LAX Luchthaventransfers

Voordat je naar Los Angeles reist, is het belangrijk om te weten wat de belangrijkste opties zijn om je door de stad te verplaatsen en hoe ze werken. Anders verspil je tijd en raak je gestrest.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

LAX Luchthaventransfers

LAX, luchthaven van Los Angeles | ©Phil Whitehouse

Nadat je uit het vliegtuig bent gestapt en een lange reis achter de rug hebt, wil je zo snel mogelijk naar je bestemming. Hiervoor heb je verschillende transfermogelijkheden: gedeelde of privéauto's, de metro van de stad, FlyAway-bus, taxiservice en Uber.

Allemaal opties die je een veilige reis garanderen, zodat je met plezier de leukste dingen kunt gaan ontdekken die er tijdens je verblijf in Los Angeles te doen zijn.

1. Een gedeelde transfer, comfort voor een redelijke prijs

Gedeelde transfer| ©john
Gedeelde transfer| ©john

De gedeelde shuttle is een service waarmee je van het vliegveld van Los Angeles naar het stadscentrum kunt reizen. Het is een directe route zonder stops of transfers, waardoor je gemak hebt tegen een redelijke prijs.

De gedeelde shuttlebus of minibus wordt vaak gebruikt door toeristen die in groepen van meer dan vier personen reizen , omdat ze dan samen kunnen reizen. Er zijn ook veel alleenreizenden die voor deze service kiezen.

Met dit type transfer kunt u er zeker van zijn dat, nadat u uit het vliegtuig bent gestapt en uw koffers hebt opgehaald, er een chauffeur op u wacht in de laadruimte aan de binnenkant van de aankomsthal.

Je kunt hem snel herkennen, want hij houdt een bordje met jouw naam erop vast. Het enige wat je hoeft te doen is naar hem toe te komen en hem je identiteitsbewijs te laten zien en hij zal je naar de bus of minibus begeleiden.

Het is belangrijk dat je rekening houdt met alle voordelen die je hebt als je een gedeeld luchthaventransfersysteem huurt vanaf de luchthaven van Los Angeles:

 • Comfort: als je aan boord gaat van een gedeelde bus of minibus kun je ontspannen in een stoel met kussens en leuningen. Je hebt ook airconditioning, WiFi en stopcontacten voor je mobiele telefoon tijdens de transfer.
 • Redelijke prijs: je betaalt iets minder dan de prijs voor de privédienst, waardoor je aanzienlijk op je budget kunt besparen.
 • Beschikbaarheid: het maakt niet uit hoe laat je aankomt op de luchthaven (middernacht of het ochtendgloren), deze dienst is 24 uur per dag beschikbaar.
 • Betrouwbaarheid: de chauffeurs zijn gecertificeerd en verantwoordelijk wat betreft de ophaaltijden.

Interessante details

 • Reistijd: 30 minuten (ongeveer)
 • Prijs: vanaf 90 dollar of 80 euro.
 • Voordelen van deze methode: je hoeft je geen zorgen te maken dat je tijd verliest met wachten op de chauffeur nadat je uit het vliegtuig bent gestapt, want hij staat al minuten voor de landing in de laadruimte.
 • Hoe boek je dit vervoer: Het boekingsproces is meestal eenvoudig. Je hoeft alleen maar contact op te nemen met een van de bedrijven die deze service aanbieden en de aankomsttijd van je vlucht te registreren op hun website. Je moet ook een aantal persoonlijke gegevens opgeven.
 • Aanbevolen als... je het niet erg vindt om de transfer van Los Angeles luchthaven met andere mensen te delen.

2. Een privétransfer, comfort en exclusiviteit

Transfer chauffeur| ©Thibault Penin
Transfer chauffeur| ©Thibault Penin

Een goede optie voor een transfer vanaf Los Angeles luchthaven is een privétransfer. Dit is een service die je te allen tijde comfort en exclusiviteit biedt.

Zo kun je alleen of met je reisgenoten in de autostoel zitten en uitrusten terwijl de chauffeur naar je bestemming rijdt, zonder dat je de route met vreemden hoeft te delen.

Een ander belangrijk aspect is dat je niet hoeft om te gaan met bagage of tijd hoeft te verspillen met lopen vanaf een vast aankomstpunt, op zoek naar het adres van het hotel.

