Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Bezoek Gent tijdens uw daguitstappen naar Brugge vanuit Brussel

Als u een uitstapje naar Brugge plant, vergeet dan niet het naburige Gent te bezoeken: de reien, de majestueuze gebouwen en de sfeer zullen u verliefd maken op het eerste gezicht.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuten lezen

Bezoek Gent tijdens uw daguitstappen naar Brugge vanuit Brussel

Op bezoek in Gent | Héctor Martínez

België is de perfecte grootte om tijdens uw reis niet alleen de hoofdstad te bezoeken, maar ook architecturale pareltjes zoals Brugge en Gent, zelfs als u een strak schema hebt.

Gelukkig liggen Brugge en Gent op minder dan een uur met de trein, bus of auto, dus maak van de gelegenheid gebruik om Gent te leren kennen.

Hoe Gent te bezoeken tijdens uw trip naar Brugge

Gentse Kathedraal| ©Jonatan Moerman
Gentse Kathedraal| ©Jonatan Moerman

De korte afstand tussen beide steden maakt dat veel excursies naar Brugge vanuit Brussel ook een bezoek aan de naburige stad Gent op het programma hebben staan.

Dit is zonder twijfel de handigste manier om beide steden op één dag te bezoeken en u hoeft er niet extra voor te betalen. Op Hellotickets, bijvoorbeeld, kost een dagtrip naar Brugge en Gent 45€ per persoon.

Als u de tour liever op eigen houtje doet, zal het budget dat u nodig hebt iets hoger liggen. In dat geval kunt u het beste de trein nemen, want daarmee kunt u alle trajecten in de kortste tijd afleggen, hoewel u wel rekening moet houden met de wachttijden op de stations.

Vergelijk rondreizen naar Brugge en Gent

Hoe lang duurt het om van Brugge naar Gent te komen?

Kasteel van de Graven van Vlaanderen| ©Bernt Rostad
Kasteel van de Graven van Vlaanderen| ©Bernt Rostad

Als u in Brugge bent, bent u in minder dan een uur in Gent, zowel met de trein als over de weg. Met zo'n korte afstand zal Gent de finishing touch zijn van een droomdag in Brugge.

Als u meer wilt weten over de duur van excursies naar Brugge en Gent, raad ik u mijn artikel aan om u te helpen uw reis te organiseren.

Vergelijk rondreizen naar Brugge en Gent

Is het de moeite waard om in Gent te stoppen op een trip naar Brugge?

Vrijdagmarkt| ©Vitaly Volkov
Vrijdagmarkt| ©Vitaly Volkov

Ja, natuurlijk! Als u maar één dag hebt, blijf dan niet in de kou staan en neem deel aan een excursie die u het beste van beide steden laat zien. Beide steden hebben een behoorlijke omvang om in een paar uur te kunnen worden bezocht en hun historische centrum en belangrijkste attracties zijn geconcentreerd in een paar kilometer, waardoor ze gemakkelijk "te voet" zijn te bereiken in één dag.

Als u maar één dag heeft, raad ik u aan te overwegen u aan te sluiten bij een georganiseerde tour, omdat u dan tijd kunt besparen en zich geen zorgen hoeft te maken over de logistiek en het wachten op het openbaar vervoer.

Bovendien wordt u begeleid door een gids die ervoor zorgt dat u de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist, uitleg geeft over de lokale gebruiken en cultuur en u de nodige tips geeft om een perfecte dag te beleven tijdens uw ontdekkingstocht door Gent en Brugge.

Als u meer tijd hebt en een paar dagen kunt besteden aan een rondrit langs beide bezienswaardigheden, kunt u een meer ontspannen wandeling maken en genieten van de nachtelijke kennismaking, iets wat ze ook uniek en bijzonder maakt.

Vergelijk excursies naar Brugge en Gent

Hoe lang duurt een bezoek aan Gent op een rondreis naar Gent en Brugge?

Kouter Bloemenmarkt| ©bookfinch
Kouter Bloemenmarkt| ©bookfinch

Als u Gent bezoekt tijdens uw reis naar Brugge en Gent vanuit Brussel, moet u rekenen op ongeveer twee tot drie uur in de stad. Dit zal voldoende tijd zijn om het historische centrum te verkennen, de grachten te zien en een goed gevoel te krijgen voor de cultuur en de manier van leven.

Bovendien zal de gids u uitleg geven over de belangrijkste monumenten, zoals het imposante kasteel, en zal hij u ook vertellen over de geschiedenis van de stad.

De stop in Brugge is meestal langer, omdat hier een groter aantal bezienswaardigheden geconcentreerd is en het meestal het belangrijkste bezoek van de rondreis is. Hoe dan ook, je zult er nog steeds van genieten.

