Benidorm Hop on Hop off Bus Tours

Benidorm is een stad vol leven. Een rondrit met de toeristenbus is een goede manier om de sfeer te proeven. En je kunt ook een aantal interessante steden in de buurt bezoeken. Laten we beginnen!

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

9 minuten lezen

Benidorm Hop on Hop off Bus Tours

Bus rojo en vía |©jamiebusdriver

Ben je net aangekomen in Benidorm en ben je een beetje verstrooid? Stap in een toeristenbus en maak een korte rondrit door de stad. Je ontdekt de beste stranden, de geweldige recreatiegebieden en enkele parken waar je wat rustige tijd met de kleintjes kunt doorbrengen. Dit maakt het veel gemakkelijker voor je om je uitje of je vakantie te organiseren.

Maar naast alle dingen die je in Benidorm kunt doen, raad ik je aan om, als je tijd hebt, ongelooflijke plaatsen te ontdekken op slechts een paar kilometer afstand. Het beste? Je kunt ze ook bereiken met de toeristenbus. Wil je meer weten? Ik vertel je alles wat je moet weten.

De beste toeristenbussen in Benidorm

Tourbus Benidorm|©stokie14
Tourbus Benidorm|©stokie14

Rondreizen in Benidorm is heel eenvoudig. Meer dan twintig buslijnen doorkruisen de stad en brengen je naar alle hoeken en gaten. Maar tijdens je verblijf moet je vooral letten op enkele unieke voertuigen: ze zijn rood en geel, hebben twee verdiepingen en zijn panoramisch.

Ze maken echt deel uit van het stadsvervoernetwerk van de stad, maar het zijn echte toeristenbussen. Ze laten je Benidorm beter leren kennen, en niet alleen omdat ze je van de ene plek naar de andere brengen. Ze hebben ook een audiosysteem zodat je geen enkel detail mist van alles wat je ziet.

Daar houdt het niet op. Naast deze panoramische bussen waarmee je Benidorm kunt ontdekken, zijn er nog twee andere toeristische bussen die je naar nabijgelegen steden en plaatsen van groot belang brengen, zoals Guadalest, Altea of de Fuentes del Algar.

Of je nu in één dag het beste van Benidorm wilt zien, of als je langer blijft en er het beste van wilt maken, deze panoramische en toeristische bussen van het gemeentelijke vervoersnetwerk zijn een essentiële activiteit. Bovendien zijn het de enige in hun soort die in Benidorm rijden.

Verschillende routes van de panoramische bussen in Benidorm

Blauwe bus in de buurt van het strand|©Northumberland Driver
Blauwe bus in de buurt van het strand|©Northumberland Driver

Er zijn vier buslijnen die je moet kennen. De populairste is nummer 30. Maar let ook op deze andere nummers: 31, 16 en 18. Met elk van hen kun je Benidorm en de omgeving op een andere en leuke manier leren kennen. Bovendien is in de panoramische bussen stappen een van de leukste activiteiten om te doen met kinderen in Benidorm.

Lijn 30

Zoals ik al eerder zei, is dit de populairste en eerste optie om Benidorm te verkennen met een bus met open dak. Het eindpunt is in de Rincón de Loix, het gebied met de meeste wolkenkrabbers van de stad. Voor het geval je het nog niet wist, er staan hier meer dan 60 gebouwen van meer dan 80 meter hoog.

Het andere eindpunt van deze lijn ligt aan de andere kant, in het zuiden van de stad. Op je reis van het ene uiteinde van de lijn naar het andere, die ongeveer een uur en een kwartier duurt, kom je langs enkele van de grootste attracties van Benidorm. Wat zie je?

 • Levante Beach: dit is een van de belangrijkste stranden van Benidorm, meer dan twee kilometer lang. De promenade is bezaaid met bars, terrassen en nachtclubs. Met andere woorden: het is het epicentrum van plezier.
 • Parque de l' Aigüera: het ligt in een oud ravijn dat in de jaren 90 is omgetoverd tot een aangelegde promenade met pijnbomen en palmbomen. Dit park markeert de scheiding tussen het oude en het nieuwe Benidorm.
 • Parque de Elche: dit is een klein maar charmant stadspark dat een voorbode is van het Poniente strand.
 • Poniente strand: dit is het grootste en langste strand van Benidorm, met een lengte van meer dan drie kilometer. Maar het is ook iets rustiger dan het Levante strand, perfect om te genieten van wateractiviteiten in Benidorm of een ontspannen dagje aan het strand met het gezin.
 • Je komt ook heel dicht bij het beroemde Balcón del Mediterráneo, dat je kunt bezoeken als je uit de bus stapt.

