10 dingen om te doen op Ibiza met kinderen

Ibiza staat bekend om zijn stranden en feesten, maar het is ook een paradijselijke bestemming voor het hele gezin. Hier zijn de leukste dingen om te doen op het eiland met kinderen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

10 dingen om te doen op Ibiza met kinderen

Ibiza | ©xxP.

Ibiza is het beroemdste eiland van de Balearen en is populair geworden door zijn luxe jachten, marathonfeesten en paradijselijke stranden, maar het is ook een gezinsbestemming bij uitstek en bij de beste dingen om te zien en te doen op Ibiza hoort ook de mogelijkheid om ze met kinderen te doen.

Van een bezoek aan een avonturenpark tot het verkennen van de oude ommuurde stad, familiestranden, aquaria, grotten en straatmarkten, de mogelijkheden om het eiland te leren kennen als je van plan bent Ibiza met kinderen te bezoeken zijn zeer gevarieerd. Hier vertel ik je over de beste alternatieven, zodat je kunt beslissen welke je in je reisplan wilt opnemen.

1. Maak een avontuurlijke boottocht met het gezin in San Antonio

Boottocht| ©steve p2008
Boottocht| ©steve p2008

Tijdens deze op kinderen gerichte excursies kun je genieten van een gezinservaring aan boord van een boot die door de baai van San Antonio vaart , aan de westkust van het eiland, met de hulp van een bemanning die de kinderen zal leren over de zeefauna van Ibiza tijdens een snorkeltocht met gids.

Deze excursies zijn meestal inclusief lunch en een schattenjacht voor de kinderen, plus een snorkeltour voor de volwassenen en een van de beste boottochten op Ibiza.

Deze excursies starten 's ochtends in de haven van San Antonio en gaan meestal naar Toore d'en Rovira, Punta Galera en Cala Bassa Beach, een van de mooiste stranden van het eiland met wit zand en kristalhelder water.

Deze excursies duren ongeveer 4 uur en hebben gereduceerde tarieven voor kinderen. Alle excursies omvatten snorkelen voor kinderen en volwassenen, een schattenjacht en een onderwaterdronedemonstratie, een ervaring voor het hele gezin.

Boek een San Antonio Bay Tour

2. Leer Cala Llonga Strand kennen

Cala Llonga Strand| ©Firstrentacar
Cala Llonga Strand| ©Firstrentacar

Cala Llonga Beach, in de rustige wijk Santa Eulalia del Río, is een van de best bewaarde geheimen van Ibiziaanse gezinnen. Dit strand, dat zich onderscheidt door het feit dat het een van de langste stranden van het eiland is, is ideaal voor een bezoek met kinderen omdat het wordt omringd door toeristische diensten, restaurants en kinderspeelplaatsen.

Cala Llonga ligt ook buiten het feestcircuit van het eiland, waardoor het een rustige plek is om te genieten met het gezin. Hier kun je het beste snorkelen en duiken van Ibiza. Je kunt er ook stand up paddle surfen en watersporten beoefenen.

Als je van plan bent om in de hoofdstad van het eiland te blijven, kun je Cala Llonga bereiken met de stadsbussen Alsa L10 en Alsa L14 of met de hop-on-hop-off toeristenbussen van Ibiza zolang ze stoppen in Santa Eulalia del Río.

Boek een boottocht op Ibiza

3. Bezoek een van de waterparken op Ibiza

Sirenis Aquagames, Ibiza| ©Ferran Serrafini
Sirenis Aquagames, Ibiza| ©Ferran Serrafini

Als je van plan bent Ibiza te bezoeken met heel jonge kinderen, is een van de beste plannen om een van de waterparken op het eiland te bezoeken. Daar kunnen de kinderen zichzelf verliezen tussen de glijbanen en waterattracties, op veilige plekken, en een hele ochtend of middag genieten van de waterspelletjes.

Er zijn verschillende waterparken op Ibiza, maar een van de bekendste in Port de Torrent is Sirenis Aquagames, een plek die zich onderscheidt door zijn torens met platforms van meer dan 10 meter, zijn gethematiseerde kinderzones en de kinderbaden, die vol zitten met dierenfiguren en Caribische versieringen.

Je kunt ook een bezoek brengen aan Aguamar, gelegen in Playa d'en Bossa, dat een piratenthema heeft en gericht is op oudere kinderen dan Sirenis Aquagames, met snorkelen en schatzoeken.

Deze parken zijn ideaal als je van plan bent Ibiza in de zomer te bezoeken, want dan zijn alle attracties beschikbaar. Ze hebben ook gereduceerde tarieven voor kinderen onder de 13 jaar.

