Kajak activiteiten in Benidorm

Maak je klaar om op een andere manier van Benidorm en omgeving te genieten: vanaf het water. Zin in een avontuur? Aan boord van een kajak ontdek je plekken waar de natuur vrijwel ongerept is gebleven.

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

11 minuten lezen

Kajak activiteiten in Benidorm

Vista aerea de barco en el mar |©sergio souza

Benidorm is niet alleen maar strand en feest. De omgeving verbergt rustige baaien met kristalhelder water, grotten, prachtige kliffen en een zeebodem die elke snorkel- of duikliefhebber in verrukking zal brengen.

Maar veel van deze plekken zijn alleen toegankelijk vanaf de zee. Daarom is een kajak excursie een van de beste activiteiten die je kunt doen in Benidorm. Het is ook een ervaring waar je veel plezier aan zult beleven als je met vrienden of familie reist.

Ben je klaar voor het avontuur? Denk geen twee keer na, er zijn plekken die je je niet kunt voorstellen in Benidorm. Zodat je niet hoeft te twijfelen, leg ik je uit wat de beste kajakexcursies zijn. En ik zal je ook wat andere informatie geven die je misschien interesseert.

Doe met me mee!

1. Kajakken, snorkelen en speleologie in de Kaap van San Antonio

Kajakken in vogelvlucht voor twee personen|©Jonathan Lassen
Kajakken in vogelvlucht voor twee personen|©Jonathan Lassen

De kust van Alicante verbergt fascinerende ecosystemen. Kaap San Antonio ligt een paar kilometer ten noorden van Benidorm en is een natuurreservaat dat wordt beschermd vanwege zijn hoge ecologische waarde. Hier kun je varen aan de voet van kliffen die meer dan 150 meter hoog zijn. En als je in het water duikt, zie je posidoniaweiden, koralen en talloze vissen en schaaldieren.

Dit alles maakt het een van de spannendste dingen om te doen in Benidorm, maar wat ga je zien en doen tijdens dit avontuur? Let op:

 • Je gaat rond het mooiste deel van de kaap van San Antonio. Ondertussen zal een professionele gids je alle geheimen van dit geografische kenmerk en het natuurreservaat uitleggen.
 • Je bezoekt Cova Tallada, een grot op zeeniveau die tussen de 12e en 14e eeuw een steengroeve was. Mis de rotsachtige bogen niet en hoe men werkte om de steen te winnen. Er is ook een natuurlijk zwembad binnen, een van de meest verrassende plekken aan de kust van Alicante!
 • Je hebt tijd om je snorkelspullen aan te trekken en de interessante zeeflora en -fauna van dit natuurreservaat te ontdekken.

2. Kajak- en snorkelexcursie vanaf de kliffen in Cala Tangó

Kajakken in zee|©Rohan Smith
Kajakken in zee|©Rohan Smith

Als je op zoek bent naar een beetje spanning en avontuur, raad ik je deze ervaring aan. Cala Tangó, in Jávea, is een van de meest verrassende en unieke plekken aan de Costa Blanca. Het is niet gemakkelijk te voet te bereiken, dus kajakken is de beste manier om ervan te genieten.

Maar dat is niet wat het zo speciaal maakt. Waarom zou je het moeten ontdekken? Hier zijn een paar goede redenen:

 • Je kunt van kliffen springen. Je zult tonnen adrenaline vrijmaken en, het allerbelangrijkste, veilig. In deze baai zijn kleine platformen op verschillende hoogtes om te springen zonder risico's te nemen.
 • Als je genoeg hebt van het springen, kun je een ontspannen duik nemen of gaan snorkelen in het water. Het water is absoluut kristalhelder. Bovendien is de baai meestal niet erg druk, dus het is een van de beste activiteiten die je kunt plannen in Benidorm in augustus.
 • Hoewel het misschien een extreem avontuur is, zul je ook genieten van de schoonheid van de kaap van San Antonio en de rotsachtige wanden. Je zult je een echte ontdekkingsreiziger voelen!

Als je zin hebt in deze excursie, en of je nu een kunstliefhebber bent of niet, raad ik je aan om eerst een schilderij te bekijken: "Kinderen badend tussen de rotsen, Jávea", van Joaquín Sorolla. Waarom? Omdat Cala Tangó de omgeving is die de schilder inspireerde. Het zal niet moeilijk voor je zijn om de rotsen te herkennen waarop de hoofdpersonen in het werk leunen.

