Universal Studios Hollywood

Leer de geheimen achter de grote filmproducties die je ooit de adem benamen met een bezoek aan Universal Studios in Hollywood.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood in Los Angeles | ©Aditya Vyas

Universal Studios Hollywood is een gerenommeerd studio- en themapark dat een scala aan attracties en shows biedt aan de duizenden mensen die het jaarlijks bezoeken. Je kunt er plezier maken en tegelijkertijd leren over de wereld van de cinema.

Een bezoek aan Universal Studios Hollywood is zonder twijfel een van de leukste dingen om te doen in Los Angeles. Daarom moet je deze activiteit in je reisschema opnemen en online kaartjes kopen om tijd en geld te besparen.

De beste optie

Los Angeles Universal Studios tickets

Vermijd de wachtrijen voor een bezoek aan Universal Studios in Hollywood

Met dit ticket heb je een hele dag toegang tot het park, met voorrang bij alle attracties en shows.

Als je kaartjes boekt voor Universal Studios zie je themagebieden van onder andere Jurassic Park, Harry Potter en The Simpsons. In elk van deze gebieden voelt het alsof je deel uitmaakt van de films of series. Het is ook mogelijk om te genieten van verschillende mechanische spellen met 3D- en 4D-technologie, die je een unieke ervaring zullen geven.

Je vindt er ook shows geïnspireerd op de film WaterWorld en andere waar je kunt leren over de speciale effecten die in Hollywood worden gebruikt. Je kunt ook veel plezier beleven aan het bekijken van je favoriete tv- en filmmascottes, souvenirs kopen in de showwinkels en eten in de restaurants van het park.

Aanrader als... je een ander soort dag wilt doorbrengen en verschillende attracties en shows wilt bezoeken die geïnspireerd zijn op je favoriete films.

Hoe koop ik kaartjes voor Universal Studios Hollywood?

Online boeken| ©Porapak Apichodilok
Online boeken| ©Porapak Apichodilok

Tickets kopen voor Universal Studios Hollywood is geen ingewikkelde taak. De beste optie is om het online en van tevoren te doen. Zo bespaar je tijd omdat je niet in de rij hoeft te staan bij de ingang.

Je kunt kiezen tussen tickets of passen. Het hangt allemaal af van hoe lang je van plan bent in de stad te blijven en het budget dat je beschikbaar hebt voor deze activiteit. Welke optie je ook kiest (ticket of pas), ik raad je in elk geval aan om niet rechtstreeks bij de kassa te kopen, omdat de prijs meestal iets hoger ligt.

Boek tickets voor Universal Studios

Hoeveel kosten tickets voor Universal Studios Hollywood?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

De prijs van algemene toegangstickets voor Universal Studios Hollywood kan variëren tussen €109 en €150.

Daarnaast zijn er express tickets, die meestal tussen de €179 en €189 kosten, terwijl de toegangsprijs voor de VIP-ervaring €379 is.

Jaarkaarten, geclassificeerd als zilver, platina en goud, zijn ook verkrijgbaar bij Universal Studios. Deze hebben een geschatte prijs per maand tussen €139 en €269.

Boek tickets voor Universal Studios

Welke soorten tickets zijn er beschikbaar en zijn er tickets voor Universal Studios Hollywood om de rij over te slaan?

Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer
Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer

Bij Universal Studios Hollywood vind je verschillende soorten algemene toegangstickets, die je toegang geven tot het hele park. Daarnaast zijn er tickets met expresspassen, die je met voorrang toegang geven tot de attracties en evenementen zonder in de rij te hoeven staan.

Onder de algemene toegangstickets vind je een ticket voor een hele dag en twee opeenvolgende of gespreide dagen in de loop van een week. Beide tickets geven je de kans om van alle attracties te genieten, maar ze halen je niet uit de wachtrij.

Als het gaat om express pass tickets, heb je een paar opties:

 • Universal express: dit is een ticket waarmee je voorrang krijgt bij elke show en attractie in het park.
 • VIP Experience: met dit ticket krijg je onbeperkt en met voorrang toegang tot alle shows en attracties in het park. Je krijgt ook valet parking, gratis versnaperingen en snacks, en toegang tot de Universal Studios VIP eetzaal om te genieten van een gastronomische lunch.