Buslijn 31

Bussen op deze lijn zijn ook panoramisch en vertrekken vanaf de Rincón de Loix. Maar hun route is anders, want ze rijden niet naar het zuiden, maar verlaten de stad en rijden naar het noorden, naar El Albir en Altea.

Als je plannen maakt om in augustus van Benidorm te genieten, houd hier dan rekening mee. In de centrale zomermaanden zijn de stranden van Benidorm erg druk. De stranden van El Albir en Altea zijn iets rustiger, dus een goed alternatief als je de drukte van Benidorm een paar uur wilt ontvluchten.

Een opmerking van belang, vooral als je verblijf in de stad niet in die centrale maanden van het jaar valt: deze lijn rijdt alleen tussen april en november. En wat zie je dan? Enkele van de mooiste plekjes aan de Costa Blanca. Als je een dagtocht wilt maken, is dit een perfect plan.

 • Onderweg kom je langs een uniek natuurgebied: het natuurreservaat Serra Gelada, een beschermd natuurgebied. Als je van wandelen houdt, is mijn advies om er een ochtend of een middag in door te brengen om het uitkijkpunt te bereiken, het uitzicht is spectaculair.
 • Daarna bereik je El Albir, een gehucht van de naburige stad L'Alfàs del Pi. Mis het strand en de bijzondere Paseo de las Estrellas (Sterrenpromenade) niet. Dat laatste heeft zijn eigen verklaring: hier wordt al meer dan drie decennia een beroemd filmfestival gehouden.
 • Je kunt in El Albir blijven of doorgaan naar Altea. Dit dorp staat bekend als de koepel van de Middellandse Zee. Waarom? Omdat het charmante, witgekalkte stadscentrum wordt bekroond door een kerk met diepblauw betegelde koepels die als een vuurtoren in het landschap staan.

Lijnen 16 en 18

Dit zijn de twee toeristische lijnen (niet panoramisch) die je Benidorm uitbrengen om de omgeving te ontdekken. Lijn 16 brengt je naar het charmante dorpje Guadalest. Dit stadje kijkt uit over het landschap vanaf een imposante rots. Het heeft ook een aantal zeer merkwaardige musea, zoals het miniatuurmuseum of het zout- en pepervaatjesmuseum.

Lijn 18 brengt je naar de Fuentes del Algar, een van de meest idyllische en fotogenieke plekjes in Alicante. Waarom zijn ze zo bijzonder? Omdat het een aaneenschakeling is van watervallen die poelen vormen van kristalhelder water in een prachtige natuurlijke omgeving.

Hoewel je deze plekken kunt bereiken met deze toeristenbussen, raad ik je aan om een georganiseerde excursie naar deze twee plekken te nemen. Je hebt dan een gids die je alle details uitlegt die je interesseren. Het is veel minder koud en vermakelijker dan een eenvoudige audiotour in een bus.

Boek een excursie naar Guadalest

Hoeveel kost het ticket voor de toeristenbussen?

persoon die tickets telt|©Omid Armin
persoon die tickets telt|©Omid Armin

De prijs van de kaartjes varieert per lijn. Een rit met de panoramabussen op lijn 30 en 31 kost ongeveer 6 euro. Op bepaalde tijden van het jaar kunnen de prijzen echter iets lager zijn. Op beide lijnen wordt het kaartje echter direct in de bus zelf gekocht.

Het enkeltje voor reizen met de voertuigen van lijn 16 en 18 is iets goedkoper. Het kost ongeveer 4 euro. De chauffeurs geven het je ook en je kunt ze vragen stellen over de route of wat je erop gaat zien.

Als je voor langere tijd blijft en van plan bent om drie dagen of langer van Benidorm te genieten, is mijn advies om te kiezen voor een toeristenkaart. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • 24-uurskaart
 • 72-uurskaart
 • 7 dagen kaart

De prijs van de kaarten varieert afhankelijk van de duur van je verblijf en varieert van 11 tot 40 euro. Het grote voordeel is dat je er de toeristische bussen mee kunt nemen van de vier lijnen die ik heb genoemd en ook die van elke andere stadslijn in Benidorm.

Hoe de toeristenbussen werken

Rode en gele bussen op de weg|©Northumberland Driver
Rode en gele bussen op de weg|©Northumberland Driver

Zoals ik al heb uitgelegd, worden de kaartjes in de bus zelf gekocht. Met één kaartje kun je één reis maken. Ze zijn een goed alternatief als je gewoon een ritje wilt maken om een idee te krijgen van hoe de stad eruitziet als je Benidorm in één dag wilt zien. Ze zijn ook goed om op eigen houtje naar Altea, Guadalest of de Fuentes del Algar te reizen.

