Benidorm boottochten

Verborgen baaien, bergen die in zee uitmonden en magische zonsondergangen. In Benidorm draait het niet alleen om feesten. En hoe kun je deze verborgen kant van de stad beter ontdekken dan aan boord van een boot?

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

11 minuten lezen

Benidorm boottochten

Bahia de Benidorm |©Luis Pérez Contreras

Langs de kust van Benidorm naar het noorden vind je enkele van de mooiste landschappen van de Spaanse Middellandse Zeekust. Er zijn ook enkele charmante stadjes, zoals Calpe en Denia. En alleen vanaf zee kun je de meest spectaculaire ansichtkaart aanschouwen.

Maar een boottocht biedt je nog veel meer. Het is een ideaal plan om wat tijd door te brengen met je familie, om te genieten van een romantisch moment met je partner of gewoon om een van de beste dingen om te doen in Benidorm te ervaren. Wil je meer weten? Hier vertel ik je over de beste boottochten vanuit Benidorm.

1. Boottocht om te genieten van de zonsondergang in Denia

Aquarium II op het water|©JOHN BAILEY BSc MA FRICS
Aquarium II op het water|©JOHN BAILEY BSc MA FRICS

De zonsondergang aan de Levantijnse kust is magisch. En de beste manier om je erdoor te laten omhullen is aan boord van een boot. Op deze cruise zie je niet alleen de kleuren van de zonsondergang aan de horizon. Je zult getuige zijn van de zonsondergang boven het prachtige landschap van de noordelijke Costa Blanca. Dit is zonder twijfel een van de beste activiteiten die je in Benidorm kunt organiseren.

De cruise die ik voorstel vertrekt vanuit de haven van Denia, een stad gelegen aan de voet van het Montgó Natuurpark en vlakbij het Cabo de San Antonio Natuurreservaat. Voordat de zon onder begint te gaan, vaart de boot langs een klein stuk kust waar je steile wanden, af en toe een geheime inham en verschillende grotten ziet.

Een van deze grotten, misschien wel de meest spectaculaire van de Costa Blanca, is de Cova Tallada. Dit is een grot op zeeniveau die eeuwenlang werd gebruikt als steengroeve. Hier werd de steen gewonnen waaruit veel van de monumenten in de omliggende dorpen zijn gebouwd. De natuurlijke poel, bogen en galerijen zijn spectaculair.

Tijdens de boottocht kun je de grot niet betreden, maar je kunt wel genieten van de schoonheid ervan en van de schoonheid van de kliffen die de grot beschermen. Na de beschouwing en op de terugweg naar de haven, zal de zonsondergang de metgezel van de tocht zijn en de finishing touch geven aan een van de vele activiteiten die je kunt doen met kinderen in Benidorm om onvergetelijke herinneringen te creëren.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 21 euro voor volwassenen. Kinderen tot 13 jaar en 65-plussers krijgen korting. Baby's tot drie jaar reizen gratis.
 • Wat is inbegrepen bij de excursie: boottocht langs de kust en een drankje aan boord (frisdrank, frisdrank of bier).
 • Voordelen van deze optie: voor wie wil genieten van een romantische ervaring is dit een perfect plan. Ook voor zeilen met het gezin.
 • Nadelen van deze optie: er is een minimum aantal passagiers nodig voor de tocht.

2. Dinner cruise in Calpe

Tafels en stoelen, Calpe|©fife flickr
Tafels en stoelen, Calpe|©fife flickr

Nu raad ik je aan om van Benidorm naar Calpe te gaan. Dit is een van de meest unieke steden aan de Costa Blanca, dankzij de imposante figuur van de Peñón de Ifach. In de haven ga je aan boord van een moderne catamaran waarmee je een van de meest iconische ansichtkaarten van de Spaanse Levante vanaf zee kunt bekijken.

Aan boord van de boot kun je zien hoe de schaduw van de rots, weerspiegeld in het water, plaats maakt voor de fonkelende lichtjes van Calpe. Een tip? Neem je mobiele telefoon of camera volledig opgeladen mee, want je zult niet kunnen stoppen met foto's maken.

