Bangkok luchthavenvervoer

Als je op het punt staat naar Bangkok te reizen en wilt weten hoe je van de luchthavens naar het stadscentrum komt, is dit wat je moet weten.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minuten lezen

Bangkok luchthavenvervoer

Trafico en Thailand |©Connor Williams

De stad Bangkok ligt in het hart van Thailand en staat bekend om zijn levendige cultuur, heerlijke keuken en prachtige tempels. Als je je reis aan het plannen bent, moet je weten dat Bangkok twee grote luchthavens heeft, Suvarnabhumi en Don Mueang. In dit artikel laat ik je de verschillende opties zien die je hebt om van de luchthavens naar het stadscentrum te komen, zodat je alleen maar hoeft te denken aan de leukste dingen die je kunt zien en doen in Bangkok.

Wat betreft de afstand tussen de luchthavens en de stad: Suvarnabhumi Airport ligt op ongeveer 30 kilometer van het centrum van Bangkok, terwijl Don Mueang Airport iets dichterbij ligt, op ongeveer 24 kilometer. In beide gevallen zijn er verschillende opties om snel en gemakkelijk op je eindbestemming te komen.

1. Een gedeelde transfer, comfort voor een redelijke prijs

Roze taxi op de weg|©Rubén Ramos Blanco
Roze taxi op de weg|©Rubén Ramos Blanco

Een gedeelde transfer is een handige en voordelige manier om van de luchthaven van Bangkok naar je accommodatie in de stad te reizen. Het belangrijkste voordeel van een gedeelde transfer is geld besparen. Door het voertuig te delen met andere reizigers worden de transportkosten verdeeld over alle passagiers, wat resulteert in een lagere prijs voor elke passagier.

Deze optie is beschikbaar vanaf zowel Suvarnabhumi als Don Mueang luchthavens in de stad en is een van de handigste opties. Wat de service betreft, is de gedeelde transfer inclusief bagagetransport van standaardafmetingen, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het sjouwen van je koffers door de stad. Er is ook een Engelssprekende vertegenwoordiger die je op de luchthaven opwacht en je naar het voertuig begeleidt.

De gedeelde transfer is een volledig veilige optie. De service wordt uitgevoerd door betrouwbare transportbedrijven die ervoor zorgen dat de voertuigen in goede staat verkeren en aan de veiligheidsnormen voldoen. Bovendien zorgt het delen van het voertuig met andere reizigers voor meer veiligheid in vergelijking met het nemen van een onbekende taxi op straat.

Interessante details

 • Reistijd: de reis duurt ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf 17 euro per persoon.
 • Voordelen van deze methode: balans tussen comfort en kosten.
 • Hoe boek je dit vervoer: de gedeelde transfer wordt geboekt via het web met vermelding van vluchtnummer, aankomsttijd en adres van je accommodatie.
 • Aanrader als... je op een voordelige manier van alle zorgen over luchthaventransfers af wilt.

Boek een rondleiding door Bangkok

2. Een privétransfer, comfort en exclusiviteit

man achter het stuur|© why kei
man achter het stuur|© why kei

Als u met een privétransfer vanaf de luchthaven van Bangkok wilt reizen, zijn er verschillende bedrijven waarbij u een ophaalservice op de luchthaven zelf kunt boeken. Deze service is ook beschikbaar net buiten de bagageband.

Het is belangrijk op te merken dat deze service de duurste is, en hoewel een taxi dezelfde functie kan uitvoeren voor een iets lagere prijs, kan deze u meer comfort bieden bij uw transfer. Over het algemeen kost deze privétransportservice meer dan 27 euro.

Een transfer in een privévoertuig is de meest comfortabele optie van allemaal, vooral als je waarde hecht aan privacy en je je reis niet wilt delen met andere mensen of tijd wilt verspillen door andere reizigers voor jou in hun accommodatie achter te laten. De reis naar het hotel zit vol adembenemende uitzichten, zodat je vooral kunt genieten van de Thaise architectuur en de culturele diversiteit van de stad. Iets waar je enorm van kunt genieten als je ontspannen reist in een privétransfer.

