10 dingen om te doen in Benidorm in oktober

Benidorm is voornamelijk een zomerbestemming, maar tijdens de herfst verwelkomt de stad festivals, patroonsfeesten en straatmarkten die het New York van de Middellandse Zee een ander en even leuk profiel geven.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

10 dingen om te doen in Benidorm in oktober

Benidorm de noche |© Maksim Ivanov

Benidorm met zijn stranden, enorme gebouwen en duizenden hotels is de toeristische hoofdstad van de Valenciaanse Gemeenschap en heeft die status ook verdiend, want het is een van de favoriete bestemmingen van Europeanen in de zomer, maar het is ook een ideale plek om te bezoeken in andere tijden van het jaar, wanneer de zomerattracties niet langer de hoofdrol spelen om plaats te maken voor concerten, festivals en herfstpostkaarten.

Enkele van de beste dingen om te zien en te doen in Benidorm in oktober zijn de viering van Halloweenavond in het themapark Terra Mítica, een bezoek aan de herfstmarkten, meedoen aan de feesten van Moren en Christenen en proeven van de plaatselijke keuken tijdens het Gastronomisch Festival.

1. Vier Halloweenavond in Terra Mitica

Slecht weer in een achtbaan|©joserico
Slecht weer in een achtbaan|©joserico

Terra Mitica is een van de beste themaparken van Benidorm en is gebaseerd op de oude beschavingen van het Middellandse Zeegebied. In de meer dan 20 attracties, verdeeld over de gebieden Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en De Eilanden, vind je draaimolens, treinritten, achtbanen en ritjes in de Titanide- of Synkope-attracties, die echte adrenalinekicks zijn, maar in oktober kun je er ook de Halloween-avond doorbrengen.

Op Halloweenavond kun je een van de belangrijkste evenementen meemaken in Terra Mitica, dat elk jaar meer speciale attracties toevoegt, maar zich onderscheidt door zijn shows en griezelbelevenissen in het Iberia-gebied, dat het Toxicum omtovert tot het Labyrint van de Minotaurus, een route waarin groteske en wrede wezens zullen proberen het circuit in een enge ervaring te veranderen.

Op Halloween gaat Terra Mítica door met het gebruikelijke programma en worden er in het hele park activiteiten georganiseerd, zoals verkleedwedstrijden, optochten, themadiners en knutselworkshops voor kinderen, dus het is ook een ideaal alternatief als je van plan bent om Benidorm met kinderen te bezoeken.

Interessante details

 • Prijs... Vanaf 37 euro per persoon.
 • Openingstijden... Elke dag van 10.30 tot 20.00 uur. Tijdens speciale evenementen, zoals Halloween Night, worden de openingstijden verlengd.
 • Locatie... Partida de Moralet s/n, Benidorm.

Boek tickets voor Terra Mitica

2. Beleef de herfst in het Aigüera Park

Het Aigüera Park|©snappyshots
Het Aigüera Park|©snappyshots

Het Aigüera Park is de belangrijkste groene long van Benidorm en ook de thuisbasis van het stadhuis en zijn tuinen, het Julio Iglesias Auditorium en de arena van de stad. In de zomer speelt het park een belangrijke rol met zijn foodtrucks en kraampjes, maar in de herfst wordt het een van de epicentra van de evenementen in Benidorm, zoals het Iberia Festival en een verplichte stop op weg naar het strand.

Als je van plan bent om Benidorm in oktober te bezoeken, kun je door het park wandelen in een van zijn beste staten, tijdens de herfst met de bomen die van bladeren veranderen en de paden die baden in herfstgeel. Je kunt ook het amfitheater bekijken, festivals en beurzen bijwonen en rondleidingen door de stad volgen.

Het Aigüera Park heeft ook een kinderactiviteitengebied waar in de herfst activiteiten voor de kleintjes worden georganiseerd en het bevat haltes voor het openbaar vervoer en de hop on-hop off toeristenbus van Benidorm, zodat je het ook kunt gebruiken als tussenstop om naar het Levante strand en de oude stad van Benidorm te gaan of een fietstocht door de stad te maken.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot het park is gratis.
 • Openingstijden... Elke dag van 8.00 tot 22.00 uur.
 • Locatie... Calle Primavera 22, Benidorm.