Na anderhalf uur varen keer je terug naar de haven voor het diner. Je zult waarschijnlijk honger hebben gekregen, maar maak je geen zorgen, de beste rijstgerechten en vis in de omgeving staan voor je klaar. Als je van lekker eten houdt, zul je een geweldige tijd hebben met het proeven van een aantal typische gerechten uit de gastronomie van Alicante.

Als je zin hebt om de dag en de ervaring af te ronden, raad ik je aan om een dagtocht naar de kust te organiseren. Overdag kun je de landschappen van een deel van de kustlijn van Alicante vanaf het land bewonderen en 's avonds kun je dat doen vanaf de zee.

Interessante details

 • Prijs: volwassenen betalen ongeveer 95 euro. Er zijn kortingen voor 65-plussers en kinderen onder de 13 jaar. Kinderen onder de drie jaar zijn gratis.
 • Duur: 3 uur en 30 minuten.
 • Wat is inbegrepen bij deze excursie: zeilen, glas champagne (volwassenen) en frisdrank (kinderen) aan boord. Typisch diner met volledig menu.
 • Voordelen van deze optie: in juli en augustus is er de mogelijkheid van preferentiële toegang tot het net van de catamaran om nog meer van de ervaring te genieten. Bovendien is het mogelijk om een vegetarisch menu aan te vragen als je dit minstens 24 uur van tevoren aankondigt.
 • Nadelen van deze optie: cruise en diner moeten op dezelfde dag plaatsvinden.

3. Een tocht op een grote catamaran in de baai van Denia

Catamaran op de kust|©Jess Loiterton
Catamaran op de kust|©Jess Loiterton

De baai van Denia is perfect als je gewoon een korte maar ontspannen cruise wilt maken op de Middellandse Zee. Het beeld van het kasteel, gelegen op een grote rots, is een van de meest herkenbare beelden van de Costa Blanca. Aan boord van een catamaran kun je het bekijken, net als de stranden, de haven of de bergen die de stad omringen.

Als je voor deze ervaring kiest, zeil je op een speciale boot: een ecologische catamaran die gebruikmaakt van de kracht van de wind om soepel over het zeeoppervlak te glijden. Laat je wiegen door het zachte deinen van de catamaran en voel hoe de zeebries je omhult terwijl je nadenkt over een van de mooiste ansichtkaarten om te onthouden of te delen op sociale netwerken. Jij kiest!

Als je op zoek bent naar een leuk plan om een leuke tijd te hebben met het gezin, dan is deze cruise perfect. De kinderen zullen zich echte avonturiers of angstaanjagende piraten voelen. En omdat deze tocht maar een uur duurt, is hij niet vermoeiend voor de kleintjes.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer €14. Kinderen jonger dan 10 en ouder dan 65 krijgen korting. Baby's tot drie jaar reizen gratis.
 • Duur: een uur.
 • Wat deze excursie inhoudt: zeetour.
 • Voordelen van deze optie: het is een ideale activiteit om met kinderen te organiseren, zelfs als ze nog heel jong zijn.
 • Nadelen van deze optie: voor avonturiers kan de duur van de excursie te kort zijn.

Huur je eigen boot

Boot op het water|©Sunset Holidays
Boot op het water|©Sunset Holidays

Als je liever de kust op je eigen tempo verkent en geniet van totale vrijheid om de kustlijn van Benidorm te ontdekken, is het alternatief om een boot te huren. Het is een duurdere optie, maar je hebt alle flexibiliteit om een route naar wens samen te stellen.

De boottypes die je kunt huren zijn zeer gevarieerd en variëren van grote catamarans tot zeilboten of kleinere motorboten. Maak je geen zorgen als je nog nooit aan het roer hebt gestaan, in de meeste gevallen is er een optie om te charteren met schipper.

 • Prijs: vanaf ongeveer 230 €. Prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en zijn hoger tijdens piekuren.
 • Duur: de huur is meestal voor hele dagen.
 • Wat deze excursie inhoudt: een dag zeilen, met of zonder schipper.
 • Voordelen van deze optie: vrijheid om de tocht te organiseren zoals je zelf wilt en zonder beperkingen. Bovendien kunt u de boot alleen voor u en uw avontuurlijke metgezellen gebruiken.
 • Nadelen van deze optie: de prijs is hoog en een volledige dag charter kan in sommige gevallen te veel zijn.

