12 dingen om in de winter te doen in Los Angeles

Ben je klaar om te genieten van oudejaarsfestiviteiten, merkwaardige parades en traditionele vieringen? Pak dan je koffers en reis in de winter naar Los Angeles!

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minuten lezen

12 dingen om in de winter te doen in Los Angeles

Uitzicht op het Hollywood teken | © Paul Deetman

Terwijl het grootste deel van de Verenigde Staten bedekt is met sneeuw, hoef je je in Los Angeles geen zorgen te maken over de kou. Een paar buien zijn het enige waar je op een normale dag last van kunt hebben, maar over het algemeen is er genoeg te doen om je te vermaken. Bovendien zijn de temperaturen ideaal om van Los Angeles te genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de hitte.

De winter brengt in ieder geval in december de viering van Kerstmis en Oud en Nieuw met zich mee, dus bereid je voor op de vele themafeesten rond Kerstmis en Oud en Nieuw. Bij elk feest zie je vuurwerk, lekker eten en drinken. In januari, februari en maart vind je ook traditionele evenementen die jaarlijks worden gehouden, dus maak je klaar om de winter te vieren in Los Angeles!

1. Mis de Hollywoodsterren op de rode loper niet!

Oscar Rode Loper Fanservaring| ©Sarah Leslie
Oscar Rode Loper Fanservaring| ©Sarah Leslie

Als het je droom is om naar Los Angeles te gaan, ben je waarschijnlijk enthousiast over het idee om 's werelds beroemdste acteurs te zien. Als je in de wintermaanden reist, meer bepaald in februari, kun je proberen een glimp van hen op te vangen op de trappen van de Rode Loper. Hiervoor moet je je van tevoren inschrijven voor de Oscar Red Carpet Fan Experience. Om deel te nemen moet je een vrijwaring van aansprakelijkheid en publiciteit ondertekenen en je ID laten zien. Als het je lukt om je te registreren, moet je bij aankomst op de locatie door verschillende beveiligingsfilters.

Het is de moeite waard om te weten dat je moet betalen voor de online registratie, want dit is een loting waaraan duizenden mensen deelnemen. Als je niet wordt geselecteerd, maak je dan geen zorgen, je kunt altijd een rondleiding door de huizen van Hollywood beroemdheden boeken, een bustour door Hollywood, Beberly Hills en Santa Monica boeken of een ticket voor het Dolby Theatre boeken. In het theater kun je een authentiek Academy Award-beeldje bekijken en je mooiste foto's laten maken.

Vergeet niet om langs de Walk of Fame te lopen voordat je het theater binnengaat. Daar kun je op zoek gaan naar de sterren van je favoriete artiesten. Het komt ook vaak voor dat je imitators tegenkomt van beroemde persoonlijkheden zoals Michael Jackson of Elvis Presley. Waar wacht je nog op om de illusie van Hollywood cinema te ervaren?

Boek een rondleiding door de huizen van Hollywood-beroemdheden

2. Bezoek de pretparken

Universele studio's Hollywood| ©Mathieu Marquer
Universele studio's Hollywood| ©Mathieu Marquer

Dingen om te doen met kinderen in Los Angeles zijn onder andere een bezoek aan de pretparken. Ik zou zeggen dat de meest magische tijd om ze te bezoeken in december is, omdat alles dan versierd is met prachtige kerstverlichting. Voor een onvergetelijke ervaring raad ik aan om in de gaten te houden of er in elk park speciale evenementen zijn. Universal Studios Hollywood viert bijvoorbeeld Grinchmas, een evenement met een kerstboom in de stijl van Villa Who. Bovendien doen The Grinch en Max mee door bezoekers te begroeten en met hen op de foto te gaan.

