Mallorca in 2 dagen: alles wat je moet weten

Ontsnap een paar dagen naar Mallorca en bezoek pittoreske vissersdorpjes, de beste baaien, wijnmakerijen, grotten en stranden. Hier is alles wat je moet weten.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minuten lezen

Mallorca in 2 dagen: alles wat je moet weten

Kathedraal van Mallorca bij nacht | ©Rafael Wagner

Het grootste eiland van de Balearen heeft natuurlijke juweeltjes van de eerste orde: historische vissersdorpjes, droomstranden en baaien, een verscheidenheid aan grotten en ondergrondse rivieren, een bruisend nachtleven, plus een aangenaam klimaat bijna het hele jaar door.

Ondanks deze rijkdom aan attracties, beloof ik je dat je in 2 dagen de beste dingen om te doen in Mallorca kunt samenvatten. Je moet gewoon goed georganiseerd zijn en een goed reisschema hebben voorbereid.

Dag 1 Van Palma langs de kust naar Colonia de Sant Jordi

Colonia de Sant Jordi| ©Alberto Roig Vidal
Colonia de Sant Jordi| ©Alberto Roig Vidal

Mallorca is zowel per vliegtuig als over zee te bereiken, want het is een gemakkelijk bereikbaar eiland. Om te beginnen zijn er directe vliegverbindingen vanuit alle grote steden in Spanje en verschillende in Europa.

Je kunt ook met de veerboot reizen vanuit Cabrera, Menorca, Ibiza en Formentera, een van de Balearen zussen. Als je eenmaal van het vliegveld naar Palma bent gekomen, sta dan vroeg op om het meeste uit je bezoek te halen.

Deze eerste dag zal grotendeels worden besteed aan het verkennen van de oude stad van Palma. Er zijn sublieme monumenten die je niet mag missen, zoals de kerk van Santo Tomás, de tuinen van S'Hort del Rei, het kasteel van Bellver en de Joodse wijk.

Na de rondleiding, die wordt beschouwd als een van de beste rondleidingen op Mallorca, raad ik je aan om de middag te ontspannen op het strand.

Wandeling door El Borne

De ochtendtour is minder dan 1 km lang en begint op het Plaza del Rey Juan Carlos I. Ook bekend als het Plaza de las Tortugas (schildpaddenplein). Ook bekend als het Plaza de las Tortugas, slingert het zich een weg langs winkels, fonteinen en stenen sfinxen omringd door lommerrijke bomen tot het Plaza de la Reina, waar restaurants en terrassen het einde van deze voetgangersroute markeren. Wandel over de Paseo del Borne vooral als je Mallorca in de kersttijd bezoekt.

Bezoek de Lonja van Palma de Mallorca

Dit gebouw werd gebouwd als de belangrijkste handelshal van Mallorca en werd een van de grootste exponenten van de burgerlijke gotiek op de Balearen.

Het schip bekroond door hoge ribgewelven en de harmonieuze gebouwen die samen de Lonja de Palma vormen zijn architectonische referenties in Spanje.

 • Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10:30 - 13:30 uur en 17:30 - 21:00 uur van april t/m oktober. Dinsdag t/m zondag 10:30 - 13:30 uur en 16:00-18:00 uur van november-maart.
 • Prijs: gratis.

Maak kennis met het Almudaina Paleis

Iets meer dan 5 minuten van de vorige locatie ligt het Almudaina Paleis, dat uitkomt op de citadel en waar de Spaanse monarchie gewoonlijk verblijft tijdens de zomermaanden.

Bovendien verwelkomt het kenmerkende gotische stempel van dit imposante paleis bezoekers in het historische centrum van Mallorca.

 • Openingstijden: dinsdag tot zondag van 10:00 tot 18:00 uur van oktober tot maart. Dinsdag tot zondag 10:00 - 19:00 uur van open - september.
 • Prijs: Vanaf 7€.

