Benidorm in 3 dagen: een reisgids om het meeste uit je bezoek te halen

Drie dagen is een gepaste hoeveelheid tijd om van veel toeristische bestemmingen over de hele wereld te genieten. Benidorm is geen uitzondering op deze regel en daarom leg ik je uit hoe je het meeste uit je 72 uur in de stad kunt halen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

Benidorm in 3 dagen: een reisgids om het meeste uit je bezoek te halen

Barco en el mar |©amamolina

In Benidorm vind je een plek met een zeer gevarieerd aanbod aan entertainment. Daarom kunnen de beste dingen om te zien en te doen in Benidorm zowel degenen tevreden stellen die deze pittoreske gemeente een hele maand bezoeken als degenen die er slechts een weekend van hun vakantie aan willen wijden.

Ik nodig je uit om verder te lezen, want ik heb een reeks activiteiten samengesteld die je de beste kant van deze Valenciaanse stad laten zien vanaf het eerste moment tot het laatste moment van je reis. En dat komt goed uit, want logistieke planning maakt het verschil voor een echt geslaagde reis.

Dag 1: Begin je bezoek aan het strand en wandel door de oude stad

Strand in Benidorm|©MIGUEL FLORES
Strand in Benidorm|©MIGUEL FLORES

De oude stad en de vier meest bezochte stranden van Benidorm zijn de representatieve elementen van deze stad voor het internationale toerisme. Juist daarom is het een goed idee om de eerste dag van je bezoek te gebruiken om de omgeving te verkennen.

Je moet weten dat het voor deze eerste dag niet nodig is om een auto te hebben als je niet met een eigen voertuig in de stad bent aangekomen. De meeste attracties die ik noem zijn bereikbaar via een korte wandeling vanaf het vorige punt. De uitzondering is de laatste activiteit van de dag, maar dat is nog steeds een korte en goedkope taxi- of Uber-rit.

Bezoek de baai of het strand van Mal Plas en geniet van een jetskirit

De baai van Mal Pas is een klein gedeelte van de kustlijn van Benidorm op slechts een korte wandeling van het historische stadscentrum. Eeuwenlang was dit het gedeelte dat werd gebruikt om de stad te verdedigen tegen invallen van piraten of militaire aanvallen. Tegenwoordig is het echter een van de mooiste delen van de kustlijn van de stad en kan het een geweldige plek zijn om je eerste dag in Benidorm te beginnen.

Mal Pas strand ligt tegenover de jachthaven van Benidorm en heeft zeker veel meer ruimte voor de toeristen die een stuk zand in deze beroemde baai missen.

Hier kun je deelnemen aan een van de jetskiritten rond Benidorm. Als je niet de kans hebt gehad om in je hotel te ontbijten, raad ik je aan dat te doen in een van de restaurants aan de overkant van het Parque de Elche of in de smalle straatjes van de oude stad.

Boek een jetski in Benidorm

Je kunt ook een ritje maken op een bananenboot

Als je er zin in hebt, kun je ook deelnemen aan een snelle rit op een bananenboot, want dit is een van de kenmerkende activiteiten van een bezoek aan het strand in Benidorm. Sommige van deze ritten vertrekken meestal vanaf het strand van Mal Pas, evenals andere die al geboekt zijn voor het Poniente strand.

Ook als de boot op je wacht bij Poniente hoef je maar een paar meter te lopen van de andere stranden en het is een perfecte gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de moderne promenade van dit deel van de baai.

Merk op dat dit een van de beste dingen is om te doen in december in Benidorm, omdat de dalende watertemperaturen het een nog spannendere ervaring maken om niet in dit soort boten te vallen

Slenter door de oude stad

Aan de andere kant, als je tevreden bent dat je hebt genoten van deze twee of drie stranden in de stad dan kun je gebruik maken van de nabijheid om rond te wandelen in de prachtige oude stad van Benidorm. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen in goede gastronomische voorstellen als je dat wilt, maar het meest interessant zijn de plaatsen die je niet mag missen

De ambachtelijke markt, de kerk van San Jaime en Santa Ana, het Plaza de la Constitución en de centrale markt van Benidorm zijn enkele van deze plaatsen die je moet bezoeken tijdens een toeristische tour door het gebied. Als je dat niet zo'n goed idee vindt, kun je ook van de gelegenheid gebruikmaken om het park La Aigüera te bezoeken en als je dat doet, mag je het amfitheater en het gebouw van het stadhuis niet missen.

Houd in gedachten dat een rondleiding door dit gebied het hele jaar door een van de beste dingen is om te doen in Benidorm. Vooral wanneer de toeristische drukte laag is en je geen honderden en honderden mensen langs de smalle straatjes van het gebied zult vinden.

Vang de zonsondergang op het Mediterrane Balkon

Als je door het historische stadscentrum toert, zou het een vergissing zijn om niet van de gelegenheid gebruik te maken om naar het Mediterraan Balkon te lopen. Dit is het beroemdste uitkijkpunt in de hele stad, waar je een compleet uitzicht hebt op zowel de skyline van Benidorm als de zee eromheen.

