10 dingen om met kinderen te doen in Los Angeles

Wilt u de beste gezinsvakantie ooit beleven? Dan moet u met uw kinderen naar Los Angeles om de wereld van Hollywood en hun favoriete films te leren kennen.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minuten lezen

10 dingen om met kinderen te doen in Los Angeles

Strand in Los Angeles | ©Rodnae

Los Angeles is niet alleen een droombestemming voor filmliefhebbers, maar ook voor kinderen. Er zijn zoveel dingen te zien en te doen in Los Angeles dat het zelfs voor de kleintjes een droombestemming is. Universal Studios en Disneyland zijn favoriet, waar je de wereld van hun favoriete verhalen zoals Harry Potter of Mickey Mouse en vrienden kunt zien.

Maar als volwassene zul je waarschijnlijk ook andere belangrijke plaatsen willen bezoeken, zoals Beverly Hills, de Walk of Fame of Venice Beach. Zelfs als kinderen niet al te enthousiast worden als ze die namen horen, weet ik zeker dat als je met ze praat en uitlegt waar het over gaat, ze het geweldig zullen vinden. Het geheim van een goede reis met kinderen is een goede communicatie en respect voor het tempo van elke metgezel. Ben je klaar om deze tips te leren?

1. Plan uw bezoeken aan de pretparken

Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer
Universal Studios Hollywood| ©Mathieu Marquer

Pretparken zijn een van de favoriete bestemmingen voor gezinnen. Kinderen zullen zeker uitkijken naar dit bezoek. Of u nu Universal Studios, Disneyland of Pacific Park in Santa Monica bezoekt, u zult met een paar factoren rekening moeten houden. Als u bijvoorbeeld langer dan een week in Los Angeles verblijft, kunt u de "saaiere" dagen voor uw kinderen compenseren met een dag waarop u de hele middag in een van deze parken doorbrengt.

Als het plan voor een kortere vakantie is, kunt u het parkbezoek bewaren voor na een paar andere attracties. Zo kunnen ze zich verheugen op de spannendste dag voor hen. Verveel ze alleen niet met trage rondleidingen, wissel de bezoeken af met iets leuks of met een dessert dat ze lekker vinden.

Aan de andere kant is het goed om, voordat je naar het park gaat, na te gaan wat voor soort tickets het park aanbiedt. Met sommige tickets kunt u de wachtrij overslaan, waardoor u de stress van het wachten kunt vermijden. Een belangrijk ding, zoals ik in het begin al zei, is vooraf reserveren. Kaartjes voor de beroemde parken zijn als eerste uitverkocht, vooral als je in het weekend gaat.

In deze parken vind je verschillende attracties waar jongere kinderen niet in mogen. Het is een goed idee om met uw kinderen over deze regels te praten om teleurstelling te voorkomen voordat u aankomt. Als ze in de attracties mogen, is het beter dat ze van tevoren niet iets zwaars eten, want dan kunnen ze duizelig worden of overgeven. Ik raad ze aan op de dag zelf iets lichts te eten en een fles water of een natuurlijke elektrolytische drank bij de hand te hebben om ze te helpen snel te herstellen.

Koop uw kaartjes voor Universal Studios

2. Boek een bustour om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien

Los Angeles Sightseeing Bus| ©Viator
Los Angeles Sightseeing Bus| ©Viator

Als u alleen of met volwassenen reist, zou mijn aanbeveling zijn om de straten te voet of met het openbaar vervoer te verkennen. Dat kan echter een slecht idee zijn als u met kinderen reist. Zij worden snel moe van lange wandelingen in de zon. Bovendien zullen ze een paar keer moeten stoppen om naar het toilet te gaan of te eten. Als je een van de beste tours in Los Angeles boekt, kun je in een comfortabel privé-vervoer onder andere de Walk of Fame, het Hollywood sign en Beverly Hills bezoeken.

In die zin raad ik je aan om met je kinderen te praten en ze te laten weten waar de tour uit bestaat, wat ze zullen zien en je kunt ze zelfs vragen wat ze het liefst willen zien en het plan kiezen dat ze het leukst vinden. In de lijst van tours zul je zien dat sommige tours boot tours van Los Angeles zijn, andere zijn helikopter tours Als je je kleintjes kent, weet je wat ze het leukst zullen vinden.

Houd er rekening mee dat deze tours een minimumleeftijd vereisen voor kinderen om te reizen. Over het algemeen moeten ze ouder zijn dan 12 jaar, hoewel dit niet altijd het geval is. Busreizen daarentegen zijn het beste voor kinderen van elke leeftijd.

