15 reistips voor New York

Als het je eerste keer is in de Big Apple, let dan op deze basistips om goed voorbereid te zijn en te voorkomen dat je in toeristische valstrikken trapt.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

17 minuten lezen

15 reistips voor New York

Times Square | ©Hellotickets

The Big Apple is de droombestemming van veel reizigers en een stad vol mogelijkheden om van te genieten. Het is een ervaring die moeilijk uit te leggen is en die je aan den lijve moet ondervinden.

En zodat je er optimaal van kunt genieten, heb ik 15 tips voor je op een rijtje gezet. Wil je ze weten?

1. Wanneer naar New York reizen?

Fifth Avenue| ©Hellotickets
Fifth Avenue| ©Hellotickets

Als je van New York houdt, is elke tijd van het jaar een goede tijd om te reizen, want ze hebben allemaal hun charme. Ze hebben echter ook allemaal hun eigenaardigheden.

Lente

De dagen zijn langer en de temperaturen zijn milder, wat uitnodigt om rond te lopen en de stad te verkennen door meer buitenactiviteiten te doen, zoals het boeken van een rondleiding door New York om de stad comfortabel te leren kennen. Bovendien staat het vol met bloemen en ziet het er prachtig uit.

Zomer

Tijdens dit seizoen kan de hitte soms drukkend zijn. New Yorkers genieten echter van de feestelijke sfeer op Coney Island, de stranden van Staten Island en een heleboel buitenactiviteiten zoals films kijken, kajakken en drinken op daken.

Het is echter hoogseizoen voor vluchten en hotels en de prijzen stijgen.

Herfst

Het landschap van New York ziet er in dit seizoen erg kleurrijk uit, perfect om foto's te maken of een fotoreis door de Big Apple te boeken. Er valt weinig regen en de temperaturen zijn mild, wat perfect is om de stad te voet te verkennen.

In de herfst zijn er twee heel Amerikaanse feestdagen, Halloween en Thanksgiving, die de stad een heel speciale sfeer geven.

Ik bezocht New York voor het eerst in de herfst en sindsdien vind ik het een heel bijzondere tijd om de stad te leren kennen. Ik vertel je alles over wat je er kunt doen in deze epische tijd van het jaar in mijn gids op Dingen om te doen in New York City in de herfst.

Winter

Als je niet bang bent voor de kou, is een bezoek aan New York in deze tijd van het jaar een goed idee, want Kerstmis is sprookjesachtig en de stad is tot in de puntjes versierd. Veel toeristen maken van de gelegenheid gebruik om een rondleiding door Dyker Heights te boeken om de kerstverlichting te zien, want die is echt indrukwekkend.

Aan de andere kant is er in januari en februari weinig toerisme en kun je de toeristische attracties op een rustiger tempo bezoeken.

In feite is Kerstmis in deze stad een wereld apart. Ik heb een gespecialiseerde gids geschreven over 15 Kerstdingen om te doen in New York Citydus als je het geluk hebt om de stad in de meest magische tijd van het jaar te bezoeken, gebruik deze dan om er zeker van te zijn dat je niets mist.

Boek een kerstlichtjestour door Dyker Heights

2. Hoeveel tijd heb ik nodig in New York?

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Natuurlijk, hoe meer hoe beter! Het spijt me te moeten zeggen dat je jaren in New York kunt doorbrengen en toch niet alles kunt zien en genieten van wat het te bieden heeft. Maar omdat tijd en budget meestal niet oneindig zijn, raad ik je aan om New York minstens 5-7 dagen te bezoeken, vooral als het je eerste keer is.

Met minder dagen mis je veel, ben je meer gestrest en heb je het gevoel dat je tijd te kort komt.

Als je omstandigheden en budget het toelaten, is een 10-daagse reis naar New York ideaal, omdat je dan veel van de bezienswaardigheden van de stad kunt zien en het meeste uit je reis kunt halen.

Voor langere reizen

Als je het geluk hebt om een paar dagen in New York te blijven en de grote stad uit wilt om de omgeving te verkennen, zijn er een aantal opties:

 • Boek een reis naar Washington vanuit New York: waar je het Witte Huis, het Capitool, de Senaat, het graf van J.F. Kennedy en andere interessante monumenten in de hoofdstad bezoekt.
 • :::link|text=Boek een reis naar Boston|element=pa-6781:::: een van de meest historisch rijke steden in de Verenigde Staten vanwege haar rol in de Amerikaanse Revolutie.
 • Koop een trip naar Niagara Falls: een van de essentiële activiteiten die op de bucketlist van elke reiziger zou moeten staan.