Bezoek de kathedraal van Palma

Kathedraal van Mallorca| ©Secret Pilgrim
Kathedraal van Mallorca| ©Secret Pilgrim

Naast het paleis ligt het icoon van de hoofdstad voor meer dan acht eeuwen, de kathedraal van Palma.

La Seu, zoals het bekend staat bij de Mallorcanen, is een monumentale gotische tempel gewijd aan de Maagd Maria en heeft een prachtig uitzicht over de baai van Palma.

De kathedraal van het licht werd meer dan 300 jaar geleden gebouwd en de betrokkenheid van Antoni Gaudí en Miguel Barceló resulteerde in een prachtige locatie die zeker een rondleiding waard is.

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag tussen 10:00-17:15 uur en zaterdag tussen 10:00-14:15 uur van november t/m maart. Maandag tot zaterdag tussen 10:00-15:15 uur van april-oktober.
 • Prijs: Vanaf 9€.

Boek een Segway tour door het centrum van Palma

Een hapje eten en je klaarmaken voor de middag

Na je ochtendtour door het historische centrum is het tijd om een hapje te eten in een van de restaurants in het centrum.

Als je klaar bent, kun je een auto huren, een motor - in de haven en op het vliegveld vind je de belangrijkste bedrijven en kun je een auto huren vanaf 17 € per dag - of je kunthet openbaar vervoer nemen.

Ik raad je aan om zelf een vervoermiddel te huren, vooral omdat de dienstregeling van het openbaar vervoer van invloed kan zijn op je reisschema. De tijd dringt en het is de bedoeling om zoveel mogelijk van het eiland te genieten.

Namiddag tussen baaien en stranden

Zodra je je vervoer hebt geregeld, rijd je langs de kust naar het zuiden. Het is slechts 80 km naar Colonia de Sant Jordi, waar ook verschillende accommodatiemogelijkheden zijn.

Deze eerste middag breng je door tussen de stranden en baaien. De belangrijkste aanraders zijn:

 • Cala Beltrán.
 • Cala Pi strand.
 • Ses Covetes strand.
 • Es Trenc strand

Ze liggen allemaal tussen imposante kliffen, hebben ondiep kristalhelder water, gemakkelijke toegang tot restaurants en je kunt er peddelsurfen, kajakken, snorkelen en zelfs jetskiën.

Maar als je op deze eerste dag gewoon op het gouden zand wilt liggen met een idyllisch panorama, raad ik je aan om de middag door te brengen op het ongerepte strand van Es Trenc. Het is het populairste strand in het zuiden van Mallorca en het is het grootste naaktstrand van de Ensenada de la Rápita.

Als je de voorkeur geeft aan een strand dat geschikt is voor het hele gezin, met een rustige sfeer, uitzichten en diensten die vergelijkbaar zijn met die van Es Trenc, plan je excursie op Mallorca met kinderen dan rechtstreeks naar Playa Ses Covetes, een ander ongerept strand dat op slechts 5 km van Es Trenc ligt.

Breng de nacht door in Sant Jordi

Als de zon ondergaat, ga dan naar Colonia de Sant Jordi, een badplaats waar je een honderdtal overnachtingsmogelijkheden, restaurants en een brede waaier aan vrijetijdsactiviteiten vindt.

Het is ideaal om het Mallorcaanse nachtleven te leren kennen en te slapen in een charmant vissersdorpje.

Dag 2 Stranden, musea en grotten

Grotten van Drach in Porto Cristo| ©Norman G
Grotten van Drach in Porto Cristo| ©Norman G

Op de laatste dag van je bezoek wacht je, na het ontbijt in je hotel, een daguitstap op Mallorca met de beroemde grotten van Drach, wateractiviteiten in het zeeparadijs aan de oostkust van Mallorca, het Mondragó Nationaal Park en een afsluiting met een proeverij van typisch Mallorcaanse gerechten.

