10 dingen om te doen in Benidorm in augustus

Benidorm is een van de meest toeristische steden in heel Spanje en vooral in augustus vult het zich met een enorme hoeveelheid toeristen. Lees verder om een idee te krijgen van wat je allemaal kunt doen als je een van hen bent.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

10 dingen om te doen in Benidorm in augustus

Primera línea de playa |© Sergio Santos Otero

Voor veel Spaanse steden is de zomer de drukste en gezelligste tijd van het jaar. Daarom zijn de dingen die te zien en te doen zijn in Benidorm in augustus ontworpen voor alle soorten toeristen en alle soorten budgetten. Wat erg handig is, tenminste als je weet dat dit een van de belangrijkste bestemmingen aan de Spaanse Middellandse Zeekust is.

Dit in overweging nemend, raad ik je aan om deze compilatie van plannen en activiteiten te lezen die ik heb voorbereid als je een nauwkeuriger en concreter idee wilt hebben over het soort reis waarvan je zou kunnen genieten als je besluit om deze beroemde Valenciaanse stad in de warmste maand van het jaar te bezoeken.

1. Geniet van de verbena van de Cofradía Nuestra Señora Esperanza (Broederschap van Onze Lieve Vrouw van de Hoop)

Castelar Plein|©CovBoy2007
Castelar Plein|©CovBoy2007

Jaar na jaar besluit de raad van de patroonsfeesten in de stad Benidorm om een onderhoudende en bescheiden verbena te organiseren op het Plaza Castelar. Het ligt vlak naast het toeristische Castell. Het staat bekend als het Verbena Fest en vindt meestal plaats op de tweede zaterdag in augustus rond 18.00 of 19.00 uur.

Het evenement wordt gekenmerkt door een vrij ruim aanbod van eten en drinken tegen zeer redelijke prijzen om zoveel mogelijk inwoners en toeristen te trekken. Er is een begeleiding van populaire Valenciaanse muziek en ook van enkele bekende lokale artiesten.

Precies om die reden kan het een goed amusementsalternatief zijn als je jezelf vertrouwd wilt maken met de cultuur van Benidorm. Houd er rekening mee dat het Plaza del Castelar in het meest toeristische deel van de stad ligt en daarom kunnen de Benidorm Hop On Hop Off bussen een goed vervoersalternatief zijn als je de omgeving verder wilt verkennen.

Als je in de stad aankomt, is het idee van een boottocht om de zonsondergang te zien na een rondleiding door de verbena een ideale situatie om een geweldige vakantie te beginnen in de meest bezochte toeristische bestemming aan de Costa Blanca.

Boek je tickets voor de Benidorm Hop On Hop Off Bussen

2. Vier Sant Roc als een inwoner

Kerk van San Jaime en Santa Ana (Benidorm)|©RFRumbao
Kerk van San Jaime en Santa Ana (Benidorm)|©RFRumbao

In de wijk Calvari, gelegen in een vrij centraal gedeelte van Benidorm, wordt elk jaar op 16 augustus een zeer vermakelijke feestdag gehouden die als doel heeft de traditie van Sant Roc te vieren. Het is een evenement met religieuze wortels dat door de jaren heen erg populair is geworden bij de lokale bevolking.

Daarom nemen de aanwezigen meestal deel aan spelletjes, snacks en sommige evenementen met live entertainment met Valenciaanse muziek rond de kerk van Sant Jaume i Santa Anna.

Dit kan dus een lokaal festival zijn om mee te maken in Benidorm als je in het midden van de maand in de stad aankomt. Hoe dan ook, je moet je ervan bewust zijn dat het evenement de hele dag duurt en dat je niet per se alle uren hoeft door te brengen om ervan te genieten. Daarom is een bezoek aan de waterparken in Benidorm iets wat je prima 's ochtends of 's middags kunt doen als je de rest van de dag aan deze activiteit besteedt.