Dit zijn maar een paar van de excursies die je vanuit New York kunt doen. Ik raad ze 100% aan om een contrast toe te voegen aan je reis en wat meer te ontdekken over de Amerikaanse cultuur en andere Amerikaanse steden.

Boek een excursie vanuit New York

3. Reisverzekering en vaccinaties

Centraal Park| ©Hellotickets
Centraal Park| ©Hellotickets

Sluit een reisverzekering af

De gezondheidszorg in de Verenigde Staten is privé en de medische kosten in dit land zijn bijzonder hoog (de kosten van een dag ziekenhuis bedragen bijvoorbeeld 6.000 euro of een gebroken dijbeen 80.000 euro).

Daarom is een goede reisverzekering met uitgebreide medische dekking essentieel als je naar New York reist.

De kans is groot dat je tijdens je reis niet te maken krijgt met een situatie die medische hulp vereist en die een domper zou kunnen zetten op je vakantie. Maar om deze onverwachte verrassingen te voorkomen, kun je het beste een reisverzekering afsluiten zodat je niet voor exorbitante kosten komt te staan.

Zijn er vaccinaties nodig?

Er zijn geen vaccinaties nodig om als toerist vanuit Europa naar New York te reizen.

Als je echter uit een land komt of een land hebt bezocht waar het risico bestaat dat gele koorts wordt overgedragen, is het raadzaam om een certificaat bij je te hebben dat je bent ingeënt tegen gele koorts, omdat de autoriteiten je hierom kunnen vragen.

Als je nog andere vragen of twijfels hebt, kun je altijd naar het internationale vaccinatiecentrum in jouw stad gaan voor meer informatie.

4. Regel je ESTA op tijd

Het schip bij Hudson Yards| ©Hellotickets
Het schip bij Hudson Yards| ©Hellotickets

Als je vanuit Europa naar New York reist, voor zaken of toerisme, heb je geen visum nodig maar wel een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) die online kan worden verwerkt en verplicht is.

De ESTA kan ten minste 72 uur voor je reis elektronisch worden ingediend via de officiële website van de Amerikaanse overheid.

Deze autorisatie is twee jaar geldig, tenzij het paspoort waarmee je de autorisatie aanvraagt eerder verloopt. Als je hierover twijfelt, kun je bij de Amerikaanse ambassade om meer informatie vragen. Als je van buiten Europa komt, kun je het daar ook navragen of op de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Veiligheidscontroles op de luchthaven

In het vliegtuig of bij de douanecontrole op de luchthaven krijg je een formulier dat je moet invullen met je vluchtgegevens en dat je samen met je paspoort (nog minstens 6 maanden geldig) moet tonen bij de veiligheidscontrole.

Er wordt gevraagd naar het adres van je accommodatie (hotel of appartement), je reservering voor de terugvlucht (als je die hebt) en de reden van je reis, maar je hoeft je nergens zorgen over te maken, want dit zijn routinevragen waarvoor je niet veel Engels hoeft te kennen, omdat ze gewend zijn met toeristen om te gaan.

5. Hoe kom ik van het vliegveld naar New York?

De New York Stock Exchange op Wall Street| ©Hellotickets
De New York Stock Exchange op Wall Street| ©Hellotickets

Zodra je op Amerikaanse bodem bent geland en door de beveiliging bent, moet je kiezen hoe je vanaf het vliegveld in het centrum van New York komt.

New York is een stad met goede verbindingen. Het openbaarvervoersnetwerk (bus, metro, taxi...) is efficiënt en stelt je in staat om snel van de ene kant van de Big Apple naar de andere te komen om alle hoeken van de stad te verkennen.

Uit ervaring kan ik je echter vertellen dat na de landing van een lange vlucht die je uitgeput achterlaat, het laatste wat je wilt doen is rondlopen in de terminal op zoek naar een gratis taxi of meerdere transfers maken. Daarom is het het handigst om een privétransfer naar je hotel of een gedeelde transfer te boeken.

