Beste tijd om naar Los Angeles te gaan

Als je een reis naar Los Angeles plant, maar nog niet hebt besloten wanneer je dat gaat doen, dan is deze post voor jou. Ik vertel je de beste tijd om de stad te bezoeken, let op!

Camilla Graciano

Camilla Graciano

8 minuten lezen

Beste tijd om naar Los Angeles te gaan

Los Angeles bij zonsondergang | ©Juan Samudio

Bij het plannen van wat er in Los Angeles te zien en te doen is, is het altijd goed om wat te weten over het weer en enkele andere bijzonderheden van de stad, zodat u een reisroute op maat kunt samenstellen en een droomvakantie kunt beleven. Zo kun je de perfecte activiteiten kiezen voor de tijd van het jaar waarin je wilt reizen.

Dit betekent niet dat er betere of slechtere tijden zijn om te reizen. In feite heeft Los Angeles geweldig weer, het grootste deel van het jaar warm en droog en de temperaturen zijn over het algemeen mild in alle seizoenen. Maar er zijn bepaalde factoren die sommige data gunstiger maken dan andere, zoals de toestroom van toeristen, de prijzen en het weer.

De winters zijn niet zo streng, maar wel regenachtig, en de zomers zijn warm met temperaturen die worden getemperd door briesjes van de Stille Oceaan. Mijn aanbeveling is om te profiteren van de milde temperaturen in de herfst en de lente, maar als u alleen in de zomer kunt reizen, aarzel dan niet! Dit is de beste tijd van het jaar om Los Angeles te bezoeken.

Wanneer is de beste tijd om naar Los Angeles te reizen?

Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer
Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer

Los Angeles heeft bijna het hele jaar door goed weer, maar als je een specifieke datum moet kiezen, is mijn aanbeveling tussen maart en mei of tussen september en november, d.w.z. de beste seizoenen zouden de lente en de herfst zijn. Om twee belangrijke redenen: de toestroom van toeristen neemt aanzienlijk af in vergelijking met het zomerseizoen en de temperaturen zijn vrij warm.

Tussen maart en mei kunnen de minimumtemperaturen oplopen tot 14 °C, terwijl de maximumtemperaturen kunnen oplopen tot 20 °C. Tussen september en november daarentegen ligt het minimum rond de 16 °C en het maximum op 22 °C. Zoals u ziet, is het weer in deze tijden van het jaar vergelijkbaar en naar mijn mening zijn dit de beste tijden om de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken zonder het koud of benauwd te krijgen.

In deze tijd van het jaar kunt u ook van het strand genieten. Hoewel ik in dit geval aanraad om tussen september en november te reizen, omdat de watertemperatuur dan rond de 18°C ligt, terwijl het tussen maart en mei 14°C is.

Hoewel de temperaturen in de winter niet zo hard zijn, gemiddeld 18°C, en de accommodatieprijzen aanzienlijk lager zijn dan in andere seizoenen, is het de meest regenachtige tijd van het jaar in Los Angeles, en daarom raad ik het minder aan. Een ander leuk aspect van de winter is echter dat je in Los Angeles kunt genieten van feesten zoals Kerstmis, met een enorme hoeveelheid activiteiten.

Als je een fan bent van de hitte, kan de zomer een goede tijd voor je zijn, omdat de temperatuur dan wat meer stijgt en het weer warmer wordt. Maar met de stijgende temperaturen neemt ook de toestroom van toeristen toe en worden veel delen van de stad een beetje benauwd.

Boek een rondreis door Los Angeles

Bezoek Los Angeles in de lente: een van de beste tijden om in alle rust door de stad te toeren.

Lente in Los Angeles| ©Adam Garcia
Lente in Los Angeles| ©Adam Garcia

De lente is een van de beste tijden om Los Angeles te bezoeken en wel om twee belangrijke redenen: de temperaturen zijn aangenaam en de drukte is gering in vergelijking met andere tijden van het jaar.

