NYC Intrepid Zee-, Lucht- en Ruimtemuseum

Als u een reis naar New York maakt, mag u het Air, Sea and Space Museum niet missen. Dit museum is een van de beste in de stad en in de wereld en fascineert zowel kinderen als volwassenen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

NYC Intrepid Zee-, Lucht- en Ruimtemuseum

Museum van de Zee, New York | ©Joao Carlos Medau

Het Intrepid Sea, Air and Atmospheric Museum of New York is genoemd naar de locatie op het voormalige vliegdekschip Intrepid, dat een National Historic Landmark is in de Verenigde Staten.

Het is een plek waar je op een leuke en speelse manier van de geschiedenis kunt genieten, door verschillende tentoonstellingen te verkennen via interactieve inhoud. Je kunt verschillende artefacten bekijken en er alles over leren. Er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen en veel evenementen die een bezoek waard zijn.

Als u zich afvraagt wat u in New York moet doen, is een bezoek aan het Museum of Sea, Air and Space een van die dingen die u niet mag missen.

De beste optie

NYC Intrepid Zee-, Lucht- en Ruimtemuseum tickets

Een twee uur durend bezoek aan het Museum of Sea, Air and Space in New York City

U bezoekt het space shuttle paviljoen, de Growler onderzeeër en alle tijdelijke tentoonstellingen!

Een bezoek aan een museum in een unieke omgeving: het Intrepid vliegdekschip. Met skip-the-line toegang krijgt u 4 verschillende dekken te zien, van de brug tot de slaapvertrekken.

Andere museumattracties zijn het space shuttle paviljoen , de Crowler onderzeeër en de British Airways Concorde. Dit alles op een onderhoudende en interactieve manier. Zonder twijfel een bezoek dat niemand onverschillig zal laten.

Aanbevolen als... u geïnteresseerd bent in het betreden van een oud vliegdekschip en kennis wilt maken met vervoermiddelen die deel uitmaken van de geschiedenis.

Hoeveel kosten kaartjes voor het New York Sea, Air and Space Museum?

Bezoek aan het museum| ©Noti Nabox
Bezoek aan het museum| ©Noti Nabox

Er zijn vele opties voor de prijs van een kaartje in het New York Sea, Air and Space Museum en de kosten variëren naargelang de leeftijd, het aantal personen in de groep, de dag van de week, of u al dan niet supporter bent van het museum en welke extra's aan het basisticket worden toegevoegd. Als basisprijs voor een vrijdag betaalt bijvoorbeeld een volwassene onder de 65 $33 en een kind $24.

Het is goed om te weten dat er veel extra activiteiten kunnen worden toegevoegd om het bezoek nog completer te maken. In dat geval worden de ticketprijzen verhoogd.

Voor de activiteit "Apollo Beyond Virtual Reality" moet je bijvoorbeeld 11 dollar per persoon extra betalen, voor de "Simulators" en de "Concorde Experience" is de toeslag ook 11 dollar per persoon, terwijl de "3D Cinema"-ervaring 10 dollar per persoon kost.

Koop uw kaartje voor het New York Museum of Sea, Air and Space

Kun je aan de kassa kaartjes kopen voor het New York Sea, Air and Space Museum?

Exterieur van het museum vanaf een boot| ©Kersal Flats
Exterieur van het museum vanaf een boot| ©Kersal Flats

In het New York Sea, Air and Space Museum kunnen kaartjes worden gekocht bij de kassa van het museum, hoewel u ze het beste van tevoren kunt kopen omdat sommige activiteiten op vaste tijden zijn gepland en uitverkocht kunnen zijn als u op dezelfde dag kaartjes gaat kopen.

Om tickets te bemachtigen bij de kassa van het New York Sea, Air and Space Museum hoeft u alleen maar naar de Welcome Center Box Office te gaan. Daar kunt u ze zonder problemen kopen als er nog beschikbaarheid is voor de extra evenementen die u wilt.

Zijn er rondleidingen in het New York Sea, Air and Space Museum en zijn die de moeite waard?

Bovenaanzicht van het museum| ©Robert Cutts
Bovenaanzicht van het museum| ©Robert Cutts

In het New York Sea, Air and Space Museum zijn rondleidingen onder de naam VIP en VVIP beschikbaar.

De VIP-tour, die 90 minuten duurt en plaats biedt aan maximaal 10 personen, kost 750 dollar, ongeacht het aantal bezoekers.

De VVIP-optie, die twee tot drie uur duurt, kost 1250 dollar voor maximaal 10 personen, evenals de VIP-optie, die een vast bedrag is.

