Beste dagtochten vanuit Hobart

Hobart is de hoofdstad van Tasmanië en de belangrijkste stad van de staat, maar het is ook een ideale bestemming om te gebruiken als uitvalsbasis voor een bezoek aan nabijgelegen attracties. Hier lees je wat je kunt doen om de omgeving te verkennen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Beste dagtochten vanuit Hobart

Hiking up Mount Wellington |©Affandy J

Hobart is niet alleen de hoofdstad van Tasmanië en de grootste stad van het eiland, het is ook het epicentrum van het koloniale verleden van de regio en de locatie van enkele van de beste bezienswaardigheden van de staat. Het is echter ook een populaire bestemming om als uitvalsbasis te gebruiken voor een bezoek aan de omliggende eilanden, die bekend staan om hun natuurlijke wonderen en fantastische landschappen.

Een aantal van de beste dingen om te doen in Hobart zijn rondleidingen door nabijgelegen plaatsen zoals Mount Wellington, het Bonorong Wildlife Sanctuary, het pittoreske Wineglass Bay en het omringende Freycinet National Park, het historische Port Arthur met zijn strafkolonie en Bruny Island, dat wordt bekroond door de vuurtoren en bekend staat om zijn flora en fauna.

1. Mount Wellington Tour vanuit Hobart

Kind in Wellington|©Keith Midson
Kind in Wellington|©Keith Midson

Als je tijdens je reis naar Hobart naast het panoramische uitzicht op de stad ook Mount Wellington wilt ontdekken, kun je een georganiseerde tocht vanuit het stadscentrum maken. Dit natuurwonder ligt op slechts 30 minuten van het stadscentrum en is een baken van de wilde schoonheid van het eiland. De excursie neemt je mee op een schilderachtige, ongerepte route die je buiten de bewoonde wereld en in de jungle brengt.

Als je de top van Mount Wellington bereikt, 1200 meter boven de zeespiegel, zul je getuige zijn van een ongeëvenaard panoramisch uitzicht. Het bergachtige landschap biedt je een uniek perspectief op het eiland en je hebt de tijd om de kronkelende paden te verkennen die de rijke flora en fauna van de regio onthullen. Naast de wandelpaden kun je ook genieten van de rust van een picknick of ontspannen in de frisse lucht.

Mount Wellington wordt erkend als een van de meest iconische natuurbestemmingen van Tasmanië en het is niet moeilijk om te zien waarom. Zijn natuurlijke pracht, gecombineerd met de nabijheid van de stad, maakt het een perfect uitje voor wie de schoonheid van het eiland wil opsnuiven. Het is dan ook geen wonder dat het vaak de meest bezochte bestemming is op de beste tours van Hobart.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 35 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze tours: ze worden begeleid door een deskundige lokale gids.
 • Nadelen van deze rondleidingen: ze bieden een intensieve rondleiding, dus je hebt niet veel vrije tijd om de site op eigen houtje te verkennen.

Doe mee aan een rondleiding op Mt Wellington

2. Bonorong Wildlife Sanctuary tour vanuit Hobart

Bonorong wildreservaat|©Thomas & Olivia Williams
Bonorong wildreservaat|©Thomas & Olivia Williams

Een van de beste dingen om te doen vanuit Hobart is het Bonorong Wildlife Sanctuary ontdekken, een juweeltje van natuurbescherming op slechts 30 minuten van het hart van de stad. Dit reservaat is veel meer dan alleen een dierentuin, want het is ook een toevluchtsoord gewijd aan de rehabilitatie en bescherming van de inheemse Tasmaanse wilde dieren, die lange tijd ernstig bedreigd zijn geweest.

Tijdens een rondleiding door dit gebied, dat ideaal is voor kinderen als je van plan bent om de hoofdstad van het eiland met de kleintjes te bezoeken, kom je kangoeroes, koala's, wombats, Tasmaanse duivels en inheemse vogels tegen. Bonorong biedt bezoekers ook de mogelijkheid om te leren over het belang van het behoud van deze bedreigde diersoorten door deel te nemen aan interactieve ervaringen, zoals het voeren van de dieren en het leren over hun individuele verhalen van redding en rehabilitatie.

