Beste tours in Ho Chi Minh

Ho Chi Minhstad, vroeger bekend als Saigon, is een van de belangrijkste steden in Vietnam en ook een van de populairste bestemmingen voor excursies. Hier vertel ik je over de alternatieven die je hebt om de beste tours tijdens je reis te kiezen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Beste tours in Ho Chi Minh

THE BITEXCO FINANCIAL TOWER |©manhhai

Als je van plan bent om Ho Chi Minh City te bezoeken, zul je merken dat het een van de meest attractieve bestemmingen van Vietnam is. Met een breed cultureel aanbod en enkele van de meest opmerkelijke historische gebouwen en monumenten van het land, zal de stad die vroeger bekend stond als Saigon je uitdagen om de alternatieven te kiezen die ideaal zijn voor je reisplan.

Enkele van de beste dingen om te doen in Ho Chi Minh City zijn een rondleiding door de Cu Chi Tunnels, een dinercruise op de Saigonrivier, een motortour, een bezoek aan het observatiedek van de Bitexco Financial Tower, een populaire waterpoppenshow bijwonen en de Vietnamese keuken ontdekken tijdens een rondleiding.

1. Rondleiding door de Cu Chi Tunnels in Ho Chi Minhstad

Cu Chi tunnel|©Bui Nam
Cu Chi tunnel|©Bui Nam

Als je tijdens je rondreis door Ho Chi Minhstad een van de hoogtepunten van Vietnam wilt bezoeken, mag je de Cu Chi Tunnels niet missen. Deze ervaringen laten je kennismaken met het ondergrondse labyrint dat doordrenkt is van de geschiedenis van het land en een symbool van verzet is geworden.

Tijdens deze rondleidingen kun je het ingewikkelde netwerk van tunnels verkennen dat een cruciale rol speelde tijdens de Vietnamoorlog en een rol speelde bij de overwinning van de Noord-Vietnamese guerrillastrijders. Bijgestaan door een deskundige lokale gids ben je getuige van de vasthoudendheid en creativiteit van de soldaten tijdens een van de meest intense conflicten van de 20e eeuw.

De Cu Chi tunnels onthullen buitengewoon ondergronds handwerk, waaronder smalle doorgangen en geheime kamers die dienden als schuilplaatsen, ziekenhuizen en commandocentra voor de Viet Cong. Hier kunnen bezoekers ontdekken hoe de Vietnamezen ingenieuze ventilatie- en camouflagesystemen creëerden om te overleven in ongunstige omstandigheden en tegenover een militair superieure vijand.

Deze ervaringen bieden inzicht in het dagelijks leven in de Cu Chi tunnels, van een wandeling door de geïmproviseerde keukens tot een overzicht van gevechtsstrategieën. Op deze fascinerende plek vind je ook overblijfselen van de oorlog, zoals soldatenvallen en historische slagvelden.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 17 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 6 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je kunt deelnemen aan een traditionele Vietnamese ervaring en de dagelijkse routine van deze tunnels uit de eerste hand ervaren.
 • Nadelen van deze tours: niet aanbevolen voor mensen met claustrofobie of beperkte mobiliteit.

Ga mee met een Cu Chi Tunnel Tour

2. Dinner cruise in Ho Chi Minhstad

Cruise schepen|©roullix
Cruise schepen|©roullix

Een van de beste uitzichten op Ho Chi Minhstad heb je vanaf de Saigonrivier, en de populairste manier om dit te ervaren is door een nachtelijke dinercruise te maken. Deze riviertour biedt je niet alleen een fascinerend uitzicht op de verlichte stad met haar iconische wolkenkrabbers en historische bruggen, maar laat je ook kennismaken met de lokale keuken.

De Ho Chi Minh City dinner cruise omvat meestal stops bij een aantal van de meest iconische plekken langs de Saigon rivier, zoals de Bitexco Tower en Mong Street Bridge. Deze strategische punten bieden een adembenemend uitzicht dat verandert terwijl je over de rivier vaart en zorgen voor een unieke en boeiende visuele ervaring.