De temperaturen in maart, april en mei liggen meestal tussen de 11°C en 23°C, en hoewel er af en toe een bui kan vallen, is er niets dat u tegenhoudt om van uw vakantie te genieten. In mei valt er bijna geen regen.

Het is de ideale periode om de stad te verkennen, u kunt van de ene plaats naar de andere gaan zonder u zorgen te maken over de hitte of de kou, en u krijgt niet te maken met lange rijen voor de meest toeristische attracties, zoals Universal Studios Hollywood.

Bovendien kan ik u verzekeren dat een rondleiding door Hollywood zonder de massa's toeristen te hoeven ontwijken die elke dag over de beroemdste boulevard van de stad lopen, onbetaalbaar is. U kunt zelfs de huizen van de beroemdste beroemdheden bezoeken en vele andere rondleidingen doen zonder overweldigd te worden.

Aangezien de temperaturen in deze maanden aangenaam zijn en er niet zoveel toeristen zijn, zult u zeker in de verleiding komen om naar zee te gaan en te genieten van de kustgebieden zoals Santa Monica of Venice Beach, als u durft, doe het! Maar laat me u waarschuwen dat de temperatuur van de zee een beetje laag is, rond de 14°C.

Boek tickets voor Universal Studios Hollywood

Bezoek Los Angeles in de herfst: aangename temperaturen om van de stad en de stranden te genieten, met minder toeristen.

Slenteren door Los Angeles in de herfst| ©John Sequeira
Slenteren door Los Angeles in de herfst| ©John Sequeira

De herfst is ook een geweldige tijd om de stad te verkennen en te genieten van het water van de Stille Oceaan. Met iets warmere temperaturen in september en iets koelere temperaturen in oktober en november kan de herfst een zomerachtige vakantie zijn, maar met aangenamer weer en minder toeristen.

In september liggen de temperaturen tussen 17°C en 28°C, dus het is de perfecte tijd om van de kustlijn van de Stille Oceaan te genieten en in zee te zwemmen, terwijl het in oktober en november tussen 12°C en 26°C is.

Het is ook een goede tijd om door de stad te toeren en de belangrijkste attracties te bezoeken wanneer de grote toeristenmassa's zijn vertrokken. Er zijn genoeg activiteiten in de buitenlucht te doen en u kunt profiteren van het goede weer om een helikoptervlucht over Los Angeles te maken of een boottocht te maken en in het mooie weer over de kalme wateren te varen.

Het is ook een geweldige tijd om door de straten van de stad te wandelen, een gratis wandeling te maken door Downtown Los Angeles of Hollywood, of zelfs de sightseeingbus te nemen om de stad van eind tot eind te verkennen met gratis stops in een dubbeldekkerbus met een open bovendek.

Boek de Los Angeles Sightseeing Bus

Los Angeles bezoeken in de zomer: hitte, drukte en gezelligheid

Los Angeles in de zomer| ©meeyak
Los Angeles in de zomer| ©meeyak

Een zomervakantie in Los Angeles met zon, zand en een geweldige sfeer is een prima plan. In juni is het weer mild maar niet overdreven heet, terwijl in juli en augustus de temperaturen wat drukkend kunnen zijn en u de zee niet meer uit wilt.

In juni liggen de temperaturen meestal tussen 16°C en 25°C, terwijl ze in juli en augustus oplopen tot minimaal 18°C en maximaal 29°C. Er is genoeg te doen om te genieten van een unieke zomer in Los Angeles, met de feestelijke en levendige sfeer die de drukte naar de stad en de stranden brengt.

Themaparken zijn een geweldige manier om de zomer door te brengen, maar houd er rekening mee dat het er vaak druk is met toeristen en dat u in lange rijen moet wachten. U kunt uw bezoek ook aangrijpen om Warner Bros Studios te bezoeken. Voor beide attracties raad ik u aan uw kaartjes van tevoren te kopen.