Verschil tussen gedeelde en privétransfers

Het belangrijkste verschil tussen gedeelde en privétransfers is dat bij privétransfers de chauffeur tot je beschikking staat en het VIP-voertuig alleen voor jou en je groep is, je hoeft niet op andere passagiers te wachten.

Bekijk mijn artikel over luchthaventransfers naar New York als je meer wilt weten over hoe je op de meest comfortabele manier van en naar je hotel kunt komen en tegelijkertijd op elke reis kunt besparen.

Boek je luchthaven transfer naar NY

6. Is New York veilig?

Rockefeller Center| ©Hellotickets
Rockefeller Center| ©Hellotickets

Als het op veiligheid aankomt, is New York een van de veiligste steden in de Verenigde Staten, ondanks de slechte reputatie die het ooit had.

In de afgelopen tien jaar is het misdaadcijfer sterk gedaald en het is alleen raadzaam om een paar probleemwijken te vermijden, zoals East Harlem, de South Bronx of Brownsville in Brooklyn, vooral 's nachts.

Net als in andere toeristische steden kan zakkenrollerij voorkomen. De beste manier om dit te voorkomen is om je bewust te zijn van je omgeving, niet veel contant geld bij je te hebben en je mobiele telefoon of camera in de gaten te houden. Als je bepaalde maatregelen neemt en je gezond verstand gebruikt, hoef je je nergens zorgen over te maken in New York.

7. Wissel geld in je eigen land

Uitzicht op het Empire State Building| ©Hellotickets
Uitzicht op het Empire State Building| ©Hellotickets

Bij het plannen van een reis rijst altijd de vraag: waar en wanneer wissel ik mijn geld in voor dollars? Mijn advies is om het in je eigen land te doen, zodat je geen tijd verliest met geld wisselen in New York. Dit is hoe ik het doe.

Thuis geld wisselen

In theorie zouden ze je de beste wisselkoers moeten kunnen geven als je naar je bank gaat, maar dat is niet altijd het geval. Daarom is het aan te raden om verschillende banken te bezoeken, of je nu klant bent of niet, en te vragen hoeveel dollars ze je geven voor een bepaald bedrag en de commissie die ze toepassen.

Noteer tijdens dit proces de bank waar je het vraagt en de wisselkoers die ze je vertellen, zodat je thuis een vergelijking kunt maken en uiteindelijk de bank kunt kiezen die het beste bij je past.

Het bedrag dat je gaat wisselen hangt af van jou en de omstandigheden van je reis. Waar je rekening mee moet houden is dat je de bank een week van tevoren moet vragen om de dollars te wisselen, omdat ze de dollars moeten aanvragen en je het risico loopt dat ze niet op tijd zijn voor de datum van je reis.

Geld wisselen op je bestemming

Als je ervoor kiest om geld te wisselen als je eenmaal in New York bent, kun je dat beter bij wisselkantoren doen dan op het vliegveld.

Er zijn meestal verschillende wisselkantoren verspreid over de stad, elk met een andere koers. Houd er rekening mee dat je afhankelijk bent van de wisselkoers die ze je willen geven en dat je de commissie en de werkelijke waarde uit het oog kunt verliezen.

Ga in elk geval naar degene die het beste bij je past om geld te wisselen.

8. Fooi geven in New York

Een coffeeshop in New York| ©Hellotickets
Een coffeeshop in New York| ©Hellotickets

Een ongeschreven wet die in New York tot op de letter wordt nageleefd (en die toeristen veel hoofdbrekens bezorgt) is het geven van een fooi na het genieten van een dienst, vooral in restaurants, cafés, taxitransfers, het schoonmaken van hotelkamers, enz.

Waar moet ik fooi geven en hoeveel?

 • Restaurants: fooi geven is meestal tussen de 15% en 20% van het totaal, afhankelijk van hoe tevreden je bent over de service.
 • Taxi's: veel taxi's hebben nu schermen achterop de stoelen waarop de standaard fooi wordt berekend en de opties waaruit de klant kan kiezen zijn 20%, 25% en 30%.
 • Hotels: als de hotelbediende je helpt met het dragen van je koffers, is het gepast om hem $2 of $3 per tas te geven. Voor huishoudsters is de fooi $2 tot $5 per dag.
 • Reisleiding: Als de groep groot is en het bezoek kort, is een fooi van $5 per persoon prima. Als de groep kleiner is en de tour vele uren duurt, is een fooi van ongeveer $10 per persoon meestal gepast.