Daarom is dit heiligdom niet alleen een bestemming voor dierenliefhebbers, maar ook voor degenen die willen bijdragen aan natuurbehoud en milieueducatie. Elk bezoek aan Bonorong is een investering in de bescherming van de wilde dieren van Australië en als je deze diersoorten van dichtbij meemaakt , ontdek je de unieke biodiversiteit van Tasmanië, het zuidelijkste van de Australische gebieden.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 71 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 4 en een half uur.
 • Voordelen van deze tochten: een ideale ervaring om met kinderen te delen rond Hobart.
 • Nadelen van deze tochten: Hoewel je met de dieren kunt communiceren, zijn niet alle soorten beschikbaar voor deze ervaring en in sommige tijden van het jaar kun je sommige dieren niet tegenkomen, vooral in de winter, vanwege hun circadiane cyclus.

Koop een rondleiding door Bonorong Sanctuary

3. Wineglass Bay en Freycinet National Park tour vanuit Hobart

Wineglass Bay, Tasmanië|©Aussie Dave B
Wineglass Bay, Tasmanië|©Aussie Dave B

Als je een van de meest pittoreske plekjes rond Hobart wilt zien, mag je Wineglass Bay en het Freycinet National Park dat de baai omringt niet missen. Op ongeveer 2,5 uur rijden van de hoofdstad ontdek je enkele van de mooiste landschappen van het eiland, variërend van glooiende heuvels tot een ruige kustlijn.

Bij aankomst in Freycinet National Park word je begroet door de iconische Wineglass Bay, beroemd om zijn omgekeerde bekervorm en kristalheldere water. Tijdens deze ervaring kun je de baai verkennen via paden die door inheemse vegetatie slingeren en onvergetelijke panoramische uitzichten bieden. De wandeling brengt je naar strategische punten vanwaar je de complexe kruising van land en zee kunt bewonderen, een meesterwerk van de natuur.

De ervaringen op deze plek beperken zich echter niet tot het vasteland, want in Wineglass Bay kun je ook kiezen voor een panoramische vlucht om de geografie van deze baai vanuit de lucht te ontdekken. Je kunt over Freycinet National Park en het omliggende gebied vliegen en de omvang van dit natuurwonder vanuit een uniek perspectief bewonderen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 85 euro per persoon.
 • Duur: tussen 11 en 12 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je krijgt een van de meest opvallende natuurgebieden van Tasmanië te zien, vooral als je deze ervaring aanvult met de panoramische vlucht, waardoor je de perfecte geografie ontdekt waaraan de baai zijn naam dankt.
 • Nadelen van deze tours: Dit zijn ervaringen van een hele dag en passen misschien niet goed bij een kort verblijf in Tasmanië.

Boek een Wineglass Bay tour

4. Port Arthur tour vanuit Hobart

Historisch centrum Port Arthur|©onas mer
Historisch centrum Port Arthur|©onas mer

Een van de beste manieren om meer te weten te komen over de geschiedenis van Tasmanië is een rondleiding door Port Arthur. Dit schiereiland, op slechts anderhalf uur rijden van Hobart, getuigt van het koloniale verleden van Australië en is erkend als Unesco Werelderfgoed. Deze plek is meer dan alleen een toeristische bestemming en biedt een kijkje in het leven in de gevangeniskolonie die in de 19e eeuw werd geopend.

In Port Arthur ontdek je niet alleen prachtige natuurgebieden en panoramische uitzichten, maar ook de geschiedenis van de strafkolonie in het Penitentiary Museum, een van de beste musea in en rond Hobart. Hier kun je de gebouwen bezichtigen waar ooit Britse gevangenen zaten, van de individuele cellen tot de controle- en strafstructuren die er vandaag de dag nog steeds staan.

De Tasmaanse Penitentiaire Inrichting in Port Arthur vertegenwoordigt niet alleen een donker hoofdstuk in de Australische geschiedenis, maar biedt ook de gelegenheid om na te denken over het Britse koloniale verleden, waarin 11 van dergelijke gevangenissen in het hele land werden geïnstalleerd. Tijdens je bezoek kun je je moeiteloos het leven in deze afgelegen gevangeniskolonie voorstellen en de erfenis waarderen die het heeft achtergelaten bij het vormen van de identiteit van Tasmanië.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 92 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 9 uur.
 • Voordelen van deze tours: je krijgt een van de meest iconische plekken van Tasmanië te zien.
 • Nadelen van deze tours: er is geen rondleiding op Isle of the Dead, de begraafplaats van de penitentiaire inrichting, hoewel je wat vrije tijd hebt om het op eigen houtje te verkennen.

