Hoover Dam Tickets en Rondleidingen

De Hoover Dam op de Colorado rivier scheidt de staten Nevada en Arizona en is een waar technisch wonder. Zo bezoekt u hem vanuit Las Vegas

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Hoover Dam Tickets en Rondleidingen

De Hoover Dam | ©Ryan Thorpe

De Hoover Dam, die wordt beschouwd als een van de grootste technische prestaties van de 20e eeuw, is een enorm bouwwerk in de Colorado rivier dat Lake Mead heeft gecreëerd, het grootste door mensen gemaakte meer in de Verenigde Staten. Een bezoek aan de dam is een van de beste dingen om te doen tijdens een reis naar Las Vegas - hier lees je hoe!

1. Goedkope busreizen naar de Hoover Dam

Luchtfoto van de Hoover Dam| ©Nathan Roser
Luchtfoto van de Hoover Dam| ©Nathan Roser

Las Vegas is niet alleen een stad vol casino's, neonlichten en grote shows. Omdat het dicht bij verschillende natuurlijke bezienswaardigheden ligt, profiteren veel reizigers van hun verblijf hier om een tour te maken naar prachtige plekken zoals de Grand Canyon, de Valley of Fire of Lake Mead.

Als u op een budget zit maar toch wat bezienswaardigheden buiten Las Vegas wilt bezoeken, is een bezoek aan de Hoover Dam een goede optie. Er zijn verschillende bustours die de 48 kilometer afleggen die deze plek van Las Vegas scheidt vanaf slechts 43 euro.

Deze goedkope tours naar de Hoover Dam duren meestal tussen de 4 en 6 uur en bezoeken de buitenkant en de binnenkant van deze energiecentrale die Nevada, Arizona en Zuid-Californië van elektriciteit voorziet.

Het is een geweldige manier om in korte tijd en voor een redelijke prijs meer te weten te komen over de geschiedenis van dit National Historic Landmark, maar ook om te genieten van spectaculaire uitzichten en een aantal van de beste foto's van uw reis naar Las Vegas te maken.

Boek uw tour naar de Hoover Dam in Las Vegas

2. Premium tours naar Hoover Dam en Grand Canyon

Bewonder het prachtige uitzicht op de Grand Canyon| ©Alan Carrillo
Bewonder het prachtige uitzicht op de Grand Canyon| ©Alan Carrillo

Als u meer tijd in uw agenda heeft voor excursies buiten Las Vegas en een krapper budget, kunt u uw verblijf in de stad benutten om in één keer en op slechts één dag verschillende grote bezienswaardigheden zoals de Hoover Dam en de Grand Canyon te zien.

Er zijn premium tours die u, voor iets meer geld, een persoonlijke ervaring bieden waarbij u reist met een gids en een kleine groep in een luxe voertuig met alle voorzieningen. Bij sommige is ook de lunch inbegrepen. De ervaring is zeer compleet en kost minder dan 200 euro.

Naast de Hoover Dam en Lake Mead bezoekt u ook de West Rim van de Grand Canyon, die het populairst is bij toeristen die Las Vegas bezoeken omdat het het dichtst bij de stad ligt (op ongeveer 180 kilometer afstand). Het is de thuisbasis van de Hualapai indianenstam en staat bekend om zijn diepe kliffen.

Het is ook de locatie van een prachtig observatiedek met een glazen vloer, bekend als de Skywalk over een 1.300 meter diepe klif. De naam is toepasselijk omdat het lijkt alsof u door de hemel loopt en u kunt genieten van een 360 graden panoramisch uitzicht over de Grand Canyon.

Boek uw tour naar Hoover Dam en Grand Canyon


Hoe boekt u een Hoover Dam tour?

Geniet van de prachtige Hoover Dam| ©Ryan Thorpe
Geniet van de prachtige Hoover Dam| ©Ryan Thorpe

Om de Hoover Dam te bezoeken raad ik u aan om met een georganiseerde tour mee te gaan, omdat u zich dan geen zorgen hoeft te maken over reizen of hoe u aan kaartjes kunt komen, wat het een stuk eenvoudiger maakt.

Ik hou ook van deze tours omdat ze het bezoek aan de Hoover Dam combineren met andere zeer vermakelijke activiteiten zoals de toegang tot de Ethel M. Chocoladefabriek en de Botanische Cactustuin, een raderbootcruise op Lake Mead of een exclusieve tour over het stuwmeer met een gids, onder andere.