Waarom een fooi?

In de Verenigde Staten staan sommige bedrijfstakken toe dat werknemers minder betaald krijgen dan het minimumloon, omdat werknemers in theorie door het toevoegen van fooien aan hun basisloon aan het minimumloon zouden moeten kunnen voldoen.

De realiteit is dat veel mensen fooien nodig hebben om aan het eind van de maand rond te komen.

Dit systeem lijkt misschien min of meer eerlijk voor ons, en hoewel het misschien als een verrassing komt als je uit andere landen komt, is dit de manier waarop dingen in New York worden gedaan en we moeten ons aanpassen. Zoals het gezegde luidt: "waar je gaat, doe je wat je wilt".

Wat gebeurt er als ik geen fooi geef?

Het is waar dat ze niet kunnen eisen dat de klant een fooi geeft, maar als je dat niet doet, wordt dat gezien als een zeer onbeleefd en onattent gebaar. Na aftrek van belastingen en fooien zullen de prijzen dus 15-20% hoger liggen dan wat in New York wordt aangegeven.

9. Wat moet ik meenemen voor mijn reis naar New York?

Pretpark Coney Island| ©Hellotickets
Pretpark Coney Island| ©Hellotickets

Natuurlijk hangt de kleding die je inpakt (heel erg) af van de tijd van het jaar waarin je naar New York reist.

 • Zomer: het is erg warm buiten en de airconditioning in winkels, hotels en winkelcentra is heel erg warm. Ik raad aan om een sjaal en een spijkerjasje of dun jack te dragen om je binnenshuis te beschermen.
 • Winter: handschoenen, muts en sjaal zijn een must, maar vergeet niet om wat thermokleding mee te nemen (temperaturen kunnen gemakkelijk onder het vriespunt zakken), extra sokken voor extra warmte als het sneeuwt en winterschoeisel.
 • Herfst en lente: draag overdag meerdere lagen kleding, want de temperaturen zijn warm, maar er kan een groot verschil zijn tussen 's ochtends en 's avonds en op het midden van de dag.

Wat regen betreft: maak je geen zorgen, want het regent meestal niet te veel en als het regent, zijn er honderden straatverkopers waar je op straat voor een goede prijs een paraplu kunt kopen.

Winkelen in New York

De prijzen van sommige merken kleding, elektronica en accessoires in de VS zijn veel goedkoper dan in andere landen over de hele wereld, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte in je koffer overhoudt om al je aankopen mee te nemen.

In feite raad ik je aan om naast het bezoeken van de typische straatwinkels in Manhattan ook de vintage markten die je kunt vinden in gebieden zoals Brooklyn niet te missen.

En vergeet niet de beroemde outlets te bezoeken. Daar vind je luxe merkkleding uit andere seizoenen tegen zeer goede prijzen. Als je meer details wilt weten, laat ik je hier mijn gids over Premium Outlet Dagtrips vanuit NYC.

10. Internet in New York, altijd!

Op Times Square| ©Hellotickets
Op Times Square| ©Hellotickets

Er zijn veel reizigers die beweren een paar dagen te kunnen leven zonder online te gaan, maar de mogelijkheid hebben om altijd en overal online te gaan is iets wat velen tegenwoordig niet meer willen opgeven als ze op vakantie zijn.

Roaming in de Verenigde Staten

Roaming is de dienst waarmee je je mobiele telefoon in het buitenland kunt gebruiken. Als je naar een land reist dat deel uitmaakt van de Europese Unie, is het voordeel dat je hetzelfde tarief betaalt als in Spanje.

Als je echter wilt roamen in de Verenigde Staten, wees dan voorzichtig. Telefoonmaatschappijen kunnen exorbitante tarieven vragen.

Mijn aanbeveling is dat je de voorwaarden van het tarief dat je hebt afgesloten goed doorleest en bij de telefoonmaatschappij navraagt of je je roamingdienst moet activeren om naar de Verenigde Staten te reizen of dat deze standaard al actief is.