Ga mee met een tour naar Port Arthur

5. Bruny eiland tour vanuit Hobart

Bruny Eiland|©Catherine Marshall
Bruny Eiland|©Catherine Marshall

Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke ervaringen, dan zijn georganiseerde tochten naar Bruny Island een goed alternatief. Bruny Island is een bestemming die bezoekers betovert met zijn ongerepte schoonheid en niet te missen ervaringen. Bruny Island ligt op slechts een korte veerboottocht van de hoofdstad en biedt een sereen en pittoresk uitje dat de essentie van de Tasmaanse natuur laat zien.

Op Bruny Island kun je de witte zandstranden verkennen en wandelen over de paden omringd door inheemse bossen, maar je kunt er ook pinguïns en zeehonden spotten, want het eiland heeft een unieke biodiversiteit. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Cape Bruny Lighthouse, die een panoramisch uitzicht biedt over de oceaan en de ruige kliffen, waardoor het de perfecte achtergrond is voor foto's.

Bruny Island staat ook bekend om zijn voortreffelijke keuken en beroemde lokale producten. Mis tijdens je bezoek de kans niet om verse zeevruchten en ambachtelijke kazen te proeven die de culinaire geest van Tasmanië weerspiegelen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 143 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 11 uur.
 • Voordelen van deze tochten: Je krijgt een van Tasmania's belangrijkste natuurreservaten te zien en kunt je verbazen over de plaatselijke biodiversiteit.
 • Nadelen van deze rondleidingen: De prijs van de rondleiding is exclusief proeverijen of rondleidingen door het eten, dus je zult de lokale eetgelegenheden op eigen houtje moeten verkennen tijdens je vrije tijd.

Koop een Bruny Island tour vanuit Hobart

6. Tour naar Richmond vanuit Hobart

Brug van Richmond|©idunbarreid
Brug van Richmond|©idunbarreid

Richmond, gelegen aan de rand van Hobart, is een historisch stadje waar je het traditionele leven van het gebied kunt verkennen en ook de beroemde Tasmaanse sint-jakobsschelpgebakjes kunt proeven. Tijdens deze tours van een hele dag krijg je niet alleen deze bestemming te zien, maar ook de natuurlijke wonderen onderweg tussen de twee bestemmingen.

Zo kun je op de route van Hobart naar Richmond met een deskundige plaatselijke gids ook Mount Wellington bezoeken, dat beroemd is als een van de hoogste punten van Tasmanië en een panoramisch uitzicht over de regio biedt. Je hebt ook de mogelijkheid om Mount Field te bezoeken, beroemd om de Russell Falls, een van de grootste en snelst stromende watervallen van het eiland.

Deze ervaringen dompelen je onder in de natuurlijke diversiteit en het lokale culturele erfgoed van de regio en nemen je ook mee naar Bonorong, waar je een van de meest karakteristieke wezens van Tasmanië ontmoet, de Tasmaanse duivel.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 108 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 9 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je krijgt een aantal van de meest opmerkelijke natuurgebieden van het eiland te zien tijdens een excursie van een hele dag.
 • Nadelen van deze excursies: je hebt niet veel tijd om de plekken op eigen houtje te verkennen en het zijn zeer intensieve ervaringen, niet aan te raden voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.

Ga mee op excursie naar Richmond

Hoe boek je een tour in Hobart?

persoon met laptop|©Thomas Lefebvre
persoon met laptop|©Thomas Lefebvre

Of je nu vooraf online koopt of besluit te boeken als je eenmaal in Hobart bent, de mogelijkheden om het eiland te verkennen zijn gevarieerd. Als je bezoek gepland staat voor het hoogseizoen, adviseer ik je om je plaats op tours van tevoren vast te leggen. Dit garandeert beschikbaarheid en geeft je toegang tot gunstigere tarieven, omdat prijzen vaak dynamisch zijn.

Naast het vastleggen van je plaats, heb je door van tevoren te boeken het voordeel dat je een persoonlijke route kunt samenstellen, zodat je je ervaring in Hobart optimaal kunt benutten. Je kunt verkenningen van de omgeving van de stad en natuurpaden combineren met culturele onderdompelingen in de beste musea van Hobart of deelnemen aan rondleidingen door het stadscentrum, waar de koloniale architectuur een schilderachtige achtergrond vormt.