Als u Gent liever op eigen gelegenheid bezoekt, kunt u zelf bepalen hoeveel tijd u er doorbrengt: als u maar één dag voor uw reis hebt, breng er dan 's middags op de terugweg van Brugge een paar uur door, maar als u meer tijd hebt, aarzel dan niet om een paar dagen in Brugge en Gent door te brengen, zodat u in een van de twee steden kunt overnachten.

Vergelijk rondreizen naar Brugge en Gent

Hoe kom ik van Brugge naar Gent?

Maak een boottocht op de Gentse reien| ©Dimitris Kamaras
Maak een boottocht op de Gentse reien| ©Dimitris Kamaras

Om van Brugge naar Gent te komen, hebt u verschillende mogelijkheden: u kunt met een privébus reizen als u hebt besloten deel te nemen aan een georganiseerde rondreis, met de trein of met de bus. Als u wilt, kunt u er ook met de auto komen, als u bij aankomst in Brussel een auto hebt gehuurd.

In ieder geval duurt de reis van de ene stad naar de andere niet meer dan een uur. De wegen zijn in perfecte staat en zeer goed bewegwijzerd, en de frequentie van treinen en bussen is vrij hoog, met meerdere per uur. Let op: de dienst stopt om middernacht en duurt tot de volgende ochtend 6 uur.

Voor meer details kunt u mijn artikel lezen over hoe u van Brussel naar Brugge komt, waarin ik u ook vertel hoe u een stop kunt maken om Gent te bezoeken.

Vergelijk rondreizen naar Brugge en Gent

Wat te zien in Gent als je weinig tijd hebt

Gent bij nacht| ©Azamat Esmurziyev
Gent bij nacht| ©Azamat Esmurziyev
 • De kathedraal van Gent: ik raad een kort bezoek binnen aan. De binnenkant is net zo indrukwekkend als de buitenkant, zo niet meer. Spectaculair!
 • Het kasteel van de graven van Vlaanderen verbergt veel van de geschiedenis (en de legenden van de stad). Als je geen tijd hebt om de binnenkant te zien, kijk dan tenminste even rond aan de buitenkant. Een echte reis terug in de tijd.
 • Zeer dicht bij het kasteel ligt de wijk Patershol, die ooit een populaire volksbuurt was en vandaag de dag de thuisbasis is van de meest trendy restaurants en terrassen van de stad.
 • Het Vrijdagmarktplein, een van de meest centrale en populaire pleinen van de stad. Als je geluk hebt, kun je een van de straatmarkten meepikken die er regelmatig worden gehouden.
 • Verken de grachten, te voet en per boot. Een rondvaart door de Gentse reien is een goed idee. De boten vertrekken meestal vanaf verschillende punten in de stad en bieden u de mogelijkheid de straten en gevels vanuit een ander gezichtspunt te ontdekken (terwijl u uw benen rust en weer op krachten komt).
 • In het algemeen, geniet van de architectuur. Gent is een statige en majestueuze stad, en de sfeer in de straten is uniek. Maak een wandeling door de wijk die u het meest in het oog springt en ontdek de hoekjes, gevels en eeuwenoude gebouwen die u onderweg tegenkomt.
 • Als u op zondag gaat, koop dan bloemen op de Kouter Bloemenmarkt, een echte traktatie.

Vergelijk rondreizen naar Brugge en Gent

Waar te eten in Gent

Terras van 'T Voskenr| ©Fred Romero
Terras van 'T Voskenr| ©Fred Romero
 • Joan Restaurant heeft een van de beste prijs-kwaliteit menu's in de stad. Het personeel is supervriendelijk, het menu is gevarieerd en alle ingrediënten zijn natuurlijk. U vindt er gemengde gerechten en zelfs enkele pastagerechten, waardoor het de perfecte keuze is, wat uw smaak ook is. U kunt ook de huiswijn bestellen - u zult het heerlijk vinden!

 • Wie op zoek is naar een van de hipste plekken in Gent van het moment, komt meteen uit bij 'T Vosken. De plek is super trendy en het eten is erg goed en zeer redelijk geprijsd. U vindt er Belgische delicatessen met een moderne twist en veel smaak.

 • Als u op zoek bent naar iets exclusievers, is Lys D'Or een van de beste restaurants in de stad. Alles is hier geraffineerd: het decor, het menu en de gerechten. Laat u leiden door de aanbevelingen van het personeel en geniet van deze verwennerij voor de zintuigen.

 • Omdat je in België nooit zonder een aanbeveling kunt zitten waar je goede chocolade kunt eten, laat ik u mijn favoriet, de Chocolatier Deduytschaever. De kwaliteit van de chocolade is evenredig met hoe moeilijk het is om de naam uit te spreken. Heerlijk!

Vergelijk rondreizen naar Brugge en Gent