Boek een fietstour in Benidorm

3. Vier de Dag van de Valenciaanse Gemeenschap

Dag van de Valenciaanse Gemeenschap|©Paola Vizcaino Suárez
Dag van de Valenciaanse Gemeenschap|©Paola Vizcaino Suárez

Elk jaar is 9 oktober de Dag van de Valenciaanse Gemeenschap en Benidorm staat bol van de activiteiten in verschillende delen van de stad waaraan ook de bezoekers deelnemen.

Tijdens de viering van Sant Donís, die ook wordt beschouwd als de beschermheilige van de Valenciaanse geliefden, hebben mannen de gewoonte om vrouwen een zakdoek te geven met marsepeinen snoepjes erin, maar er zijn ook andere traditionele activiteiten.

De viering van de Dag van de Valenciaanse Gemeenschap omvat religieuze processies, gratis concerten door het Benidorm Symfonieorkest, eetkraampjes, straatmarkten, traditionele dansen en een vuurwerk om het evenement af te sluiten.

Deelnemen aan de Valenciaanse Gemeenschapsdag is een van de leukste dingen om te doen in Benidorm.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot de activiteiten is gratis.
 • Wanneer... 9 oktober van elk jaar.
 • Locatie... In verschillende delen van Benidorm.

4. Neem deel aan de Festes del Roser in de Sanz kapel

Festes del Roser 2022|©Vallbona d'Anoia
Festes del Roser 2022|©Vallbona d'Anoia

De Roser is sinds de 19e eeuw een van de meest traditionele feesten in Benidorm en wordt elk jaar in oktober gehouden in het weekend dat het dichtst bij het feest van de Maagd van de Rozenkrans ligt, een van de beschermheiligen van de stad. Tijdens het Roser zijn er bloemenoffers, wandelingen naar de Ermita de Sanz en sportactiviteiten voor kinderen en volwassenen.

Tijdens de Festes del Roser worden er traditionele Valenciaanse activiteiten gehouden, zoals typische dansen, en worden er lokale eetkraampjes opgezet. Het feest wordt in de derde week van oktober afgesloten met een mis in de kapel van Sanz, die zich in Almabrá bevindt, en er is ook een vuurwerk.

De Festes del Roser maken deel uit van de traditionele Valenciaanse folklore en gaan verder dan religieuze motieven, dus als je van plan bent om de stad in oktober te bezoeken kun je het meeste uit je bezoek halen door deel te nemen aan een van de typische gebruiken van de autonome gemeenschap. Een bezoek aan de Ermita de Sanz in Alicante is ook een van de leukste dingen om te doen vanuit Benidorm.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot de activiteiten is gratis.
 • Wanneer... Elk jaar in oktober.
 • Locatie... In verschillende delen van Benidorm en Alicante.

5. Bezoek de herfstmarkten

Centrale markt|©campese
Centrale markt|©campese

In de herfst valt Benidorm op door zijn culturele activiteiten, waaronder theatervoorstellingen, muziekshows, patroonsfeesten en ook door de straatmarkten, die in oktober een van de favoriete plekken van zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers worden. Bovendien bevordert het milde klimaat van de stad tijdens het herfstseizoen de open marktkramen.

Als je iemand bent die graag gaat winkelen als hij een stad bezoekt, dan zijn de straatmarkten van Benidorm ideaal voor jou. In oktober heeft de stad de Mercadillo Pueblo, die bekend staat om zijn churreria bar, de Mercadillo del Cisne, beroemd om zijn kraampjes en eetkraampjes, de Mercadillo Foietes, de oudste markt in Benidorm, en de Mercadillo de Finestrat, die alleen voedsel verkoopt.

In oktober kun je ook een bezoek brengen aan de vlooienmarkt van Polop, die in de herfst bekend staat om zijn tweedehands producten en de enige in de stad is met deze methodologie, en als je een van de meest traditionele plaatsen wilt bezoeken kun je de Gemeentelijke Markt van Benidorm bezoeken , die in de buurt van het Elche Park ligt, hoewel deze het hele jaar door geopend is.

6. Neem deel aan het Gastronomisch Festival van Benidorm

Alicante Rijst|©Camping Armanello (Benidorm, Spain)
Alicante Rijst|©Camping Armanello (Benidorm, Spain)

Elk jaar in oktober viert Benidorm het Gastronomisch Festival van de stad, een feest waarbij verschillende restaurants, bars en tavernes in de stad hun beste gerechten aanbieden met kortingen en aanbiedingen voor zowel inwoners als bezoekers, dus als je van plan bent om Benidorm in oktober te bezoeken kun je de lekkernijen uit de Valenciaanse keuken proeven tegen betaalbare prijzen.