Hoe boek je een boottocht vanuit Benidorm

Vrouw aan de telefoon|©Andrea Piacquadio
Vrouw aan de telefoon|©Andrea Piacquadio

Een boottocht boeken vanuit Benidorm is heel eenvoudig. Je kunt het online doen in slechts drie eenvoudige stappen. Eerst moet je natuurlijk de ervaring kiezen waar je zin in hebt. Dan moet je het aantal passagiers en de gekozen datum voor de activiteit selecteren.

Als er plaatsen zijn, hoef je alleen de gegevens van de deelnemers in te voeren, evenals een e-mailadres en een telefoonnummer om contact op te nemen. De laatste stap is het bevestigen van de boeking. Je hoeft verder niets te doen, je hoeft alleen maar de bevestiging op te slaan om te laten zien voordat je aan boord gaat.

Even een korte opmerking. Als je plannen maakt voor Benidorm in oktober of de maanden daarna, moet je rekening houden met het weer. Zelfs in de winter is het meestal mild, maar er is een kans dat de dag dat je aan boord gaat guur is.

Als slecht weer je dwingt om de activiteit te annuleren, heb je twee opties: je kunt je geld terugkrijgen of de datum van de boottocht wijzigen. Als je genoeg dagen in Benidorm doorbrengt, raad ik je aan om de kans niet te missen om de landschappen van de Costa Blanca vanaf zee te bekijken, ze zijn echt prachtig.

Wat zie ik tijdens deze excursie?

Rotsformatie bij de zee|©Ursula
Rotsformatie bij de zee|©Ursula

Het landschap varieert enigszins afhankelijk van de excursie die u kiest, maar u zult op alle excursies een spectaculaire kustlijn zien. De kuststrook tussen het natuurpark Serra Gelada en de kaap van San Vicente en Denia is echt prachtig en heeft niets te maken met het stadsimago van Benidorm.

De Peñon de Ifach in Calpe, bergen die in de zee afsterven in de vorm van kliffen of de stranden waar je van zult genieten als het mooi weer is, zijn enkele van de plekken die je vanaf zee zult zien. Met een beetje geluk kun je ook de gevarieerde zeefauna van dit gebied zien, of zelfs af en toe een dolfijn!

Tips voor een boottocht vanuit Benidorm

comfortabele schoenen op de bank|©JESHOOTS.com
comfortabele schoenen op de bank|©JESHOOTS.com

Voor een geweldige tijd aan boord heb je niet veel nodig. Het belangrijkste is de wens om plezier te hebben. Het kan echter nooit kwaad om een paar tips te hebben:

 • Draag comfortabele kleding en schoenen: draag idealiter kleding waarin je vrij kunt bewegen en schoenen die een goede grip hebben en waterdicht zijn.
 • Neem een jas mee: als je kiest voor een boottocht in de namiddag als onderdeel van je plannen om te genieten van Benidorm in september, vergeet dan niet om iets warms mee te nemen, overdag zal het warm zijn, maar als de zon ondergaat kan het koeler worden.
 • Vergeet zonnebrandcrème en een zonnebril niet - die zijn een must voor elke boottocht overdag. Vergeet niet dat zelfs als het winter of bewolkt is, je jezelf moet beschermen tegen de zonnestralen om zonnebrand te voorkomen.
 • Zorg ervoor dat je ruim op tijd op het ontmoetingspunt bent, zodat onvoorziene vertragingen je excursie niet kunnen verpesten.
 • Vergeet niet je reservering mee te nemen, op papier of op je mobiele telefoon. Het is essentieel om van de ervaring te genieten.
 • Als je gevoelig bent voor zeeziekte, zul je misschien niet genieten van de boottocht. Als je de Costa Blanca vanaf zee wilt zien, zijn er alternatieven. Ik raad je aan om deel te nemen aan een van de kajakactiviteiten in Benidorm. Er zijn activiteiten voor alle niveaus.

Hoe lang duren de boottochten vanuit Benidorm?