Het prijsverschil tussen de twee rondleidingen komt doordat de VVIP-rondleiding langer duurt, meer delen van het museum bestrijkt en meer activiteiten omvat. Houd er rekening mee dat rondleidingen mogelijk niet beschikbaar zijn als het museum voor die dagen speciale evenementen heeft geboekt.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het museum zeer goed georganiseerd is en dat er veel te zien is, dus betalen voor een rondleiding is niet de moeite waard omdat u het bezoek zelf kunt organiseren door de informatie te raadplegen die het Zee-, Lucht- en Ruimtemuseum online heeft.

Zijn kaartjes voor het New York Sea, Air and Space Museum inbegrepen in een New York City Sightseeing Pass?

Rondleiding door het museum| ©toftos
Rondleiding door het museum| ©toftos

Toegang tot het New York Air, Sea and Space Museum is inbegrepen in de New York City Pass en de New York C3.

Met de New York City Pass krijgt u 40% korting op uw tickets, terwijl u met de New York C3 38% korting krijgt op de ticketprijzen.

Het is erg handig om de New York City Pass te kopen, want niet alleen krijg je ongelooflijke kortingen op de prijs van de activiteiten, maar je hebt ook de mogelijkheid om bij veel activiteiten de rij over te slaan.

U kunt ook profiteren van kortingen bij restaurants en cadeauwinkels. Op de lange termijn is de aanschaf van de New York City Pass eerder een investering dan een uitgave als je berekent hoeveel je bespaart op entreegelden en andere diensten als je hem gebruikt.

Koop uw New York City Pass

Routebeschrijving naar het New York Museum of Sea, Air & Space

New York Subway| ©Jean-Marc Vernier
New York Subway| ©Jean-Marc Vernier

U kunt het New York Sea, Air and Space Museum op verschillende manieren bereiken. De toegang is eenvoudig, met de metro, bus, taxi, zelf rijden, water of lopen, het hangt allemaal af van wat u verkiest en hoe ver u weg bent.

Op de officiële website van het New York Air, Sea and Space Museum vindt u gedetailleerde instructies over hoe u het New York Air, Sea and Space Museum kunt bereiken, afhankelijk van het door u gekozen vervoermiddel.

Is het raadzaam om met kinderen naar het New York Sea, Air and Space Museum te gaan?

New York's Museum of Sea, Air and Space met kinderen| ©Tim Kemperle
New York's Museum of Sea, Air and Space met kinderen| ©Tim Kemperle

Het is een aanrader om met kinderen naar het New York Sea, Air and Space Museum te gaan. Er zijn veel activiteiten voor kinderen om op een leuke en interactieve manier te doen.

Kinderen houden van educatieve inhoud die hen op een leuke, begrijpelijke en speelse manier wordt aangeboden. Ze kunnen veel leren zonder zich te vervelen en ook volwassenen zullen genieten van de activiteiten voor kinderen, omdat ze op een intelligente en pedagogische manier worden gepresenteerd.

Top dingen om te doen in het New York Museum of Sea, Air and Space

Binnen in een museumschip| ©Daniel Torres Bonatto
Binnen in een museumschip| ©Daniel Torres Bonatto

Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten te doen in het New York Sea, Air and Space Museum, allemaal zeer interessant, afhankelijk van hoeveel tijd u beschikbaar heeft voor uw bezoek, maar er zijn er een paar die u niet mag missen. Niet te missen zijn de Growler Submarine, de Concorde en het Space Shuttle Paviljoen.

De Growler Submarine is de enige raketonderzeeër in de Verenigde Staten met rondleidingen voor het publiek en biedt bezoekers de kans om uit de eerste hand te ervaren hoe het is om in een van deze aquatische voertuigen te leven.

Een bezoek aan de British Airways Concorde is ook een must. Het tentoongestelde vliegtuig is met name de snelste Concorde uit de geschiedenis, die de Atlantische Oceaan in slechts 2 uur en 52 minuten overstak.

In het Space Shuttle Paviljoen kunnen bezoekers de beroemde Enterprise zien en er alles over te weten komen.

Hoeveel tijd heb je nodig om het New York Museum of Sea, Air & Space te bezoeken?

In een hut in het museum| ©Daniel Torres Bonatto
In een hut in het museum| ©Daniel Torres Bonatto

Zoals gezegd is er in het New York Sea, Air and Space Museum veel te zien en te doen. Als u een bezoek plant, moet u rekenen op minimaal 2 tot 3 uur voor uw bezoek.

Hoe lang u erover doet, hangt sterk af van uw interesses en die van uw reisgenoten, maar deze minimumtijd wordt aanbevolen zodat u de basisattracties van het museum kunt bezoeken.