Een simkaart kopen in New York

Er zijn genoeg plaatsen in New York waar je een Amerikaanse simkaart kunt kopen, dus het zal gemakkelijk zijn om er een te vinden.

Als je voor deze optie kiest, denk er dan aan dat je telefoon ontgrendeld moet zijn om je huidige kaart te kunnen omruilen voor een simkaart van een ander bedrijf.

Je simkaart wordt door het personeel zelf geactiveerd, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Profiteer van gratis wifi in New York

Als je niet alle GB op je simkaart wilt verbruiken, is WiFi de perfecte aanvullende optie. In New York vind je bijna overal gratis WiFi: coffeeshops, musea, warenhuizen, openbare bibliotheken...

Profiteer van een bezoekje of een kopje koffie om een foto naar je familie te sturen van hoezeer je geniet van je vakantie in de Big Apple.

11. Besparen op reisarrangementen

Uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets
Uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets

Om het meeste uit je reis naar New York te halen, heb je overwogen om een New York Pass te kopen? Dit is een toeristenpas die je toegang geeft tot de belangrijkste toeristische attracties van de stad en die verschillende voordelen heeft. Als je er optimaal gebruik van maakt, bespaar je geld:

 • Geld: omdat je populaire attracties tegen een vast of gereduceerd tarief kunt bezoeken.
 • Tijd: omdat de meeste attracties een speciale wachtrij hebben voor pashouders.

En het is zo handig om al je kaartjes op één plek te hebben!

Wat houden de passen meestal in?

 • Toegang tot een sightseeingbus langs de belangrijkste gebieden van New York City
 • Een veerboot naar Liberty Island, waar het Vrijheidsbeeld staat
 • Tickets voor de Top of the Rock, Empire State Building of One World Observatory
 • Tickets voor het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum
 • Tickets voor het Natural History Museum
 • Kaartjes voor MoMA
 • Tickets voor het Intrepid Sea, Air & Space Museum
 • Tickets Metropolitan Museum of Art
 • Madame Tussauds New York Tickets

Welke pas moet ik kopen?

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat er passen zijn per aantal dagen, per aantal attracties en per soort attractie.

Het vinden van de perfecte pas hangt af van het soort reis dat je naar New York gaat maken en van je budget. In ons artikel over sightseeingpassen voor New York helpen we je bij het kiezen van de pas die het beste bij je past. Kijk hier!

Boek een New York pas

12. En als ik er eenmaal ben... Hoe kom ik overal?

De ondergrondse van New York| ©Hellotickets
De ondergrondse van New York| ©Hellotickets

De ondergrondse zal je grote bondgenoot zijn als je eenmaal in de Big Apple bent. In het begin zul je zin hebben om urenlang te lopen (en ik raad het je aan, want het is de beste manier om van New York te genieten), maar soms maken de afstanden het onmogelijk en begint de vermoeidheid toe te slaan.

Maar maak je geen zorgen, want waar je ook bent, er is altijd wel een metrohalte in de buurt die je in een mum van tijd en voor weinig geld naar je bestemming brengt.

Zelfs als er veel rijen zijn, hoef je je niet overweldigd te voelen, want het is eenvoudiger dan het lijkt. Ik vertel je alles wat je moet weten in mijn artikel over de metro. Gids voor de New York City Metro.

De toeristenbus

Als je het liever eenvoudig houdt en toch van de bezienswaardigheden van New York wilt genieten terwijl je van de ene plek naar de andere gaat, is het boeken van de sightseeingbus altijd een goede optie.

Met verschillende routes verbindt hij de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt.

Hij rijdt dag en nacht en de bediening is eenvoudiger dan die van de metro, omdat hij exclusief is ontworpen met de reiziger in gedachten. Hier zijn alle details over Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Een cruise over de Hudson

Een andere manier om Manhattan te verkennen (terwijl u uitrust) is een cruise op de Hudson (of neem een van de veerboten naar Brooklyn of het Vrijheidsbeeld).

Het uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf het water is spectaculair en je kunt ontspannen, al is het maar voor even, terwijl je ontspannen over de rivier vaart. Hier zijn alle opties die beschikbaar zijn op Manhattan Cruises.

Boek een Hudson rivier cruise

13. Wat moet je eten in New York?

Markt in Chelsea| ©Hellotickets
Markt in Chelsea| ©Hellotickets

Goed en goedkoop eten in New York is niet onmogelijk, maar het vereist wel wat aandacht bij het kiezen van een restaurant of een plek om even te stoppen.