Als het op dineren aankomt, kun je de authentieke Vietnamese smaken ontdekken. Van traditionele gerechten zoals pho, een rijstnoedelsoep met rundvlees of kip, of bánh mì, een Vietnamees broodje met verse en smakelijke ingrediënten tot verfijnde goi cuon, verse loempia's gevuld met garnalen, verse kruiden en rijstnoedels, je proeft het beste van de lokale culinaire cultuur.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 38 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 3,5 uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt een panoramische tour combineren met de hoogtepunten van de Vietnamese keuken.
 • Nadelen van deze tours: tijdens de zomer of het regenseizoen kan de zichtbaarheid van deze tours aanzienlijk worden beïnvloed.

Boek een cruise tour

3. Motortour door Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minh op de motor|©Mack Male
Ho Chi Minh op de motor|©Mack Male

Door Ho Chi Minh te verkennen op een motor kun je jezelf onderdompelen in de essentie van de stad, waar dit vervoermiddel een onlosmakelijk onderdeel is van het bruisende stadsleven. Met deze tours ontdek je ook de meest authentieke en opwindende hoekjes van de stad, want deskundige chauffeurs brengen je naar de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad.

Tijdens de tour kun je iconische gebouwen bezoeken zoals de Notre-Dame kathedraal, het postkantoor van Saigon en de levendige Bui Vien straat, bekend om zijn nachtleven en levendige sfeer. Motorfietsen zijn ook populair in de stad omdat ze de perfecte manier zijn om het chaotische stadsverkeer te omzeilen.

Motorrijden is dan ook een activiteit die geworteld is in de Vietnamese traditie, waar het op straat wemelt van de scooters die zigzaggend tussen markten, tempels en straatmarkten doorrijden. Gebruikelijke routes omvatten meestal ook een bezoek aan de Ben Thanh Markt, waar je de rijke verscheidenheid aan verse producten en handwerk kunt ontdekken.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 18 euro per persoon.
 • Duur: 3 tot 4 uur.
 • Voordelen van deze tours: je zult de stad kunnen verkennen op een typische lokale manier en op een efficiënte manier, zodat je het drukke verkeer kunt vermijden.
 • Nadelen van deze tours: omdat het een zeer intense ervaring is, wordt het niet aanbevolen voor oudere volwassenen of mensen met beperkte mobiliteit.

Ga mee met een motortour

4. Bitexco Financiële Toren observatiedek tour

Financiële toren van Bitexco. Saigon, Vietnam|©Sileong
Financiële toren van Bitexco. Saigon, Vietnam|©Sileong

Als je een ervaring wilt waarbij je de contrasten van de stedelijke en architectonische lay-out van Ho Chi Minh City vanaf 262 meter boven de zeespiegel kunt bekijken , mag je het observatiedek van de Bitexco Financial Tower niet missen. Dit observatiedek geeft je een volledig perspectief van de stad zover het oog reikt.

Bitexco Financial Tower is een architectonisch icoon van het oude Saigon en rijst met zijn imposante 68 verdiepingen op in het hart van de stad. Het gebouw onderscheidt zich door zijn avant-gardistische ontwerp en unieke vorm die doet denken aan een lotusbloem. Bovendien vertegenwoordigt deze toren niet alleen de economische vooruitgang van de stad, maar heeft het ook een intrigerende geschiedenis die wordt onthuld als je de hoogte beklimt.

De toren werd gebouwd in 2010 en is uitgegroeid tot een symbool van de Vietnamese moderniteit en een niet te missen oriëntatiepunt voor degenen die de evolutie van de stad van een landelijk conglomeraat tot een bloeiend financieel centrum in Zuidoost-Azië in de 21e eeuw willen waarderen.