Als je het nieuwe jaar wilt verwelkomen en nog geen plan hebt bepaald, kun je misschien je kaartjes voor Universal Studios Hollywood boeken. Op 31 december is er meestal een feest met live entertainment, geweldige muziek, eten en drinken. Het evenement duurt tot 2 uur 's nachts en er wordt afgeteld om het einde van het jaar te vieren. Je kunt algemene toegangskaarten kopen die je toegang geven tot het feest en het park, maar je hebt ook de optie om VIP-kaarten te kopen in een gebied dat je een beter zicht geeft op de vuurwerkshow.

Andere parken die je kunt bezoeken zijn Warner Bros Studios of Disneyland en Pacific Park in Santa Monica. Het is aan jou of je de tijd hebt om van elk park een rondleiding te doen, of dat je gewoon naar Universal Studios gaat, wat naar mijn mening de beste van de drie opties is in deze tijd van het jaar.

Koop je kaartjes voor Universal Studios Hollywood

3. Ga op de foto bij het iconische Hollywood sign

Hollywood teken|©Fabian Temperli
Hollywood teken|©Fabian Temperli

Een reis naar Los Angeles is zonder twijfel een bezoek aan het iconische Hollywood sign, en deze foto mag niet ontbreken in je fotoalbum. Het Hollywood sign is ongeveer 13,7 meter hoog en meer dan 100 meter lang. Het werd in 1923 gebouwd als tijdelijke reclame, maar vanwege de populariteit bleef het staan.

Je kunt het beste een wandeltocht maken met een plaatselijke gids op Mount Lee Hill. De tocht duurt ongeveer tweeënhalf uur en onderweg naar boven ontdek je de populairste bezienswaardigheden van de Amerikaanse stad. Je krijgt ook de gelegenheid om het park en het Griffith Observatory te bezoeken.

En natuurlijk geniet je van een spectaculair uitzicht, het beste panoramische uitzicht van Los Angeles.

Beklim het Hollywood Sign

4. Bezoek de musea van de stad op een regenachtige dag

Museum van Tolerantie|©Smart Destinations
Museum van Tolerantie|©Smart Destinations

En als het een dag regent, aarzel dan niet om een museumdag in te plannen. Los Angeles heeft een aantal must-see musea:

Boek je ticket voor de Academy of Motion Picture Arts Museum

5. Bekijk De Notenkraker in het Dolby Theatre

Dolby Theater| ©Adam Fagen
Dolby Theater| ©Adam Fagen

De Notenkraker van het Los Angeles Ballet is een van de meest verwachte evenementen voor liefhebbers van kunst en klassieke muziek. Deze balletvoorstelling is een van de dingen die je kunt doen om de kou of regen in de winter te ontvluchten. Kaartjes zijn gemiddeld €140 en moeten van tevoren worden gekocht, want het is een erg populair evenement in december.

Als je in de winter naar Los Angeles reist, kun je vanaf 21 december voorstellingen zien in het Dolby Theatre. Het is een groot voordeel om op deze datum te gaan, omdat je dan het meest iconische theater van Hollywood van binnen kunt zien.

Tijdens de voorstelling van The Nutcracker kun je niet alleen de prachtige prestaties van het Los Angeles Ballet zien, maar ook de melodieën van het Los Angeles Philharmonic horen. Elk team van artiesten werkt samen om alle aanwezigen een magische avond te bezorgen, waarbij de kou geen probleem zal zijn. Wil je het zelf zien?

Praktische informatie

 • Locatie: 6801 Hollywood Blvd, Hollywood, 90028.
 • Wanneer: Je kunt gaan van begin tot eind december. Om de voorstelling in het Dolby Theatre te zien, kun je het beste een voorstelling boeken na de 21e van de maand.
 • Prijs: €140.
 • Tijden: De showtijden variëren van dag tot dag.