De beste waterparken in Benidorm

3. Ga naar La Nucia om de feesten van de beschermheilige te vieren

La Nucia|©RFRumbao
La Nucia|©RFRumbao

Als je zo graag de tradities van de regio Benidorm wilt ontdekken dat je er geen probleem mee hebt om er in de omgeving op uit te trekken, dan mag je de Fiestas de Agosto van de naburige stad niet missen. Houd er rekening mee dat dit het beschermheiligenfeest van La Nucia is en dus heb je van 14 tot 18 augustus meestal de gelegenheid om verschillende evenementen voor allerlei soorten publiek mee te maken.

Onder de tradities kan ik de beroemde gekostumeerde optocht benadrukken die meestal op 17 augustus plaatsvindt en een evenement is waarbij de lokale bevolking zich verkleed alsof het carnaval is om zich een weg naar het Plaça Major te dansen. Het gastronomische aanbod en de gratis concerten van dit evenement zijn een andere grote attractie, evenals de vreugde die bij alle deelnemers wordt waargenomen.

Zonder twijfel is dit een van de activiteiten om te zien en te doen in Benidorm met kinderen. Tegelijkertijd, als je zin hebt om andere gemeenschappen aan de Costa Blanca te verkennen, heb je de mogelijkheid om te genieten van een privétour die je in staat stelt om het gebied te verkennen zonder je logistieke route te veel te veranderen.

4. Aarzel niet om deel te nemen aan een filmvoorstelling op het strand

Bioscoop op het strand|©Zhifei Zhou
Bioscoop op het strand|©Zhifei Zhou

Een andere grote traditie van Benidorm die mensen zou verbazen die weten hoe druk de stranden van de stad kunnen zijn, is het feit dat sommige avonden in augustus zijn gereserveerd voor Cinema on the Beach-sessies die worden georganiseerd door de gemeente. Zoals je je kunt voorstellen, is de toegang tot deze activiteit volledig gratis en elk jaar verandert de datum afhankelijk van de configuratie van de weekenden in augustus.

Er zijn echter meestal twee of drie voorstellingen per maand en ze zijn meestal gepland op de zaterdag of zondag van de eerste en derde week van augustus. Er wordt meestal gekozen voor klassiekers uit de Spaanse cinema of familiefilms zoals tekenfilms. In feite zijn er meestal twee verschillende films voor elke datum van het evenement.

Dit is een goede activiteit om te doen als je Benidorm maar drie dagen bezoekt en het kan zeker een goed plan zijn om van te genieten na terugkomst van een catamarantocht in de baai van Denia.

5. Geniet van een concert in het Julio Iglesias Auditorium of in het Guillermo Amor Stadion.

Auditorium Julio Iglesias|©Leandro Godoi
Auditorium Julio Iglesias|©Leandro Godoi

Het aantal bezoekers dat in de zomer in Benidorm aankomt is zo groot dat de bevolking van de stad verdubbelt en in sommige weekenden zelfs verdrievoudigt. Deze realiteit heeft een direct effect op het culturele aanbod van de stad en daarom is er in de maand augustus het grootste aantal concerten van het hele jaar. De meeste worden gehouden in het openlucht auditorium Julio Iglesias of in het pittoreske Guillermo Amor stadion.

Als je dus lang genoeg in deze stad bent om van je bezoek gebruik te maken om van een van de muzikale evenementen van de maand te genieten, aarzel dan niet om die te kiezen die in een van deze twee zalen worden gehouden. Houd er rekening mee dat er in een gemiddelde augustusmaand wel drie of vier muziekevenementen in hetzelfde weekend kunnen plaatsvinden. Dit is logisch als je kijkt naar de diversiteit en het aantal zomergasten in een stad als Benidorm.

6. Ga uit en feest in de beste maand van het jaar daarvoor!

Benidorm Thema Liefdadigheidsavond|©Phoenix Bar and Restaurant
Benidorm Thema Liefdadigheidsavond|©Phoenix Bar and Restaurant

Aan de andere kant is feesten misschien wel het meest kenmerkende culturele aspect van Benidorm in de ogen van de toeristenindustrie en vooral augustus is de beste tijd van het jaar voor de beste feesten van het jaar. De partyscene in de stad is zo belangrijk dat er minstens zeven verschillende gebieden zijn waar je heel verschillende ervaringen kunt vinden.

