Beste cruises in Hobart

Hobart is een havenstad, dus een van de beste manieren om de plaatselijke sfeer en de mooiste landschappen te leren kennen is door een cruise te maken. Hier zijn enkele van de beste opties die je op deze bestemming kunt vinden.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Beste cruises in Hobart

Hobart cruise |©denisbin

Hobart is een havenstad op het zuidelijkste eiland van Australië, dus een van de beste manieren om van de bezienswaardigheden te genieten, is kiezen voor een cruise-excursie. Deze ervaringen geven je de kans om een andere kant van de Tasmaanse hoofdstad te zien en ook om de plaatselijke geschiedenis te verkennen, die nauw verbonden is met visserij en handel via de nabijgelegen rivieren en zeeën.

Enkele van de beste dingen om te doen in Hobart zijn een cruise op de Derwent River, een boottocht naar de legendarische Iron Lighthouse, een boottocht naar Bruny Island, een cruise rond Maria Island en het bedwingen van de omringende lastige wateren tijdens een zeilexcursie.

1. Derwent riviercruise in Hobart

Cruise op de Derwent.|©Boat bloke
Cruise op de Derwent.|©Boat bloke

Als je de havenstad Hobart wilt ervaren vanuit een profiel dat haar geschiedenis kenmerkt, mag je een cruise op de Derwent River niet missen. Op deze ervaringen kun je het plaatselijke landschap ontdekken, maar je kunt ook deelnemen aan een traditionele activiteit die het belang van deze bestemming in de Australische visserij en handel weerspiegelt.

De Derwent River is de belangrijkste rivier van Hobart en ook een van de belangrijkste rivieren van Tasmanië, vanwege zijn vitale bijdrage als afwateringsroute voor schepen die in de havens van het eiland aanmeren. Bovendien komen de stad en haar kenmerkende koloniale architectuur vanaf de rivier vanuit een ander perspectief tot leven, dus het is geen verrassing dat deze zijrivier een rol speelt in een aantal van de beste excursies van Hobart.

Bovendien is de cruisetraditie van Hobart geworteld in de intrinsieke band van de stad met de zee en haar maritieme erfgoed. Zowel inwoners als bezoekers genieten vaak van deze ervaringen, of het nu bij zonsondergang is, wanneer de lucht is getint met warme tinten, of overdag, wanneer het licht de natuurlijke schoonheid van de regio benadrukt.

Deze Derwent River cruise-excursies zullen je dan ook een eerbetoon brengen aan de maritieme identiteit van Hobart, waarbij je de kans krijgt om de rijke traditie van deze havenstad en de schoonheid van de schilderachtige omringende landschappen te ervaren.

Interessante details

 • Prijs: Ongeveer €19 per persoon.
 • Duur: Tussen 1 en 2 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je neemt deel aan een van de kenmerkende ervaringen van Hobart en ervaart de skyline van de stad vanuit een ander perspectief.
 • Nadelen van deze tours: Er zijn geen stops onderweg en ook geen combinatie-ervaringen zoals kajakavontuurtours.

Doe mee aan een cruise op de Derwent River

2. Boottocht over de ijzeren vuurtoren in Hobart

Vuurtoren de IJzeren Pot|©NZGandG
Vuurtoren de IJzeren Pot|©NZGandG

Een van de mooiste en meest historische plekken die je in Hobart kunt bezoeken is de Iron Pot Lighthouse. De Iron Pot Lighthouse is een van de belangrijkste plekken om het maritieme erfgoed van deze havenstad te ontdekken en staat op een van de zuidelijkste punten van Australië.

Je komt er ook meer te weten over de rol die de vuurtoren in de 19e en 20e eeuw speelde bij het loodsen van schepen door gevaarlijke wateren, een reputatie die heeft bijgedragen aan de reputatie van Hobart als de belangrijkste internationale handelshaven van Tasmanië.