Je kunt zelfs de Hop On Hop Off nemen, een dubbeldekkerbus die langs verschillende belangrijke bezienswaardigheden in Los Angeles rijdt en je laat uitstappen waar je maar wilt. U kunt uw route plannen en kijken welke halte het beste is voor u en uw kleintjes zonder iets te missen.

Boek de Los Angeles Sightseeing Bus

3. Maak museumhoppen leuk

Griffith observatorium| ©Matt Machin
Griffith observatorium| ©Matt Machin

Musea kunnen een beetje saai zijn voor kinderen. Zelfs als je ze vertelt dat je een museum gaat bezoeken, zijn ze misschien een beetje afgeschrikt. In Los Angeles vind je echter verschillende opties die vermakelijk zijn voor volwassenen en kinderen. Daarom raad ik u aan een lijst te maken van de musea die u interesseren en de musea die uw kleintjes kunnen boeien.

De meeste kinderen horen graag leuke weetjes over de hemel, het heelal en de sterren. Daarom is het eerste museum dat je kunt bezoeken het Griffith Observatory, hoewel het niet echt een museum is, vind je er leuke activiteiten voor kinderen. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over Los Angeles en leer je over het heelal in de verschillende tentoonstellingen of in de show van de dag.

Als je naar de Walk of Fame gaat, kun je naar Madame Tussauds Hollywood. Ik weet zeker dat de kinderen blij zullen zijn met dit bezoek, want je vindt er veel beelden van beroemdheden die ze in de films hebben gezien.

Een andere goede optie is het Los Angeles Aquarium of the Pacific, waar ze zich uitstekend zullen vermaken tussen de meer dan 500 zeedieren die er leven.

Boek tickets voor het Los Angeles Aquarium of the Pacific

4. Boek vooraf voor alle rondleidingen en tickets

Online boeken| ©Porapak Apichodilok
Online boeken| ©Porapak Apichodilok

Denkt u dat uw kinderen snel moe worden? Het wordt nog erger als je ze in lange rijen laat staan. Tot nu toe heb ik aangeraden om rondleidingen te nemen en musea te bezoeken, maar ik heb je het belangrijkste nog niet verteld - boek vooraf! Plan alle plekken waar je heen wilt voordat je aankomt in Los Angeles, zodat je je kinderen niet in de rij hoeft te laten staan en sterft van verveling en uitputting. Het boeken van een dagtour in Los Angeles kan helpen bij het plannen, omdat deze meestal inclusief eten en vervoer zijn.

Ga bij het boeken ook na hoe lang het duurt om de gebieden te verkennen. Zorg ervoor dat de tochten niet te lang of vervelend zijn om te voorkomen dat kinderen wanhopig worden. Het idee van reizen met hen is dat zij net zoveel plezier hebben als jij. Als u niet de mogelijkheid hebt om vooraf te boeken, kunt u de beste tijden opzoeken en kaartjes kopen zonder in de rij te hoeven staan.

Aan de andere kant, zelfs als u alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt, kan er altijd iets gebeuren waardoor uw plannen vertraging oplopen. Of het nu verkeer of regen is, sommige van uw plannen kunnen worden geschaad. In die gevallen is het het beste om kalm te blijven en een tweede plan te hebben zodat de dag geen verloren tijd is. Als je alles op een rijtje hebt, ben je de beste ouder ter wereld!

Boek een bustour langs huizen van beroemdheden

5. Profiteer van speciale aanbiedingen en zelfs gratis tickets

Heal the Bay Aquarium| ©Gary Minnaert
Heal the Bay Aquarium| ©Gary Minnaert

Los Angeles heeft veel verschillende plekken om van te genieten en kinderen zijn degenen die daar het meest van kunnen profiteren. De meeste kindertickets zijn veel lager geprijsd dan tickets voor volwassenen. Sommige plaatsen zoals het Heal the Bay Aquarium in Santa Monica geven gratis toegang voor kinderen onder de 12 jaar. En als u in een groep van 5 of meer volwassenen bent, kost elk kaartje gemiddeld € 7 per persoon.

Als u deze kortingen in gedachten houdt, kunt u uw budget veel beter beheren. Houd er rekening mee dat veel websites van attracties niet direct de prijs van kindertickets vermelden. In dat geval moet u bij het kopen van uw tickets zoeken naar de optie "leeftijdsgroep". Als u die selecteert, kunt u de uiteindelijke ticketprijs controleren.

Tours kan ook kortingen hebben voor kinderen, vooral als ze jonger zijn dan 7 of 5 jaar. Daarom moet u de website controleren waar u ze koopt. In het algemeen kunt u de uiteindelijke prijs van de tours die u wilt controleren aan de hand van de leeftijd van de mensen en ook bevestigen of de tour geschikt is voor kinderen, of ze stops maken om naar het toilet te gaan en andere soortgelijke details die voor u relevant zijn.