Ik raad je aan om het als laatste halte te nemen tijdens je sightseeingtour door de oude stad, zodat je ervan kunt genieten als de zon ondergaat. Aan de andere kant, een uitstekende manier om je door de stad te verplaatsen als je geïnteresseerd bent in uitleg over de geschiedenis met een audiogids, zijn de Benidorm Hop On Hop Off bussen. Hiermee kun je bij elke halte uitstappen en het systeem de hele dag door als vervoermiddel gebruiken.

Sluit de dag af met een bezoek aan het paleis van Benidorm

Als je bent teruggekeerd naar je accommodatie en hebt kunnen genieten van een korte pauze om je batterijen weer op te laden, heb je waarschijnlijk nog steeds zin in een avondje uit tijdens je eerste nacht in de stad. Als dat het geval is, raad ik je aan een bezoek te brengen aan het Benidorm Palace, een grote zaal die al vier decennia lang het epicentrum is van de cabaretwereld in deze stad.

Daar kun je genieten van een diner met live entertainment, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit een ruimte is die geen deel uitmaakt van de activiteiten om te doen met kinderen in Benidorm. Omdat het een show is met vedettes en andere volwassen elementen, is het niet geschikt voor het hele gezin.

Reserveer je kaartjes voor het Benidorm Palace

Dag 2: Bezoek de omgeving van de stad

Sierra Helada|©Macca6691
Sierra Helada|©Macca6691

Benidorm zelf is een geweldige toeristische bestemming, maar dat betekent niet dat het bezoeken van de omgeving een negatief of af te raden plan is voor een bezoeker. Sterker nog, als iemand maar een weekendje komt, is het een goed idee om de natuurlijke attracties in de buurt van deze stad te verkennen

Precies om deze reden hebben de plannen die ik heb geselecteerd voor de tweede dag van je route te maken met genieten van de buitenwijken van Benidorm. En in dit geval, als je de mogelijkheid hebt, zou het een goed idee zijn om een eigen auto te hebben , gehuurd of in eigendom, om op reiskosten te besparen.

Breng de ochtend wandelend door in de Sierra Helada

De Sierra Helada is een natuurgebied dat zich uitstrekt van het noorden van Benidorm tot de naburige gemeente Albir. Deze plek wordt gekenmerkt door de schoonheid van de kliffen, door het bergachtige terrein waaruit het hele gebied bestaat en ook door de leuke wandelpaden die door het hele gebied lopen.

Precies daarom is het een goed idee om de dag te beginnen met het lopen van een aantal van de paden in dit natuurgebied. Voordat je dat doet, kan ik je aanraden om door de straten van Rincón de Loix te lopen en te ontbijten bij de eerste taverne die je tegenkomt. Zo kun je voldaan aan deze sportieve ervaring beginnen.

Bezoek daarna nog even het waterpark Aqualandia

Als je genoeg hebt van de rondleiding door dit natuurpark, kun je het waterpark Aqualandia bezoeken. Dit is het meest bezochte pretpark tijdens het zomerseizoen voor een veilige ontsnapping aan de hitte die de Costa Blanca in deze tijd van het jaar kenmerkt.

Het is echter ook een uitstekend alternatief om de rest van het jaar te bezoeken als je bezoek aan de stad in een weekend plaatsvindt. Als dit niet het geval is, kun je deze activiteit overslaan omdat er andere, nog interessantere plannen zijn voor de rest van het reisschema op je tweede dag in Benidorm.

Ook is deze plek voor veel inwoners en voor sommige frequente bezoekers een van de beste waterparken van Benidorm en als je de stad bezoekt met kinderen is het een goed idee om een paar uur van je ochtend te besteden aan het genieten van de zwembaden en leuke glijbanen.

Dit is echter een deel van de route dat je kunt overslaan als je niet met kinderen reist of als je vindt dat een waterpark te vermoeiend is en je de rest van de dag niets anders meer kunt doen.

Toegang tot waterpark Aqualandia

Sluit de middag af met een uitstapje naar Jávea om te kajakken

Hoewel Aqualandia een leuke plek is om te bezoeken, is het waar dat het maar ongeveer vier uur van je dag in beslag neemt en dat betekent dat je de hele middag beschikbaar hebt om de omgeving van Benidorm te verkennen. Daarom is een excursie naar de pittoreske gemeente Jávea een goed idee als je wilt deelnemen aan een aantal van de beste kajakactiviteiten in Benidorm en omgeving.

Bij dit soort excursies moet je er rekening mee houden dat sommige een retourtransfer vanuit Benidorm omvatten, terwijl andere een ontmoetingspunt in Jávea hebben. Dat betekent dat je ongeveer 40 minuten moet rijden in de richting van het noorden van de Costa Blanca.

Hoe dan ook is het een goed plan, want de stranden hier worden gekenmerkt door kristalhelder water en een diversiteit aan onderwaterleven dat je in staat stelt om te genieten van een leuke snorkelsessie.