Dit is mogelijk dankzij het feit dat de privétransfer een deur-tot-deur service biedt , dat wil zeggen dat hij je naar de plaats brengt waar je verblijft. Op deze manier kun je meteen beginnen met de activiteiten die in je reisschema staan gepland: rondleidingen en excursies vanuit Los Angeles, bezoek de beste musea of maak een rondleiding door onder andere Hollywood.

Vergeet niet dat wanneer je uit het vliegtuig stapt in de aankomsthal van de luchthaven, er een geüniformeerde chauffeur op je wacht met een bord in zijn handen met jouw naam erop. Daarom moet je naar deze plek gaan, contact opnemen met de chauffeur en hem je identificatie laten zien. Hij zal je dan naar je toegewezen auto begeleiden.

Privé transfer vs. gedeelde transfer

Zowel privé- als gedeelde transfers zijn goede opties om van Los Angeles Airport te komen, omdat ze een comfortabele, veilige en betrouwbare service bieden.

Bovendien bieden beide alternatieven een reistijd van ongeveer 39 minuten, omdat er geen stops worden gemaakt. Natuurlijk hangt deze tijd af van het verkeer, dat meestal langer is als je de stad in de zomer of het hoogseizoen bezoekt.

Er zijn echter enkele verschillen tussen privé- en gedeelde transfers, die je van tevoren moet weten en analyseren:

 • Exclusiviteit: als je kiest voor een privétransfer geniet je van de exclusiviteit om alleen of met je reisgenoten (groepen tot zeven personen) te reizen. Bij de gedeelde service daarentegen stap je in een bus of minibus met vreemden (ongeveer 20 personen).
 • Aankomst: de privédienst is deur-tot-deur, dat wil zeggen dat de chauffeur je direct bij de ingang van het hotel afzet. De gedeelde shuttle daarentegen zet jou en alle passagiers af bij een vooraf afgesproken aankomstpunt tijdens het boeken, dus je moet zelf je bagage regelen om bij je hotel te komen.
 • Pick-up: De privé transfer wordt direct opgehaald nadat je contact hebt opgenomen met de chauffeur in de aankomsthal. Bij de gedeelde service moet je echter een paar minuten wachten terwijl alle passagiers van de verschillende vluchten zich verzamelen.
 • Prijs: De prijs van de privédienst is meestal hoger dan die van de gedeelde transfer. In feite bespaar je meer dan 50% op de kosten van een gedeelde transfer.

Interessante details

 • Reistijd: 30 minuten (ongeveer)
 • Prijs: vanaf $115 of 125 euro per persoon.
 • Voordelen van deze methode: je wordt onmiddellijk opgehaald op de luchthaven en naar het hotel gebracht, zonder gedoe met bagage of transfers.
 • Hoe boek je dit vervoer: het enige wat je hoeft te doen is een transferbedrijf kiezen dat aan je wensen voldoet en dan naar hun officiële website gaan om de beschikbaarheid van de dienst te controleren. Je moet een formulier invullen met de dag van je vlucht, het tijdstip van aankomst op de luchthaven en het aantal personen, zodat ze de boeking kunnen bevestigen.
 • Aanbevolen als... Je wilt genieten van een exclusieve transfer, zonder wachten en comfortabel tot aan de deur van je hotel.

Boek een rondleiding door het stadscentrum

3. De metro, de optie die het meest door toeristen wordt gebruikt

Metro van Los Angeles| ©Alvee
Metro van Los Angeles| ©Alvee

Ongeacht wanneer je de beste tijd vindt om naar Los Angeles te reizen, is de metro een andere optie om van het vliegveld van Los Angeles te komen.

Het is een openbaar vervo ermiddel dat heel vaak door toeristen wordt gebruikt. Het bespaart je een aanzienlijk bedrag, hoewel je er meer dan twee keer zo lang over doet dan wanneer je een gedeelde of privédienst huurt.

Zodra je je koffers in je bezit hebt, moet je naar de halte van de G-shuttle, die zich net buiten LAX bevindt, op vier minuten lopen.

Daar kun je wachten op de pendelbus naar het metrostation van de groene lijn (Redondo Beach - Norwalk), dat in het zuidelijke deel van de stad ligt. Dit is een frequente pendeldienst (elke 15 minuten) en de service is gratis.