Als u ook van plan bent de aanvullende activiteiten te doen, heeft u meer tijd nodig voor uw bezoek.

Koop uw kaartje voor het New York Museum of Sea, Air and Space

Openingstijden van het Air, Sea and Space Museum in New York City

In het museum| ©toftos
In het museum| ©toftos

De openingstijden van het New York Sea, Air and Space Museum zijn zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen hetzelfde, namelijk om 10.00 uur.

De sluitingstijden zijn 17.00 uur van oktober tot mei en doordeweeks van juni tot september, maar in de zomerweekenden sluiten ze een uur later, om 18.00 uur.

Houd er bij het plannen van uw bezoek rekening mee dat de Growler Submarine eerder kan sluiten, omdat de laatste kaartjes slechts tot een uur voor sluiting van het museum worden verkocht.

Het hele jaar door zijn er bepaalde data waarop de toegang beperkt is of de openingstijden worden gewijzigd vanwege privé-evenementen. Bij het plannen van uw bezoek aan het New York Sea, Air and Space Museum kunt u deze lijst raadplegen.

Tips voor een bezoek aan het New York Museum of Sea, Air and Space

Museumvliegtuigen| ©Alan Wilson
Museumvliegtuigen| ©Alan Wilson

Het New York Sea, Air and Space Museum heeft op zijn website een uitgebreide lijst met tips en informatie beschikbaar voor een bezoek aan het museum.

  • Camera's, portefeuilles en andere bezittingen moeten bij u blijven omdat er in het museum geen plaats is om ze achter te laten.
  • Het is ook belangrijk te weten dat uw tassen, camera's en andere apparatuur bij de ingang grondig zullen worden doorzocht.
  • Het museum raadt u ook aan comfortabele kleding en geschikte schoenen te dragen, geen sandalen of hoge hakken, zodat u comfortabel door het museum kunt lopen.
  • Het is ook raadzaam om kettingen, armbanden en alle andere soorten accessoires te vermijden die tijdens het bezoek vast kunnen komen te zitten en ongelukken kunnen veroorzaken.
  • Vergeet niet dat veel van de activiteiten in het New York Sea, Air and Space Museum buiten plaatsvinden, dus het is raadzaam om zonnebrandcrème mee te nemen.

Hoe ziet de winkel van het New York Sea, Air and Space Museum eruit?

Museum Helikopters| ©Alan Wilson
Museum Helikopters| ©Alan Wilson

Er zijn twee winkels in het New York Sea, Air and Space Museum die een totale verleiding zijn, met een breed scala aan souvenirs te koop tegen zeer betaalbare prijzen.

De winkel van het Welcome Center biedt museumgerelateerde artikelen, van T-shirts tot schaalmodellen van de vliegtuigen en astronautenpakken voor kinderen. Er is van alles te koop in verband met de verschillende tentoonstellingen en ruimtes van het museum.

In de winkel van het Space Shuttle Paviljoen zult u, als u een wetenschaps- en ruimtevaartfanaat bent, razend enthousiast zijn over de schaalmodellen van de spaceshuttles en het enorme aanbod aan wetenschaps- en sterrenkundeboeken.

Als u geen tijd wilt verspillen in de winkel en liever winkelt vanuit het comfort van uw hotel of als u bent vergeten een souvenir te kopen, kunt u online winkelen in de New York Sea, Air and Space Museum Online Store.

Waar te eten in de buurt van het Museum of Sea, Air and Space in New York City

Dineren bij de Aviator Grill| ©Jose Maria Sandoval
Dineren bij de Aviator Grill| ©Jose Maria Sandoval

Je kunt eten in het New York Sea, Air and Space Museum, er zijn al twee restaurants binnen.

In het Welcome Center vindt u de Aviator Grill, met een gevarieerd en heerlijk menu dat u vooraf kunt bestellen om geen tijd te verliezen met wachten. De andere plek om binnen het museum te eten is de Intrepid Marketplace, gelegen op de Intrepid-pier, waar u kunt genieten van typische New Yorkse gerechten.

Alle details over waar u kunt eten in het New York Sea, Air and Space Museum vindt u op deze link.

Als u daarentegen liever buiten het museum wilt eten, of gewoon zin hebt in een ander soort eten, zijn er in de buurt vele mogelijkheden om zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen.

New York is de meest kosmopolitische stad ter wereld, dus het gastronomische aanbod is eindeloos. Enkele van de beste restaurants ter wereld bevinden zich in New York, dus maak je klaar en bezoek enkele van de beste plekken om te eten in New York, je zult er geen spijt van krijgen.