Interessante details

 • Duur van de rit: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf 27 euro.
 • Voordelen van deze methode: je kunt er zeker van zijn dat het voertuig op je wacht wanneer je aankomt.
 • Hoe boek je dit vervoer: de service wordt online geboekt.
 • Aanrader als... je het niet erg vindt om iets meer te betalen om je comfortabel en veilig te voelen.

3. De trein, de snelste optie van allemaal

Treinen in Thailand|©Yves Locomot
Treinen in Thailand|©Yves Locomot

Als je op zoek bent naar de snelste en gemakkelijkste manier om van een van de luchthavens van Bangkok naar het stadscentrum te komen, dan is de trein een uitstekende optie. Hier volgt een stap-voor-stap uitleg over hoe je van beide luchthavens met de trein naar het stadscentrum komt.

Vanaf Suvarnabhumi International Airport

Als je besluit om bij aankomst met de trein naar je accommodatie te gaan, is het eerste wat je moet doen naar het treinstation van Suvarnabhumi Airport gaan. Dit bevindt zich onderaan de luchthaven en je kunt er gemakkelijk komen door de borden (in het Engels) te volgen of door een luchthavenmedewerker te vragen om je de weg te wijzen.

Als je eenmaal op het station bent, koop dan een kaartje voor de bestemming van je keuze in het stadscentrum. Er zijn ticketautomaten of je kunt ook tickets kopen aan het loket. Het aanbevolen bestemmingsstation is Phaya Thai Station, omdat dit het belangrijkste verbindingspunt in de stad is.

Neem vervolgens de Airport Rail Link-trein, die vertrekt vanaf Suvarnabhumi Airport Railway Station. Deze trein rijdt van 06:00 tot 24:00 uur en doet er ongeveer 30 minuten over om het stadscentrum te bereiken.

Tot slot, wanneer je aankomt op Phaya Thai station, stap je uit de trein en vanaf daar kun je overstappen op andere vervoersmiddelen zoals taxi's, bussen of het openbaar vervoer van de stad, de BTS Skytrain.

Vanaf de internationale luchthaven Don Mueang

Het treinstation van Don Mueang Airport ligt in de buurt van Terminal 2 van de luchthaven en is gemakkelijk te bereiken door de borden te volgen.

Tickets kunnen worden gekocht bij automaten of aan de kassa. Het aanbevolen bestemmingsstation is Hua Lamphong Station, het belangrijkste treinstation in Bangkok en het station waarmee je de meeste combinaties kunt maken.

De trein die vertrekt vanaf Don Mueang treinstation is de SRT City Line. Deze trein rijdt van 06:00 tot 20:00 uur en doet er ongeveer 50 minuten over om het stadscentrum te bereiken.

Tot slot kun je bij aankomst op Hua Lamphong Station overstappen op andere vervoersmiddelen zoals taxi's, bussen of het openbaar vervoer van de stad, MRT Subway.

Interessante details

 • Reistijd: 30-50 minuten, afhankelijk van op welk vliegveld je aankomt.
 • Prijs: gemiddeld 1 euro
 • Voordelen van deze methode: snelheid en goede prijs.
 • Hoe boek je dit vervoer: je kunt tickets kopen op het station zelf.
 • Aanrader als... je graag alleen bent en op zoek bent naar een snel vervoermiddel.

4. Een pendelbus, een langere reis, maar goedkoper

Busje op de weg|©Sue
Busje op de weg|©Sue

Reizen met een shuttlebus van de luchthaven naar het centrum van Bangkok is een erg handige en voordelige optie voor wie wat geld wil besparen. Ik zal je uitleggen hoe je dit op een vlotte en gedetailleerde manier kunt doen, zodat je zonder gedoe van je reis kunt genieten.