Vergezicht van de boot|©SGL
Vergezicht van de boot|©SGL

De duur is meestal kort, tussen een uur en anderhalf uur varen. Je moet er wel rekening mee houden dat de excursies met diner minstens anderhalf uur langer duren.

Er is nog een ander belangrijk aspect: de reis naar Calpe of Denia als de excursie vanuit een van deze steden vertrekt. Het duurt niet lang om er vanuit Benidorm te komen, tussen de 25 en 40 minuten, maar het is essentieel dat je het niet vergeet zodat de boot niet zonder jou vertrekt.

Hoe dan ook, als je het diner en de reis aan de cruise toevoegt, nemen de boottochten niet veel tijd in beslag en daarom zijn ze een goed alternatief om te combineren met andere activiteiten. Hier is maar één idee: geniet van de dag in een van de beste waterparken in Benidorm en ontspan daarna en bekijk de zonsondergang vanaf een boot. Geweldig, vind je niet?

Hoeveel kost een boottocht vanuit Benidorm?

Mensen met geld in de hand|©cottonbro studio
Mensen met geld in de hand|©cottonbro studio

De prijs hangt af van de route die je kiest. Over het algemeen is het een van de meest betaalbare activiteiten die je kunt doen als je kiest voor alleen zeilen. Volwassenen betalen vanaf 12 euro voor kortere excursies. Bij dinercruises kan de prijs oplopen tot ongeveer 100 euro.

Let op, senioren en kinderen betalen minder. Kortingen beginnen meestal bij 10% en kunnen oplopen tot 40% voor kinderen. De leeftijd waarop deze kortingen gelden voor kinderen kan echter variëren. In sommige gevallen is de grens 10 jaar, in andere gevallen 14 jaar.

Waarom is een boottocht vanuit Benidorm aan te raden?

Boot haven|©Izzys
Boot haven|©Izzys

De belangrijkste reden is om de semi-wilde landschappen te bewonderen die de Costa Blanca ook verbergt, de noordelijke zijn de meest spectaculaire in de provincie Alicante, en ze liggen op een steenworp afstand van Benidorm! Maar er zijn nog andere goede redenen:

 • Om na een vermoeiende dag te genieten van alles wat Benidorm te bieden heeft.
 • Omde contrasten te ontdekken tussen een bijna maagdelijk stuk kust en het silhouet van enkele van de meest aantrekkelijke toeristische steden aan de Costa Blanca.
 • Een boottocht is een van de leukste activiteiten om alleen, met z'n tweeën of met het gezin te doen.
 • Voor het grootste deel zijn het ervaringen binnen het bereik van elk budget.
 • Vanaf de kust zie je plekken aan land die zo mooi zijn dat je ze zeker te voet wilt bezoeken, zoals het uitkijkpunt van Kaap San Antonio of de Rots van Ifach. Het is daarom een goede manier om andere excursies te plannen.
 • De boottocht vanuit Benidorm is een activiteit die je op elk moment van het jaar kunt doen. Je kunt het opnemen in je plannen om te doen in Benidorm in augustus of zelfs in december. Het weer aan de Costa Blanca maakt het mogelijk om het grootste deel van het jaar rustig te zeilen.

Wanneer kun je het beste een boottocht maken vanuit Benidorm?

Boot met uitzicht vanuit de verte|©.Martin.
Boot met uitzicht vanuit de verte|©.Martin.

De Costa Blanca heeft het grootste deel van het jaar een zeer aangenaam klimaat. De zon schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar en de gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 19 graden Celsius. Om je een idee te geven: zelfs in de maand december is het heel moeilijk om onder de 13 ºC te komen, het gemiddelde ligt tussen de 16 en 18 ºC.

Dit betekent dat je op bijna elk moment van het jaar kunt genieten van een boottocht. Cruises bij zonsondergang zijn vooral aangenaam in de warmere maanden: mildere temperaturen dan overdag en de zeebries creëren een geweldige sfeer om te zeilen en het landschap vanaf het dek te bekijken.

Hoe zit het met cruises overdag? De waarheid is dat je op elk moment van deze ervaringen kunt genieten. Maar in de lente, herfst en winter zijn de warmste, centrale uren van de dag het meest aan te raden.