6. Vergeet niet om snacks mee te nemen!

Snacks| ©Mehran B
Snacks| ©Mehran B

Soms is het bijna lunchtijd en bent u nog niet klaar met een rondleiding of bezoek. Om uw kinderen niet te stressen of buikpijn te bezorgen, kunt u het beste wat snacks in uw rugzak stoppen. Zorg ervoor dat het voedzame en vermakelijke opties zijn, want op veel van de bestemmingen waar u naartoe gaat, vindt u donuts, pizza en andere lekkernijen die niet voor kinderen worden aanbevolen.

Ik raad u aan een eenvoudige sandwich mee te nemen die koud kan worden gegeten. Fruit is ook een goed idee, maar ik stel voor dat u fruit meeneemt dat u gemakkelijk kunt eten, zoals bananen, mandarijnen of druiven. Ik stel voor dat je bananen op een specifieke plaats bewaart om te voorkomen dat ze tijdens de reis kapot gaan.

Verveling kan de oorzaak zijn van late honger, dus je zou wat leuke traktaties mee kunnen nemen om je kind een tijdje te vermaken. Dat kunnen gummies zijn met figuurtjes erop of gewoon hun favoriet. Het is belangrijk dat u deze gedurende de dag zorgvuldig toedient en altijd voldoende water bij u heeft om u en de kinderen gehydrateerd te houden.

7. Gebruik kinderwagens, maar voorzichtig

Kinderwagen| ©Micael Widell
Kinderwagen| ©Micael Widell

Als u veel gaat wandelen, kunt u het beste een kinderwagen meenemen. Je kunt echter kiezen voor een aantal plannen waarbij je geen kinderwagen nodig hebt, zoals een bustocht. Daar kun je je baby zonder problemen in je armen of in een kangoeroe dragen. Het hangt allemaal af van hoe je je dag plant.

Aan de andere kant, als je in het hoogseizoen reist, kan de drukte jou en je kleintje overweldigen. Rondlopen in een kinderwagen kan ongemakkelijk zijn, dus ik raad je aan de kinderwagen alleen te nemen op momenten dat er minder activiteit en mensen aanwezig zijn. Soms is het beter om je baby in je armen te houden dan in een kinderwagen, omdat je je dan niet kunt bewegen. Maar als het nodig is om hem te dragen, doe het dan, want je zult niet de enige zijn met een kinderwagen.

In pretparken kun je hem gebruiken om je gemakkelijker te verplaatsen. Ik raad u echter aan een eenvoudig karretje te nemen dat niet te veel plaats inneemt, vooral op voetpaden. Het is ook belangrijk dat hij gemakkelijk te vervoeren en zelfs opvouwbaar is.

8. Bescherm kinderen tegen de zon

Zonnebrandcrème dragen| ©RF._.studio
Zonnebrandcrème dragen| ©RF._.studio

Los Angeles staat bekend om zijn strandvibe dankzij het beroemde Venice Beach en het warme weer. Daarom is er in de zomer van alles te doen in Los Angeles. Houd er echter rekening mee dat langdurige blootstelling aan de zon huidschade kan veroorzaken, vooral bij kinderen.

Voordat u naar buiten gaat, moet u de huid van uw kinderen en uzelf insmeren met zonnebrandcrème. Zo voorkomt u een zonnesteek of zonnebrand. Vergeet niet om de zonnebrandcrème in uw rugzak mee te nemen om hem na een paar uur bij te werken, want zweet en kleding kunnen hem verwijderen, en zelfs na een tijdje kan hij zijn werking verliezen.

Het kan ook een goed idee zijn om te onderzoeken wat de beste tijd is om Los Angeles met kinderen te bezoeken. Zo bent u beter voorbereid en vermijdt u de zonnigste maanden als uw kinderen gevoeliger zijn voor de zon, en voorziet u zichzelf van voldoende zonnebrandcrème.

In een warme omgeving is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Daarom raad ik aan een paar flessen water mee te nemen, afhankelijk van het aantal kinderen dat meereist. Zorg er wel voor dat ze het niet te snel opdrinken, anders zitten ze de hele dag te bedelen om naar het toilet te gaan. Een goede strategie is om vóór de lunch voldoende water te drinken, zodat ze in het restaurant gebruik kunnen maken van het toiletbezoek.