3. Kajak- en snorkelexcursie in Cala Granadella

Kajakken op de kust|©.carleS
Kajakken op de kust|©.carleS

Cala Granadella is een spectaculaire plek om een kajak excursie te beginnen. De reden? Turquoise en kristalhelder water dat uitnodigt om in te stappen. Bovendien, als je de kustlijn volgt, kom je op enkele van de mooiste plekjes in de buurt van Benidorm.

Als je wilt genieten van een rustige en ontspannende ervaring, dan is dit een keuze die je zeker moet maken! Bovendien is het een van de beste dingen om te doen in Benidorm in oktober, als je geen zin hebt om te gaan zwemmen. Besteed aandacht aan alles wat je te wachten staat:

 • Je ontdekt En Caló, een prachtige baai tussen kliffen met een enorme rots in het midden. Het is alleen toegankelijk via de zee en als je het ziet, zal het je zeker doen denken aan die verborgen stranden die typisch zijn voor exotische landen. Maar vergeet niet, je bent slechts een steenworp verwijderd van Benidorm!
 • Je bezoekt ook de Cova del Llop Marí, een zeegrot die je zal verrassen met zijn afmetingen. Het is ook een ideale plek om in het water te duiken en te snorkelen.
 • Als je de kustlijn van Jávea volgt, bereik je Cala Ámbolo. Daar zie je de wachttoren die in de 16e eeuw werd gebouwd ter verdediging tegen aanvallen van piraten. Zo ontdek je niet alleen enkele fascinerende landschappen, maar leer je ook iets meer over de geschiedenis van dit gebied.

4. Kajak excursie om zeegrotten te ontdekken

Kajakken in een grot|©albertggr
Kajakken in een grot|©albertggr

Als je de kust van Benidorm naar het noorden volgt, wordt de kustlijn steil. In deze kliffen met uitzicht op zee zitten talloze grotten verborgen. Het zijn meer dan landschappen, het zijn levende geologielessen. Aan boord van een kajak kun je de enorme kracht van de natuur van dichtbij zien.

Als je de ziel van een avonturier hebt, waag je dan aan het ontdekken van enkele van deze grotten, niet alleen vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege de gevarieerde fauna die ze herbergen. Maar als ik dit avontuur aanbeveel, dan is het niet alleen daarvoor.

Wat staat je nog meer te wachten?

 • Je kunt een duik nemen in de Blue Lagoon. Het is een klein natuurlijk zwembad waarvan het water, met een intense turquoise kleur, perfect is om foto's te maken die je sociale netwerken jaloers zullen maken.
 • Zin in speleologie? Perfect! Er is een heel bijzondere stop op je route: de Cova del Llop Marí, een van de spectaculairste grotten aan de kust van Alicante.

5. Kajakken en snorkelen in Portixol Cove

mensen snorkelen|©Dolphin Discovery
mensen snorkelen|©Dolphin Discovery

De baai van Portixol, in de naburige stad Jávea, is een van de meest fotogenieke plekken aan de Levantijnse kust. Het kristalheldere water en de vissershuisjes aan de kust creëren een tafereel dat je zeker aan de Griekse eilanden doet denken.

Maar deze plek is veel meer dan alleen een foto. De baai is perfect voor een aangename kajaktocht, voor een duik en om te genieten omringd door kliffen. Ik zal alles wat je te wachten staat in meer detail uitleggen:

 • Je kunt snorkelen in Cala El Pom. Het is alleen toegankelijk via de zee. Je vindt er interessante zeestructuren, een bewonderenswaardige zeebodem en zelfs een waterval!
 • Je komt aan de voet van Cap Negre, een klif van 100 meter hoog. Trouwens, als je tijd hebt na de excursie, klim dan naar het uitkijkpunt, het uitzicht op de kust is spectaculair.
 • Je zult het eiland Portixol veroveren. Mis de schoonheid van de grotten niet, maar bovenal het natuurlijke zwembad. Met zijn kristalheldere water is het perfect voor een duik. Durf je van de rotsen te springen? Dat kan hier.