Over prijzen

De stad heeft een gastronomisch aanbod dat moeilijk te overtreffen is, maar je moet de menu's in de gaten houden om te voorkomen dat je je budget te grabbel gooit. Vergeet niet dat menukaarten meestal niet inclusief belastingen en fooien zijn, dus de prijs die je op het menu ziet is niet de uiteindelijke prijs.

Mijn advies is om een dagelijks budget vast te stellen voor eten. Tenzij je met een budget reist, stel ik voor om een dagelijkse fastfoodmaaltijd (waarschijnlijk tijdens de lunch als je door de stad toert) te combineren met een meer ontspannen diner in een van de koelere buurten (de West Village of SoHo).

Sluit picknicken niet uit

Vooral als het weer het toelaat, ben ik dol op picknicken in een van de parken of op een van de pleinen van de stad (je zult niet alleen zijn, je ziet zeker tientallen leidinggevenden, toeristen en New Yorkers hetzelfde doen).

Overal in de stad vind je fastfoodketens (maar dan min of meer gezond) zoals Pret-À-Manger, waar je een broodje of warme soep kunt kopen om mee te nemen.

Wat te eten

New Yorkers leven niet alleen voor hamburgers (hoewel je er natuurlijk meer dan één moet proberen tijdens je verblijf).

In New York vind je allerlei soorten eten, van de meest uitgebreide menu's tot de typische hotdogs en heerlijke hamburgers.

Ik heb een gids geschreven 10 plaatsen om te eten in New York City Ik heb een gids geschreven met al mijn aanbevelingen, zodat je niet in toeristische valstrikken trapt. Oh, en vergeet ook de cheesecake als toetje niet - heerlijk!

Doe ten minste één foodtour

Dit is een van de beste manieren om de beste restaurants in de stad te leren kennen en te genieten van de beste New Yorkse smaken. Ik raad het echter aan als je meerdere dagen in New York bent of als je een foodie bent.

Er zijn verschillende food tours in New York en elke tour behandelt meestal een specifiek deel van de stad en laat de beste gerechten zien. Je vindt bijvoorbeeld

Boek een foodtour door Manhattan

14. Pas op voor ticketverkoop

Broadway musical brochures| ©Hellotickets
Broadway musical brochures| ©Hellotickets

Ben jij een van die reizigers die ervan droomt om een Broadway-musical of een NBA-wedstrijd in Madison Square Garden te zien? Het gevoel in een basketbalmekka te zijn of in een fluwelen stoel te zitten wachten tot het doek opgaat, is een van de spannendste dingen die je in New York kunt meemaken.

Maar omdat er veel vraag naar is, vooral in tijden zoals Kerstmis, is mijn aanbeveling om van tevoren Broadway tickets te boeken en NBA tickets online te kopen zodat je niet zonder komt te zitten.

Maar wees vooral op je hoede voor de scalpers die je op straat tegenkomt. Deze tickets zijn niet gegarandeerd echt en als dat wel zo is, zijn de plaatsen waarschijnlijk niet de beloofde plaatsen.

Hoe kom je aan goede tickets zonder veel geld uit te geven?

Ik raad aan om zo lang mogelijk van tevoren online tickets te kopen als u zeker bent van de datum en de musical die u wilt zien.

Anders loopt u, als u wacht om ze aan de kassa te kopen, het risico dat de kaartjes voor de dag dat u de voorstelling wilt zien op zijn door de grote vraag.

Dit gebeurt ook met NBA kaartjes voor de New York Knicks in Madison Square Garden en de Brooklyn Nets in het Barclays Center.

Boek een Broadway musical

15. Ontdek New York tijdens een tour

Rondleiding door New York| ©Hellotickets
Rondleiding door New York| ©Hellotickets

Als je de interessantste plekken van New York wilt ontdekken met een rondleiding, dan zijn mijn favoriete tours:

 • De Contrasts Tour: waarbij je de meest emblematische wijken van New York uitgebreid kunt ontdekken.
 • En de Lower Manhattan Tour: ook wel Downtown genoemd, met wijken als Chinatown, Greenwich Village en het financiële district.

Boek een tour door New York