Aan boord van de cruise krijg je ook de kans om het verhaal te leren van de dappere vuurtorenwachters die door de jaren heen de vlam die de zeeën verlicht en de veiligheid van zeereizen op dit strategische punt op het zuidelijk halfrond heeft gemarkeerd, brandend hebben gehouden , lang voordat het een automatische lantaarn op zonne-energie was, zoals vandaag de dag het geval is.

Aan de andere kant zal de ervaring om naar de IJzeren Vuurtoren te varen je niet alleen de geschiedenis ervan laten ontdekken, maar je ook een andere kijk geven op de uitdagingen waarmee zeilers worden geconfronteerd op wat wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste routes ter wereld.

Interessante details

 • Prijs: Ongeveer 85 euro per persoon.
 • Duur: Ongeveer 2,5 uur.
 • Voordelen van deze excursies: Je krijgt een Tasmaanse bezienswaardigheid te zien die bijdraagt aan de reputatie van het eiland en de hoofdstad als internationale handelshaven omringd door woelige wateren.
 • Nadelen van deze tours: In de zomer worden deze tours vaak uitgesteld of geannuleerd vanwege regen en slecht weer.

Koop een Iron Lighthouse Cruise

3. Veerboot naar Bruny Eiland vanuit Hobart

Bruny Eiland|©The 3B's
Bruny Eiland|©The 3B's

Rond Hobart vind je een aantal van de mooiste en meest kenmerkende natuurgebieden in de regio, waaronder Bruny Island. Deze archipel is een natuurlijke schat die veel mogelijkheden voor avontuurlijk toerisme en ongelooflijke landschappen biedt, die je kunt ontdekken tijdens de beste tours vanuit Hobart.

Deze ervaringen bestaan uit een veerboottocht van Hobart naar Bruny Island, en eenmaal daar ontdek je van alles, van steile kliffen die zich in het turquoise water storten tot lange witte zandstranden - een reeks landschappen die je elders in Tasmanië moeilijk kunt vinden. Je vindt hier ook een gevarieerd wildleven, van zeevogels tot zeehonden, walvissen en pinguïns.

Het is echter niet alleen een natuurwonderland dat opvalt, want je vindt hier ook een aantal unieke gastronomische ervaringen. Lokale producten, van verse zeevruchten tot ambachtelijke kazen, zijn hier heel gewoon en bieden een onderdompeling in de culinaire cultuur van Tasmanië.

Interessante details

 • Prijs: Ongeveer 143 euro per persoon.
 • Duur: Ongeveer 11 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je krijgt een van de beroemdste beschermde natuurgebieden van Tasmanië te zien, gekenmerkt door zijn uitgebreide biodiversiteit.
 • Nadelen van deze tochten: Omdat het een beschermde site is, zijn het vaak dure ervaringen en je zult niet veel vrije tijd hebben om de site op eigen houtje te verkennen, omdat je begeleid moet worden door een gediplomeerde gids.

Boek een tour naar Bruny Island

4. Maria-eiland cruise vanuit Hobart

Nationaal park Maria-eiland, Tasmanië|©Tasmanian.Kris
Nationaal park Maria-eiland, Tasmanië|©Tasmanian.Kris

Maria Island behoort niet tot het traditionele circuit van de beste tochten vanuit Hobart, maar dat betekent niet dat het geen plek is die een bezoek waard is. Maria Island ligt op ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad en is een paradijselijk eiland dat bekend staat om zijn landschappelijke schoonheid en unieke biodiversiteit. Het biedt bezoekers een idyllische ontsnapping aan de drukte van de stad tijdens een ontspannen cruise.

Eenmaal op Maria-eiland kun je wandelen langs witte zandstranden, zwemmen in kristalhelder water en genieten van het natuurlijke landschap. Het eiland herbergt een gevarieerd ecosysteem met een rijk vogelleven, met kolonies zeevogels die hun toevlucht zoeken in de kliffen. Je kunt er ook zeehonden en dolfijnen zien en avontuurlijke kajaktochten maken.