Het Gastronomisch Festival wordt gekenmerkt door het benadrukken van lokale producten, zoals zeevruchten en vis, maar met rijst als gemeenschappelijk ingrediënt, want elke editie van het evenement omvat 'Arroces de la Tierra' (rijstgerechten), waar restaurants paella's en andere gerechten met rijst aanbieden.

Deze festivals hebben meestal ook menu-aanbiedingen met een vaste prijs en elk van de restaurants wordt gepromoot en benadrukt door het stadhuis van Benidorm in de folders die aan bezoekers worden gegeven en in de publiciteit van het evenement.

Interessante details

 • Prijs... Het Gastronomisch Festival omvat een betaalbaar menu met een vaste prijs.
 • Wanneer... Elk jaar in oktober.
 • Locatie... In verschillende restaurants, bars en tavernes in de stad.

7. Moren en christenen vieren

Moren en christenen|©Nicolás
Moren en christenen|©Nicolás

Elk jaar begin oktober herdenkt Benidorm de veldslagen die tijdens de Herovering werden uitgevochten, de oorlogszuchtige confrontaties waarbij de christelijke Spaanse koninkrijken de gebieden terugwonnen die tijdens de Middeleeuwen door de moslims waren bezet. Dit festival van Moren en Christenen, dat in het hele land wordt gevierd, vult de straten met gekostumeerde optochten, marsen met pauken, comparsas en muziek.

In Benidorm is het epicentrum van de festiviteiten het Aigüera Park en de oneffen straten van de oude stad, en in de hele stad worden tijdens dit belangrijke historische evenement ook kinderactiviteiten gehouden, want oorspronkelijk was het feest een excuus voor volwassenen om Spaanse gebruiken door te geven aan kinderen om zo de Hispaanse tradities na de overheersing te herstellen.

Tijdens de viering van Moren en Christenen, die meerdere dagen duurt zonder onderbreking, kun je op verschillende plaatsen deelnemen aan evenementen en er zijn zelfs 's nachts veel activiteiten te doen in Benidorm, zoals optochten en verschillende soorten marsen.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot de activiteiten is gratis.
 • Wanneer... Elk jaar tijdens de eerste dagen van oktober.
 • Locatie... In verschillende delen van Benidorm, met het Aigüera Park en de oude stad als belangrijkste locaties.

8. Neem deel aan de Columbus Dag Evenementen in de haven van Benidorm

Man peddel surfen|©Pamela S.
Man peddel surfen|©Pamela S.

Columbusdag wordt gevierd op 12 oktober ter herdenking van de ontdekking van Amerika en de reizen van Christoffel Columbus en in Benidorm is de belangrijkste locatie van de vieringen de haven, waar verschillende activiteiten plaatsvinden zoals het hijsen van de vlag en een bezoek aan de marineschepen die in de stad aangemeerd liggen.

Columbusdag is ook een perfecte dag om typische gerechten te eten, deel te nemen aan kinderdagen en voor activiteiten in het havengebied, waaronder een aantal van de beste boottochten langs de kustlijn van Benidorm of kajakexcursies.

Benidorm organiseert ook het Plechtig hijsen van de vlag bij zonsondergang, een viering waarbij je de zonsondergang kunt bekijken vanuit de haven en die meestal wordt bijgewoond door de lokale autoriteiten.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot de activiteiten is gratis.
 • Wanneer... 12 oktober van elk jaar.
 • Locatie... Haven van Benidorm.

9. Geniet van het Iberia Festival

Iberia festival 2014|©visitBenidorm
Iberia festival 2014|©visitBenidorm

Het Iberia Festival is het bekendste muziekevenement van Benidorm. Elk jaar treden er lokale en internationale artiesten op en het trekt bezoekers uit het hele land. De concerten worden gehouden in het Julio Iglesias Auditorium in het Aigüera Park en worden meestal georganiseerd rond Columbusdag.

