Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

One World Observatory uitzicht

Slechts 47 seconden met de lift scheidt u van de hoogste top in New York: het One World Observatory! Ontdek alles wat je van daaruit kunt zien.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

One World Observatory uitzicht

Uitzicht van One World Observatory | ©Udayaditya B.

Het One World Observatory, gelegen op de top van de wolkenkrabber One World Trade Center, is met zijn 386 meter het hoogste observatiedek van New York en is beslist een van de must-see attracties in New York.

Dankzij het ontwerp kunt u genieten van een adembenemend 360º panoramisch uitzicht en ziet u tot 80 kilometer van de stad in alle richtingen: Manhattan, Brooklyn, DUMBO, New Jersey... maar welke toeristische attracties ziet u vanuit het One World Observatory?

Boek uw tickets voor de One World Observatory zonder in de rij te hoeven staan!

1. Empire State Building

Uitzicht van One World Trade Center naar het Empire State Building| ©Nathania Johnson
Uitzicht van One World Trade Center naar het Empire State Building| ©Nathania Johnson

Vanaf de top van One World Trade Center kunt u in de verte het silhouet zien van het Empire State Building, een van de meest iconische wolkenkrabbers van New York in Midtown Manhattan, in het hart van de stad.

Kijk uit de ramen van het One World Observatory om een glimp op te vangen van de Empire State torenspits in het noorden, een juweel van de Art Deco beweging die een grote invloed had op de architectuur van New York aan het begin van de 20e eeuw.

Als u de kans krijgt, ga dan bij zonsondergang naar het One World Observatory om te genieten van de verschillende kleuren van de hemel als die vervaagt en om de lichten van de stad, waaronder het Empire State Building 's nachts, te zien aangaan.

2. Chrysler Building

Uitzicht op het Chrysler Building| ©Susan Jane Golding
Uitzicht op het Chrysler Building| ©Susan Jane Golding

Een andere van de meest iconische wolkenkrabbers die u kunt zien vanuit One World Observatory is het Chrysler Building, een van de mooiste en majestueusste in New York, ook gelegen in Midtown Manhattan, zeer dicht bij Grand Central Terminal en Bryant Park.

Als u naar het noorden van de stad kijkt, ziet u vanaf One World Observatory ook de torenspits van het Chrysler Building, een ander gebouw van de Art Deco beweging die in de Big Apple in de jaren 1930 zo succesvol was.

Op de top van het One World Trade Center kunt u het Chrysler Building van bovenaf zien, maar ik raad u aan naar boven te gaan om de lobby van het gebouw binnen te gaan, het enige gedeelte dat open is voor het publiek, aangezien de rest bezet is door kantoren.

Het is prachtig! Binnen volgt het de Art Deco-esthetiek van de buitenkant en zit het vol details, zoals het roodachtige marmer dat de muren bedekt, de muurschildering die het plafond siert van Edward Trumbull of de decoratie van de liften.

3. Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Vanuit de ramen van het One World Observatory hebt u een prachtig uitzicht op Lady Liberty die boven de Hudson-rivier uittorent om met haar fakkel de wereld te verlichten.

Er zijn veel plaatsen in New York waar je het Vrijheidsbeeld kunt zien, maar dit observatorium is speciaal. Het ligt in Lower Manhattan, het dichtst bij het iconische monument en biedt daarom een van de meest intieme en mooie uitzichten in de Big Apple.

Maar als u er altijd al van gedroomd hebt om het van dichtbij te zien, is een uitstapje naar het Vrijheidsbeeld een must. Stap in Battery Park aan boord van de veerboot naar Liberty Island en je krijgt het zelfs van binnen te zien! Het zal een ervaring zijn die je niet snel zult vergeten.

4. Governor's Island

Luchtfoto van Governor's Island| ©Lonely Planet
Luchtfoto van Governor's Island| ©Lonely Planet

Een andere van de coolste plekken in de stad die u kunt zien vanaf de top van One World Trade Center is Governor's Island, een van de eilanden in de buurt van het Vrijheidsbeeld waarmee het ruimte deelt in de baai van New York.

Governor's Island is vol tuinen en weiden, waar New Yorkers vaak naartoe gaan om tot rust te komen en wat quality time buiten door te brengen met verschillende activiteiten zoals fietsen, wandelen, kajakken, foto's nemen van "Lady Liberty" vanaf The Hills of gewoon picknicken op het gazon of in een van de hangmatten in Hammocks Grove.

Om het eiland te verkennen, kunt u op een van de veerboten stappen die elke dag vanuit Manhattan vertrekken (hier vindt u een handige gids over de veerboten van New York) vanaf het Battery Maritime Building op 10 South Street.

5. Ellis Island

Uitzicht vanaf het One World Observatorium op Liberty Island en Ellis Island.| ©schizoforml
Uitzicht vanaf het One World Observatorium op Liberty Island en Ellis Island.| ©schizoforml

Vanaf het One World Observatory heb je een fantastisch uitzicht over de baai van New York. Niet alleen het eerder genoemde Governor's Island en het Vrijheidsbeeld, maar ook een ander klein eiland, Ellis Island, dat beroemd is als toegangspoort tot de Verenigde Staten tijdens de immigratiegolven aan het eind van de 19e eeuw.