La Carretera is bijvoorbeeld een deel van de stad dat net buiten de stad ligt aan de nationale weg 332 in de richting van Altea. Dit is het epicentrum van de grote discotheken en is de plek waar veel mensen rond vier uur 's ochtends naartoe gaan als de meer gematigde bars sluiten. De Callejón de los gatos in de oude stad is ook een goed gebied om te feesten, vooral omdat het heel gemakkelijk is om bij de beroemde discotheken op het Levante-strand te komen.

Het toeristische gebied dat de meeste Britse toeristen ontvangt, ligt in Calle Girona, Lepanto en Avinguda de Mallorca. Dus als je dit gebied bezoekt, kun je het soort nachtleven ervaren waar de Britten van willen genieten tijdens een zomer in Benidorm. Houd in gedachten dat ' s avonds uitgaan een van de beste dingen is om te doen in Benidorm, ongeacht je budget of het soort ervaring dat je zoekt.

7. Maak van de gelegenheid gebruik om een uitstapje te maken naar de buitenwijken van de stad

Algar waterval|©Werner Wilmes
Algar waterval|©Werner Wilmes

Benidorm is een toeristische bestemming die op zijn best is in de maand augustus, daar bestaat geen twijfel over. Dagtochten vanuit Benidorm behoren echter ook tot de beste dingen om te doen tijdens deze maand. Dit is om het simpele feit dat er genoeg variatie in het aanbod zal zijn zodat je op elk moment van dit soort activiteiten kunt genieten en ruim van tevoren kunt boeken.

Algar Springs

Dit is een van de beste plekken om te verkennen rond Benidorm. Het is een prachtig natuurreservaat vol watervallen, waterpoelen en verschillende paden die helpen om de geest van bezoekers die op zoek zijn naar een beetje ontspanning leeg te maken.

Guadalest

Guadalest is een relatief klein dorp dat zich onder andere onderscheidt door de schoonheid van het oude middeleeuwse kasteel dat bovenop een beduidend kleine berg ligt. Dit zorgt voor een van de meest pittoreske plekjes in de hele omgeving van de Costa Blanca.

Natuurpark Sierra Helada

Als je denkt aan plaatsen in de buurt van Benidorm die een uitstapje waard zijn, dan mag je het natuurreservaat Sierra Helada niet overslaan. Het is een natuurreservaat dat aan het eind van het Levante strand begint en eigenlijk de groene long van de stad is. Ik raad je aan om tot aan de vuurtoren van Albir of Punta Bombarda te gaan voor een van de beste uitzichten van het gebied.

8. Ga halverwege augustus winkelen op de straatmarkten

Benidorm ambachtelijke kraam|©Shiva Benidorm
Benidorm ambachtelijke kraam|©Shiva Benidorm

Zomerse straatmarkten zijn kenmerkend voor alle Spaanse kustplaatsen in de zomer. De markten die in augustus in Benidorm worden gehouden, zijn echter het bewonderen waard, omdat ze een diversiteit aan handwerk, landbouwproducten en kleding hebben zoals weinig andere plaatsen van deze stijl in het Spaanse Middellandse Zeegebied.

De belangrijkste reden waarom ze zo goed gevuld zijn, is de grote toestroom van buitenlandse toeristen die deze stad in de maand augustus bepaalt. Een markt die opvalt door zijn kwaliteit en bekendheid is die op de openluchtparkeerplaats aan de weg naar Albir. Het is ongeveer vijf minuten rijden ten noorden van het Levante strand.

Houd er rekening mee dat het meestal geopend is op woensdag, donderdag en zondag van acht uur 's ochtends tot zes uur 's avonds. Ik kan niet nalaten je eraan te herinneren dat afdingen een elementair en aanbevolen element is om een paar euro te besparen op dit soort winkelervaring. In feite is dit zo'n typische Benidorm-ervaring in augustus dat het een aanbevolen plan is als je een dagtrip naar Benidorm maakt.