Als je bij de metro komt, moet je voor de overstap betalen met een TAP-kaart, die je bij de kassa's kunt kopen. De kaart kost 2 dollar of 1,8 euro (ongeveer) en je kunt hem zo vaak opladen als nodig is, afhankelijk van de routes die je gaat gebruiken om je bestemming te bereiken.

Bij het gebruik van dit openbaar vervoer moet je weten dat elke trein rijdt met een maximale frequentie van 20 minuten en dat de dienstregeling loopt van zondag tot en met donderdag van 5:00 tot 00:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 2:00 uur.

Ook kun je tijdens je reis de Los Angeles metro app downloaden via Google Play of App Store. Zo weet je de routes en haltes van elke lijn, dienstregelingen, wachttijd en overstaptijd.

Interessante details

 • Reistijd: meer dan 1,5 uur (afhankelijk van je bestemming).
 • Prijs: vanaf 3,75 dollar of 3,65 euro per persoon.
 • Voordelen van deze methode: je bespaart een aanzienlijk bedrag in vergelijking met andere transferdiensten vanaf Los Angeles luchthaven.
 • Hoe boek je deze shuttle: Voor deze service hoef je niet te reserveren. Je hoeft alleen maar de TAP-kaart te kopen bij het metroloket.
 • Aanbevolen als... je tijd hebt om op elke bus te wachten, geld wilt besparen en weinig bagage bij je hebt.

Boek een sightseeingbus in Los Angeles

4. De FlyAway bus, langer maar goedkoper

FlyAway bus| ©Tmiller lawa
FlyAway bus| ©Tmiller lawa

FlyAway bussen rijden een vaste route van LAX naar het centrum (ongeveer 35 minuten), waarbij u tot 5 verplichte stops maakt in de belangrijkste wijken (Santa Monica, Hollywood, Westwood en Van Nuys).

Het is zeker een handig vervoermiddel als u van plan bent om in een van deze wijken in een hotel te verblijven, maar de overstap is iets langer in vergelijking met de gedeelde en privédienst. De overstaptijd is echter iets langer in vergelijking met de gedeelde en privédienst.

Deze vorm van openbaar vervoer is echter een goede optie als je licht en met een krap budget reist, omdat er slechts een paar koffers zijn toegestaan en het gemiddelde tarief US$9,70 of 8,70 euro is.

Als u naar Los Angeles reist met kinderen jonger dan 5 jaar, kunnen zij gratis met de FlyAway reizen.

Als u besluit om deze bus te gebruiken, moet u nadat u uit het vliegtuig bent gestapt en uw koffers in ontvangst hebt genomen, uw FlyAway-kaartje kopen bij de kaartjesautomaten in de lobby van de luchthaven.

U kunt het ook rechtstreeks bij de chauffeur kopen wanneer u op de bus stapt, maar u moet weten dat alleen debet- of kredietkaarten (American Express, Visa of Mastercard) worden aanvaard.

Daarna moet u naar de FlyAway halte lopen , die zich op de benedenverdieping van de aankomsthal van de luchthaven bevindt.

Daar moet je wachten op de bus, die meestal elke 30 minuten rijdt (ongeveer), om je naar de stad te brengen en je avontuur te beginnen met de beste spooktours in Los Angeles, een bezoek aan Universal Studios Hollywood of een rondleiding door Warner Bros. studio's, naast andere activiteiten.

Interessante details

 • Duur van de tour: 35 minuten (ongeveer)
 • Prijs: vanaf $9,70 of 8,70 euro per persoon.
 • Voordelen: deze service is 24 uur per dag beschikbaar, de hele week door.
 • Hoe boek je dit vervoer: je hoeft niet te reserveren, je koopt het ticket gewoon op de luchthaven of wanneer je op de bus stapt.
 • Aanrader als... je een goedkope service wilt die je afzet bij het station dat het dichtst bij je hotel ligt.

Boek tickets voor Universal Studios Hollywood

5. Een taxi of een Uber, duurdere en snellere opties

Uber bestellen| ©freestocks.org
Uber bestellen| ©freestocks.org

Taxi- of Uber-diensten worden beschouwd als de duurste, maar zeker de snelste transferopties vanaf LAX.

Deze transporten zijn perfect als je zo snel mogelijk naar de stad wilt om onder andere een zakelijke afspraak bij te wonen of gewoon te genieten van de beste rondleidingen door de huizen van beroemdheden, mee te gaan op een boottocht of over de lucht te vliegen met een helikoptertour.