Ook als je van plan bent deel te nemen aan langere ervaringen, zoals de meer georganiseerde meerdaagse rondreizen door Tasmanië, moet je van tevoren boeken omdat deze niet beschikbaar zijn voor last-minute boekingen.

Ga mee met een 5-daagse rondreis door Tasmanië

Wat zie ik tijdens dit type tour?

Mount Wellington, Hobart|©Bren Barnes
Mount Wellington, Hobart|©Bren Barnes

Tijdens deze spannende rondreizen door Hobart zie je bezienswaardigheden en ervaringen die de lokale essentie vastleggen. Van de alomtegenwoordigheid van Mount Wellington tot de rijke geschiedenis van Port Arthur Penitentiary, elke bestemming biedt een venster op de diversiteit van het eiland.

Op Mount Wellington word je getrakteerd op panoramische uitzichten die zich uitstrekken over de hele regio, van het hart van Hobart tot de uitgestrektheid van de omringende wildernis. De Bruny Island-tour daarentegen voert je langs witte zandstranden, ruige kliffen en de mogelijkheid om plaatselijke wilde dieren te spotten, terwijl je geniet van de culinaire authenticiteit van de regio.

Als je ervoor kiest om Port Arthur te verkennen, kun je de koloniale geschiedenis van Australië ontdekken door historische gebouwen te bezichtigen en meer te leren over het leven in de Tasmaanse gevangenis. Je kunt ook de natuurlijke diversiteit van het eiland ervaren, van de nationale parken tot de pinguïns, walvissen en zeehonden die de baai bewonen.

Boek een tour naar Mount Wellington

Tips voor een dagtocht vanuit Hobart

mensen beklimmen|©Michael (Fihliwe) Denne
mensen beklimmen|©Michael (Fihliwe) Denne

Hobart biedt een toegangspoort tot de unieke wildernislandschappen en ervaringen van Tasmanië. Om het meeste uit je reis te halen, raad ik je als eerste stap aan om vooruit te plannen en een reisschema samen te stellen, zodat je tijdens je reis niets mist.

Vergeet ook niet om altijd de weersomstandigheden te controleren voordat je vertrekt, want het weer in Tasmanië kan snel veranderen en het normale verloop van veel tours beïnvloeden, vooral die met cruisetours in Hobart, die meestal op de Derwent River plaatsvinden.

Aan de andere kant, tijdens historische rondleidingen, zoals het Tasmanian Penitentiary Museum, dat een van de beste musea in en rond Hobart is, moet je zeker deelnemen aan rondleidingen met gids zodat je geen details mist en, waar mogelijk, van tevoren wat informatie over de locatie te weten komt om de ervaring te optimaliseren.

Tot slot kun je voor een nog completere ervaring overwegen om de wijnregio Coal River Valley te verkennen, die bekend staat om zijn wijngaarden en voortreffelijke wijnen. Hoewel georganiseerde rondleidingen door wijnmakerijen niet zo gebruikelijk zijn, kun je op eigen gelegenheid wijnproeven om de kenmerkende smaken van de regio te ontdekken terwijl je geniet van de serene omgeving.

Maak een cruise op de rivier Derwent

Waarom raad je een reis vanuit Hobart aan?

Mount Wellington, Kijk uit|©Sky.Live
Mount Wellington, Kijk uit|©Sky.Live

Een rondreis vanuit Hobart is een echte aanrader vanwege de vele verschillende ervaringen die Tasmanië te bieden heeft. Hobart dient ook als strategisch startpunt voor het verkennen van enkele van de meest opvallende natuurlijke landschappen van het eiland, waardoor het een niet te missen kans is.

De rijke geschiedenis rond Hobart en omgeving is ook fascinerend. Plaatsen als Port Arthur bieden een diepgaand inzicht in het koloniale verleden van Australië, waar bezoekers unieke historische verhalen kunnen opsnuiven en de goed bewaard gebleven 19e-eeuwse architectuur kunnen verkennen.

Daarnaast is de stad zelf een smeltkroes van cultuur en gastronomie, en een excursie vanuit Hobart geeft je de kans om te genieten van de plaatselijke kunst- en culinaire scene. Salamanca Market, gelegen aan de rand van de hoofdstad en buiten de hop-on-hop-off tourbusroutes van de stad, is de perfecte plek om verse producten te proeven en lokale kunst en ambachten te kopen.

Koop kaartjes voor de toeristenbus