Beste dagtochten vanuit Ho Chi Minh

Ho Chi Minh is een van de populairste toeristische bestemmingen in Vietnam, maar het is ook een ideale stad om te gebruiken als uitvalsbasis om nabijgelegen attracties te ontdekken. Hier zijn de bezienswaardigheden in de omgeving die je kunt ontdekken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Beste dagtochten vanuit Ho Chi Minh

Ho Chi Minh City People's Committee Head Office |©Y. Hila

Ho Chi Minhstad, ook bekend als Saigon, is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Vietnam en de dichtstbevolkte stad van het land. In en rond Ho Chi Minhstad vind je tal van attracties die je de lokale sfeer laten proeven, maar je kunt er ook voor kiezen om deze plek als uitvalsbasis te gebruiken om de beste plekken in de buurt te bezoeken.

Een aantal van de beste dingen om te doen in Ho Chi Minhstad zijn een uitstapje naar de Mekongdelta en de beroemde Cu Chi Tunnels, een bezoek aan de Vinh Trang Pagode, ontdek het mangrovebos van Vam Sat, snuffel rond op de populaire drijvende markten van Cai Rang en adem de plaatselijke oorlogsgeschiedenis in op de voormalige Australische militaire basis in Long Tan.

1. Excursie naar de Mekong Delta en de Cu Chi Tunnels vanuit Ho Chi Minh Stad

Cu Chi tunnels Ho Chi Minh Vietnam|©Mel Carson
Cu Chi tunnels Ho Chi Minh Vietnam|©Mel Carson

Als je twee van de belangrijkste bezienswaardigheden rond Ho Chi Minhstad wilt zien, mag je een georganiseerde excursie naar de Mekongdelta en de Cu Chi Tunnels niet missen. Deze combinatie van natuur en cultuur laat je twee emblematische plekken van het land ontdekken die van doorslaggevend belang waren tijdens de Vietnamoorlog.

De eerste stop op deze volledige dagtour brengt je naar de buitenwijken van Ho Chi Minhstad om de Cu Chi tunnels te ontdekken, met de hand gebouwde uitgravingen die Noord-Vietnamese guerrillastrijders in staat stelden om onder vijandelijk bezet land door te dringen tot in Zuid-Vietnamees gebied.

Deze tunnels zijn niet alleen een staaltje oorlogsarchitectuur, maar getuigen ook van de vasthoudendheid waarmee de plaatselijke guerrilla's een van de machtigste legers ter wereld konden verslaan, duidelijk kansloos en kansloos, maar met een grondige kennis van het terrein.

Na de tunnels gaat de reis verder naar de Mekongdelta, waar je in een boot door de kanalen kunt varen, de plaatselijke fauna kunt ontdekken en meer te weten kunt komen over de rol van de Mekongdelta tijdens de oorlog, omdat het het epicentrum van de Zuid-Vietnamese handel was en ook een van de zwaarst getroffen gebieden door de hongersnood. Je kunt ook genieten van een typische lunch in de delta, met vaak lokale lekkernijen zoals pho en bánh xèo.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 47 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt twee van de meest interessante plekken rond Ho Chi Minh City bezoeken en leren over de belangrijke rol die deze plekken tijdens de oorlog hebben gespeeld.
 • Nadelen van deze tours: hoewel het tours van een volledige dag zijn, is een groot deel van de route een rondreis, dus je zult weinig tijd hebben om de tunnels op eigen houtje te verkennen.

Ga mee met een tour door de Mekong Delta en de Cu Chi Tunnels

2. Mekong Delta en Vinh Trang Pagoda Tour vanuit Ho Chi Minh Stad

Vinh Trang Pagode|©Nostalgie18
Vinh Trang Pagode|©Nostalgie18

De Mekongdelta is als bevaarbare waterweg een populaire bestemming voor rondleidingen vanuit Ho Chi Minhstad. Tijdens deze ervaringen kun je een tocht maken door dit doolhof van rivieren in combinatie met een bezoek aan de Vinh Trang Pagode, die wordt beschouwd als een van de spirituele centra van de Vietnamese samenleving en een van de belangrijkste boeddhistische tempels in Zuidoost-Azië.