Vanaf de internationale luchthaven Suvarnabhumi

Het eerste wat je moet doen is de luchthaven verlaten via de aankomstpoortjes. Eenmaal buiten ga je naar de bushalte op de begane grond, net buiten de terminal. Je zult zien dat er verschillende bussen beschikbaar zijn, maar om naar het stadscentrum te gaan moet je de S1 bus nemen.

Je kunt je kaartje betalen bij de S1 bushalte. De prijs kan variëren afhankelijk van de route die je kiest, maar over het algemeen zijn de kosten heel betaalbaar. Het is belangrijk dat je Thais geld in contanten bij je hebt om je ticket te kopen.

Zodra je je ticket in handen hebt, stap je in de bus en zoek je een beschikbare zitplaats. Je zult merken dat de bussen vrij ruim en comfortabel zijn, zodat je zonder problemen van de reis kunt genieten. Hoewel de reis misschien omslachtiger lijkt dan met de auto of een privétransfer, is het een kans om de stad te bewonderen en interessante gebouwen te zien, zoals de beste wolkenkrabbers van Bangkok.

Tijdens de reis zal de bus verschillende stops maken in verschillende delen van de stad, dus let op dat je niet verdwaalt. Als je niet zeker weet waar je moet uitstappen, kun je de chauffeur of andere Engels- of Spaanstalige passagiers vragen of een webapp gebruiken om je te waarschuwen waar je moet uitstappen.

Vanaf de internationale luchthaven Don Mueang

De bushalte bevindt zich op de begane grond van het vliegveld. Daar vind je verschillende bussen, maar zoek naar de bus waarop "CENTRAL WORLD" staat, dat is de A1. Dit is de bus die je naar het stadscentrum brengt.

Je moet je ticket dan betalen bij het loket bij de bushalte. Zorg ervoor dat je Thais geld bij je hebt, want ze accepteren geen andere valuta.

De bus stopt meerdere keren in verschillende delen van de stad, dus houd in de gaten waar je heen moet. Dit is een geweldige optie als je alleen reist of met volwassenen. Als je daarentegen met kinderen reist, is dit misschien niet het beste idee en kun je misschien beter kiezen voor een comfortabeler voertuig.

En als je enthousiast bent over een busreis door de stad, moet je ook een ritje maken met de Bangkok Sightseeing Bus, een geweldige kans om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.

Interessante details

 • Reistijd: van Don Mueang Airport naar het stadscentrum duurt de gemiddelde reis ongeveer 45 minuten, in het geval van Suvarnabhum Airport kan de reis 45 minuten tot 1 uur duren.
 • Prijs: de prijs begint vanaf 70 eurocent.
 • Voordelen van deze methode: het is de goedkoopste van allemaal.
 • Hoe boek je dit vervoer: omdat het openbaar vervoer is, hoef je het niet te boeken, je neemt het rechtstreeks vanaf de bushalte op elke luchthaven.
 • Aanrader als... je weinig geld wilt uitgeven.

5. Een taxi of Uber, een veelzijdige optie

Uitzicht op een roze taxi op via|©Glenn Gil
Uitzicht op een roze taxi op via|©Glenn Gil

Een van de meest comfortabele en voordelige opties om naar het centrum van Bangkok te gaan vanaf Suvarnabhumi Airport of Don Mueang Airport is om een taxi te nemen. Als je de taxi met anderen deelt, zijn de kosten aanzienlijk lager. In ieder geval zijn de taxitarieven in Bangkok zeer betaalbaar in vergelijking met Europese steden, waardoor dit een zeer handige optie is.

Om een taxi te nemen, volg je gewoon de openbare taxiborden buiten de bagageband. Daar vind je een balie waar je het adres kunt aangeven waar je naartoe wilt en een taxichauffeur zal worden toegewezen aan je reis. De totale kosten van de reis hangen af van de afstand tot het hotel en het verkeer, maar liggen meestal tussen de 10 en 15 euro.

