Waar te eten tijdens uw daguitstappen naar Brugge

Als je je reis naar Brugge aan het plannen bent en niets aan het toeval wilt overlaten, noteer dan waar en wat je kunt eten als je in de stad bent.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuten lezen

Waar te eten tijdens uw daguitstappen naar Brugge

Een heerlijke Belgische chocolade proeven | J. Torres

Wanneer je ook naar Brugge gaat, er staat altijd een Belgisch menu op je te wachten. Zoek in de winter de warmste plekjes en de hartigste gerechten om aan de kou te ontsnappen. Neem een lekker biertje om je maaltijd door te spoelen en ga in geen geval weg zonder een hapje van de chocolaatjes.

Als je vanuit Brussel een excursie naar Brugge hebt geboekt, heb je alle tijd om een restaurant te kiezen, van de meest typische gerechten te genieten en je als een Belg te voelen. Ik zal je helpen kiezen zodat je vertrekt met de beste smaak in je mond.

1. De klassieke Belgische soep om de kou buiten te houden

Geniet van een lekkere soep| ©Quinn Dombrowski
Geniet van een lekkere soep| ©Quinn Dombrowski

Als je België bezoekt tijdens de koudste maanden van het jaar, zul je gemerkt hebben dat de temperaturen vrij laag zijn. Om ervoor te zorgen dat de kou je bezoek niet bederft, heb je een lekkere warme maaltijd nodig om weer op krachten te komen.

En daarvoor is er niets beter dan een klassieke Belgische soep, vergezeld van goed brood en de typische croutons (of croutons). Bij Soup vind je precies wat je zoekt, en tegen een onklopbare prijs. De soep van de dag kost ongeveer 6 € en als je er een half broodje bij wilt, kost het volledige menu je 9,50 €.

Bovendien zijn ze snel en supervriendelijk, dus je zult de zaak verlaten met een verkwikt gevoel en zin om Brugge verder te verkennen en de straten en mensen te leren kennen.

Boek een trip naar Brugge vanuit Brussel

2. Het beste Belgische ontbijt is bij Tattie's en kan op elk moment van de dag worden gegeten

Geniet van bruch| ©Mesa de Temporada
Geniet van bruch| ©Mesa de Temporada

sappen, croissants, geroosterd brood, allerlei soorten thee en koffie? Als jij iemand bent die als geen ander van ontbijten houdt, dan vind je het vast niet erg om op elk moment van de dag bij Tattie 's langs te gaan voor een brunch naar jouw smaak.

De zaak is erg klein, het kan niet gezelliger en het is een Belgische favoriet (kijk maar naar de liefde die ze krijgen in recensies op internet!).

Een speciale vermelding verdienen hun broodjes, die elke dag ter plekke worden gebakken door hun liefhebbende eigenaar. Verwen jezelf en "ontbijt" bij Tattie's opelk moment... Is het ontbijt niet de belangrijkste maaltijd van de dag?

Boek een excursie naar Brugge vanuit Brussel

3. Vis, vlees en wijn voor fijnproevers bij Réliva: het lekkerste biologische restaurant van Brugge

Ontdek de rijke seizoensgebonden visgerechten| ©Rowan Z
Ontdek de rijke seizoensgebonden visgerechten| ©Rowan Z

Réliva is een groot woord: hier vind je een menu met natuurlijke en kwaliteitsvolle producten, een super gevarieerde kaart en een voortreffelijke service.

De rust van de straat waarin het is gelegen brengt je in de stemming: bij Réliva praat iedereen rustig, de plek is mooi en het eten is heerlijk. Is dit niet het beste recept voor een goed menu tijdens je trip naar Brugge?Laat je adviseren****door het personeel (het zijn allemaal locals) en ze zullen je de meest verse producten van het seizoen aanraden. Om je vingers bij af te likken, geloof me!

Boek een tour naar Brugge vanuit Amsterdam

4. De wafels bij Chez Albert behoeven geen introductie!

Lekkere Belgische wafels| ©Robby McCullough
Lekkere Belgische wafels| ©Robby McCullough

België is ook de plek om zoetigheden te eten, en de wafel is de Belgische koning. Er zijn duizenden plekken in Brussel en Brugge waar je met alle liefde van de wereld een goede wafel kunt bereiden, maar als je een van de beste wilt proberen, ga dan naar Chez Albert's. Mijn favoriet zal altijd die met de beste wafel zijn.