9. Plan uw aankomst in Los Angeles

Gedeelde luchthaventransfers| ©john
Gedeelde luchthaventransfers| ©john

Als ik alleen heb gereisd, laat ik de transfer van het vliegveld naar het hotel vaak tot het laatste moment liggen. Dat betekent zoeken naar een taxi op het vliegveld, vragen of er een bus is die me naar een nabijgelegen plaats kan brengen... Kortom, het is erg stressvol. Als u met kinderen reist, kunt u het beste alle details van uw aankomst plannen.

Ik stel voor dat u onderzoek doet naar de beste transfers vanaf Los Angeles International Airport. Hoewel er verschillende bussen zijn die je kunt nemen vanaf de luchthaven, raad ik je aan een auto te huren op de luchthaven of een taxi te nemen.

Het is misschien een goed idee om je hotel of Airbnb te bellen voordat je aankomt en ervoor te zorgen dat het een goede plek is voor jou en je kinderen. Het is het beste om je accommodatie van tevoren te betalen en een goede locatie te krijgen. Zorg ervoor dat je een goede locatie kiest waarmee je bij de toeristische bestemmingen kunt komen die je wilt bezoeken.

10. Stel enkele regels op voor uw kinderen

Kinderen voor de engelen| ©Maxime Auger
Kinderen voor de engelen| ©Maxime Auger

Ik weet het, regels zijn saai voor kinderen, zelfs voor veel volwassenen, maar je kunt maar beter een paar dingen duidelijk maken voordat je Los Angeles gaat bezoeken. Het eerste wat je ze moet laten weten is dat Los Angeles een zeer toeristische bestemming is, dus het zal normaal zijn om overal te veel mensen te zien. Daarom is de belangrijkste regel dat ze nooit van uw zijde wijken, het beste is dat ze altijd aan uw hand lopen.

Ook moet u de hele reis aan de kinderen uitleggen. Ik dring hierop aan, omdat volwassenen vaak niet met de kleintjes praten omdat ze denken dat ze het niet zullen begrijpen, maar ze zijn heel intelligent! Laat hen foto's zien van de plaatsen die jullie samen gaan bezoeken, vertel hen een beetje over de geschiedenis, wie er in Beverly Hills wonen (voor het geval jullie een rondleiding langs de huizen van beroemdheden willen doen), op deze manier zullen ze meer enthousiast zijn over de reis.

Nadat jullie verteld hebben waar jullie heen gaan, is het tijd om uit te leggen hoe ze zich moeten gedragen. Vertel hen dat elke activiteit een tijdschema heeft en dat er altijd een tijd is voor alles: eten, rusten, wandelen of naar het toilet gaan. Herinner hen eraan dat het in sommige musea niet is toegestaan foto's te nemen of de tentoongestelde voorwerpen aan te raken.

Wat moet u meenemen als u met kinderen naar Los Angeles reist?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Als je met kinderen reist is het altijd goed om een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk altijd aan alles wat ze nodig zouden kunnen hebben tijdens hun verblijf in Los Angeles. Het eerste wat ik zou doen is zonnebrandcrème inpakken. Ik weet dat ik het al eerder gezegd heb, maar het is echt belangrijk. Kleintjes kunnen gevoeliger zijn voor de zon, dus je moet het niet vergeten.

Het is ook aan te raden natte doekjes mee te nemen, vooral als je met kinderen onder de 7 jaar reist. Bij het eten van ijs of snoep kunnen ze een puinhoop maken en vies worden, maar je zult niet altijd een badkamer vinden waar je ze kunt wassen. Met doekjes kun je deze situaties in enkele minuten oplossen.

Als je naar het strand gaat, vergeet dan de zwemkleding niet! Als ze een favoriet reddingsvest hebben, kunnen ze dat meenemen. Vergeet echter niet dat in de buurt van het strand allerlei speelgoed voor hen te krijgen is. Als u uw koffers niet wilt vullen, kan het kopen van speelgoed op het strand een goede optie zijn.

Waarom zou u een reis naar Los Angeles met kinderen maken?

Op de walk of fame| ©Aaron Daveler
Op de walk of fame| ©Aaron Daveler

Kinderen zitten vol energie, dromen en illusies, kun je je hun blije gezicht voorstellen als ze de wereld van Harry Potter zien? Of als ze in het reuzenrad van Santa Monica rijden? Hen dat geluk geven is een uniek gevoel, plus het zal een prachtige herinnering zijn aan hun kindertijd.

De verschillende attracties met hen bezoeken is een totaal andere ervaring. Zij zullen u de vreugde van die momenten overbrengen. Bovendien zult u dankzij hen veel meer leuke shows kunnen zien die u misschien niet had opgemerkt als u niet met hen was meegegaan.