Naast de kosten van de reis zelf, moet je er rekening mee houden dat er een kleine toeslag voor de luchthavenbelasting en tol voor de snelweg moet worden betaald. Het is belangrijk dat je wat kleingeld meeneemt om deze kosten te betalen, zodat de taxichauffeur ze niet uit eigen zak hoeft te betalen, wat ertoe zou kunnen leiden dat hij later meer in rekening probeert te brengen.

Uber is nu beschikbaar in Bangkok en is een zeer populaire optie om je door de stad te verplaatsen, omdat het een handige en veilige manier van reizen is.

Interessante details

 • Reistijd: tussen 30 en 40 minuten.
 • Prijs: gemiddeld rond de 15 euro.
 • Voordelen van deze methode: praktisch.
 • Hoe boek je dit vervoer: de taxi neem je direct bij de betreffende taxistandplaatsen en de Uber boek je via de Uber-app.
 • Aanrader als... je comfortabel wilt zijn maar je geen zorgen wilt maken over vooraf reserveren.

Algemene tips voor je reis naar Bangkok

Verkeer 's nachts|©TK HAPPY
Verkeer 's nachts|©TK HAPPY

Ik heb al uitgelegd hoe je bij je accommodatie komt, nu wil ik je een paar tips geven die je in gedachten moet houden om de beste tijd te hebben tijdens je verblijf in Bangkok.

Neem veiligheidsmaatregelen

Zoals in elke grote stad is het ook in Bangkok belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Houd uw bezittingen altijd bij u in de buurt, vooral in drukke gebieden en op markten. Vermijd het meenemen van grote hoeveelheden contant geld en bewaar je belangrijke documenten op een veilige plek.

Respecteer de lokale cultuur

Thailand is een conservatieve en traditionele samenleving. Zorg ervoor dat je gepast gekleed bent als je tempels of religieuze plaatsen bezoekt en bedek je schouders en benen. Je moet ook voorzichtig zijn als je over het koningschap praat, want de wet op de lèse-majesté is erg streng in het land.

Leer enkele Thaise woorden

Het leren van enkele Thaise basiswoorden zoals 'hallo' (sawasdee), 'dank u' (khob khun), 'alstublieft' (khor bai) en 'tot ziens' (la gon) kan erg nuttig zijn en gewaardeerd worden door de lokale bevolking.

Wees voorzichtig met oversteken

Het verkeer in Bangkok kan chaotisch en gevaarlijk zijn, vooral bij het oversteken van straten. Kijk uit naar zebrapaden en wacht op het verkeerslichtsignaal voordat u oversteekt.

Gebruik het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Bangkok is veilig, goedkoop en efficiënt. Gebruik de BTS Skytrain, de metro (MRT) en de Chao Phraya-rivierveerboot om je door de stad te verplaatsen. Je kunt ook een fiets of scooter huren als je dat prettig vindt.

Probeer het lokale eten

Thais eten is heerlijk en gevarieerd. Probeer lokale gerechten zoals Pad Thai, Tom Yum Goong, Khao Pad en Som Tam. Kijk uit naar plaatsen die populair zijn bij de lokale bevolking voor authentiek Thais eten. Om je ervaring te maximaliseren kun je deelnemen aan een van de beste food tours van Bangkok. Of als je het wilt leren, kun je ook een paar van de beste kooklessen in Bangkok vinden om de recepten te leren en je familie te verrassen.

Blijf gehydrateerd

Bangkok is een hete en vochtige stad, dus het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. Neem een fles water mee en vermijd het drinken van kraanwater.

Pas op voor het weer

Het klimaat in Bangkok is tropisch, wat betekent dat het op bepaalde tijden van het jaar erg regenachtig kan zijn. Zorg ervoor dat je gepaste kleding draagt voor het seizoen en draag altijd een paraplu of poncho bij je in geval van regen.

Het is altijd een goed idee om uit te zoeken wat de beste tijden zijn om Bangkok te bezoeken, afhankelijk van wat je favoriete activiteiten zijn.

Boek een privérondleiding door Bangkok