9. Ga parasailen

Twee mensen parasailen|© AJ Garcia
Twee mensen parasailen|© AJ Garcia

Parasailing is een heel typische sport voor bezoekers aan Benidorm in de maand augustus. Het komt erop neer dat je op een basis rijdt die is bevestigd aan een paraglider terwijl een boot op topsnelheid rond de baai van de stad vaart met de bedoeling om je hoog in de lucht mee te nemen en te genieten van deze nogal extreme maar volledig veilige ervaring.

Houd er rekening mee dat deze activiteit alleen wordt aanbevolen voor volwassenen. Het feit dat het nog meer wordt aanbevolen in de maand augustus heeft te maken met het feit dat er dan genoeg alternatieven zijn zodat je uiteindelijk betaalt voor een service waar jij je comfortabel en veilig bij voelt.

10. Verken de stranden van de stad met een jetski

Mensen op jetski's|©Ludovic Gauthier
Mensen op jetski's|©Ludovic Gauthier

De grootste attractie van Benidorm voor alle toeristen die de stad in augustus bezoeken, zijn de stranden. Dit is de belangrijkste openbare ruimte in de hele stad en een bezoek aan de twee grootste stranden, Levante en Poniente, is een van de beste dingen om te doen in Benidorm.

Er zijn andere stranden die net zo dicht bij de beroemde wolkenkrabbers van de stad liggen, zoals het Mal Pas strand of de Tio Ximo baai, die beide ook een bezoek waard zijn. De Almadrava baai is een andere favoriet voor toeristen die op zoek zijn naar de meest aanbevolen stranden in de stad en iets wat ik je zeker kan aanraden als je Levante of Poniente bezoekt is dat je van de gelegenheid gebruik maakt om te genieten van een ritje op een jetski in Benidorm.

Dit is namelijk een van de kenmerkende activiteiten die je kunt beleven tijdens een dagje strand in de zomer en in augustus zijn de prijzen meestal heel gunstig vanwege het brede commerciële aanbod dat er voor deze service bestaat.

Boek je jetski in Benidorm

Temperaturen in Benidorm in augustus

Twee mannen in de bergen|©instant crime
Twee mannen in de bergen|©instant crime

De temperaturen in Benidorm in augustus zijn vrij voorspelbaar ten opzichte van de stad, en het is de hitte die de atmosfeer kenmerkt. De maximumtemperatuur ligt meestal rond de 31 of 32°C, terwijl de minimumtemperatuur meestal niet onder de 26 of 27°C zakt.

Het aantal toeristen in Benidorm in augustus

Poniente strand is vol|©Jose A.
Poniente strand is vol|©Jose A.

De toeristische drukte in Benidorm is de grootste van het jaar en daarom kun je aanzienlijke wachtrijen en wachttijden verwachten. De enige uitzondering op deze regel zijn de stranddiensten, want het aantal handelaren is groot genoeg dat dit geen probleem is.

Prijzen in Benidorm in augustus

Lege restauranttafels|©asegilbenidorm
Lege restauranttafels|©asegilbenidorm

Omdat het de drukste maand van het jaar is, is het logisch dat de prijzen in Benidorm in augustus een beetje hoog zijn door de grote vraag naar accommodatie en toeristische diensten. Mijn aanbeveling om dit te voorkomen is om te proberen alles online te boeken, omdat deze prijzen meestal statisch blijven zonder al te veel last te hebben van lokale concurrentie.

Wat moet je meenemen voor een bezoek aan Benidorm in augustus?

Drie blauwe koffers|© American Green Travel
Drie blauwe koffers|© American Green Travel

Zonnebrandcrème en comfortabele, ademende kleding zijn basisbenodigdheden die je moet inpakken als je van plan bent om Benidorm in augustus te bezoeken. Afhankelijk van het soort activiteiten dat je van plan bent te gaan doen, kan het raadzaam zijn om een mooi paar kledingstukken in te pakken, maar het is belangrijk om ze comfortabel te houden als het een warme omgeving is.