Je kunt je inschrijven voor een boottocht door Mallorca of op eigen houtje je weg banen door de kronkelende wegen.

Boek je boottocht op Mallorca

Breng de ochtend door in het natuurpark Mondragó

Er is 700 hectare land waar baaien en stranden worden omringd door bossen en velden.

Je kunt kiezen tussen gewoon lekker zwemmen of andere, actievere activiteiten ondernemen: snorkelen, peddelsurfen, kajakken of duiken in kristalhelder water met een rijke zeefauna.

Een bezoek aan dit natuurreservaat is een van de dingen die je in de zomer op Mallorca moet doen.

Strand van S'Amarador

Rechts van Cala Mondragó ligt een ongerept strand, een idyllische trekpleister voor bezoekers die willen genieten van het gevarieerde landschap van het oostelijke deel van Mallorca met de zee aan hun voeten en een lage toestroom van toeristen.

Hier zijn de voorzieningen enigszins beperkt, je hebt een strandbar en strandwacht dus de voorzieningen zijn aan jouw kant.

Playa S'Amarador heeft echter een beschermde omgeving met bossen, duinen, bergen, gewassen, kliffen en prachtige uitzichtpunten langs de 145 meter lange kust. Dit strand is een perfecte plek om tijd door te brengen met je partner in een semi-privé omgeving.

Mondragó Baai

Deze baai heeft alles wat je nodig hebt om het te classificeren als een natuurlijk zwembad op Mallorca. Er is 150 meter ondiep turquoise water dat is bekroond met de blauwe vlag.

Op het fijne witte zand vind je parasols, ligbedden, badmeesters en een picknickplaats. Kinderen vermaken zich hier uitstekend met het ontdekken van het mariene ecosysteem met hun snorkel, die ook te huur is.

Caló d'es Burgit

Laat de auto staan bij Cala Mondragó en loop ongeveer 800 meter langs het pad van het park. Langs de route vind je interessante plekken zoals de grot van Mondragó, het Machinegeweernest en de grot van Alric om foto's van te maken voordat je je volgende stop bereikt, Caló d'es Burgit.

Eenmaal op je eindbestemming vind je de kleinste baai in het reservaat. Ondanks de ingewikkelde toegang is het de wandeling meer dan waard, want je wordt omringd door een natuurlijke schat.

Lunchen om weer op krachten te komen

Aan het einde van je tocht door de baaien van Mallorca kun je lunchen in Cala Mondragó, waar je auto staat.

Restaurant Sa Font de n'Alis is een van de opties en biedt verse visgerechten tegen bescheiden prijzen. Er is ook de Cafetaria Playa Mondragó waar de prijzen en het menu gericht zijn op toeristen.

Middag van grotten, musea en wijnmakerijen

Rafael Nadal Museum| ©Kazimierz Gourny
Rafael Nadal Museum| ©Kazimierz Gourny

De middag is gereserveerd voor een rondleiding langs de populairste activiteiten aan de oostkust van Mallorca rond de geboorteplaats van Rafael Nadal, Manacor.

De stranden worden links laten liggen om plaats te maken voor de wijnmakerijen, ondergrondse meren, stenen huizen en wijngaarden. Om het eerste punt op de route te bereiken, moet je ongeveer 50 kilometer naar het noorden rijden.

Grotten van Drach

Dit is een serie 25 m diepe grotten met spectaculaire stalactieten en stalagmieten, waarin het Martelmeer ligt. Het bezoek duurt 60 minuten.

Binnen ga je aan boord van een boot om het meer over te steken, vlak nadat je naar een live concert van klassieke muziek op deze magische plek hebt geluisterd.

Alles is inbegrepen in je ticket, maar vergeet niet van tevoren te reserveren, want het is een van de drukste plekken op het eiland.

