Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Waar te eten tijdens uw daguitstappen naar Brugge

Als u uw reis naar Brugge plant en niets aan het toeval wilt overlaten, let dan op waar en wat u kunt eten terwijl u in de stad bent.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuten lezen

Waar te eten tijdens uw daguitstappen naar Brugge

Een heerlijke Belgische chocolade proeven | J. Torres

Wanneer je naar Brugge gaat, staat er een Belgisch menu voor je klaar. Zoek in de winter naar warmere oorden en hartiger gerechten om aan de kou te ontsnappen. Neem een goed biertje om uw maaltijd door te spoelen, en wat u ook doet, ga niet weg zonder een hapje van hun chocolade.

Als u vanuit Brussel een excursie naar Brugge hebt geboekt, krijgt u vrije tijd om een restaurant te kiezen, van de meest typische gerechten te genieten en u als een Belg te voelen. Ik help je kiezen zodat je daar weggaat met de beste smaak in je mond.

1. De klassieke Belgische soep om de kou buiten te houden

Proef een heerlijke soep| ©Quinn Dombrowski
Proef een heerlijke soep| ©Quinn Dombrowski

Als u België tijdens de koudste maanden van het jaar bezoekt, zult u gemerkt hebben dat de temperaturen vrij laag zijn. Om ervoor te zorgen dat de kou uw bezoek niet bederft, hebt u een lekkere warme maaltijd nodig om weer op krachten te komen.

En daarvoor is er niets beters dan een klassieke Belgische soep, vergezeld van goed brood en de typische croutons. Bij Soup vindt u precies wat u zoekt, en tegen een onverslaanbare prijs. De soep van de dag kost ongeveer 6 euro en als u er een half broodje bij wilt, kost het volledige menu u 9,50 euro.

Bovendien zijn ze snel en supervriendelijk, zodat u vol energie vertrekt en zin krijgt om Brugge verder te verkennen en de straten en mensen te leren kennen.

Boek een reis naar Brugge vanuit Brussel

2. Het beste Belgische ontbijt is bij Tattie's en kan op elk moment van de dag gegeten worden

Geniet van de bruch| ©Mesa de Temporada
Geniet van de bruch| ©Mesa de Temporada

Sappen, croissants, geroosterd brood, allerlei soorten thee en koffie? Als u iemand bent die als geen ander van een ontbijt houdt, zult u het niet erg vinden om op elk moment van de dag bij Tattie's langs te gaan voor een brunch naar uw smaak.

De plaats is erg klein, het kan niet gezelliger, en het is een Belgische favoriet (kijk maar naar de liefde die ze krijgen in recensies op het internet!) Speciale vermelding verdienen hun broodjes, die de liefhebbende eigenaar elke dag ter plaatse bakt.

Verwen jezelf en "ontbijt" bij Tattie's op elk moment.... Zeggen ze niet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is?

Boek een excursie naar Brugge vanuit Brussel

3. Vis, vlees en wijn voor fijnproevers bij Réliva: het rijkste biologische restaurant van Brugge

Ontdek de heerlijke seizoensgebonden visgerechten| ©Rowan Z
Ontdek de heerlijke seizoensgebonden visgerechten| ©Rowan Z

Réliva is een groot woord: hier vindt u een menu met natuurlijke en hoogwaardige producten, een super gevarieerde kaart en een voortreffelijke bediening.

De rust van de straat waarin het is gelegen brengt je in de stemming: bij Réliva praat iedereen rustig, de plek is mooi en het eten is heerlijk. Is dit niet het beste recept voor een goede maaltijd tijdens je trip naar Brugge?

Laat het personeel (allemaal plaatselijke bewoners)u de meest verse producten van het seizoenaanbevelen. Om je vingers bij af te likken, geloof me!

Boek een tour naar Brugge vanuit Amsterdam

4. De wafels bij Chez Albert behoeven geen introductie

Lekkere blegas wafels| ©Robby McCullough
Lekkere blegas wafels| ©Robby McCullough

België is ook een plek om zoetigheden te eten, en de wafel is de Belgische koning. Zowel in Brussel als in Brugge zijn er duizenden plaatsen die met alle liefde van de wereld een goede wafel bereiden, maar als u een van de beste wilt proberen, ga dan naar Chez Albert.