Boek tickets voor Universal Studios

Zijn tickets voor Universal Studios Hollywood inbegrepen bij de sightseeingpassen van de stad?

Waterworld, Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer
Waterworld, Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer

Ja, tickets voor Universal Studios Hollywood zijn beschikbaar op een van de sightseeingpassen van de stad, de Go City Pass. Dit is een elektronische kaart waarmee je geld en tijd kunt besparen bij het kopen van kaartjes. Bovendien hoef je met deze pas je bezoek niet van tevoren te plannen, want je kunt er elke dag mee naar binnen.

Als je aankomt bij Universal Studios kun je de wachtrijen overslaan, want met deze elektronische pas heb je direct toegang tot de attracties en shows. Je hoeft alleen maar de QR-code van je mobiele telefoon te scannen om te genieten van al het plezier dat het park voor je heeft voorbereid.

Als je de Go City Card koopt, kun je niet alleen genieten van Universal Studios Hollywood, want de pas is ook inclusief toegang tot onder andere Warner Bros Studio en de Hop On Hop Off bustour.

Koop je Los Angeles Explorer Pass

Zijn er tickets waarbij de rondleiding door Universal Studios Hollywood is inbegrepen, is het de moeite waard?

Rondleiding door Universal Studios| ©vagueonthehow
Rondleiding door Universal Studios| ©vagueonthehow

Als je tickets boekt voor Universal Studios biedt het park een rondleiding van ongeveer 60 minuten die echt de moeite waard is. Tijdens de rondleiding beleef je een unieke ervaring aan boord van een kleine bus die door de filmsets van iconische films op het witte doek rijdt. Je leert ook de geheimen achter de schermen kennen.

De tour wordt begeleid door een gespecialiseerde gids die je vertelt over de geschiedenis van de studio. Je zult zeker versteld staan wanneer beroemdheden zoals "Jaws" hun opvallende verschijning maken op slechts centimeters van je vandaan of wanneer je oog in oog komt te staan met "King Kong" in 3D. Je verkent ook de set van "Fast and Furious" en "War of the Worlds".

Deze rondleiding is meestal op verschillende tijdstippen gedurende de dag beschikbaar in zowel het Engels als het Spaans. Daarom raad ik je aan om naar de digitale schermen te gaan die op een aantal strategische punten in het park staan om deze informatie te controleren voordat je naar boven gaat.

Boek tickets voor Universal Studios

Zijn er tickets met korting voor Universal Studios Hollywood?

Universal Studios Dag| ©Clotee Pridgen Allochuku
Universal Studios Dag| ©Clotee Pridgen Allochuku

Ja, Universal Studios Hollywood biedt tickets met korting aan:

 • Universiteitsstudenten.
 • Tourgroepen of lokale groepen met minimaal 10 deelnemers.
 • Educatieve programma's van steden
 • Actieve of gepensioneerde militairen.

Natuurlijk is het in elk van de bovenstaande gevallen nodig om de respectieve status aan te tonen.

Hoe krijg je korting voor Universal Studios Hollywood?

Als je bijvoorbeeld een student bent, moet je je registreren voor Student Beans op de officiële website van Universal Studios Hollywood. Na het invullen van het formulier krijg je direct de korting. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 818-622-1550.

Maar als je je studenten (van welke leeftijd dan ook) een echt leerzame ervaring wilt geven om meer te leren over de magie van speciale effecten, technologie en meer, dan moet je een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 1-800-436-8802.

Of als je een groepsrondleiding wilt doen met korting, dan moet je het aanmeldingsformulier invullen.

Als je actief of gepensioneerd militair bent , moet je naar een van de militaire loketten in de stad gaan. Daar kun je je tickets van tevoren kopen.

Zijn er speciale kaartjes voor kinderen?

Genieten van de achtbaan in Universal Park| ©Jeremy Thompson
Genieten van de achtbaan in Universal Park| ©Jeremy Thompson

Bij het boeken van tickets voor Universal Studios zijn er geen speciale tickets voor kinderen. Daarom moet je voor hen een van de algemene toegangs- of VIP-opties kopen.

Aan de andere kant, als je een jaarkaart hebt, kunnen de kleintjes genieten van alle voordelen.