6. Excursie rond de baai van Benidorm

Mensen op het strand|©amamolina
Mensen op het strand|©amamolina

Wist je dat er 26 gebouwen van meer dan 100 meter hoog in de stad zijn, en dat drie daarvan meer dan 150 meter hoog zijn? Maar je kunt de unieke skyline van Benidorm alleen bewonderen als je een paar honderd meter uit de kust gaat.

Als je met een kajak rond de baai vaart, zie je veel meer, bijvoorbeeld het eiland of het beroemde Levante-strand. En als je nog kracht over hebt, raad ik je aan de kust noordwaarts te volgen om het natuurreservaat Serra Gelada te bereiken. Wat zie je daar? Kliffen van meer dan 300 meter hoog, grotten en het kleine eiland Mitjana, dat rotsachtige zeebodems vol leven verbergt.

7. Excursie naar het eiland Benidorm

Eiland Benidorm|©Carlos Sánchez
Eiland Benidorm|©Carlos Sánchez

Dit eiland steekt iets meer dan 73 meter boven de zeespiegel uit. Het is waarschijnlijk een van de meest iconische bezienswaardigheden van Benidorm. Maar wat je misschien niet weet is dat het een ongelooflijke ecologische waarde heeft. Talloze vogels nestelen hier en de rijkdom van de zeebodem maakt het een goede plek om te duiken.

Maar hoe kom je er? Een goede manier is per kajak. Je denkt misschien dat dit eiland erg ver weg is, maar dat is niet echt het geval. Het ligt iets meer dan drie kilometer uit de kust, wat ongeveer drie kwartier peddelen is.

En een curiositeit: er zijn veel legendes die spreken over de oorsprong. Sommigen zeggen dat het het paard van koning James I de Veroveraar was dat met een klap een berg brak. Anderen schrijven de verdienste toe aan de berg van de apostel Sint Jakobus. En weer anderen aan het zwaard van Karel de Grote of mythologische wezens. Je kunt proberen het mysterie te ontdekken als je er bent.

8. Huur een kajak en maak zelf een tocht

Persoon in de zee per kajak|©Sasha Prasastika
Persoon in de zee per kajak|©Sasha Prasastika

Dit is een andere interessante mogelijkheid, omdat je vrij kunt varen. Je bepaalt zelf waar je met de kajak heen wilt en waar je wilt pauzeren. Er zijn ook geen tijdslimieten. Zin om naar de zonsondergang te kijken? Een optie is om een boottocht te maken om de zonsondergang te bekijken, maar je kunt het ook vanuit een kajak doen.

Die vrijheid is het grote voordeel van zelf een boot huren. Ik raad het avontuur echter alleen aan als je een zekere ervaring hebt , in goede fysieke conditie bent en je van tevoren hebt geïnformeerd over de plekken die je per kajak wilt bereiken. En reis, indien mogelijk, niet alleen.

Ondanks de voordelen van deze optie, moet je niet vergeten dat je op een begeleide excursie altijd de steun van een professional hebt. Niet alleen brengen ze je naar de meest spectaculaire plekjes aan de kust, maar ze geven je ook veel informatie en hulp als je die nodig hebt.

Wat heb je nodig om het meeste uit een kajaktocht te halen?

Kajakken in groepsverband|©Hui Huang
Kajakken in groepsverband|©Hui Huang

Het belangrijkste is dat je zin hebt in plezier en sport. De excursies duren ongeveer tweeënhalf uur, maar maak je geen zorgen, de routes zijn niet te zwaar. Je kunt ze zonder al te veel moeite doen, zelfs als je niet regelmatig sport.

Natuurlijk moet je kunnen zwemmen. Je hoeft natuurlijk geen Olympisch atleet te zijn, je moet je gewoon goed kunnen verdedigen in het water. Als je kiest voor een begeleide excursie, word je in ieder geval begeleid door een deskundige gids. Bovendien is het dragen van een reddingsvest verplicht, dat je krijgt voordat je aan de activiteit begint, want veiligheid is van fundamenteel belang.

Wat heb je nog meer nodig? Eigenlijk heel weinig:

 • Zwemkleding, waterdichte kleding en schoeisel en een handdoek, vooral als je van de excursie gebruik gaat maken om te snorkelen of een duik te nemen.
 • Eenhoed, zonnebril en een goede zonnebrandcrème om te voorkomen dat de zon en het briesje je huid aantasten.
 • Je kunt water meenemen om gehydrateerd te blijven of een snack, hoewel deze meestal bij de excursie zijn inbegrepen.