 • Openingstijden: van maandag tot zondag vier passen: 10.30 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 15.30 uur van november tot maart. Van maandag tot zondag zeven passen: 10:00, 11:00, 12:00. 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 van april tot oktober.
 • Prijs: Vanaf 16€.
 • Adres: Carretera de les Coves, s/n, Porto Cristo.

Boek je excursie naar de grotten van Drach in Mallorca

Bezoek het Rafa Nadal Museum op Mallorca

Het kost je slechts ongeveer 15 minuten om van de grotten naar Manacor te rijden, waar het Rafa Nadal Museum is gevestigd.

Bezoekers kunnen de meest opmerkelijke trofeeën uit de carrière van deze wereldtennislegende bewonderen terwijl ze genieten van een interactieve omgeving waarin ze virtueel kunnen concurreren met figuren van wereldklasse.

Als je tickets koopt voor het Rafa Nadal Museum op Mallorca heb je ook de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van de hedendaagse sport dankzij de memorabilia en voorwerpen die zijn bijgedragen door grote figuren zoals Michael Jordan, Serena Williams, Cristiano Ronaldo, Roger Federer en Fernando Alonso.

 • Openingstijden: maandag t/m zondag tussen 10.00-18.30 uur.
 • Prijs: Vanaf 19€.
 • Adres: Carretera Cales de Mallorca s/n, Km 1,2, Manacor.

Wijnproeverijen en/of wijnhuisbezoeken

De wereld van de wijn is een passie en hier op Mallorca wordt die vanuit het hart beleefd. Een bezoek aan het eiland zou niet compleet zijn zonder een stop bij de belangrijkste wijnmakerijen in de omgeving.

Rondleidingen door wijnmakerijen duren meestal 90 minuten en zijn inclusief wijnproeverijen. Hoogtepunten in Manacor zijn onder andere:

 • Vinos y bodegas Pere Seda: Gelegen aan Calle Cid Campeador, 22. Prijs van het bezoek begint bij 15€. Openingstijden zijn maandag t/m donderdag 09:00-15:00 uur, vrijdag 09:00-14:00 uur.
 • La bodega Mandia Vell: Deze bevindt zich in Carretera Manacor-Porto Cristo km 5,5. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen activiteit en je moet van tevoren reserveren door te schrijven naar [email protected] of te bellen naar +34 674 30 04 03.
 • Vins Miquel Gelabert: C/ Salas, 50. De prijs van het bezoek is ongeveer € 25 en de openingstijden zijn van maandag tot vrijdag tussen 09:00-17:00 uur en op zaterdag van 10:00-13:00 uur.

Neem afscheid van Mallorca met een gastronomische tour in de avond

Na je bezoek aan de wijnmakerijen moet je je overgeven aan de charmes van de Mallorcaanse keuken. Net zo belangrijk als de baaien, grotten en kliffen, moet je je bezoek afronden met een van Mallorca's gastronomische tours.

Probeer hun tapas met sobrasada, neem ensaimadas, tumbet of frito mallorquín... er zijn opties voor alle smaken en wijnen zijn aan de orde van de dag.

Een diner zoals de lokale bevolking is een must om de lijst van dingen die je's avonds op Mallorca kunt doen compleet te maken.

Je 2-daagse rondreis door Mallorca in een oogopslag

 • Dag 1
 • Van Palma langs de kust naar Colonia de Sant Jordi.
 • Het belangrijkste van het historische centrum van Palma: El Borne, de Lonja de Palma, de kathedraal - Basiliek van Santa Maria.
 • Namiddag inhammen en stranden: Cala Beltrán, Cala Pi, Ses Covetes en Es Trenc.
 • Overnachting in Sant Jordi.
 • Dag 2
 • Van Colonia de Sant Jordi naar het vliegveld via het centrum van Mallorca.
 • Rit door het natuurpark Mondragó: strand, grot en strand.
 • Grot van Drach.
 • Bezoek het Rafa Nadal Museum op Mallorca.
 • Gastronomische tour.