Binnen het riviersysteem van de Mekongdelta kun je ook de eilandjes van de stad My Tho bezoeken aan boord van een sampan, een typisch Vietnamese boot die je een uniek en pittoresk perspectief van deze plek biedt. Tijdens het bezoek aan de delta kun je ook tropische vruchten proeven en deze excursies zijn meestal inclusief lunch, zodat je de culinaire cultuur van het land kunt ontdekken.

Op de terugweg naar Ho Chi Minh City kun je ook een bezoek brengen aan de Vinh Trang Pagode, beroemd om zijn reusachtige Boeddhabeeld en directe toegang vanaf de waterwegen van het dorp My Hoa. Daar kun je de boeddhistische cultuur leren kennen en leren over het centrale belang ervan in het dagelijks leven van de Vietnamezen, want het boeddhisme is de religie van de meerderheid van de bevolking.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 29 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 9 uur.
 • Voordelen van deze tours: je krijgt een traditionele natuurlijke plek in Vietnam te zien en ook een van de beroemdste boeddhistische tempels in het land in een vereenvoudigde tour.
 • Nadelen van deze tours: de toegang tot de pagode is niet inbegrepen in de prijs van de tour.

Boek een Mekong Delta en Vinh Trang Pagode Tour

3. Excursie naar Vam Sat Mangrovebos vanuit Ho Chi Minhstad

Vàm Sát, Lý Nhơn|©Nguyen PuBa
Vàm Sát, Lý Nhơn|©Nguyen PuBa

Een aantal van de leukste dingen om te doen in de buurt van Ho Chi Minh City zijn avontuurlijke ervaringen, en deze tours zijn daarop geen uitzondering. Tijdens deze tours kun je het Vam Sat mangrovebos bezoeken, dat op slechts een paar uur rijden van de oude Zuid-Vietnamese hoofdstad ligt en een ecologisch heiligdom is. Deze plek biedt een rustige ontsnapping en een unieke kans om de biodiversiteit van de mangroven te ontdekken.

Onder begeleiding van een deskundige lokale gids kun je je diep in het hart van het mangrovebos wagen om de wilde dieren te zien die in deze unieke omgeving gedijen. Van exotische vogels tot kleurrijke krabben, elk hoekje en gaatje onthult de verbazingwekkende aanpassing van soorten aan het leven tussen de verwrongen wortels van de mangroven. Tijdens deze tours kun je ook genieten van een boottocht door de waterwegen.

Deze tochten zijn meestal inclusief vervoer van en naar de Vam Sat mangroven vanuit Ho Chi Minh City, een typisch Vietnamese lunch en toegangsprijzen voor het natuurreservaat om dit fascinerende Vietnamese ecosysteem te ontdekken.

Details

 • Prijs: ongeveer 120 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Voordelen van deze tours: je maakt kennis met een van de meest opvallende Vietnamese ecosystemen, dat wordt omringd door het op een na grootste natuurreservaat van het land.
 • Nadelen van deze tours: om veiligheids- en beschermingsredenen kun je de site alleen bezoeken onder begeleiding van een lokale gids, dus je hebt geen vrije tijd om de site en de natuurlijke bezienswaardigheden op eigen houtje te ontdekken.

Koop een tour naar de Vam Sat mangroven

4. Tour naar Cai Rang drijvende markten vanuit Ho Chi Minh Stad

Drijvende markt|©Rob Plasschaert
Drijvende markt|©Rob Plasschaert

Vietnam is een land met een sterke handelstraditie en een van de beste manieren om deze kant van Vietnam te ontdekken is door deel te nemen aan een volledige dagtour naar de Cai Rang drijvende markten, gelegen in een gebied in de buurt van de Mekong Delta. Deze markten geven uitdrukking aan het leven op het water, waar lokale handelaren samenkomen op boten volgeladen met verse producten en handwerk volgens een eeuwenoude traditie.

Cai Rang, de grootste drijvende markt in de Mekongdelta, heeft zijn wortels in de oudheid en functioneert op dezelfde manier als Ben Thanh. De plek ontstond als een handelsplaats voor gemeenschappen langs de rivier, waar boten gevuld met goederen drijvende ontmoetingsplaatsen werden.