Mijn favoriet zal altijd die met aardbeien en room zijn (en natuurlijk goede Belgische chocolade). Een tip? Zoek een bankje met uitzicht op een plein of kanaal dat je hart heeft gestolen en aarzel niet om er even te gaan zitten en te genieten, kijkend naar de skyline en de mensen die voorbij komen. Het wordt zeker een van de hoogtepunten van uw reis.

Boek een excursie naar Brugge vanuit Brussel

5. Proef een heerlijk biertje bij Le Trappiste

Proef het heerlijke Belgische bier| ©Yann Gar
Proef het heerlijke Belgische bier| ©Yann Gar

Als je een reis naar België plant, of je het nu leuk vindt of niet, je zult uiteindelijk de ambachtelijke bieren proeven (ik wist niet eens dat er zoveel verschillende soorten bier waren!).

Zomer of winter, een goed koud biertje zal je opwarmen, vooral als je het drinkt bij Le Trappiste. Demiddeleeuwse taverne sfeer (die 800 jaar oud is!!) en de schoonheid van de stenen muren en bogen zullen je terug in de tijd laten reizen, vergeten hoe laat het is en genieten van een goed biertje zoals de Belgen doen.

Ze hebben ook een online winkel en een prachtige collectie flesbieren in flessen en blikjes van verschillende vormen en kleuren die je mee naar huis wilt nemen in je koffer (zelfs als ze al leeg zijn!).

Boek een reis naar Brugge vanuit Amsterdam

6. Mosselen eten bij Poules Moules

Ontdek de traditionele Belgische mosselen en aardappelen.| ©sailn1
Ontdek de traditionele Belgische mosselen en aardappelen.| ©sailn1

Als je een paar dagen wilt leven als een Belg, moet je ook eten als een Belg. En dat betekent mosselen eten tijdens je bezoek aan België. Na verschillende plekken te hebben geprobeerd, is mijn favoriet ongetwijfeld Poules Moules.

Authentieker kan het hier niet, zowel binnen als op het gezellige terras. Je kunt er niet alleen mosselen bestellen, maar ook allerlei zeevruchten (nogmaals, vraag altijd advies aan het personeel) en je zult niet weggaan zonder je vingers erbij af te likken.

Je kunt ze combineren met de soep van de dag en natuurlijk met frietjes (ja, ja, dat lees je goed). In België is elk excuus (en menu) een goed excuus om friet te eten.

Boek een trip naar Brugge vanuit Brussel

7. Friet kan ook gastronomisch zijn, bij The Potato Bar

Verras jezelf met een grote verscheidenheid aan friet.| ©Nathan Dumlao
Verras jezelf met een grote verscheidenheid aan friet.| ©Nathan Dumlao

Volgens de diepgewortelde Belgische traditie is het tijd voor de veelgeprezen friet. Als je de beste wilt (want als het om friet gaat, zijn er verschillende soorten), aarzel dan niet en ga naar The Potato Bar.

Je vindt er een industriële plek die klaar staat om je te laten watertanden met elk van zijn lekkernijen: hun kroketten en hamburgers zijn de beste en de frietjes, geserveerd met de toppings die je kiest van het menu, zullen je niet onverschillig laten. Je kunt ook hungebakken eieren proberen. Je zult tenslotte de hele dag in Brugge rondlopen en het is prima om je dieet een dagje over te slaan, vind je niet?

Boek een trip naar Brugge vanuit Brussel

8. De beste Belgische chocolade, bij The Old Chocolate House

Genieten van heerlijke Belgische chocolade| ©Tetiana Bykovets
Genieten van heerlijke Belgische chocolade| ©Tetiana Bykovets

En de laatste plaats in de ranglijst, omdat het beste altijd voor het laatst wordt bewaard, is de zoete finale van de dag. Er zal geen dag in België zijn waarop je niet in de verleiding komt om te knabbelen in een van de chocoladewinkels.

De beste die ik je kan aanraden in Brugge is The Old Chocolate House. De pralines en snoepjes, perfect uitgestald in vitrines en op delicate planken, zullen je doendromen om alles mee naar huis te nemen. En ik kan het je niet kwalijk nemen. Maak van de gelegenheid gebruik om wat zoete souvenirs mee naar huis te nemen om je familie en vrienden te verrassen als je terugkomt van je reis.

De presentatie doet de smaak meer dan eer aan. Wat ik je niet kan beloven is dat die chocolaatjes mee naar huis gaan zonder dat je ze eerst verslonden hebt!

Boek een excursie naar Brugge vanuit Brussel