Merk op dat vanaf het observatiedek het uitzicht op de skyline zich uitstrekt van de straatmarkten tot de rustige Saigon-rivier, waardoor je een compleet beeld krijgt van het stadsleven in deze ondoorgrondelijke metropool.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 10 euro per persoon.
 • Duur: de rondleiding door het uitkijkpunt duurt ongeveer 30 minuten.
 • Voordelen van deze rondleidingen: je kunt de skyline van de stad ontdekken vanaf een van de hoogste punten in Zuidoost-Azië.
 • Nadelen van deze rondleidingen: tijdens bewolkte of regenachtige dagen wordt het uitzicht vanaf het observatiedek belemmerd door de hoogte van het gebouw.

Koop tickets voor het observatiedek bij Bitexco Financial Tower

5. Waterpoppenkast in Ho Chi Minhstad

Waterpoppenspel, Ho Chi Minhstad|©Joseph Hollick
Waterpoppenspel, Ho Chi Minhstad|©Joseph Hollick

Als u wilt deelnemen aan een eeuwenoude Vietnamese traditie, kunt u genieten van waterpoppenshows, plaatselijk bekend als Mua Roi Nuoc. In Ho Chi Minh City is het Golden Dragon Theatre een uitstekende locatie voor deze unieke ervaring.

Als je een kaartje voor de voorstelling koopt, kun je een wereld ontdekken waarin poppen, vakkundig gesneden uit vijgenhout, tot leven komen op het water en verhalen vertellen die geworteld zijn in de Vietnamese folklore en boerentradities.

De geschiedenis van de waterpoppenshows gaat terug tot de 11e eeuw, toen boeren gebeurtenissen zoals het einde van de oogst vierden met voorstellingen op het water. De poppen, bediend met bamboestokken en touwtjes, vertellen lokale verhalen en kinderlegendes, meestal gepresenteerd door Chu Teu, de poppenverteller van deze avonturen.

Dit theater, gelegen in het centrum van de stad, dicht bij bezienswaardigheden zoals het herenigingspaleis en het oorlogsrestantenmuseum, is gemakkelijk bereikbaar. Of je nu met de scooter, taxi of het openbaar vervoer komt, Golden Dragon wacht erop om je mee te nemen op een boeiende en onderhoudende reis door de tradities en kunst van Vietnam.

Details

 • Prijs: ongeveer 20 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 45 minuten.
 • Voordelen van deze tours: ideale ervaringen om van te genieten met kinderen in Ho Chi Minh City.
 • Nadelen van deze tours: je moet van tevoren boeken, want ze zijn snel uitverkocht, vooral in het hoogseizoen.

Een waterpoppenshow zien

6. Gastronomische motortour door Ho Chi Minhstad

mensen op de motor|©Weronika Czekaj
mensen op de motor|©Weronika Czekaj

Er is geen betere manier om Ho Chi Minhstad echt te leren kennen dan op een culinaire tour, een avontuur dat je kunt combineren met een motorrit door de straten van de stad. Tijdens deze routes kun je je onderdompelen in de authenticiteit van de Vietnamese keuken, begeleid door lokale chauffeurs die de best bewaarde geheimen van de smaken van Saigon kennen.

Tijdens de tour verken je verschillende wijken, van het rumoerige District 1 tot de authentieke lokale markten van District 4, elk met zijn eigen charme en unieke gastronomische aanbod. Op de motor kun je ook verdwalen in de smalle steegjes en op ontdekking gaan buiten de gebaande toeristische paden.

De rijke en gevarieerde lokale keuken laat je proeven van uitgebreide gerechten zoals bun thit nuong, gegrild vlees vermicelli, tot meer traditionele alternatieven zoals pho, een populaire rijstnoedelsoep.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 28 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt twee traditionele en zeer populaire activiteiten in Ho Chi Minh City combineren, namelijk een tour door de stad op de motor en het ontdekken van de gastronomie bij de lokale eetstalletjes.
 • Nadelen van deze tours: het zijn meestal erg intensieve tours met weinig vrije tijd om te rusten.