Vandaag de dag blijft de markt een integraal onderdeel van de cultuur in de delta en biedt bezoekers een authentiek inzicht in de lokale economie en het dagelijks leven van de lokale bevolking. Je kunt ook bijdragen aan het behoud van de Mekong rivier, die wordt bedreigd door mijnbouw.

Tijdens het bezoek krijg je de kans om te communiceren met de handelaars, verse lokale producten te proeven en de essentie van deze levendige drijvende enclave vast te leggen. Deze tours omvatten vaak ook een boottocht door de kanalen, zodat je de bruisende en kleurrijke sfeer van Cai Rang in je op kunt nemen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 167 euro per persoon, inclusief transfers en accommodatie in Can Tho.
 • Duur: ongeveer 2 dagen.
 • Voordelen van deze tours: je maakt kennis met een centrale plek in de Vietnamese cultuur, die is opgebouwd rond handel en de natuurlijke exploitatie van de rivieren.
 • Nadelen van deze tours: dit zijn volledige 2-daagse ervaringen, dus ze zullen niet nuttig zijn als je een kort verblijf in de stad plant.

Doe mee aan een rondleiding over de straatmarkten van Cai Rang

5. Excursie naar de oude Australische militaire basis in Long Tan vanuit Ho Chi Minhstad

Het Memorial van Long Tan|©VVFACT
Het Memorial van Long Tan|©VVFACT

Als je wilt deelnemen aan een ontroerende excursie en een cruciale bladzijde in de geschiedenis van de bloedige Vietnamoorlog wilt betreden, kun je kiezen voor een tour naar de Oude Australische Long Tan Militaire Basis vanuit Ho Chi Minh Stad. Dit bezoek brengt je naar een iconische plek die getuige was van een van de belangrijkste botsingen tussen Australische en Vietnamese troepen tijdens de oorlog.

De voormalige militaire basis van Long Tan, ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van Ho Chi Minh City, is omgebouwd tot een gedenkteken ter ere van de gevallenen in de Slag om Long Tan. Tijdens de tour zal een deskundige lokale gids je vergezellen en gedetailleerde informatie met je delen over de gebeurtenissen die daar plaatsvonden.

De historische betekenis van deze plek ligt in de strijd die plaatsvond op 18 augustus 1966, waar een klein Australisch contingent het opnam tegen een overweldigende Vietnamese troepenmacht. Hoewel de Oceanische strijdkrachten erin slaagden de aanval af te slaan, leden ze zware verliezen. Tijdens een bezoek aan Long Tan kun je het slagveld verkennen, allegorische monumenten ontdekken en meer te weten komen over de gebeurtenissen die deze tragische dag markeerden.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 147 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 7 uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt een van de sites bezoeken die de verschrikkingen van de Vietnamoorlog het best weerspiegelen buiten de grote steden.
 • Nadelen van deze rondleidingen: De rondleiding omvat geen bezoek aan de Vietnam War Memorial Cemetery, hoewel je deze plek op eigen gelegenheid kunt verkennen.

Bezoek de voormalige Australische militaire basis Long Tan

Hoe boek je een tour in Ho Chi Minhstad?

persoon met een macbook|©Glenn Carstens-Peters
persoon met een macbook|©Glenn Carstens-Peters

Je kunt vooraf online een tour boeken of je kunt er een boeken zodra je in de stad aankomt, hoewel je je ervan bewust moet zijn dat de meeste van deze ervaringen een hele dag duren, dus ik raad je aan om te boeken voordat je in de stad aankomt om een route te organiseren waarmee je deze ervaringen kunt combineren met de beste tours door Ho Chi Minhstad.

Houd er ook rekening mee dat informele tours erg populair zijn in Ho Chi Minh City, dus het beste alternatief is om vooraf online te boeken, omdat je dan gedetailleerde informatie krijgt over de ervaring en de aanbieder van de tour. Dit maakt je ervaring veiliger en zorgt ervoor dat je met een gerust hart van de tour kunt genieten.