Een ander hoogtepunt van Isla Maria is het Nationaal Park, een natuurreservaat dat een groot deel van de archipel beslaat en wandelpaden biedt die door inheemse bossen en prachtige kustlandschappen slingeren, maar de grootste aantrekkingskracht gaat uit van de kliffen die het omringen.

Interessante details

 • Prijs: Ongeveer 170 euro per persoon.
 • Duur: Ongeveer 8 uur.
 • Voordelen van deze excursies: Je krijgt een van de minst verkende plekken rond Hobart te zien tijdens een boottocht.
 • Nadelen van deze tochten: Het eiland biedt niet veel activiteiten buiten de gebaande paden, dus kies bij voorkeur een tour waarbij de lunch is inbegrepen.

Koop een kajaktour

5. Zeiltocht van een halve dag op de Derwent rivier

Zeilboten|©Elizabeth
Zeilboten|©Elizabeth

Als je een ander soort tocht wilt om de Derwent River te ontdekken en de uitdagingen van het onstuimige water uit de eerste hand te ervaren, kun je meedoen aan een zeiltocht van een halve dag. Deze ervaringen stellen je in staat om de uitdagingen van het zeilen op een van Hobart's meest iconische rivieren aan te gaan en ook de plaatselijke natuurschoon te ontdekken.

Tijdens deze excursies zie je de stad vanuit een uniek perspectief en bewonder je de historische architectuur en iconische monumenten langs de oevers van de rivier. Terwijl de boot vaart, kunt u genieten van de sereniteit van de natuurlijke omgeving en de panoramische uitzichten op het landschap langs de rivier die de contrasten van Tasmanië laten zien terwijl u zich verwijdert van de drukte van de stad.

Zeilen op de Derwent River is echter niet alleen een schilderachtige tocht, het is ook een uitdaging op het gebied van navigatie vanwege de veranderende stromingen en unieke topografie van de rivier. Zeilliefhebbers zullen dit een opwindende kans vinden om hun vaardigheden te testen en te genieten van de sensatie van het navigeren door uitdagende wateren, en nieuwelingen kunnen ervaring opdoen op een paradigmatische locatie voor zeilers.

Interessante details

 • Prijs: Ongeveer 107 euro per persoon.
 • Duur: Ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze excursies: Je kunt een sportieve nautische ervaring combineren met een schilderachtige tocht langs de kustlijn van Hobart.
 • Nadelen van deze tochten: Hoewel geschikt voor alle zeilniveaus, is dit een tour die een beetje uitdagend kan zijn voor beginnende of onervaren zeilers.

Hoe boek je een cruisetour in Hobart?

mobiele telefoon persoon in de hand|© Priscilla Du Preez 🇨🇦
mobiele telefoon persoon in de hand|© Priscilla Du Preez 🇨🇦

Je kunt elk van deze tochten van tevoren online boeken of boeken als je eenmaal in de stad bent, maar als je je plaats op de beste tochten in Hobart zeker wilt stellen, raad ik je aan om je boeking te bevestigen voordat je in de stad aankomt. Zo voorkom je niet alleen dat je op het laatste moment nog iets moet veranderen of dat je iets mist door plaatsgebrek, maar het bespaart je ook geld omdat je het tarief, dat dynamisch is, vastzet.

Houd er ook rekening mee dat als je van plan bent om de stad in de zomer te bezoeken, wat het hoogseizoen is in de hoofdstad van Tasmanië, plaatsen op tours snel uitverkocht kunnen zijn, waardoor je gedwongen wordt om je reisschema te wijzigen. In dat geval zou ik je ook aanraden om van tevoren te boeken om verrassingen op het laatste moment te voorkomen.

Wat krijg ik te zien op dit soort cruisetours?