Andere belangrijke aspecten

mannen rennen op het strand|©Kindel Media
mannen rennen op het strand|©Kindel Media

Er zijn nog een paar andere dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een kajaktocht boekt, omdat niet alle ervaringen hetzelfde zijn:

 • De duur kan iets verschillen, maar niet minder dan tweeënhalf uur. Vergeet niet om het beste uit je verblijf te halen en geniet van de beste plannen om van Benidorm te genieten.
 • Normaal gesproken kun je kiezen uit twee dienstregelingen, 's ochtends en 's middags.
 • De minimumleeftijd kan variëren afhankelijk van het soort ervaring. Gewoonlijk moet je ouder zijn dan 10 jaar, hoewel voor de meest veeleisende excursies de limiet kan worden verhoogd tot 16 jaar.
 • De prijzen zijn ook afhankelijk van de ervaring die je kiest. Over het algemeen variëren ze van 40 euro tot 70 euro.

Hoe boek je

Onderwater persoon|©Pixabay
Onderwater persoon|©Pixabay

Het is heel eenvoudig. Het eerste wat je moet doen is de kajakexcursie kiezen die je het liefst zou doen. Vergeet niet dat er verschillende routes zijn en dat sommige activiteiten de mogelijkheid bieden om te snorkelen of grotten te bezoeken. Maar niet allemaal.

Ten tweede moet je de gekozen dag en tijd aanduiden en hoeveel mensen mee gaan op de excursie. Als er beschikbaarheid is, hoef je alleen maar je persoonlijke gegevens in te vullen en te boeken. Het is belangrijk dat u niet vergeet om de boeking op papier uit te printen of in ieder geval de bevestigingsmail op uw mobiele telefoon te hebben. Je moet deze aan het begin van de activiteit laten zien.

Houd er ook rekening mee dat deze ervaringen, net als andere zoals bananenboot varen in Benidorm, een minimum aantal deelnemers vereisen. Als dit minimumaantal niet wordt gehaald voor de dag en tijd die je hebt gekozen, wordt de activiteit onderbroken. Maar let op! Het betekent niet dat je het moet opgeven, er kunnen altijd plaatsen beschikbaar zijn op een ander tijdstip.

En wat gebeurt er als de activiteit wordt geannuleerd vanwege slecht weer? Maak je geen zorgen, je krijgt je geld terug of je kunt de datum zonder problemen veranderen. En je krijgt ook je geld terug als je niet kunt deelnemen aan de tocht en je dit minstens 24 uur van tevoren hebt gemeld.

Als je geen zin hebt om te peddelen, zijn er alternatieven!

Boot in zee|©Pablo Arias López
Boot in zee|©Pablo Arias López

Elk kajakavontuur laat je Benidorm met nieuwe ogen bekijken. Maar het kan zijn dat je een paar uur niet kunt of geen zin hebt om te peddelen. Mis de kans niet om het silhouet van de stad vanaf zee te zien of om te genieten van de schoonheid van de omliggende kustlijn.

Een alternatief is om een van de boottochten vanuit Benidorm te maken. Je ziet de baai, het Levante strand of het eiland. Als je plannen zoekt om met kinderen van Benidorm te genieten, kies dan voor een boot met onderwaterzicht. De kleintjes zullen het geweldig vinden om de bodem van de zee te zien en een eindeloze hoeveelheid dieren die bijna naast hen zwemmen.

Er is meer, want vanaf het land is het ook mogelijk om de landschappen van de Costa Blanca, de kliffen en sommige grotten te bewonderen. Het beste is dat deze uitstapjes naar de kust en de grotten vanuit Benidorm je ook meenemen om echt prachtige naburige steden te ontdekken.

En als je nog steeds honger hebt naar meer, vergeet dan niet dat je in een stad bent die synoniem staat voor plezier. Er zijn eindeloos veel plannen om in drie dagen, twee dagen of zelfs maar één dag van Benidorm te genieten.

Is het een minivakantie of een lange vakantie? Dan is hier nog een laatste tip: trek een dag uit voor een van dedagtochten vanuit Benidorm. Op een steenworp afstand van de stad liggen prachtige plaatsen zoals Calpe, Altea of de bronnen van Algar. Ontdek ze!