Een ander goed plan is om te profiteren van het goede weer om de verschillende kustgebieden te leren kennen met een tour vanuit Los Angeles of op eigen gelegenheid, je kunt Malibu, Santa Barbara, San Francisco, Santa Monica, Venice Beach en nog veel meer bezoeken.

Plus, al die feeststemming werkt door in de zomeravonden, die een unieke stijl en intensiteit hebben die zo typisch is voor Los Angeles. Hier is een gids voor nachtelijke activiteiten om ook 's nachts van de stad te genieten.

Last but not least wil ik een fundamenteel feit vermelden: het hoogseizoen voor toerisme in Los Angeles ligt tussen juni en augustus. Daarom is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de prijzen voor accommodatie, restaurants en sommige activiteiten in de zomer hoger zijn dan de rest van het jaar.

Koop uw tickets voor Warner Bros Studios

Bezoek Los Angeles in de winter: regen, lagere prijzen en een feestelijke sfeer.

Winter in Los Angeles| ©Kevin Gil
Winter in Los Angeles| ©Kevin Gil

Qua weer is Los Angeles in de winter meestal niet het beste plan, omdat er vaker regen valt, hoewel de temperaturen aangenaam blijven, tussen 10°C en 18°C, met koele nachten, maar met dagen die mooi genoeg zijn om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te verkennen.

Het is ook belangrijk te weten dat Los Angeles niet een van die steden is waar in de winter niet veel te doen is, integendeel. Vanaf eind november wordt de stad overspoeld met een bijzonder feestelijk klimaat en wordt het heel schilderachtig en mooi om rond te lopen. Zorg er dus voor dat je een paraplu bij de hand hebt en je bent helemaal klaar om van Los Angeles in de winter te genieten.

Er zijn tal van activiteiten en attracties te zien en unieke dingen te doen. Hier is een gids met dingen om te zien en te doen in Los Angeles in de winter. Van schaatsen tot allerlei verschillende evenementen om belangrijke data te vieren zoals Thanksgiving, Independence Day, Kerstmis in Los Angeles of Oudejaarsavond. De straten van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn gehuld in fonkelende lichtjes en er is veel versiering.

Het is ook vaak een goed moment om enkele van de beste musea in Los Angeles te bezoeken en deze te gebruiken als toevluchtsoord voor mogelijke regen of slecht weer.

Boek een rondleiding door het centrum van Los Angeles

Een vergelijking van de verschillende seizoenen voor een bezoek aan Los Angeles

Slenteren door Venice Beach| ©Martin Péchy
Slenteren door Venice Beach| ©Martin Péchy

Ik heb je al wat verteld over de beste tijd om Los Angeles te bezoeken, met de voor- en nadelen van elk seizoen, maar om het samen te vatten en je een duidelijker beeld te geven, volgt hier een tabel met de feiten over de verschillende tijden van het jaar, zodat je je reis beter kunt plannen.

 • Winter
 • december - maart
 • Hoog 18ºC
 • Laag 9ºC
 • Beste: feestelijke sfeer, lagere prijzen en weinig toeristen
 • Slechtste: vrij regenachtig weer
 • Lente
 • maart - juni
 • Hoog 20ºC
 • Laag 10ºC
 • Beste: goed weer om de stad te verkennen en rust
 • Slechtste: niet zo goed weer om van de zee te genieten
 • Zomer

 • juni a

u

 • gustus Hoog 24ºC Laag 15º

C Beste: niet zo goed weer

 • om va
  n de zee te genieten Zomer juni - augustus
 • Hoog 24ºC
 • Laag 15ºC
 • Beste:

warm weer om van het strand te genieten en mooi weer: Beste:

 • warm weer om van het strand te genieten en goede sfeer
 • Slechtste: grote massa's toeristen en hogere prijzen

Herfst

 • september - november
 • Hoog 23ºC
 • Laag 11ºC
 • Beste: goed weer om door de stad te wandelen en van het strand te genieten en minder toeristen
 • Slechtste: minder feestelijk weer en speciale evenementen

.