaart te gebruiken om de wachtrijen te vermijden. En als je er geen hebt, aarzel dan niet om je ticket voor het Empire State Building te boeken. En neem foto's, heel veel foto's. Het nachtelijke landschap van Manhattan verdient het om herinnerd en vereeuwigd te worden.

Je hebt tijd om voor 1.15 uur naar boven te gaan, want de toegang blijft open tot 2.00 uur.

Boek je ticket voor het Empire State Building