Ellis Island en zijn Immigratiemuseum is een zeer interessante plaats die ik u aanbeveel te bezoeken om de multiculturele wortels van het land wat beter te leren kennen.

Bovendien is er op dit eiland ook een verlaten ziekenhuis waar zieke immigranten werden opgenomen, dat u kunt bezoeken met een gids tijdens een speciale helmtour die u kunt boeken bij Statue Cruises. Het is een andere en originele rondleiding om de andere kant van het migratiefenomeen te begrijpen met een spookachtige en sombere sfeer die uw aandacht zal trekken. Bent u er klaar voor?

6. Financieel district

Torens van New York's Financial District| ©JJBers
Torens van New York's Financial District| ©JJBers

Vanaf de top van de wolkenkrabber One World Trade Center kunt u ook het financiële district van New York zien, waar de machtige effectenbeurs van de stad is gevestigd.

In het One World Observatory kunt u het in het klein zien, maar als u het observatorium verlaat, raad ik u aan een korte wandeling door de buurt te maken om populaire attracties als Wall Street, Federal Hall, het standbeeld van George Washington, City Hall, de Federal Reserve en de Charging Bull te bekijken.

7. Ground Zero

Een wandeling rond Ground Zero| ©Hellotickets
Een wandeling rond Ground Zero| ©Hellotickets

Als je uit de ramen van het One World Observatory kijkt en loodrecht naar beneden kijkt, zie je Ground Zero, de plaats van de aanslagen van 9/11, dat is omgebouwd tot een gedenkteken voor de slachtoffers.

Dit is een andere plek die ik je aanraad te bezoeken nadat je naar het One World Trade Center observatorium bent geweest. Het 9/11 Memorial and Museum, de Survivor Tree, het Glade Memorial, de Saint Paul's Chapel en het winkelcentrum The Oculus bevinden zich in de holte waar de Twin Towers ooit stonden.

8. Battery Park

Battery Park in New York| © JJBers
Battery Park in New York| © JJBers

Vanaf de top van One World Trade Center hebt u ook de kans om Battery Park te zien, een van de groene longen van New York, dat ten zuiden van Lower Manhattan ligt en grenst aan het Financial District.

Dit park staat bekend om zijn onbelemmerde uitzicht op het Vrijheidsbeeld. De meeste toeristen komen naar de Battery Park Boardwalk om de zonsondergang over de haven van New York te bekijken of om een veerboot te nemen om het Vrijheidsbeeld te bekijken, maar er zijn hier ook andere toeristische attracties te ontdekken, zoals een groot aantal monumenten en gedenktekens, de
Joods Erfgoed Museum of Fort Castle Clinton.

New Yorkers kiezen dit park echter om zich los te maken van de hectiek van de stad door te sporten, te picknicken op het gras of met de kinderen naar The Battery Fountain of The SeaGlass Carousel te gaan. Als u wilt weten wat de beste parken in New York zijn, dan is dit er een van.

9. Brooklyn, Manhattan en Williamsburg Bruggen

Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge vanaf het Observatorium| ©sponki25
Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge vanaf het Observatorium| ©sponki25

Een andere reden waarom het de moeite waard is naar One World Observatory te gaan, is dat men van hieruit een atypisch uitzicht op het stadsgezicht heeft dat andere observatoria in New York niet hebben: de Brooklyn-, Manhattan- en Williamsburg-bruggen over de East River met de borough Brooklyn op de achtergrond.

Een sightseeing tour door de Big Apple zou nooit compleet mogen zijn zonder deze bruggen over te steken. Het uitzicht en de architectuur van deze bouwwerken zijn verbluffend en bieden een uitstekende gelegenheid om nieuwe foto's aan uw reisalbum toe te voegen.

  • Brooklyn Bridge: verbindt Civic Center (Manhattan) met DUMBO en Brooklyn Heights (Brooklyn).
  • Manhattan Bridge: verbindt Chinatown (Manhattan) met DUMBO (Brooklyn).
  • Williamsburg Bridge: verbindt de Lower East Side (Manhattan) met Williamsburg (Brooklyn).

10. De East River en de Hudson River

Uitzicht op de East River| ©Alexander Lorenz
Uitzicht op de East River| ©Alexander Lorenz

Tot slot heeft u vanaf het One World Observatory een prachtig uitzicht op de East River, de Hudson River en de Atlantische Oceaan.

De zonsondergang bekijken vanaf dit uitkijkpunt is een heel speciaal moment, aangezien het licht weerkaatst op het water, wat een heel mooi en ontspannend effect geeft. Net als kijken naar het kielzog van de bootjes die op het water varen.

Boek uw tickets voor de One World Observatory zonder wachtrijen