6. Proef een heerlijke koffie op het Los Angeles Coffee Festival

Tentoonstellingen Koffiefestival| ©Mathieu Marquer
Tentoonstellingen Koffiefestival| ©Mathieu Marquer

Het Los Angeles Coffee Festival is een evenement dat in het eerste of tweede weekend van februari wordt gehouden. Het is een unieke gelegenheid voor koffieliefhebbers, want je kunt er verschillende soorten koffie proeven zonder voor elk kopje te betalen. Daarnaast krijg je ook de kans om te genieten van interactieve workshops, barista demonstraties, fastfood, live muziek en nog veel meer.

Als je naar dit festival gaat, moet je er rekening mee houden dat elke dag een ander publiek heeft. Normaal gesproken is de eerste dag gewijd aan professionals uit de industrie en daar kun je seminars en workshops bijwonen. Zaterdag en zondag zijn voor consumenten, dus dit zijn leukere dagen omdat je de koffie en het eten kunt proeven, de barista's aan het werk kunt zien en kunt genieten van alle andere dingen die ik eerder heb genoemd.

Tickets voor dit evenement kosten ongeveer €40. Kinderen onder de 10 hebben geen kaartje nodig voor dit evenement. Als je dieetbeperkingen hebt of vegetariër bent, maak je dan geen zorgen: op dit evenement vind je een breed scala aan opties om uit te kiezen. Ben je klaar om de beste koffie in LA te proeven?

Praktische informatie

 • Locatie: Magic Box @ The Reef, 1933 S. Broadway, Los Angeles, 90007
 • Wanneer moet je gaan: Tweede weekend in februari.
 • Prijs: £40
 • Openingstijden: Elke dag van het weekend begint om 9 uur 's ochtends en eindigt om ongeveer 18 uur 's avonds.

7. Bezoek de Huntington Library om de camelia's te zien bloeien in februari

Bibliotheek Huntington| ©Aaron Logan
Bibliotheek Huntington| ©Aaron Logan

Als je een natuurliefhebber bent, moet je zeker een bezoek brengen aan de tuinen van de Huntington Library in Los Angeles. In de maanden januari en maart bloeien de camelia's in deze tuinen, waardoor het een geweldige manier is om van het buitenleven te genieten en in contact te komen met de natuur.

Deze tuinen worden beschouwd als een zeer belangrijke historische collectie camelia's in de Verenigde Staten. Terwijl de meeste staten nog bedekt zijn met een deken van sneeuw, staat deze ruimte in bloei.

Het meest interessante aan deze tuin is dat de camelia's eigenlijk afkomstig zijn uit China en Japan, naast andere Aziatische landen, wat het Aziatische erfgoed van Los Angeles versterkt. In het hele land is dit de plek met de meeste soorten van deze bloemen. Ik nodig je uit om de bibliotheek gratis te bezoeken, de bloemen te bewonderen en misschien een kleine rondleiding te krijgen in de bibliotheek.

Praktische informatie

 • Locatie: 1151 Oxford Road, San Marino, 91108.
 • Wanneer: tussen januari en maart
 • Prijs: gratis.
 • Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur.

8. Schaatsen op buitenbanen

ICE, Santa Monica| ©Wire Image
ICE, Santa Monica| ©Wire Image

Hoewel je waarschijnlijk aan een strandsfeer denkt als je aan Los Angeles denkt, kun je als je in de winter reist andere temperaturen aantreffen. De buitenijsbanen zijn geliefd bij schaatsliefhebbers en je wilt er zeker een bezoeken. De gemiddelde toegangsprijs voor elke ijsbaan is €20. Dit zijn mijn favorieten:

 • ICE, Santa Monica, een schaatsbaan die open is in de winter, meer bepaald van november tot februari. De ijsbaan heeft ongeveer 2500 vierkante meter waar bezoekers kunnen genieten van de kou, maar wel heel dicht bij de Stille Oceaan. Je kunt de ijsbaan overdag bezoeken en zelfs 's avonds tot ongeveer 21.00 uur.
 • Woodland Hills Ice is een andere ijsbaan die je zeker wilt bezoeken. De ijsbaan is meer dan 2100 vierkante meter groot en ligt in het Westfield Promenade winkelcentrum. Deze ijsbaan is alleen geopend van november tot februari. Naast schaatsen kun je er ook ijshockeylessen nemen of verjaardagsfeestjes vieren.
 • Pershing Square Ice Rink, gelegen in het historische Pershing Square. Na een rondleiding door Los Angeles kun je de dag schaatsen op deze ijsbaan. Ben je toe aan een ander soort dag?