Hobart|©Paul Baggaley
Hobart|©Paul Baggaley

Tijdens deze cruise-excursies ontdek je een visueel spektakel dat varieert van zeegezichten tot de rijke geschiedenis van de regio. Je krijgt de kans om je te vergapen aan de panoramische uitzichten die zich onderweg ontvouwen, maar je kunt je ook vergapen aan de sereniteit van de oceaan vanaf de skyline van de stad Hobart.

Naast de natuurlijke schoonheid omvatten deze tochten vaak een verkenning van iconische locaties en bezienswaardigheden langs de kust. Historische monumenten, eeuwenoude vuurtorens en culturele bezienswaardigheden zullen zich aan je voordoen terwijl je zeilt, waardoor je een dieper inzicht krijgt in de maritieme en landgeschiedenis van Tasmanië.

Onderschat ook het zeeleven niet, dat op deze reizen ook centraal staat. Van walvissen en dolfijnen spotten tot zeevogels spotten in hun natuurlijke habitat, elke cruise op volle zee is een goed excuus om de biodiversiteit van deze plek in het zuidelijke deel van Oceanië te ontdekken.

Tips voor een cruise-excursie in Hobart

souvenirwinkel|©Anne Holmes
souvenirwinkel|©Anne Holmes

Als u aan boord gaat van een cruise-excursie, is het essentieel om een paar tips in gedachten te houden die uw ervaring zullen verbeteren en waarmee u het beste uit elk moment kunt halen. Ten eerste, controleer de temperatuur in Hobart voordat u vertrekt, want deze bestemming kan abrupte weersveranderingen hebben. Zorg er dus voor dat u zich gepast kleedt en draag altijd kleding die aangepast kan worden aan mogelijke weersveranderingen.

Aan de andere kant raad ik je aan om excursies van tevoren te boeken, vooral als je van plan bent om de stad in het hoogseizoen te bezoeken. Dit garandeert niet alleen je plaats aan boord, maar kan je ook gunstigere tarieven bieden. Houd er ook rekening mee dat sommige stadstours, zoals de Hobart hop on-hop off sightseeing bus, vaak korting geven op dit soort ervaringen. Houd dit in gedachten om geld te besparen.

Let tijdens de cruise op het commentaar van de gids of kapitein. Deze professionals vertellen je niet alleen relevante feiten over de plaatsen die je bezoekt, maar geven ook belangrijke informatie over het zeeleven en bezienswaardigheden onderweg. Gebruik deze kans om meer te weten te komen over de rijke maritieme geschiedenis van de regio en om details vast te leggen die anders misschien onopgemerkt zouden blijven.

Vergeet tot slot niet om foto's te nemen! Van panoramische uitzichten tot onverwachte ontmoetingen met zeedieren, je zult ideale scènes vinden om te vereeuwigen met je camera of mobiele telefoon.

Koop kaartjes voor de sightseeingbus

Waarom een cruise-excursie in Hobart?

De Cruising Yacht Club van Australië.|©Boat bloke
De Cruising Yacht Club van Australië.|©Boat bloke

Met een cruise-excursie neem je niet alleen deel aan de beste rondleidingen in Hobart, maar kun je ook de natuurlijke en historische rijkdom van deze havenstad in je opnemen. Deze excursies bieden vaak niet te missen panoramische uitzichten over de Tasmaanse hoofdstad en de omgeving. Vanaf het dek van het cruiseschip kun je van deze uitzichten genieten.

Hobart heeft ook een rijk maritiem verleden en een cruise is de perfecte gelegenheid om de historische monumenten en eeuwenoude vuurtorens die de kustlijn markeren te verkennen. Als je je na deze ervaring wilt verdiepen in de havengeschiedenis van de regio, kun je het Tasmanian Maritime Museum bezoeken, dat wordt beschouwd als een van de beste musea van Hobart.

Als je van natuurervaringen houdt, dan is de mariene biodiversiteit een belangrijk onderdeel van deze excursies. Van walvissen kijken tot het ontmoeten van zeehonden, pinguïns en zeevogels, je zult in en rond Hobart een verscheidenheid aan inheemse soorten tegenkomen.