Op Hellotickets kun je prijzen, routes en duur van de tours vergelijken. Het enige wat je hoeft te doen is de beschikbaarheid controleren, de datum en het aantal reizigers kiezen, zo eenvoudig is het!

Boek uw tour naar de Hoover Dam in Las Vegas

Hoe ver is de Hoover Dam van Las Vegas?

Las Vegas toegangsbord| ©Grant Cai
Las Vegas toegangsbord| ©Grant Cai

Hoover Dam is 30 mijl van Las Vegas.

Boek uw Hoover Dam tour met lunch

Hoe lang duurt het om Hoover Dam te bereiken met de bus vanuit Las Vegas?

Nachtzicht van Las Vegas| ©Stephen Leonardi
Nachtzicht van Las Vegas| ©Stephen Leonardi

Over de weg duurt het ongeveer 50 minuten.

En als ik daarna naar de Grand Canyon wil, hoe lang duurt het dan in totaal?

Horseshoe Bend, Grand Canyon| ©Gert Boers
Horseshoe Bend, Grand Canyon| ©Gert Boers

Tussen de Hoover Dam en de Grand Canyon ligt ongeveer 400 kilometer, wat ongeveer 4 uur duurt. Gecombineerd met de tijd die nodig is om van Las Vegas naar de Hoover Dam te komen, zou de hele reis ongeveer 5 uur duren.

Boek uw Hoover Dam & Grand Canyon Tour

Wat is de goedkoopste manier om de Hoover Dam te bezoeken?

Omleidingsbrug| ©BKN Photography
Omleidingsbrug| ©BKN Photography

De goedkoopste manier om de Hoover Dam te zien is door hem in uw tour op te nemen als u van plan bent een roadtrip vanuit Las Vegas te maken en een auto te huren. In dat geval duurt het niet lang om er te komen, te stoppen, foto's te nemen enz. Maar als je een auto moet huren om hier te komen, is het de kosten niet waard.

De meest economische manier zou zijn om deel te nemen aan een rondleiding die u op dezelfde dag naar de dam en terug naar Las Vegas brengt, zodat u toch van de site en het uitzicht kunt genieten en wat te weten kunt komen over het belang en de bouw ervan, enz.

Wat krijg ik te zien tijdens de Hoover Dam tour?

Bezoekerscentrum| ©Warren LeMay
Bezoekerscentrum| ©Warren LeMay

Afhankelijk van de tour die u kiest, krijgt u de Hoover Dam te zien en verschillende toeristische attracties die verband houden met de dam, zoals de elektriciteitscentrale en het bezoekerscentrum, Lake Mead, Boulder City, het Arizona overlook of de bypass brug van de dam vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het landschap. Houdt uw camera gereed, want u gaat een aantal fantastische foto's maken!

Boek uw Hoover Dam Tour

Welk meer zie ik bij de Hoover Dam?

Meer Mead| ©Alden Maben
Meer Mead| ©Alden Maben

Door de bouw van de Hoover Dam op de Colorado River ontstond Lake Mead, met 640 vierkante kilometer het grootste door mensen aangelegde meer in de Verenigde Staten. Hier kunt u genieten van buitenactiviteiten zoals paardrijden, varen, jetskiën en duiken.

Boek uw Hoover Dam Tour

Veelgestelde vragen

  • Is de binnenkant van de Hoover Dam toegankelijk?

    Ja, u kunt de binnenkant van de Hoover Dam bezoeken tegen betaling bij de ingang of door te kiezen voor de Poweplant and Black Canyon tour. Wat u ook kiest, u kunt de tentoonstellingen in het Bezoekerscentrum bezoeken, waar u meer te weten komt over de mechanismen en taken die in de dam worden uitgevoerd.

  • Is het mogelijk om over de Hoover Dam te rijden?

    Ja, je kunt over de dam naar de parkeerplaats in Arizona rijden en teruglopen. In feite maken veel Grand Canyon ervaringen hier deel van uit.

  • Hoe lang duren de Lake Mead cruises?

    Cruises duren meestal 90 minuten of 2 uur, afhankelijk van de ervaring van uw keuze.