Als je je meer gaat verplaatsen en een van de toeristenkaarten kiest, moet je rekening houden met een aantal belangrijke aspecten:

 • Tijdens de geldigheidsperiode kun je ze zoveel gebruiken als je wilt.
 • Er is geen beperking op het aantal reizen, buslijnen of bestemmingen.
 • De kaarten kunnen alleen worden gekocht op de toeristische lijnen 16, 18, 30 en 31.
 • De geldigheidsduur van de kaarten gaat in bij het eerste gebruik.
 • De kaarten zijn alleen voor persoonlijk gebruik, d.w.z. ze zijn niet geldig voor groepen.
 • Ze worden in de bus gekocht.

Misschien vind je het niet nodig om deze kaarten te kopen, maar vergeet niet dat Benidorm een grote stad is. Als je tijdens je verblijf van plan bent om een duik te nemen in Aqualandia, naar Terra Natura te gaan of van alle stranden te genieten, dan is de snelste manier om je te verplaatsen de bus en met deze kaarten kun je dat vrij doen.

En nog een laatste ding dat ik je wil zeggen. De vier toeristische lijnen hebben een audiosysteem waarmee je belangrijke aspecten kunt leren kennen van de plaatsen waar je doorheen rijdt. De audio is beschikbaar in 5 talen: Spaans, Engels, Frans, Duits en Russisch.

Dienstregelingen toeristenbussen

klok met zilveren achtergrond|© Agê Barros
klok met zilveren achtergrond|© Agê Barros

Dienstregelingen verschillen sterk van lijn tot lijn. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden om er het meeste uit te halen, vooral als je besluit om een toeristenkaart te kopen.

Je zult geen probleem hebben met de panoramische bussen op lijn 30. Hun frequentie varieert afhankelijk van het seizoen, maar in geen geval is het meer dan 60 minuten. Ze rijden meestal van 9.30 tot na 22.00 uur.

De dienstregeling van de andere lijnen is korter en hangt veel meer af van het toeristenseizoen. Daarom is het beste advies om de dienstregelingen op de website te controleren zodra je in Benidorm bent.

Voordelen van het gebruik van de toeristenbussen

Llorente bus 215|©nj47826
Llorente bus 215|©nj47826

Het is waar dat Benidorm geen oude monumenten heeft en misschien denk je daarom dat het niet de moeite waard is om in een toeristenbus te stappen. Maak die fout niet. Het is altijd een goed idee om ze te nemen. Waarom?

 • Je krijgt een globaal beeld van de stad, waardoor je de beste stranden of de meest sfeervolle plekken om te wandelen of te feesten kunt vinden.
 • Ze stellen je in staat om naar andere plaatsen te gaan die toeristisch interessant zijn, naar stranden die minder druk zijn dan die van Benidorm en naar natuurlijke plekken van grote schoonheid.
 • De toeristenbussen van Benidorm maken deel uit van het stadsvervoer en wat betekent dat? Dat hun prijs heel betaalbaar is.

In het geval dat de stedelijke route je niet overtuigt of je niet naar plekken brengt die je interesseren, zijn er altijd leuke alternatieven. Je kunt door de stad fietsen, er zijn zelfs fietspaden om dat te doen. Of, als je geen moeite wilt doen, kun je ook kiezen voor een Segway tour en je eigen route kiezen.

Boek een Segway tour door Benidorm

Tips met betrekking tot toeristenbussen

Mensen in de bus|©Matt Taylor
Mensen in de bus|©Matt Taylor

Nu je weet hoe de toeristenbussen van Benidorm werken en wat al hun voordelen zijn, kan ik je alleen maar een paar tips geven:

 • Als je besluit om de panoramische bustour te nemen en de zon schijnt, vergeet dan niet om een hoed en zonnebril te dragen, evenals zonnebrandcrème.
 • Als je Benidorm 's nachts wilt bezoeken, zijn de toeristenbussen na een bepaalde tijd geen haalbare optie meer. In elk geval kun je de belangrijkste recreatiegebieden van de stad gemakkelijk te voet bereiken.
 • Informeernaar de dienstregelingen, het is iets waar je op moet staan. Waarom? Omdat, zoals ik al heb uitgelegd, de frequentie in sommige gevallen lager is. Het probleem is niet dat je een bus mist, maar dat er door een vergissing geen dienst is om terug te keren naar Benidorm als je hebt besloten de stad te verlaten.
 • Om deze steden op je gemak te kunnen bezoeken, is mijn advies om te kiezen voor een dagtocht naar de Algar en Guadalest watervallen. Je zult het op een veel meer ontspannen manier kunnen doen.