4. Bezoek Dalt Vila, de historische oude stad van Ibiza

Rond Dalt Vila| ©Nicolas Vigier
Rond Dalt Vila| ©Nicolas Vigier

Ibiza heeft een aantal magische plekken waar kinderen dol op zullen zijn en een daarvan is Dalt Vila, de oude ommuurde stad in de hoofdstad van het eiland. Deze ommuurde stad is een van de oudste van Spanje en herbergt een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ibiza, zoals de kathedraal, het kasteel en het Plaza de Armas.

De oude ommuurde stad is een van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben omdat het de geschiedenis van Ibiza bewaart sinds de stichting en ook omdat het een andere kant van het eiland biedt, weg van de luxe jachten en de marathonfeesten. Er zijn veel manieren om Dalt Vila te verkennen, maar een van de meest comfortabele en effectieve is misschien wel een fietstour op Ibiza.

In de gebieden rondom Dalt Vila kun je ook de Necropolis, Paseo Vara del Rey, Portal Nou en Parc de la Pau bezoeken , de groene long van de hoofdstad van het eiland. U kunt ook een bezoek brengen aan de Marina, de haven van Ibiza, waar enkele van de meest luxueuze jachten van Europa liggen aangemeerd en vanwaar u een boottocht kunt maken in Ibiza

5. Leer het natuurpark van Las Salinas kennen

Natuurpark Ses Salines| ©Zavijavah
Natuurpark Ses Salines| ©Zavijavah

Het natuurpark van Ses Salines is een van de meest opvallende in Spanje omdat het niet alleen een grote diversiteit aan mariene en terrestrische flora en fauna bevat, maar zich ook uitstrekt van het zuiden van Ibiza tot het noorden van Formentera, dus het domein omvat ook de zeearm die de twee eilanden scheidt.

Dit natuurreservaat van mediterrane biodiversiteit kan worden bezocht tijdens begeleide excursies die zowel kinderen als volwassenen zullen verbazen, omdat de gebieden ook een van de grootste zoutpannen van het land omvatten en een van de meest gevarieerde land- en zeehabitats ter wereld.

Het natuurpark Las Salinas is een van de interessantste natuurroutes van de Balearen en een van de weinige ecologische activiteiten die het eiland te bieden heeft, al moet je er wel rekening mee houden dat het zo'n groot gebied is dat je meerdere dagen nodig kunt hebben om het grondig te leren kennen. Als dat het geval is, is hier een lijst met dingen die je kunt zien en doen op Ibiza tijdens een verblijf van 3 dagen.

Boek de veerboot naar Formentera

6. Bezoek het Cap Blanc Aquarium

Aquarium Cap Blanc| ©Marie Jolicoeur
Aquarium Cap Blanc| ©Marie Jolicoeur

Het Cap Blanc Aquarium is niet alleen het beroemdste aquarium van de Balearen, maar ook het opvallendste, omdat het zich in een natuurlijke grot bevindt die de habitat is geworden van baarzen, julias, octopussen, roggen, zeesponzen en polymeren van allerlei soorten die kunnen worden bezocht in de tentoonstellingen van de zes vistanks.

Een rondleiding door het aquarium is een van de ideale plannen als je van plan bent Ibiza te bezoeken met kinderen vanwege de interactieve tentoonstellingen en ook, vanwege de ligging vlakbij de haven van San Antonio, is het een perfecte excursie als je van plan bent een andere activiteit in de omgeving te doen zoals een excursienaar Es Vedrá of een duikervaring.

In de zomer is het Cap Blanc Aquarium elke dag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur en heeft het een gereduceerd tarief voor kinderen. Als je van plan bent Ibiza in de winter te bezoeken, houd er dan rekening mee dat de openingstijden kunnen veranderen.

De volledige rondleiding door het aquarium duurt ongeveer 2 tot 3 uur, dus het is een geschikte excursie als je een kort verblijf op Ibiza plant.

Interessante details

  • Prijs... Kaartjes kosten ongeveer 7 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen.
  • Locatie... Ctra. de Cala Gració s/n, Ibiza.
  • Openingstijden... Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

7. Beleef een stand up paddle surf ervaring

Stand up paddle surfen| ©Adeline Loyer
Stand up paddle surfen| ©Adeline Loyer

Stand up paddle surfen is een zeer populaire watersport geworden op de stranden van Europa en in het noorden van Ibiza is het een van de ideale activiteiten voor het hele gezin. In de peddelsurfervaringen in Cala de Sa Ferradura of Cala Codolar is het ook mogelijk om de zonsondergang te voltooien vanaf de wateren van de kust.