Mijn favoriet blijft die met aardbeien en room (en natuurlijk goede Belgische chocolade). Een tip? Zoek een bankje met uitzicht op een plein of kanaal dat uw hart heeft gestolen en aarzel niet om er even te gaan zitten en te genieten, kijkend naar de skyline en de mensen die voorbijgaan. Het is zeker een van de hoogtepunten van uw reis.

5. Proef een heerlijk biertje bij Le Trappiste

Proef het rijke Belgische bier| ©Yann Gar
Proef het rijke Belgische bier| ©Yann Gar

Als je een reis naar België plant, of je het nu leuk vindt of niet, je zult uiteindelijk hun ambachtelijke bieren proeven (en ervan genieten) (ik wist niet eens dat er zoveel verschillende soorten bier waren!). Zomer of winter, een goed koud biertje verwarmt je, zeker als je het in Le Trappiste drinkt.

De middeleeuwse tavernesfeer (800 jaar oud!!) en de schoonheid van de stenen muren en bogen doen u terugreizen in de tijd, vergeten hoe laat het is en genieten van een goed biertje zoals de Belgen dat doen.

Ze hebben ook een online winkel en een prachtige collectie gebottelde bieren in flessen en blikjes van verschillende vormen en kleuren die je in je koffer mee naar huis wilt nemen (zelfs als ze al leeg zijn!).

6. Mosselen eten bij Poules Moules

Ontdek de traditionele mosselen met Belgische aardappelen| ©sailn1
Ontdek de traditionele mosselen met Belgische aardappelen| ©sailn1

Als je een paar dagen als een Belg wilt leven, moet je eten als een Belg. En dat betekent jezelf trakteren op mosselen tijdens je bezoek aan België. Na verschillende plaatsen te hebben geprobeerd, is mijn favoriet ongetwijfeld Poules Moules.

Het kon niet authentieker, zowel binnen als op het gezellige terras. U kunt er niet alleen mosselen bestellen, maar ook allerlei soorten zeevruchten (nogmaals, laat u altijd adviseren door het personeel) en u zult niet weggaan zonder uw vingers af te likken.

Je kunt ze combineren met de soep van de dag en natuurlijk met frietjes (ja, ja, dat lees je goed). In België is elk excuus (en menu) een goed excuus om frieten te eten.

7. Frietjes kunnen ook Gourmet zijn, bij The Potato Bar

Verras jezelf met hun grote verscheidenheid aan friet.| ©Nathan Dumlao
Verras jezelf met hun grote verscheidenheid aan friet.| ©Nathan Dumlao

En om verder te gaan met de meest diepgewortelde Belgische traditie, is het tijd voor de befaamde frieten. Als je de beste wilt (want er zijn verschillende soorten friet), aarzel dan niet en ga naar The Potato Bar.

U vindt er een industriële plek die klaar is om u te laten watertanden met elk van zijn lekkernijen: de kroketten en hamburgers zijn de beste en de frietjes, geserveerd met de toppings die u kiest van de kaart, zullen u niet onverschillig laten.

U kunt ook hun gebakken eieren proberen. Je loopt tenslotte de hele dag in Brugge rond en het is toch niet erg om je dieet een dagje over te slaan?

8. De beste Belgische chocolade, bij The Old Chocolate House

Geniet van heerlijke Belgische chocolade| ©Tetiana Bykovets
Geniet van heerlijke Belgische chocolade| ©Tetiana Bykovets

En de laatste plaats in het klassement, want het beste blijft altijd voor het laatst over. Er zal geen dag in België zijn waarop u niet in de verleiding komt om een van de chocoladewinkels te bezoeken. Als je in Brugge bent, kan ik je het beste The Old Chocolate House aanraden.

De chocolaatjes en snoepjes, perfect uitgestald in vitrines en op delicate planken, zullen u doen dromen om alles mee naar huis te nemen. En ik neem het je niet kwalijk. U kunt ook wat suikerhoudende souvenirs mee naar huis nemen om uw familie en vrienden te verrassen wanneer u terugkeert van uw reis.

De presentatie doet de smaak meer dan eer aan. Wat ik je niet kan beloven is dat die pralines naar huis zullen reizen zonder dat je ze eerst verslonden hebt!