Universal Studios Hollywood is zeker een park waar de kleintjes vanaf het eerste moment van zullen genieten. Daarom mag dit bezoek niet ontbreken in onze top 10 van dingen om te doen in Los Angeles met kinderen.

Boek tickets voor Universal Studios

Waarom is het de moeite waard om online tickets te kopen in plaats van aan de kassa?

Universele middag| ©Peter & Joyce Grace
Universele middag| ©Peter & Joyce Grace

Online tickets kopen is de moeite waard omdat het je een aanzienlijke besparing oplevert ten opzichte van de kassaprijs. Daarnaast is dit een manier om je bezoek aan Universal Studios Hollywood te plannen, omdat je de exacte dag kunt bepalen waarop je het park wilt bezoeken.

Je kunt ongeveer £20 per persoon besparen, afhankelijk van de dag van het bezoek en het soort ticket dat je koopt. Dit is erg handig, vooral als je bijvoorbeeld vijf tickets koopt. In dat geval bespaar je €100.

Openingstijden van Universal Studios Hollywood

Universal Studios| ©Justin Lai
Universal Studios| ©Justin Lai

De openingstijden van Universal Studios Hollywood zijn afhankelijk van de data.

 • Opening: elke dag van het jaar vanaf 8:00 of 9:00 uur.
 • Sluiting winterseizoen: meestal om 18:00 uur.
 • Sluitingstijd zomerseizoen: tot 22:00 uur.

Maar idealiter moet je deze informatie controleren op de kalender op de officiële website van Universal Studios Hollywood voordat je je kaartjes koopt.

Houd er in elk geval rekening mee dat een bezoek aan dit park meestal een activiteit is die je op elk moment kunt doen, ongeacht het weerseizoen. Zo kun je het opnemen onder de dingen om te doen in Los Angeles in de winter, zomer, lente of herfst.

Hoeveel tijd heb je nodig om Universal Studios Hollywood te bezoeken?

Wandelen door Universal Studios| ©Ana Paula Hirama
Wandelen door Universal Studios| ©Ana Paula Hirama

Als je de verschillende attracties en shows in het park wilt bezoeken, moet je er een hele dag voor uittrekken, want dit park is vrij groot en heeft een grote toestroom van toeristen, vooral tijdens het hoogseizoen, dat wil zeggen tussen april en augustus.

Bij een bezoek aan Universal Studios Hollywood moet je er rekening mee houden dat de wachttijden om toegang te krijgen tot een van de attracties voortdurend variëren. Meestal moet je tussen de 30 en 55 minuten wachten.

Daarom is het een goede optie om een tweedaags Universal Studios ticket te kopen, zodat je de tijd kunt nemen en op je gemak van het park kunt genieten. Daarna kun je andere activiteiten in je dagschema inpassen, zoals meedoen aan een van de beste Hollywoodtours, de huizen van beroemdheden bekijken, een boottocht maken door Los Angeles of genieten van het nachtleven.

Boek tickets voor Universal Studios

Beste tijd om Universal Studios in Hollywood te bezoeken

Achtbaan| ©Jeremy Thompson
Achtbaan| ©Jeremy Thompson

De beste tijd om Universal Studios Hollywood te bezoeken is meestal in het laagseizoen, d.w.z. januari, februari en november. In deze periode zul je merken dat het minder druk is in het park.

Zo kun je de verschillende attracties en shows bezoeken zonder lang in de rij te hoeven staan. Al met al is dit de beste tijd om naar Los Angeles te gaan en Universal Studios Hollywood te bezoeken.

 • April tot augustus: dit is meestal de drukste tijd, zowel doordeweeks als in het weekend.
 • December: dit wordt beschouwd als hoogseizoen, vanwege het kerstseizoen.
 • September, oktober en maart: dit wordt beschouwd als tussenseizoen, er zijn minder bezoekers in het park.

Boek tickets voor Universal Studios

Hoe kom ik bij Universal Studios Hollywood?

Metro naar Los Angeles| ©Alvee
Metro naar Los Angeles| ©Alvee

Het themapark Universal Studios ligt op 100 Universal City Plaza en is gemakkelijk te bereiken met een van beide:

 • Bus: je hebt de 240, 222 of 155 bus vanaf Cahuenga Universal Studios.
 • Bus: je kunt de B LINE (RED) nemen, die zet je af op slechts een paar minuten lopen van het park.
 • Met je eigen auto: als je in Anaheim of San Diego bent, moet je de 5 Golden State Freeway North nemen, terwijl je vanaf het vliegveld LAX in Los Angeles de 105 snelweg naar de 110 Harbor Freeway North moet nemen.