9. Woon de Tournament of Roses Parade bij

Praalwagen van de Tournament of Roses Parade| ©Kkmd
Praalwagen van de Tournament of Roses Parade| ©Kkmd

De Tournament of Roses Parade is een jaarlijks evenement dat op 31 december of 1 januari in Los Angeles wordt gehouden. Elk jaar heeft deze parade een ander thema: er zijn bijvoorbeeld parades geweest over patriottisme of het verwezenlijken van dromen. In deze parade maken veel artiesten prachtige praalwagens met alleen maar bloemen. Het is zo populair dat het evenement op verschillende nationale tv-zenders wordt uitgezonden.

Je hoeft geen entree te betalen om de parade te zien, ga gewoon naar Colorado Boulevard in Pasadena. Naast de prachtige praalwagens kun je ook genieten van gevarieerde muziek en spectaculaire dansen. Oorspronkelijk werd dit evenement gehouden om het mooie weer in Californië te verwelkomen en de nieuwe bloemen van het jaar te zien.

De parade heeft meer dan 40 praalwagens en meer dan 18 miljoen bloemen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen. De versieringen voor het hele evenement worden gemaakt door ongeveer 1000 vrijwilligers. Maak van de gelegenheid gebruik om prachtige foto's te maken van dit magische evenement. Aan het einde van de parade kun je de jaarlijkse voetbalwedstrijd Rose Bowl bekijken in het Rose Bowl Stadium, een van de grootste ter wereld.

Praktische informatie

 • Locatie: Colorado Boulevard in Pasadena.
 • Wanneer: 31 december of 1 januari.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: overdag, rond 9 uur.

10. Bekijk de Cupid's Undie Run

Cupido's Onderbroekloop| ©Eleonor Segura
Cupido's Onderbroekloop| ©Eleonor Segura

De Cupid's Undie Run is een zeer unieke race die elk jaar in februari plaatsvindt in Santa Monica. Het is een race waarbij deelnemers alleen gekleed gaan in hun ondergoed. Het evenement vindt plaats in het weekend dat het dichtst bij Valentijnsdag ligt. Vrijwillige deelnemers moeten ongeveer €45 inschrijfgeld betalen. Dat geld wordt gebruikt om geld in te zamelen voor het vinden van een geneesmiddel voor neurofibromatose (NF).

Je kunt naar de site gaan waar deze deelnemers rennen of je kunt ook meedoen als vrijwilliger. Zie jij het zitten om in je ondergoed door Los Angeles te rennen? Het zou zeker een leuke anekdote zijn en het mooiste is dat het voor een goed doel is!

Als je niet mee wilt doen aan de race, maar wel wilt helpen, kun je op de website kleine donaties doen. Aan het einde van het evenement is er een feest voor alle deelnemers van de race.

11. Vier het Lunar Nieuwjaar

Maannieuwjaar| ©Phátography發仔哥
Maannieuwjaar| ©Phátography發仔哥

Los Angeles is een van de meest cultureel diverse steden in de Verenigde Staten. Als je er tussen januari en februari bent, kun je namelijk deelnemen aan de viering van het Lunar New Year, een traditie die oorspronkelijk uit China komt. Tijdens deze viering kun je genieten van geweldige optochten, shows en traditioneel eten in Chinese restaurants, allemaal dankzij het enorme Aziatische erfgoed dat in deze stad huist.