Het Iberia Festival is een van de meest representatieve concerten van Benidorm en als je van plan bent om de stad in oktober te bezoeken, kun je het bijwonen door van tevoren kaartjes te reserveren op de officiële website. Je kunt kaartjes kopen voor het hele festival of alleen voor een enkele dag, dus het is een goed plan, zelfs als je van plan bent om Benidorm 2 dagen of voor een kort verblijf te bezoeken.

Hoewel het festival in de herfst valt, is het weer in de stad mild, dus het is ook een goed moment om deel te nemen aan een openluchtfestival in het amfitheater in het Aigüera Park.

Interessante details

 • Prijs... Kaartjes voor het festival beginnen bij ongeveer 42 euro.
 • Wanneer... Elk jaar in oktober.
 • Locatie... Julio Iglesias Auditorium in het Aigüera Park.

10. Bezoek de middeleeuwse markt van Callosa de Ensarriá

Fabrikant van illusies|©Enrique Domingo
Fabrikant van illusies|©Enrique Domingo

Elk jaar, tijdens het derde weekend van oktober, wordt in Callosa de Ensarriá de Middeleeuwse Markt gehouden, die aansluit bij het seizoen van de straatmarkten in Benidorm en bestaat uit een vlooienmarkt waar je typisch eten uit de Middeleeuwen kunt eten en kleding en andere voorwerpen uit die tijd kunt kopen.

De Middeleeuwse Markt wordt gekenmerkt door de sfeer, de gekostumeerde verkopers en de thema-activiteiten die plaatsvinden tijdens het weekend dat de markt open is, zoals parades met harnassen uit de Middeleeuwen en naspelen van veldslagen uit die tijd.

Callosa de Ensarriá ligt op 15 kilometer van Benidorm, vlakbij de Fuentes del Algar, dus je kunt het meeste uit je bezoek aan de stad halen door ook de nabijgelegen attracties te bezoeken.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot de markt is gratis.
 • Wanneer... Elk jaar tijdens het derde weekend van oktober.
 • Locatie... Plaza de España, Callosa de Ensarriá.

Boek een excursie naar de Algar Springs

Temperaturen in Benidorm in oktober

Mensen lopen op straat|©CovBoy2007
Mensen lopen op straat|©CovBoy2007

De gemiddelde temperatuur in Benidorm in oktober is 19°, met maxima van 25° en minima van 15°, dus ondanks het einde van de zomer en het begin van de herfst is het weer mild en warm.

In sommige gevallen kun je zelfs zwemmen op de stranden van de stad en wateractiviteiten doen, zoals kajakken of jetskiën. Het heeft ook een droog klimaat, dus het regent meestal niet te veel in de stad.

Het aantal toeristen in Benidorm in oktober

Mensen op het strand|©CovBoy2008
Mensen op het strand|©CovBoy2008

Benidorm is voornamelijk een zomerbestemming dus de toestroom van toeristen in de herfst neemt drastisch af, waardoor je de kans krijgt om de stad met weinig bezoekers te zien.

Merk ook op dat je veel minder toeristen zult aantreffen dan wanneer je Benidorm bezoekt in augustus, wat een van de warmste maanden is, maar je zult nog steeds kunnen genieten van het zonnige, warme en milde weer.

Prijzen in Benidorm in oktober

Mensen kijken op het strand|©CovBoy2009
Mensen kijken op het strand|©CovBoy2009

Het hoogseizoen van de stad is in de zomer, dus dan zijn ook de prijzen het hoogst. Als je Benidorm in september bezoekt, zul je merken dat de prijzen beginnen te dalen en dat je betere accommodatieprijzen kunt vinden.

Als je meer geld wilt besparen, kun je excursies en accommodatie van tevoren online boeken om te profiteren van online boekingskortingen.

Wat moet je meenemen voor je bezoek aan Benidorm in oktober?

Koffer met schaduw onderweg|©Miguel Duran Perello
Koffer met schaduw onderweg|©Miguel Duran Perello

Benidorm in de herfst is warm, mild en heeft ook een droog klimaat, op een paar dagen na, dus ik raad je aan om de volgende kledingstukken in je koffer te stoppen zodat je van de stad kunt genieten:

 • Zwemkleding
 • Zonnebril
 • Zonnebrandcrème
 • Strandschoenen
 • Zonnehoed
 • Lichtgewicht T-shirt
 • Lichtgewicht jas
 • Wollen truien
 • Comfortabele schoenen
 • Lichtgewicht broek