Kom terug voor het avondeten voor een goede Valenciaanse maaltijd

Je moet rond zes uur 's avonds terug zijn in Benidorm en je zult waarschijnlijk een behoorlijke eetlust hebben na een dag vol fysiek veeleisende plannen. Daarom is het een goed idee dat je je wijdt aan een authentieke Valenciaanse maaltijd en er is niets beter voor dit doel dan een paella in een van de tavernes in het historische centrum van de stad.

Als je dit doet, kan ik je alleen maar aanraden om je maaltijd te begeleiden met een verfrissende sangria en als je aanbevelingen nodig hebt voor een specifiek etablissement, kan ik je de Marisquería Córdoba of het beroemde Aitona restaurant aanraden. Als je denkt dat het een slecht idee is om naar het historische centrum te gaan omdat je hotel in een ander deel van de stad ligt, kies dan voor een etablissement dichter bij je accommodatie.

Feest in een van de beste uitgaansgebieden van de stad

Tot slot heb je na het diner nog genoeg uren over om te genieten van het nachtleven in Benidorm en voor sommige mensen kan dit de beste activiteit in de stad zijn. Deze toeristische bestemming staat bekend als een epicentrum van feesten in het Spaanse Middellandse Zeegebied. Er zijn verschillende soorten ervaringen die je kunt beleven, afhankelijk van het soort etablissement dat je besluit te bezoeken.

Als je bijvoorbeeld naar de wijk Levante gaat, vind je verschillende strandbars en specifiek in dit deel van de stad vind je de beroemde wijk Güiris. Dit is het gebied met het grootste aantal bars en nachtclubs gericht op het Britse publiek. Merk op dat dit een van de beste dingen is om 's avonds te zien en te doen in Benidorm, vooral tijdens de zomermaanden.

Als je naar het gebied gaat dat bekend staat als La Carretera vind je grotere nachtclubs en uitgaansgelegenheden waar je tot na zonsopgang kunt doorfeesten. In de oude stad vind je de meeste LGBT-gelegenheden van de stad en als je op zoek bent naar dit soort feesten moet je weten dat er meer dan 30 diversiteitsgerichte bars zijn in dit deel van Benidorm.

Dag 3: Neem in stijl afscheid van Benidorm

Segway man|©Per Sistens
Segway man|©Per Sistens

Op de derde dag van je bezoek aan Benidorm zullen er nog steeds plannen zijn om onuitwisbare herinneringen te creëren aan een korte maar vermakelijke vakantie in deze beroemde Spaanse bestemming aan de Middellandse Zee.

Daarom heb ik de taak op me genomen om andere activiteiten te vinden waarmee je de stad en de nabijgelegen natuurlijke attracties verder kunt verkennen.

Maak een Segway tour door de stad

De Segway is een soort eenpersoonsvoertuig dat qua werking lijkt op een elektrische scooter, maar veel gemakkelijker te berijden is. Op zichzelf is het een erg vermakelijke activiteit en als het vergezeld gaat van een sightseeingtour door de stad wordt het een nog interessanter plan.

Daarom stel ik het voor als een goede manier om je laatste dag in Benidorm te beginnen. Zonder twijfel is het het hele jaar door een aan te raden plan, maar het is ook een van de beste dingen om te doen in Benidorm in september. Dit komt omdat het dan nog steeds zomer is, maar er tegelijkertijd minder mensen op straat zijn en je met meer veiligheid en vrijheid kunt toeren op deze voertuigen.

Segway tour in Benidorm

Daarna kun je parasailen in Denia

Als je al een groot deel van Benidorm met de Segway hebt doorkruist, is de kans groot dat je niet langer geïnteresseerd bent in rondwandelen door de stad en dat je op zoek bent naar plannen waarbij je van de zee kunt genieten. Precies om deze reden stel ik als tweede activiteit voor je laatste dag in de stad een parasailing-sessie voor in de naburige gemeente Dénia.

Als je niet weet wat parsailing inhoudt, moet je begrijpen dat het in feite neerkomt op het besturen van een paraglider en genieten van een ritje door de lucht terwijl een sportboot op topsnelheid over het strand rijdt waar je je bevindt. In dit geval zou dat de baai van Denia zijn en je bezoek aan deze gemeenschap wordt ook een andere toeristische activiteit, omdat je zo dit prachtige deel van de Spaanse Costa Blanca leert kennen.

In andere opzichten is een bezoek aan Denia zelfs een van de beste excursies die je vanuit Benidorm kunt doen.

Sluit de trip af met een mooie catamarantocht bij zonsondergang

Terwijl je in Denia bent, zul je waarschijnlijk in de verleiding komen om te lunchen in een van de restaurants langs de promenade van de baai of door een van de straten te lopen om de schilderachtige schoonheid van dit stadje te bekijken. Je hebt echter nog een paar uur over van je vakantie en dus is een catamarantocht om te genieten van de zonsondergang over deze prachtige baai een goed plan om van te genieten voordat je terugkeert naar je accommodatie in Benidorm.

Dit soort boottocht rond Benidorm of de omliggende gemeenschappen is een aanbevolen plan voor het hele gezin en het is zonder twijfel de perfecte manier om een korte maar uiterst vermakelijke vakantie van begin tot eind af te sluiten.