Boek je transfer van LAX luchthaven in Los Angeles

Wat je niet mag missen bij Universal Studios in Hollywood

Harry Potter bij Universal| ©Ansel Adams
Harry Potter bij Universal| ©Ansel Adams

Universal Studios Hollywood heeft een reeks attracties en shows die zijn verdeeld over de verschillende themagebieden van het park. Je kunt er genieten van verschillende scenario's die zich afspelen in grote filmproducties, 3D-simulators en 4D-ervaringen, naast andere attracties.

De themagebieden

 • Springfield: hier vind je cafés en winkels die zijn ingericht zoals in The Simpsons.
 • De Mummie: in een virtuele achtbaan zie je enge mummies en een sombere sfeer.
 • Harry Potter: bezoek het kasteel van Zweinstein dankzij 4G-technologie.
 • Jurassic Park: een achtbaan die een zeer realistische ervaring biedt. Je komt er van top tot teen nat uit.
 • Walking Dead: je zult genieten van een huis van terreur met de karakteristieke zombies van de tv-serie.
 • Transformers: je zult voortdurend in spanning zitten tijdens de rit, want dankzij de 3D-simulator zie je de autobots vechten tegen de bedriegers.

De verschillende shows in Universal Studios Hollywood

 • Speciale effecten: je ziet een reeks trucs die worden gebruikt in de grote Hollywoodproducties.
 • Dierlijke acteurs: je ziet een show van de iconische mascottes die hebben geschitterd op het witte doek en in sommige series.
 • Waterworld: dit is een show geïnspireerd op de beroemde film "WaterWorld".

Tips voor een bezoek aan Universal Studios Hollywood

Ben en Jerry ijs bij Universal| ©Ansel Adams
Ben en Jerry ijs bij Universal| ©Ansel Adams
 • Koop tickets online. Zo bespaar je wat geld vergeleken met de prijs aan de kassa.
 • Bezoek het park in het laagseizoen en geniet van een minder druk park. Op deze manier hoef je niet meer dan 30 minuten te wachten op toegang tot elke attractie of show, zoals vaak het geval is in andere maanden.
 • Gebruik de Single Rider om in de attracties te komen zonder al te lang in de rij te staan. Natuurlijk, als je het niet erg vindt om gescheiden te zijn van je metgezel, want deze modus is bedoeld om lege plaatsen te vullen.
 • Neemaltijd een fles water mee, vooral in het zomerseizoen. Er zijn plaatsen waar je drankjes kunt kopen, maar wees je ervan bewust dat ze duur zijn.
 • Neemgeen eten mee, want dit is verboden in het park.

Boek tickets voor Universal Studios

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel parken heeft Universal Studios Hollywood?

  Universal Studios Hollywood heeft 2 parken, verdeeld over de Upper en Lower levels. Wat het park uniek maakt, is dat het ook wordt gebruikt als filmstudio, dus je krijgt de kans om te zien hoe en waar de films en tv-shows van Universal worden gemaakt. Als je geluk hebt, krijg je zelfs de kans om opnames te zien.

 • Zijn express tickets de moeite waard voor standaard tickets?

  Met slechts 9 attracties in totaal kunnen de rijen bij Universal Studios behoorlijk lang zijn, vooral na 10:00 uur wanneer de meeste bezoekers het park binnenkomen. Van die 9 attracties zijn Transformers en Harry Potter degenen die de langste wachtrijen genereren, dus als je daar bijzonder in geïnteresseerd bent, is het misschien een goed idee om een express ticket te kopen om jezelf veel wachttijd te besparen.

 • Hoeveel tijd moet ik besteden aan een bezoek aan Universal Studios Hollywood?

  Om het meeste uit je bezoek aan Universal Studios Hollywood te halen, raden we je aan om een hele dag te besteden aan het ontdekken en verkennen van alle attracties. Houd er rekening mee dat je bij elke attractie moet wachten, want na 10.00 uur 's ochtends kunnen de rijen oplopen tot 3 uur.