Tips voor een excursie vanuit Ho Chi Minhstad

Het huis van Ho Chi Minh in Hanoi|©Amanda
Het huis van Ho Chi Minh in Hanoi|©Amanda

Om het meeste uit je reis vanuit Ho Chi Minhstad naar fascinerende bestemmingen als de Mekongdelta, de Cu Chi Tunnels, de Vinh Trang Pagode of de Oude Australische Militaire Basis in Long Tan te halen, is het essentieel om een paar praktische tips in gedachten te houden. Ten eerste, plan vooruit om de details van je reisroute te weten te komen, kies het type tour dat het beste bij je voorkeuren past en bevestig de duur van je reis.

Houd er rekening mee dat de meeste van deze ervaringen rondleidingen van een hele dag zijn, dus je zult veel tijd moeten uittrekken voor deze bezoeken. Als je een kort verblijf in Ho Chi Minh City plant of ook wilt deelnemen aan enkele van de beste tours van Ho Chi Minh City, zoals een bezoek aan het observatiedek van de Bitexco Financial Tower of een voedseltour, dan moet je je reisschema zorgvuldig plannen.

Vergeet aan de andere kant niet om je voor te bereiden op het tropische klimaat van Vietnam door lichte, comfortabele kleding, zonnebrandcrème en vooral insectenspray in te pakken. Toon ook respect voor de lokale cultuur bij het bezoeken van historische en heilige plaatsen zoals boeddhistische tempels en volg altijd de aanwijzingen van lokale gidsen op.

Koop kaartjes voor het observatiedek van de Bitexco Financial Tower

Wat zijn de must-see dorpen tijdens een reis vanuit Ho Chi Minh City?

My Tho - Zuid-Vietnam|©ClaudeVoyage
My Tho - Zuid-Vietnam|©ClaudeVoyage

Tijdens een rondreis vanuit Ho Chi Minhstad zijn er verschillende dorpen die je niet mag missen. Elk van hen biedt je een bijzondere ervaring, maar allemaal laten ze je de authenticiteit van de Vietnamese cultuur ontdekken en geven ze je de kans om met de lokale bevolking te communiceren.

Een van de must-see bestemmingen tijdens deze rondreizen is My Tho, een pittoresk dorpje in de Mekongdelta, waar je de eilandjes en kanalen kunt verkennen aan boord van een boot of een sampan, een typisch Zuidoost-Aziatische boot. Mis ook Long Tan niet, waar de Oude Australische Militaire Basis staat als een aangrijpend gedenkteken voor de Vietnamoorlog.

Tot slot kun je tijdens de Vinh Trang Pagoda tour de spirituele en architectonische rijkdom van deze heilige bestemming ontdekken. In Vinh Trang vind je niet alleen overblijfselen van 19e-eeuwse boeddhistische constructies, maar ook elementen van Khmer en Chinese architectuur, waardoor je de onderlinge relatie ontdekt die de verschillende landen van het continent verenigt.

Waarom een reis vanuit Ho Chi Minhstad?

My Tho - Caodaiste Tempel|©ClaudeVoyage
My Tho - Caodaiste Tempel|©ClaudeVoyage

Een reis vanuit Ho Chi Minhstad is aan te raden omdat het je de rijke diversiteit laat ontdekken die Vietnam te bieden heeft. Vanuit dit stedelijke centrum kun je fascinerende en diverse bestemmingen verkennen, zoals de Mekongdelta, waar de drijvende markten van Cai Rang een authentieke ervaring bieden van het bruisende lokale leven en de essentie van de Vietnamese cultuur.

Bovendien brengen excursies vanuit Ho Chi Minh je naar historische plaatsen van grote betekenis, zoals de Cu Chi Tunnels en de Oude Australische Militaire Basis in Long Tan. Deze sites vertellen het verhaal van de Vietnamoorlog, zodat je de moed en veerkracht kunt begrijpen van degenen die deze cruciale momenten hebben meegemaakt.

De verscheidenheid aan landschappen, van de mangroven van Vam Sat tot de kanalen van My Tho, biedt een compleet panorama van natuur, geschiedenis en cultuur.