Doe mee aan een voedseltour

Hoe boek je een tour in Ho Chi Minh City?

persoon voor laptop|©Chris Benson
persoon voor laptop|©Chris Benson

Net als bij de beste tours vanuit Ho Chi Minh City kun je deze tours van tevoren online boeken of als je eenmaal in de stad bent. De opties zijn gevarieerd en er zijn veel aanbieders van tours, dus het komt zelden voor dat sites uitverkocht zijn, zelfs tijdens het hoogseizoen, hoewel je betere prijzen kunt krijgen als je boekt voordat je in de stad aankomt.

Als je de waterpoppenshows wilt bijwonen, moet je wel van tevoren reserveren, want ze worden gehouden in het Golden Dragon Theatre en kaartjes zijn vaak snel uitverkocht vanwege de grote vraag naar deze traditionele shows.

Tips voor een rondreis in Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minh Stad, Vietnam|©Jennifer Huber
Ho Chi Minh Stad, Vietnam|©Jennifer Huber

Om het meeste uit je rondreis in Ho Chi Minhstad te halen, moet je een paar tips in gedachten houden die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Ten eerste, overweeg de optie van een rondleiding om de stad te verkennen. Tours zoals motortours of een bezoek aan het observatiedek van de Bitexco Financial Tower bieden een deskundig verhaal, waardoor elke bezochte locatie een context krijgt en je de lokale geschiedenis en cultuur beter leert kennen.

Neem bij het plannen van je route ook verschillende activiteiten op om de diversiteit van de stad vast te leggen. Van het verkennen van de Cu Chi tunnels en hun historische impact tot het bewonderen van de magie van traditionele waterpoppenshows, elke ervaring biedt een uniek perspectief op deze bestemming.

Wat de logistiek betreft, als je je plek zeker wilt stellen en het vaak dynamische tarief wilt vermijden, boek dan van tevoren en kies geschikte tijden, vooral voor activiteiten zoals poppenshows, waar verschillende opties in je schema passen. Vergeet ook niet de optie van gastronomische motortours te overwegen om de heerlijke lokale keuken te ontdekken, vertrouwend op lokale gidsen die je meenemen naar de meest authentieke plekken in Ho Chi Minh City.

Wat zijn de voordelen van een tour met gids vs. een bezoek aan Ho Chi Minh op eigen houtje?

Ho Chi Minh Mausoleum in Hanoi.|©apardavila
Ho Chi Minh Mausoleum in Hanoi.|©apardavila

Kiezen voor een rondleiding in Ho Chi Minh City in plaats van de stad op eigen houtje te verkennen, biedt je een aantal voordelen die je ervaring verrijken en je een compleet inzicht in de Vietnamese cultuur garanderen. Tijdens rondleidingen krijg je deskundige lokale gidsen die hun kennis inbrengen om je een dieper inzicht te geven in de complexe lokale geschiedenis, architectuur en tradities.

Een ander voordeel van het kiezen van een rondleiding met gids is het gemak. Tijdens deze ervaringen hoef je je niet bezig te houden met logistieke planning en het navigeren door de complexe straten van de stad, in plaats daarvan kun je ontspannen en genieten van de reis terwijl lokale gidsen je vakkundig langs de hoogtepunten leiden.

Hierdoor kun je je tijd optimaal benutten en het meeste uit je bezoek halen, vooral op bestemmingen zoals de Cu Chi Tunnels, waar een gids details en anekdotes kan onthullen die je ervaring aanzienlijk kunnen veranderen. Hetzelfde geldt voor reizen naar drukke plaatsen zoals de Ben Thanh markt, waar een gids kortere routes en alternatieve routes kan voorstellen.

Last but not least is veiligheid een ander aspect om rekening mee te houden. Op plaatsen zoals het Golden Dragon Theatre voor de waterpoppenshows, biedt een rondleiding met gids het voordeel van een probleemloze toegang, waarbij mogelijke ongelukken en prijsverhogingen op het laatste moment worden vermeden.