Ibiza is een ideale plek voor een stand up paddle surf ervaring omdat het kalme water het makkelijk maakt om deze watersport te beoefenen die populair is bij beroemdheden en die beoefend kan worden op alle stranden van het eiland.

Houd er rekening mee dat je voor een excursie stand up paddle surfen goed weer nodig hebt, dus houd hier rekening mee bij het organiseren van je reisroute. Als je van plan bent om in november of in de wintermaanden naar Ibiza te reizen, is het mogelijk dat deze excursies niet beschikbaar zijn of geannuleerd worden vanwege slecht weer.

Boek een stand up paddle surfervaring op Ibiza

8. Bezoek Avonturenpark Acrobosc

Avonturenpark Acrobosc| ©Cristina Q
Avonturenpark Acrobosc| ©Cristina Q

Ibiza is een eiland dat veel interactieve excursies biedt en een daarvan is een bezoek aan het Acrobosc Adventure Park in Santa Eulalia del Rio. Dit boomklimparcours biedt tokkelbanen van verschillende moeilijkheidsgraden, tochten over Tibetaanse bruggen en toegang tot het strand van Cala Pada, waar je kunt kiezen voor snorkelen, duiken of jetskitochten met dolfijnen kijken.

Het Acrobosc Avonturenpark is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en je kunt kiezen uit drie verschillende routes van verschillende moeilijkheidsgraad. Het groene circuit is het eenvoudigste, het blauwe circuit het middelste en het rode circuit het meest complexe, en in alle gevallen moet er een volwassene bij de kinderen aanwezig zijn.

Houd er rekening mee dat het park geopend is tussen april en oktober en dat de toegangsprijs afhankelijk is van het gekozen circuit. Je kunt ook twee rondleidingen combineren om korting te krijgen op de kaartjes.

Nuttige informatie

  • Prijs... Tickets voor de groene tour kosten ongeveer 15 euro, voor de blauwe tour 20 euro en voor de rode tour 25 euro. Alle kosten zijn schattingen en kunnen variëren.
  • Locatie... Avinguda de s'Argamassa 77, Ibiza.
  • Openingstijden... Van april tot oktober elke dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Boek een excursie jetskiën en dolfijnen kijken

9. Ontdek de grotten van Cala Xuclar

Grot Can Marça| ©Jorge Alpiste
Grot Can Marça| ©Jorge Alpiste

Cala Xuclar is een essentiële stop op de wandelroute langs de noordkust van Ibiza en is ook een van de laatste ongerepte baaien van het eiland, met grote gebieden voor ontspanning, rotsachtige gebieden, dennenbossen en de grotten, die uitkijken op de zee en natuurlijke balkons vormen van waaruit het mogelijk is om een aantal van de beste foto's van Ibiza te maken.

Cala Xuclar is ook een rustig gebied, ideaal voor een bezoek met kinderen, omdat het ver weg ligt van de toeristische centra en de drukste stranden. Tegelijkertijd biedt het een natuurlijke omgeving die zowel volwassenen als kinderen aantrekt, waardoor het een van de beste dingen is om te doen op Ibiza.

Cala Xuclar ligt op de noordelijke punt van het eiland en is een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden, hoewel het ideaal is om in de zomer te bezoeken, wanneer het weer beter wordt en deze vissersankerplaats al zijn pracht en praal terugvindt.

10. Bezoek de hippiemarkt in Punta Arabí

Punta Arabí hippiemarkt| ©Goianobe
Punta Arabí hippiemarkt| ©Goianobe

De Punta Arabí hippiemarkt begon in 1973 als een conglomeraat van ambachtslieden en is sindsdien een commercieel en cultureel referentiepunt geworden op Ibiza. In het gebied Es Canar, in Santa Eulalia del Río, biedt deze vlooienmarkt kraampjes met lokale koopwaar, handwerk, kleding voor volwassenen en kinderen en een leuke toeristische route door de kleurrijke smalle straatjes die de kraampjes vormen.

De markt heeft ook een kindergedeelte genaamd Hippy Kids waar kinderen kunnen leren knutselen in workshops die worden gerund door ambachtslieden uit Punta Arabí en er is ook livemuziek en andere straatshows die geschikt zijn voor het hele gezin.

De hippiemarkt van Punta Arabí is elke woensdag tussen mei en oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur en biedt momenteel elk jaar plaats aan meer dan 400 kraampjes in een buurt die wordt omringd door restaurants, bars, hotels en winkelpassages.

Interessante details

  • Prijs... De markt is gratis te bezoeken.
  • Locatie... Avenida Punta Arabí s/n, Ibiza.
  • Openingstijden... Elke woensdag geopend van mei tot oktober van 10.00 tot 18.00 uur.