Je kunt naar de Thien Hau Tempel in Chinatown in het centrum van de stad om de Lunar New Year ceremonie bij te wonen. Daar zie je monniken, traditionele dansen en vervolgens de parade van de Gouden Draak vanaf de tempel door de straten van Chinatown.

Je kunt ook naar de haven van Los Angeles gaan om de festiviteiten in dit deel van de stad te zien. Je ziet er dansvoorstellingen en kraampjes met eten en ambachtelijke producten. Zelfs in themaparken zoals Universal Studios Hollywood en Disneyland kun je traditionele Chinese decoraties zien en veel tekenfilmfiguren gekleed in traditionele Chinese kleding.

12. Ga naar het Bachata Festival in Los Angeles

Bachata dansen| ©David and Paulina
Bachata dansen| ©David and Paulina

Het Los Angeles Bachata Festival is een evenement dat twee keer per jaar plaatsvindt, een keer in februari en een keer in augustus. Als je in de winter juist in februari naar Los Angeles reist en je houdt van bachata, maar vooral van dansen, dan raad ik je aan om je tickets op voorhand te kopen. De gemiddelde kosten liggen rond de € 500.

Tijdens dit festival kun je deelnemen aan hiphopworkshops, mambo, professionele bachatalessen, lezingen met internationale dansinstructeurs en nog veel meer. Er zijn ook andere interessante lessen in disciplines zoals yoga of de relatie tussen het bedrijfsleven en dans.

Normaal gesproken wordt dit festival halverwege februari gehouden en duurt het vier dagen. Tijdens al die dagen kun je genieten van een leuke sfeer, mensen ontmoeten met dezelfde interesses als jij en meer leren over dans en muziek terwijl je plezier hebt.

Hoe is de toeristenstroom en hoe zijn de prijzen in Los Angeles in de winter?

In Hollywood| ©Saad
In Hollywood| ©Saad

De winter is een gemiddeld toeristenseizoen vergeleken met andere seizoenen. Sommige evenementen, zoals de Oscaruitreiking in februari, kunnen er echter voor zorgen dat het aantal toeristen wat toeneemt.

Je kunt echter nog steeds van dit seizoen profiteren om te reizen, omdat de prijzen voor attracties en rondleidingen vaak goedkoper zijn. Vluchten naar Los Angeles zijn ook vaak goedkoper tijdens deze temperatuur. Aarzel dus niet en kies deze tijd van het jaar om alles te zien en te doen wat Los Angeles te bieden heeft.

Boek Los Angeles Explorer Pass

Hoe is het weer in Los Angeles in de winter?

Winter in Los Angeles| ©Kevin Gil
Winter in Los Angeles| ©Kevin Gil

De winter in Los Angeles begint half december en eindigt half maart. Regen komt in deze maanden vaak voor. Hierdoor ligt de temperatuur tussen de 10 en 20 °C, dus het kan een beetje fris aanvoelen, maar het zal niet sneeuwen. Op de meeste dagen is er ook sprake van vochtigheid en een bewolkte lucht.

Vanwege deze weersomstandigheden is de winter niet het seizoen bij uitstek om Los Angeles te bezoeken. Dit kan echter een voordeel zijn, omdat de populairste bezienswaardigheden minder druk zijn dan bijvoorbeeld in de zomer.

Boek een fietstour door Los Angeles

Wat moet je meenemen als je Los Angeles in de winter bezoekt?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Zoals ik in de vorige paragraaf al zei, is het in Los Angeles in de winter regenachtig en bewolkt. Het eerste wat je dus in je koffer moet stoppen is een regenjas of een paraplu. Je kunt ook een trui inpakken om je te beschermen tegen zowel water als kou.

Comfortabele laarzen zijn ook een goede optie voor als het regent. Ze houden je voeten warm en droog. Zorg ervoor dat ze een antislipzool hebben en dat je er uren in kunt lopen.

Boek een bustour door Hollywood