Zodra je uit het vliegtuig bent en klaar om op weg te gaan naar de stad met behulp van een van deze diensten (taxi of Uber), moet je naar het LAX-it platform gaan. Hiervoor moet je naar het LAX-it platform lopen, dat zich net buiten de luchthaventerminal bevindt.

U kunt ook een gratis pendelbus nemen op het lagere niveau. U doet er minder dan 5 minuten over.

Bij LAX-it vindt u de respectieve auto's geparkeerd met hun chauffeurs, klaar om een privédienst aan te bieden tot aan de deur van uw hotel met onmiddellijk vertrek. Reserveer gewoon de optie die u het beste uitkomt:

 • Taxi: op deze route naar het stadscentrum kunt u alleen reizen of met uw reisgenoten (maximaal 3 personen). Je betaalt een gemiddelde prijs van 46 dollar of 42 euro.
 • Uber: deze service is privé, maar biedt ook een gedeelde optie. Het hangt allemaal af van je beslissing wanneer je in de auto stapt. In elk geval begint de prijs van de transfer bij 32 dollar of 28 euro.

Interessante details

 • Reistijd: 30 minuten (ongeveer)
 • Prijs: vanaf 46 dollar of 42 euro (taxi) en 32 dollar of 28 euro (Uber).
 • Voordelen van deze methode: je geniet van een onmiddellijk vertrek, dus je verspilt geen minuut wachttijd.
 • Hoe boek je dit vervoer: voor deze twee diensten hoef je niet te reserveren, want als je aankomt op het LAX-it platform vind je een aantal beschikbare auto's (taxi en Uber). U kunt echter online contact opnemen met een bedrijf dat deze diensten aanbiedt.
 • Aanrader als... u een comfortabele en probleemloze transfer tot aan de deur van uw hotel wilt.
 • Gedeelde transfer
 • Duur 30 minuten
 • Prijs 90$ of 80€.
 • Beschikbaarheid 24/7
 • Boek op de officiële website van de dienst
 • Vervoer per bus of minibus
 • Privé transfer
 • Duur 30 minuten
 • Prijs 115$ of 125€.
 • Beschikbaarheid 24/7
 • Boek op de officiële website van de dienst
 • Vervoer per auto
 • Metro
 • Duur meer dan 1 uur
 • Prijs 3,75$ of 3,65€.
 • Beschikbaarheid zondag tot donderdag (5:00 tot 00:00), vrijdag en zaterdag (tot 2:00)
 • Geen reservering
 • Transfer in de metro van Los Angeles
 • FlyAway bus
 • Duur 35 minuten
 • Prijs 9,70$ of 8,70€.
 • Beschikbaarheid dagelijks (5:40 tot 23:40)
 • Geen reservering
 • Transfer met openbare bus
 • Taxi of Uber
 • Duur 30 minuten
 • Prijs 46$ of 42$(Taxi) 32$ of 28$(Uber).
 • Beschikbaarheid 24/7
 • Optioneel boeken
 • Vervoer per auto

Veelgestelde vragen

 • Waar staat LAX voor?

  LAX staat gewoon voor Los Angeles, want voor 1930 bestonden de meeste luchthavencodes uit 2 letters. Toen het standaard werd om 3-letter codes te geven aan luchthavens, werd de X ingevoegd aan het einde van de 2-letter codes om te voldoen aan de nieuwe nomenclatuur.

 • Hoeveel vliegvelden heeft Los Angeles?

  LAX is de belangrijkste luchthaven in Los Angeles, maar het zal je misschien verbazen dat de county in totaal vijf luchthavens heeft. Naast LAX zijn er Burbank Airport (BUR), Long Beach Airport (LGB), Santa Ana Airport (SNA) en Ontario Airport (ONT). LAX is de enige luchthaven die internationale vluchten uitvoert, terwijl de andere vier gereserveerd zijn voor binnenlandse vluchten.

 • Hoe ver van tevoren moet ik op LAX zijn voor een internationale vlucht?

  LAX is een erg drukke luchthaven, dus het zal je niet verbazen dat het advies voor internationale vluchten is om 3 uur eerder aan te komen. Het kan zelfs een goed idee zijn om nog vroeger aan te komen als je tijdens de piekuren vliegt (11:00 - 14:00 of 20:00 - 23:00) om stress te vermijden en ruim op tijd aan te komen voor je vlucht.